A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni Saeco Phedra gépem javításához. Véletlenszerűen rövid kávé adagokat ad, a melegvizet pedig a tálcába engedi. A központi egység cserélve volt , az nem lehet a hiba oka.
Sziasztok! Van egy Graef CM 800 őrlőm, amit most valamiért finomabbra kellene állítanom a legfinomabb állásnál. Olvastam az alátétes megoldást, szétszedtem az őrlőt, de az egyetlen hely, ahol értelmét látnám az a kúpos kés alatt lenne. Ott viszont két nagy sík felület találkozik, ami megvezeti a kúpot. Ha oda beteszek egy alátétet, az mennyire fogja elvinni excenterbe a kést? Ráadásul a meghajtó stift is onnan áll ki, az is útban van a nagyobb alátéteknek.
Tudna valaki segíteni, hogyan érdemes ezt csinálni? Köszi
Köszi! A márka nekem teljesen mindegy, volt ALDI-s, Hauser is meg drága KRUPS is, teljesen egykutya. Szerintem azon megy a verseny, hogy ki tudja a garanciát legrövidebb idővel túlélő dzsunka motort beletenni.
Egy rendhagyó kérdés: tudtok esetleg olyan automata tejhabosítóról, amelyik 2-3 évnél többet bír ki? Már a negyediket dobom ki 2-3 év után, nyilván tervezett avultatás meg minden, de nincs ebben a szakágban egy Miele, amit megveszek sok pénzért, de utána nem kell vele foglalkoznom 10+ évig?
Szívesen! A Piccolo i dolce nekem egyértelműen a legkedvesebb nagyüzemi blendem az összes gyártóé közül, bár már régen járt nálam, lehet rendelek is egyet :) Borda Laci elérhetősége sajnos nincs meg.
Ha van pécsi fórumtárs, akkor Tőle kérdezem, hogy ismeri-e és járt is a Siklósi úti Danetti kávégépszervizben? Nem csak szerviz, mert van Náluk eladó szemes kávé (is), több fajta is, de én egyikről sem hallottam eddig. Biztos finomak, de vásárolt már valaki Tőlük? Én látatlanban és a netes leírás alapján ezt választottam, ha bemegyek és veszek is. Nem lehet annyira rossz, jó a kávé aránya. https://danetti.hu/termek/la-genovese-qualita-oro-szemes-kave/
Köszönöm a tippet,règebben már kóstoltam, több Lucaffe blendet is ès úgy emlèkszem, hogy ízlettek főleg a Piccolo Dolce,rendeltem ès nagyon kíváncsi vagyok, hogy változott e az ízlèsem.
Ami hirtelen ezekre a paraméterekre eszembe jut az a Lucaffe Mamma Lucia, jó helyről 6.000 alatt van a kilós ára, én nagyon szeretem. Persze ha alapvetően kisüzemiben gondolkodsz, akkor nem játszik.
Erre nincs instant válasz, erről szól a kereskedelem, az üzlet, a kisbolt, a kínai, a szabad piac, az adócsalás, dolgozik a család a boltban, nem fűtenek télen, passz.
A hazai üzletekben a Segafredo Intermezzo szemes kávé, az 1 kg-os, a legolcsóbban is 3999 Ft. Kínai boltban ugyan ez csak 3500 Ft! Hogyan van ez, hogy ha még hasznuk is legyen rajta, mégis ennyire olcsó? Nincsen rajta magyarul semmi, viszont a hazai forgalmazású boltiakban ott van magyar nyelvű tájékoztató is a csomagoláson.
Kicsit sem értem, vagy átverés van benne valahol...? Vajon milyen kávé lehet benne?