A Hét gondolom meglepő és mulatságos. Viszont ez a megfogalmazás tetszik: "a TV2-től áthívott Pálffy István". Nem kirúgták onnan? Na mindegy, az még feltétlen hátrány, hogy a Biopon "új arculatába" nem fér bele, sőt...
A köztévé novembertől életbe lépő, új logóval és stúdiódíszletekkel frissített műsorszerkezetében növekszik a hírek aránya.
A kereskedelmi tévékből ismert arcokkal, Friderikusz Sándorral, továbbá sikeres rádiósokkal újítja meg arculatát a Magyar Televízió. A showman a Nap-kelte mellett a köztévé vasárnapi politikai magazinját vezeti majd.
Este fél hattól félórás közéleti show-műsorral jelentkezik a csatorna erősítették meg a Népszabadságnak az Index értesülését. A műsorvezetésre Fiala Jánost, Obersovszky Pétert és Szombathy Pált kérték fel, a hölgyeket Bombera Krisztina képviselheti.
Új arcok lesznek a fél nyolcas Híradóban is: a tv2-től áthívott Pálffy István és az ex-RTL-es D. Tóth Kriszta. Egyórásra bővül a déli Híradó, és a kereskedelmi tévék hírműsorát megelőzi majd egy 25 perces információs blokk, amit hat órakor kezdenek el.
Megszűnik az Aktuális. A stúdióbeszélgetés helyett egy, a tv2 Jó estét, Magyarország! című műsorához hasonló háttérműsor kerül a képernyőre. A műsorvezetők a kereskedelmi tévétől igazolt Simon András, valamint Krizsó Szilvia lesznek. Egy esti napot kap Baló György is, akit a Nap-keltéhez is hívnak. Ő továbbra is esélyes a kulturális igazgatói posztra.
Egy biztos. En csak a foci, es az X-aktak miatt kapcsolom az MTV -re. Mivel kiesett az X-aktak, csak a meccsek maradtak. Es kb. ennyit az M1/M2 -rol. Egy hihetettlen szutyok csatorna.
Nezzetek meg az mtv.hu oldal forumat. Csak reklamaciok, e negativ velemenyek. Ajanlom az X-aktak -os topicot.
1 a lényeg: Andrea(Hívd!) ezután is megkapja a havi 2 milát + a 3db egyszerűen megjegyezhető hívószámú Nokia 6110-et is használhatja, igaz a terepjárót el kellett adni, de nem baj ott a saját autó!
Mellesleg az m1, m2 logók helyett tehettek volna akár TS logót is a sarokba, mert lassan több lesz a sportközvetítés, mint az egyéb műsor. Bár az is igaz, hogy még a PNB-ben sem tudnak olyan gyenge meccset játszani, ami ne körözné le akármelyik egyéb produkciót. Ez még az olyan eredeti és nagy múlttal rendelkező műsorokra is igaz, mint a Nem jogerős, a Slágertévé, vagy a Showtár.
Hohó, igen! Abszolút igazad van. Megadizájn (vagy nem, de most mindegy), huszonakárhányadik század, a logó alatti sarokban meg Kovács P. József meg mittudoménki küzd a szavakkal, az értelmetlen helyzettel (ti. azzal a ténnyel, hogy ő egy bemondó, akinek az vóna a dóga, hogy összekössön műsorszámokat, vagy mi), a saját korával, meg a legutóbbi kommunikációs tréningen tanult "szólítsuk meg a nézőt", "ne lagyünk sablonosak", "személysítsük meg a helyzetet" baromságokkal.
Talán ez az igazi megakadályozója az imidzsváltásnak.
Én azt az időjárásjelentést szeretem, ahol szép nagy térképet mutatnak, ahol látszik a lényeg. Igaz, hogy 2000-et irunk, de nem mindenkinek van kétméteres tévéje, hogy egy belső keretben mutatott térképen lásson is valamit.
Hát emberek, ez neveccséges! :-DD
Én állat véletlen átnézek az magyar 2-re 3-kor, erre mi megy? Óvodásoknak szóló műsor! :-DDDDD És ezt műholdon nyomattyák, hogy az össz környező ország totál hülyének nézzen minket. :-DD
Na jó, persze biztos vannak itt ellenlábasaim is :-))), akik azzal érvelhetnek, hogy "na ja, de ki a franc nézi éjjel 3-kor a magyar kettest?" Hát igen, ez igaz, de akkor minek van műsor? Hogy többe kerüljön? :-DD
Na jó, azért sajnos ennyire nem vicces a helyzet, mer ugyan nem számítottam másra ettől a vezetőségtől, mint barom műsorokra, de azért némi józan észt elvártam volna tőlük. Ha tehetném, azonnal leváltanám az egész elnökséget és az összes olyan embert, aki ebben az ökörségben részt vett. Ezeknek kapálniuk kéne (éjjel!), nem egy televiziót vezetni.
A fő baj inkább az, hogy ez a TV, a jelenlegi műsorpolitikával menthetetlen. Nem segít rajta semmiféla "arculatváltás", már ha egy aprócska, szerintem nem túl jól sikerült logót, meg néhány új főcímet annak lehet nevezni. Azt sem tudja elfelejteni az ember, hogy az egész mögött a csonka kuratórium által megválasztott háromnevű elnök áll, aki rövid ténykedése alatt olyan műsorokat vágott haza, mint a Szomszédok, a Napkelte, cserébe pedig adott nekünk egy Szerémi Péter nevű őrültet.
Ez szertintem kész röhej, nem a logókat kellene lecserélni, hanem nyugdíjazni a 40 éve a képernyőn öregedő bemondókat és műsorvezetőket, bármennyire is antihumánusan hangzik ez, hamár műsorra nincs pénz. Ki a fene kíváncsi a Takács Mari öreg és bárgyú képére, meg a Kudlik Julira?
Egy idő után ugyanazok az arcok marhára unalmassá, sőt, idegesítővé tudnak válni, arról nem beszélve, hogy ez nem nyugdíjas állás, mint ahogy manöken sem lehet 70 éves koráig az ember.
Pontokba szedve:
1. a logó egész jól sikerült: újszerű, kiegyensúlyozott, egyszerű
2. a reklámblok kezdetét és végét jelző spotok "életképei" szintén egész jók, szeretem az ilyen megoldásokat
Na, most jön, ami rossz:
1. ahogy belép a grafika, elront mindent - túlságosan le van egyszerűsítve, nem tévébe való, ugyanakkor kicsit gagyi is, és elég sokban emlékeztet a régire
2. a híradó főcíméről ugyanez elmondható - a realisztikus földgömb "túlsúlyos" a túlságosan is egyszerű, és irritálóan zöld háttérhez képest
3. a híradó főcímzenéje egyszerűen nem oda való, sokkal inkább paszol valami bugyuta show-műsorhoz - egy "híradós" zenének himnikusnak kell lennie (Ezért nagyon rossz, pl. az RTL-é is, a tv2-é is jobb volt az előző változatában, talán egyedül a Nap TV-ét lehet értékelni, de az is túl egyszerű, meg már unjuk is eléggé ;))
4. a híradó hátteréről már szólottam - gigahülye megoldás, ahogy a 3 műsorvezetőt egymástól 6 kilóméterre ültették
5. a díjnyertes időjárás-design sem az igazi - bár nagyon valósághű a virtuális stúdió, viszont nem látszódik a meteorológus árnyéka és tükröződése (tudom, baromi nehéz megoldani!) és ez elrontja az összképet; talán, ha nem ilyen tükröződős felületet rajzolnak alá... ja, és a 3 napos előrejelzés táblázata iszonyatosan igénytelen
6. ha már arculati megújulást akartak, akkor az összes műsor főcímét meg kellett volna újítani, alkalmazkodva az új elemekhez - sőt, még a díszleteket is le kellett volna cserélni
7. a körzeti stúdiók nem tudtak teljes mértékben alkalmazkodni, ettől kissé szétszórt lett a dolog
És ez még csak a design, de tartalmi kifogásaim is lennének bőven...
Már beszélgettünk (egyebek között) a designról is. Szerintem nem vészes. Vannak benne értékes gondolatok.
Fehér/nem fehér: még a múlt héten olvastam, hogy a műsorszórás technikai sajátosságai (földi) miatt az egyesen "egyes grafikai megoldások nem lesznek élvezhetők minden néző számára", és hogy ilyen problémára a műholdas kettesen elméletileg nem kell számítani. Lehet, hogy nálad ilyen ok lehet a fehér/szürke egybemosódás mögött?
Egyébként az MTV saját site-ján is van egy cikk a változás indokairól.
Itt vagyok újra. Most nézem az új Híradót: hááát, elég szerencsétlenek. Mármint a műsorvezetők.
A két stúdióból nem hallják egymást, a gazdasági híreket mondó nő más kérdésre válaszol, mint amit feltettek. Nehézkesen indul az arculat!
Ja, amúgy a logó bal oldala mégiscsak szürke, csak jó felbontású tévén kell nézni.
Nnna. Beleneztem ma reggel.
Szerintem a logok aranytalanok: van egy robosztus m betu, meg egy pici szam, raadasul nem is egy sorban. A plakaton azert nez ki jobban, mert ott nem feher az egesz.
Hat igen. "Uj szerephez uj ferfi kell" -ene. :-( Ujrafestik a cegtablat, megkavarjak a vezetoseget, de:
1. a musorokat nagyjabol ugyanazok csinaljak evtizesek ota,
2. a megvett sok brazil / mexikoi szart nem fogjak kidobni a szemetbe, ha egyszer mar ki van fizetve, hanem lenyomjak a jonep torkan.
Nesze neked igenyes kozszolgalatisagot. :-(
Nézz körül a világban :-)) Legyen szó nőkről, termékekről vagy szolgáltatásról, minden esetben igaz, hogy a külcsin könnyebben változtatható, mint a belbecs. Ezért mindenki a könnyebb ellenállás mentén halad...
A Magyar Televízió két csatornája holnaptól teljesen új dizájnnal, új névvel (m1, m2) jelentkezik. Bár az eredményről csak holnaptól beszélhetünk, az újságokban és plakátokon már láthattunk ízelítőt.
Apropó, emlékeztek, amikor a mostani (zöld+barna) dizájn bejött, nem lett sokkal színvonalasabb, mint az előző...