Létezik olyan, hogy kényszerkijelentés. Meg kell bezsélni tanukkal, szomszéddal, hogy nem lakik ott, elköltözött, így ki lehet jelenteni. Legalább erre nem hivatkozhat. De csak utólag kellene szólni neki, esetleg ha rendőrrel jönne, megmutatni a papírt.
Szerintem csak a szája nagy, azért, mert oda van bejelentve, semmi nem jár neki. Ezt ő is tudja, nem fogja magát lejáratni a rendőrök előtt.
Mielőbb jelentsd ki és intézd a válást, nehogy esteleg hitelt vegyen fel a házra.
De ha nem tulaj, akkor ezt sem teheti meg, mert tulajdoni lapot kérnek, ott pedig nem szerepel, hacsak nem haszonélvező.
Régebben volt a neten weblap ahol válással kapcsolatban lehetett kérdéseket feltenni és ott válaszoltak.
Kétségbe vagyok esve.
A férjem elköltözött,de állandóan pumpol.Kapott már 3,5 milliót de még akar 2,5-öt különben visszaköltözik.Pedig a lakás az enyém volt a házasságkötésünk előtt is,de azt mondja joga van nálunk lakni,mert be van jelentkezve,nem rakhatom az utcára,akár rendőrökkel is bejön.
15 évvel ezelőtt költözött el, pár évre rá már volt annyi erőm hogy elváljak, válóperekre nem jött el, így láthatást sem itéltek meg, csak gyerektartást.
Azt mondtam neki, hogy bármikor elviheti a gyerekeket, erre nem tartott igényt.
Nem tartjuk a kapcsolatot, gyerektartást rendszertelenül fizeti. Én úgy gondolom, a körülményekhez nagyon rugalmasan alkalmazkodtam, de hiába.
Sajnos a fájdalom nagyon erős ilyenkor, amiből aztán szépen gyűlölet lesz. És mondd évekkel később tudtok milyen a kapcsolatotok. Tudtok rendesen megbeszélni dolgokat?
Hát én megmondanám, hogy majd akkor válunk, ha tartósabb a kapcsolatod, kb. jövőre. Nehogy már a gyerek életét felbolygassa, mert ő most megbolondult. Nyugodtan mond ezt meg. Gondolj már bele, hogy csak egy ilyen kaland miatt ripsz-ropsz átrendezi az életeteket, egy frászt. Menjen egyedül, ha menni akar. Te legalább tartsd össze az otthonod.
Én már nem omlanék össze egy megcsaláson, megérteném, hogy kész ennyi volt, de attól még nem kell feladnom az otthonomat és a gyerekemet idegen környezetbe adni.
Már az is haladás lenne, ha az ember (egy kicsit) beleképzelné magát a másik helyébe, de hallottál már ilyenről? MIndenki csak saját magával foglalkozik, ő jöjjön ki a legjobban ebből, ő a szenvedő alany, pedig hát a gyerek(ek)re is kell gondolni.
Mondjuk én sem az ex lelkivilágával törődtem, mikor megcsalt. Volt bajom elég....
Tudjátok én úgy látom, hogy az indulatok, felfokozott érzelmi állapot miatt a váló felek nem érzik vagy nem értik, hogy egy rendezett váláson a jövőjük múlik, főleg ott ahol gyerekek is vannak. A válásnak hosszú időre kihatása van mindenki életében. Arra kellene gondolni, hogy mi lesz két év múlva, de sajnos ez nagyon nehéz.
tényleg, nem magam ámítom, nem is csalt meg, míg össze nem házasodtunk. Olyan körülmények között élt előtte, hogy tényleg hihető volt, ő mást akar mint az anyja, tanult a rossz példából, normális családot akar.
Talán így is volt. De már látom, hajlama ia lehet rá az embernek.
Aztán jött egy olyan vállalkozása, ami szabadidő, éjszakázást nyújtott, és fűvel-fával megcsalt.
Pedig otthon nyugalom volt, szeretettel várták, nem voltam "migrénes", stb.
Nem védem magam, hibám volt, hogy sokáig vak voltam.
Erre azt mondom, hogy aki tudta, hogy ilyen a pacákja, de valami miatt mégis elhessegette a gondolatot, hogy mi van, ha nem változik meg, vagy nem is tudta, mert valami miatt nem volt hajlandó igazán megismerni a párját a házasság előtt, az igenis tehet róla, hogy végül nem jön össze a hepiend.
Azt nem állítom, hogy el tudta volna kerülni ezeket a hibákat, mert lehet, hogy ezek a tudatalattiban voltak nekije kódolva, és magát sem ismerte eléggé, hogy egyáltalán gondoljon ilyesmikre.
Mondjuk én "normálisan" váltam, de szerintem ha egy kapcsolat elromlik, általában mindenkiben előjönnek a valós vagy vélt sérelmek, és nagyobb hangsúlyt kapnak.
Ehhez ismerni kell a másikat is, hogy mire hogyan reagál. Ha a cél a békés válás. Van akinek szüksége van a határozottságra, hogy ne szaladjon el vele a ló, de van akit fölöslegesen megkeményít.
Semmi gond, te állhatsz így a kérdéshez a saját tapasztalataid alapján, viszont Omass-nak van egy olyan érzése, hogy jó lenne békében válni, ha már válnia kell. Miért ne próbálhatná ki? Bármikor át lehet váltani állatba, ha úgy érzi, nincs más út.