Keresés

Részletes keresés

ZedIzDead Creative Commons License 2001.03.06 0 0 314
A Rádió C nyerte meg a 88,8-as frekvenciát
2001. március 6., kedd, 13.13

Az ORTT kedden döntött a 88,8 megahertzes budapesti helyi földi frekvenciáráról. A
frekvenciát a Rádió C nyerte el, így nem jut frekvenciához a Tilos rádió, a Mária
rádió és a Yes Rádió. A Rádió C közösségi rádió, mely elsősorban a Budapesten és
környékén élő romákhoz fog szólni.

[ZedIzDead.banat]

Sam R.A. Banesh Creative Commons License 2001.02.20 0 0 313
Úgy szeretném, ha ez csak kacsa lenne...
Előzmény: nmuwu (312)
nmuwu Creative Commons License 2001.02.19 0 0 312
Rockstar Creative Commons License 2000.12.03 0 0 311
Szerdan este 11-tol mar az FM 88.8-on is hallhato a Tilos oldschool punkmusora, a Megyunk a fold ala...
Leno Laj Creative Commons License 2000.12.01 0 0 310
Helyes, a netről is letölthetsz korábbi adásokat. Én se vagyok oda a "tamtam" zenéért, de most hogy jobban szól, el lehet viselni. A jelzőket pedig hagyd el, felesleges: nem tetszik, kész.
Előzmény: http (309)
http Creative Commons License 2000.12.01 0 0 309
Nnnnna, ezt a neoprimitiv narkozenét azért nem fogom hallgatni, de reggel rájuk figyelek ismét. Aztán folyamatosan figyuzok.
Előzmény: Leno Laj (308)
Leno Laj Creative Commons License 2000.12.01 0 0 308
Az egy hónap alatt sokkal jobb minőségben és sokkal nagyobb területen szól (pl. Szentendrémn is elkapták már.)

http: most éppen zene szól, de hallgasd többször: sok új és jó műsor van, lesznek nagy visszatérők is. Pontos műsor a tilos.hu-n.

Előzmény: Törölt nick (306)
http Creative Commons License 2000.12.01 0 0 307
A Fix és a Civil teljesítménye is csak elméletben növekedett. Vagyis nincs üzemben az új adójuk. Tehát nem hinném, hogy a Tilos most leordibálná a Danubiust. :-((
Előzmény: Törölt nick (306)
Törölt nick Creative Commons License 2000.12.01 0 0 306
arról tudtok valamit, hogy a vételkörzet/adóteljesítmény változatlan marad, vagy növekedés lesz-e?
http Creative Commons License 2000.12.01 0 0 305
Én most fogom magam, és bekapcsolom. De nagyon félek attól, hogy neoprimitiv tam-tam zenét hallgathatok reggelig. Nem baj. Akkor meg azt hallgatom. Kiváncsi vagyok a hangnemre, kiváncsi vagyok arra, hogy meglelem-e még egyszer a kedvenc rádiómat.
Vajon meg?
Leno Laj Creative Commons License 2000.12.01 0 0 304
Mától egy hónapig a 88.8-on!
kaviat Creative Commons License 2000.09.04 0 0 303
be kell vallanom, most éppen a világzenei magazint hallgatom, a netről elég jó minőségben.. /külöm dicséretes hogy nem azt a szakdék real audiot használják, hanem mp3 streamet../

.kav]4t r.e.b.

Jesszusom Creative Commons License 2000.09.04 0 0 302
Jesszusom! Tán még az is lehet, hogy a Tilos néhány kulcsfiguráját megvásárolták az idők során, pl. frekvencia engedéllyel, jó állással stb? Olyan szalámi taktikával?
Én nem vagyok tájékozott a kérdésben, de mintha az ilyesmi már az ókori politikában is előfordult volna.
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.04 0 0 301
http

Akkor kezdett érdekes lenni a dolog, amikor arról nyilatkoztak, hogy milyen klassz lesz a hatórás (!) zenei blokk, tényleg ezért érdemes volt nekik adni, ez aztán a koncepció. Biztosan kevesebb veszélyt rejt a hatalom számára, mint a Tilos műsorai. Ehhez csak gratulálni tudok.

Előzmény: http (300)
http Creative Commons License 2000.09.04 0 0 300
Kész? Ennyi?

Most mogorva leszek. Ezért volt a sok aláírásgyűjtés? A sok szó?
Én ehhez a topichoz különösen akkor szóltam hozzá, amikor itt a Cs. Kádár randalírozott a Fiksz-ből. Röpdösött, örömében többször a topicra fingott, mígnem valaki azt mondta, hogy hé, Te Csé, legalább ezt a Topicot hagyd már élni, ha a Tilost nem is.

A magam rezüméjeként azt kell írjam, hogy nem értek semmit.

A Tilos pályázatai sokszor hibásak voltak - még arra is emlékszem, amikor a Fiksztől és a Civiltől kértek tanácsot, hogyan kell beadni; apró kérések, kis kérések -, az ORTT kuratóriuma anno azt javasolta a Tilosnak, hogy férjen meg a Fiksz-szel és a Civillel. De nem. 24 óra kellett. Pedig a leghallgatottabb műsoridők a Tilosé voltak.
És mégis jogosan. Paradoxon: a Tilos megérdemelt 24 órát.

Úgy tudom, hogy a Csé itteni randalírozásával ellentétben a Civil főszerkesztője most adott három órát a Tilosnak. A Csé, már anno - vissza lehet keresni e topicból - ezt megtagadta. Nyertesként, azon röpdösésében, a pitlák fing felhajtóerejénél fogva.

Szégyen ez a Csének is, szégyen ez a kuratóriumnak is, és szégyen a Tilos pancser szervezésének is.

És a legnagyobb szégyen a hallgatókat érte, mert elhallgatott a Tilos.
Mi lesz most. Kábel? Na ne.... Itt egy nagy sugárzóteljesítményű adóról is szó van, ami nemsokára működni kezd a Fiksznek és a Civilnek.

Bocsánatot kérek a Tilos Rádió lelkeseitől. Én is az vagyok.

Szerettem és szeretem ezt a rádiót. Pokolian hiányzik.

Szégyelljék magukat, akik elgaloppírozták magukat. És minket. Engem.
Nem kellett volna elkártyázni - vagyis egy lapra tenni - a 24 óráért a legjobb műsoridőket.

Dupla vagy semmi. És legfőképpen szégyelje magát az a kuratórium, amely a magyar kultúra egyik csíráját taposta el. Egy kurátort jól ismerek. Zelnik József a neve.
A Muzsikás Együttest is el akarta taposni egy országos táncház találkozón. A volt barátja fiát. Aki nagygyerekként csaknem leköpte. Nem népiekről, urbánusokról van itt szó a mélyrétegekben, hanem a kisajátítókról. Például arról a kurátorról, aki miután nem ő lett a Duna Tv elnöke, tévés szakemberként rátette a kezét a kamera lencséjére. A szocializmusban sértett, de akkor is hízelgő akarnokról. Az akkor Pozsgaihoz dörgölőzőről. A jelenlegi kultúrális gururól, aki kénye-kedve szerint lobbyzhat egy Tilos, egy Fesztivál Zenekar stb. ellen. Mondtam, érthetetlen módon már akkor is szálka lett a Muzsikás a szemében.
Ebben a pitlák országban, ahol a kultúra szekértáborokra oszlik az ilyen szemetek miatt, és sóval járnak, hogy ugar maradjon csak "missziójuk" utan.

Szégyellem magam.

Ezek az akarnokok vágták nyekkre a Tilost. Meg talan ok maguk.

Kalmika Creative Commons License 2000.09.02 0 0 299
Sziasztok

NEm tudjátok, hogy mi van a FIX rádióval? 98.00 volt elméletileg, de most valami nem stimmel...

Sam R.A. Banesh Creative Commons License 2000.08.31 0 0 298
Olyant még nem hallgattam, de ha be lesztek nálam kötve fixre (hehe), akkor fogok. :)
Előzmény: Rockstar (297)
Rockstar Creative Commons License 2000.08.31 0 0 297
Koszi, kedves Szemrebbenes!

Remelem az sem riaszt el, hogy a mi musorunk, a punk musor ;-)

Előzmény: Sam R.A. Banesh (296)
Sam R.A. Banesh Creative Commons License 2000.08.31 0 0 296
Tartsatok ki, egy másfél hónap múlva a kész lakásban összedugom a hifit és bizisten - bár elveim ellenére - be fogok telefonálni. :)
Előzmény: Rockstar (295)
Rockstar Creative Commons License 2000.08.31 0 0 295
Megvolt az elso musorunk, de mivel senki sem telefonalt be, sajnos ugy tunik, nem sokan hallottak.

Aki tudja hallgatni az adast, irjon.

Előzmény: Tamska (294)
Tamska Creative Commons License 2000.08.31 0 0 294
vissza a Tilost az éterbe
vissza a Tilost az éterbe
vissza a Tilost az éterbe
vissza a Tilost az éterbe
yuppy2000 Creative Commons License 2000.08.30 0 0 293
Üres az éter, üres újra.......
muzsa Creative Commons License 2000.08.29 0 0 292
ki a gyertyát az ablakba!!! még vagy 5 perc van és kész.
Tamska Creative Commons License 2000.08.29 0 0 291
Halló, Tilos Rádió?

Sajnos már nem. Nekem legalábbis nem. Sokan mondják, hogy fogjuk fel frekiváltásnak a dolgot, csakhogy én pl legtöbbet reggelenként hallgattam a Tilost. Azthiszem ezzel sokan vannak (voltak) még így. Annak ellenére, hogy a kábeles adást fontosnak tartom - és valahogy megpróbálom megoldani hozzáférést -, sajnos elveszi tőlem(vagy ha így jobban tetszik: nem adja, hisz nem is adhatja meg) a nagyszerű reggeleket. Általában (eddig) igyekeztem úgy szervezni a napomat, hogy reggel kicsit tudjak a városban is kavarni autóval, közben meg egy kis tilos, mert az kell. Nem tehetek róla, de egészen megszoktam. Megszoktam a rendkívül szimpatikus rádiót amelyet egy Népszabi cikk ajánlott figyelmembe úgy 1997 derekán. Azóta sokat hallgattam. Számomra legkedvesebb műsor a Kolorlokál volt.

Két éve viszonylag sokat jártam reggelente munkaügyekből kifolyólag Solymárra (a pesti oldalon lakom) és mindig úgy szerveztem, hogy péneteken korán reggel mehessek és lehetőleg visszafelé - tudjátok arra eszméletlenül nagy a forgalom reggelente - az autóban csücsülve, senkitől nem zavartatva hallgathassam a Kolorlokált. Aztán mostanában már nem járok oly sokat Solymárra, a Kolorlokál átkerült keddre - kis zavart is okozott ez pavlovi reflexeimben és nekem belül ekkortól kezdődött egy sajátos egyensúly megbomlása - egyre jöttek az info-k a frekiproblémákról, végül eljött a mai nap. Mondanom sem kell hallgattam az egész ma reggeli adást. Kicsit sors szerű is számomra, hogy pont a Kolorlokál volt a búcsúreggel. Mit mondjak nehéz szívvel hallgattam a műsort, be is telefonáltam, de ez már nem volt az igazi. Régebben mindig tudtam, hogy jövőhéten a megfelelő napon bekapcsolom a rádiót és a megszokott "társaságot" hallgathatom. Társaságként feltétlenül említeni kell a szokásos betelefonálókat. Akiket mindnyájan ismerünk. Azthiszem mindig olyan érzésem volt, hogy egy "ugye mi értjük egymást" társaságban töltöm a reggelt. Volt egyfajta sajátos, pont megfelelő arány ebben a sajátos "társaságban". Azaz pont elég volt hallani a hangjukat, a hozzászólásokat, ha pedig nem tetszett akkor lehalkítottam, ha tetszett akkor meg kicsit feljebb vettem a hangerőt. Egyébként meg akkor szálltam be a "reggeli társaságba" amikor kedvem volt, ha olyan reggelem volt akkor inkább a zenékre figyeltem, ha meg amolyan akkor a társalgásra. Úgy érzem jogom tartani attól, hogy valami amit nagyon kedveltem végérvényesen, ha úgy tetszik megmásíthatalanul elmúlt. Mint azt Csejdy Andris mondta Ő kiszáll. Azthiszem ezt respektálni kell, ettől még sajnálom, bár kicsit összekacsintva mondom: kutyából nem lesz szalonna. Másrészt a műsorban is elhangzott: Bob Dylan is abbahagyta végleg...
Biztos vagyok benne, hogy fogjuk még hallani a Tilost az éterben is, nemcsak kábelen, ám úgy érzem ez, eddig a pontig valami más volt és ami akkortól lesz az is más lesz.

Ez volt (eddig) az én Tilos Rádióm. Meg ami még nem jutott eszembe. Mostantól kicsit más lesz.

"Kicsit szomorkás a hangulatom máma"

Sam R.A. Banesh Creative Commons License 2000.08.26 0 0 290
Én fogom kábelen hallgatni, bár a maratonon megismert kedves kollégádnak igaza volt, a vételhez vásárolt elosztó valóban nem megy bele a Technics tunerbe... :( Mindegy, valamit majd kitalálok.
Előzmény: Rockstar (289)
Rockstar Creative Commons License 2000.08.25 0 0 289
Jovo szerdatol csak kabelen lehet fogni (a neten kivul) es egyelore csak nem egesz negy keruletben (VIII., ill az I., VII., XI. bizonyos reszein)

Mivel nekem is lesz egy musorom az uj 24 oras strukturaban, erdekelne, hanyan fogjak kozuletek kabelen hallgatni az adast (neten gondolom egeszen kevesen).

Előzmény: -emma- (288)
-emma- Creative Commons License 2000.06.27 0 0 288
valami naprakesz info?
spájbl Creative Commons License 2000.05.08 0 0 287
http Creative Commons License 2000.05.06 0 0 286
Most akkor lesz freki, vagy nem lesz? Mert közelg a határidő lejárta.
Előzmény: -emma- (285)
-emma- Creative Commons License 2000.05.06 0 0 285
nos? valami fejlemény?

én kihagyom a mostani Tilos-partyt..

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!