Csak egy kis lament...
Lehet, elso olvasásra semmi köze a témához...
Elég rég (tulajdonképpen születésemtol kezdve) "kutyázom". Vagyis van kutya a közelemben. 10 éve gyakorló kutyatartó is vagyok (ticsitacsim megtekintheto az Iszolda Zoo-jában :)) )...
két eset, csak úgy...
megyünk a boltba, s kénytelenek vagyunk átmenni a játszótéren, mert ott vezet át az út... a szélén megyünk, kutya mellettem. Körbe se néz, csak jön, tudja, hogy itt neki semmit sem szabad. Egy kissé termetes néni elkezd velünk üvölteni torka szakadtából...
Pár méterre tole férgek mászkálnak egy majd egy hóbapja ott rohadó galambtetemen. A tetem a játszótér közepén van, a gyerekek idonként beleturkálnak... a bokorból anyuka és gyereke jön ki, merthogy "jól végezték dolgukat". A játszótér _mellett_ laknak. Kb. 3 perc lenne elérni a lakásig... De ki akarja otthagyni a jó kis traccspartit ilyen végtelen idore??? Ott a bokor, nyilvános wc-nek megteszi. Hogy utánna a gyerek ott játszik? Kit érdekel.
De a kuty (mellettem! pórázon!) nem sétálhat át a tér szélén...
A másik....
Nem messze a játszótértol... utca, biciklizo, görkorizó gyerekek...
Kuty ugat. Hármat. A negyedik emeletrol repül kifelé a majd fél centi vastag (talán arcvizes?) üveg. Széttörik a járdán... Majdnem az egyik gyerek fején... De Kit Érdekel?
Bármily furcsa, nekem még a róka bundákkal sincs semmi gondom...... :o) Asszem kissé félreértettél, émmeg téged, de akkor ebben megegyeztünk :o) Én állattenyésztő vagyok, és nem eszetlen állatvédő. Jelentős a különbség! Szeretem az állatokat, a természetet, és tisztelem is, de természetesen az ésszerű határok közt. Az ésszerű határok viszont nem mindenkinek jelentik ugyanazt....... De mi lenne, ha egyformák lennénk? Akkor topicokat sem kellene nyitni! :o))))))
Panelban jó ízlésű, állatszerető ember nem tart kutyát. (na jó, esetleg Csivavát, mert az remekül elszaladgál kicsiny helyen is.)
Eszek húst. Állatvédő, környzetvédő hajlamaim vannak. TUDTÁTOK, hogy NINCS Magyarországon Greenpace?????
Állatkisérletekről inkább nem nyilatkozom. Nem mélyedtem el még a témában.
A támadó kutyusnak azt hiszem tényleg az lenne a legjobb, ha fájdalommentesen elaltatnák. Nem hiszem, hogy át lehetne nevelni.
ÉS ez mind a gazdája felelőssége:(((
DE azt is lehetségesnek tartom, hogy új gazdihoz kerüljön, aki szeretettel, türelemmel neveli, de szigorúan felügyeli. /úgy látom utóbbi sajnos lehetetlennek tünik, senki nem érne rá állandóan egy kutyuval lenni:((( /
A gazdát nagyon-nagyon megbüntetném!
Mint oly sok mindenben itt is a MEGELŐZÉSen van a hangsúly. De azt hiszem ehhez az embereknek nagyon meg kellene változniuk, és tudom, hogy ez nem menne:(
1. Ti hogyan alltok hozza, hogy X szereti a kutyakat, nagyon, s a panellakasban tart egyet? na az a legnagyobb kinzas.
2. Eszel hust? Vagy csak fuvet? Szal EGESZSEGES taplalkozashoz hozzatartozik a hus. Azaz kellenek vagohidak.
3. Allatkiserlet? Ha betiltjatok, akkor jelentkeztek kiserleti alanynak, hogy elo szervezeten is kiprobaljak a dolgokat? Azert az egerek, patkanyok, stb. meg nem kihalo allatfaj.
S hogy akarjatok az embert megbuntetni, akinek kutyaja tamadott? En a kutyat elaltatnam, embert bortonbe. Az allat akkor is csak allat marad, ez a haziasitas kicsit a termeszet megeroszakolasa.
Köszönöm a megtisztelő elnevezést, egy ordas vonyításából igen jól hangzik. És ugye nem nem csak a kutya van az emberért, hanem a farkas is, meg a birka is, meg a fű is, meg minden, ami él és mozog. Irtsd ki őket nyugodtan, és élj! Ki van kiért? Nem egymásért vagyunk, hanem egymás mellett! Na hadd süllyedjen a topic...... én megyek sörözni :o)
De az ember felelősséggel tartozik a kutyáért!
A kutya nem magát neveli:(((
És ugye a gyerekeknek azt is meg kell tanítani, hogy hogyan viselkedjenek a kutyával.
JB-hez hasonlóan én is köcsög állatvédő vagyok:)))
Ja igen, és nekünk van egy dobcink, tudom, hogy a gyerekekre allergiás (amúgy hót szelid), ezért nem is megy gyerek közelébe. Mert a mi felelősségünk, hogy ne legyen bajuk azoknak a gyerekeknek (....akik a szemközti buszmegállóból állandóan dobálják, szekálják a kutyust)
Bocs a párhuzamosságért, egyszerűen indulatból kiírtam magamból azt ami bosszantott.
Ahogy Tamkska mondta egy másik hasonló, új topicban, azt nem értem hogy miért nincs súlyos következménye az ilyen tragikus eseményeknek a kutyákat tartó-nevelő EMBEREKRE nézve. Vannak kisgyermekeim, és igenis féltem őket az utcákon szabadon csatangoló (vadászó) vad(ított) kutyáktól.
Kedves névrokon! Nem az állatokat akarom bántani, hanem az őket uszító ember formájú lényeket!
Na de azért nem kell szadizni! Van nekem jobbötletem, minthogy lenyírni a blökiket! Elkobzás, odáig oké. Nade teli lesznek a menhelyek, mit lehet azzal a rengeteg döggel csinálni? Továbbadni nem érdemes, így is sok kutya van a városban. Kísérletezésre, esetleg szadizásra nem kell annyi kutya, meg aztán nem morogjanak mégjobban az elfajzott álaltvédők. Megoldás: levágni őket (persze ésszel!), és a húst a csöviknek meg a c...oknak, és egyéb létminimum alatt élőknek adni. Azok nem éheznek, nem kell a dögkútra vagy a kukákra járniuk, lopniuk se kell, és máris kevesebb lett a kutyu!
_Sajnos_ az emberek többség úgy gondolkodik mint te!
Szerencsétlen állat nem tehet róla, hogy vérebet neveltek belőle.
Amiket leirsz az sem biztos megoldás: pl. vizslára szvsz nem kell szájkosár, legalábbis én még vérengző vizslával/vadászkutyával nem találkoztam.
Minden a nevelésen múlik, de ezt sajnos uyganannyian tudják (véreb nevelők), mint akik nem (ezek akik a kutyát és nem a gazdát tartják felelősnek).
Azokat meg akik vérebet/harcikutyát nevelnek nem lehet gazdának nevezni.
S még ha be isvezetnének valamilyen szankciókat, az is mint mindenhol a kisembert érintené, nem azt akit valójában kéne...
A topicot nyitó J. Bond nem azonos szerény személyemmel, így elhatárolom magam mindennemű megnyilvánulásától! :o)
A kutyákat lelövik ugye? És azokat a szülőket, akik nem tanítják meg a gyereknek, hogy ne nyomja ki a kutya szemét, mert az fáj annak a szerencsétlennek? És azokat a tasztaltársakat, akik azonos témában két napon belül a sokadik topicot nyitják?
Na ennyi voltam T. névrokon, remélem nem vetted nagyon zokon :o)
Az emberfia kicsit gyorsabban megy mint 80 km/h és megbüntetik 30 - 100 eFt-ra. ha még egy kicsit akkor bevonják a jogsiját.
Iszik két pohár bort (sört), bevonják a jogsiját. Ha mégis vezet (mert dolgozni kell), leültet(het)ik.
DE!
A valaki kutyája megeszi a gyerekét, az gonolkodik hogy melyiket is szereti jobban!!!
Javaslatom: a kutyások vigyázzák és féljék a hatóságot legalább annyira mint a közlekedők:
Kutyás megy, rend őre ott van, nincs szájkosár: 100 eFt-ot ide (ma már van csekk, ugye)!
Kutyás megy, rend őre ott van, nincs szájkosár (másodszoris): a kutyát elkobozzák (na jó csak egy időre)!
Kutyás megy, rend őre ott van, nincs szájkosár (harmadszoris): na most örökre is el lehet kobozni!