Keresés

Részletes keresés

cath555 Creative Commons License 2004.06.04 0 0 111
Sziasztok,

Csak egy ötlet, ami nekem nagyon bevált: cickafark- és palástf?tea, 1:1-ben összekever, leforral, fél órát állni hagy. Pár nappal a menzesz kezdete el?tt elkezd iszogatni, mondjuk 2* egy nap egy-egy bögre.

Íze se nem rossz, se nem különösebben jó. Meg lehet inni. Ja, és ami korábban 5 nap volt, az most 3. Görcs meg nulla. Bármelyik Herbáriában lehet kapni, nem drága, káros hatása nincs, szerintem egy próbát megér.

@Édeskicsilány: jaja, én amúgy évek óta hosszútávfutok, de a legtöbbet bizony olyankor szoktam, és az is jót tesz!

Vandorr Creative Commons License 2004.05.19 0 0 110
Most nálunk az Apranax a csodaszer.
" A görcsoldók rendszerint nem igazán hatásosak, illetve van egy módszer: olyan gyógyszert kell választani, ami prosztaglandin ellenes (ilyen pl. az Apranax) és azt a vérzés elõtt 4-5 nappal el kell kezdeni folyamatosan szedni, hogy blokkolja a pg-szintetáz enzimet." Forrás Babanet. De igazoltak az itt leírtak, tényleg használ.
edeskicsilany Creative Commons License 2004.04.04 0 0 109
Sziasztok!
Nekem a korábban (általam :) ) említettek mellett bejön még a gyors gyaloglás. Elkezdeni baromi szar, az 1. néhány percben még rosszabbodik is a hasfájás, de aztán vagy szépen lassan vagy teljesen hirtelen elmúlik. A legeslegjobb napsütésben, hegyen-völgyön gyalogolni. :) De a szabad levegő tényleg fontos, nekem a konditermi nem jött be, de talán ott kevesebb figyelemelterelő dolog is van.
ÉKL
mohimg Creative Commons License 2004.04.03 0 0 108
A fajdalomcsillapito szedeset elore, a menstruacio elott kell kezdeni.
Ha nincs organikus oka,akkor a fajdalmas menstruacio altalaban egy prosztaglandin fuggo szimptoma. A prosztaglandin altal indukalt ishemia es osszehuzodasok egyuttesen okozhatjak a tuneteket.
A fajdalomcsillapitok egy enzimet gatolnak, ami a prosztaglandin szintezisehez szukseges. Ha a fajdalom megjelenik a hatas mar nem megfelelo.
Ezert kell a fajdalomcsilapitasnak a fajdalom megjeleneset megeloznie.
mohimg
Előzmény: Phaedra11 (107)
Phaedra11 Creative Commons License 2004.03.08 0 0 107
Felhozom a topikot, hátha valakinek van új ötlete.
Egyébként én is vergődöm, szerencsére nem minden hónapban fektet ki a görcs, de mindig fáj. A No-Spa-t szedegetem ilyenkor, és ami eddig szinte mindig bevált, az a Meristin kúp. Kábít persze, ezért éjszakára tartogatom (már amikor kibírom), de legalább lokálisan hat, és viszonylag gyorsan is.

P.

greenwood Creative Commons License 2003.12.03 0 0 106
Egy nőgyógyászati lapban látom ezt a hirdetést, talán erről van szó: MAGNEROT. Premenstruális szindrómában csökkenti a fejfájást, emlőfeszülést, pszichés tüneteket, dysmenorrhoeat. /Wörvag Pharma/. Azt nem írják, vényköteles-e.
Előzmény: aranyalma1 (105)
aranyalma1 Creative Commons License 2003.12.03 0 0 105
Nem tudja valaki, hogy hívják azt a premenstruációs szindrómákat megszüntető gyógyszert? Valami új lehet, pár hónapja láttam a reklámját egy gyógyszertár kirakatában, de azóta leszedték. Úgy reklámozták, hogy szinte az összes tünetet enyhíti. Kipróbálnám.
noimporta Creative Commons License 2003.08.15 0 0 104
Húúú, jó rég jártam már erre! Na szóval, sajnos a lentebb ajánlott Villarosa gélről csak annyit tudok mondani, hogy a VitaCrystal hálózatban, terjesztők útján lehet kapni, de szerintem érdemes érdeklődni gyógynövény- vagy reform- vagy hasonló boltokban, főleg olyan helyeken, ahol Flavin-cseppeket meg hasonlókat is lehet kapni, mert pl. a Flavint ugyanez a cég csinálja. Én csak azt tudom mondani, hogy már több mint két éve úgy helyrerakott egyetlen tégely gél elhasználása, hogy a korábbi hányós görcsök helyett már csak rendkívül enyhe, inkább nyomás-érzések vannak, azok is csak elvétve.
Előzmény: ZS5 (76)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.12 0 0 103
rendben-ha nem neked talan masnak mukodnek ezek, mint nekem is.
szia
Előzmény: utitars (101)
utitars Creative Commons License 2003.08.11 0 0 102
Amugy ebben szules dologban telleg lehet valami, mert egy teny: amikor volt a spontan vetelesem es utana a vakuumos muvi befejezes, utana tenyleg javult valamennyit. A doki is mondta, aki csinalta, hogy miutan ezzel kitagitja a mehszajat, elvileg konnyebb lesz a mensim. Es tenyleg javult. Csokkent a nagy rosszulletek szama.

Allitolag szules utan teljesen elmulik.
Mindez persze sovany vigasz azoknak akik nem szultek meg:) Igy nekem is.

Ezt a Mydetonos cuccot meg nem probaltam. Kiprobalom hatha kevesbe ut ki mint az Algopiryn+Dedalon.

utitars Creative Commons License 2003.08.11 0 0 101
Kedves Pollly!

Feher cukrot kb 20 eve nem eszem(meg a kavet is edeskevel iszom, ezen kivul utalom az edessegeket. Egy fagyitol, tortatol pl hanyni tudnek, nekem ugyanis tul zsirosak).
Amikor 15 evig 50 kilo voltam, akkor is pont ugyanilyen rosszul voltam.

Errol ennyit.

Törölt nick Creative Commons License 2003.08.11 0 0 100
sziasztok
nekem is votlak hasonlo problemaim de kiderult a tulsulytol van.
amikor fogyok akkor sokkal enyhebbek a tunetek.
egy masik nagyon jo modszer(nekem ez jott be igazan): a cukorblues cimu konyvben olvastam..ha teljesen kiiktatjuk a finomitott feher cukrot a gorcsok is elmulnak..kb 2-3 honapig csinaltam amikor a gorcseim, a hanyas hasmenes megszunt, ill. csak a biztonsag kedveert veszek be egy cataflamot elso nap reggel de azt se mindig..en azt mondom erdemes lenne kiprobalni...vagy ha gondoljatok olvassatok bele ebbe akonyvbe..
gyumolcs, mez johet de igazi fehercukor egy gramm sem
sziasztok
jobbulast mindenkinek
hoppaaa Creative Commons License 2003.08.11 0 0 99
A szülés tényleg segít a dolgon, de az sem véglegesen.
Nekem a Diclofenac - Mydeton páros jött be. Egy véletlenül egy időbe eső "derekas" lerobbanás miatt szedtem. Meg azóta is. Csak receptre kaphatók.
aldina Creative Commons License 2003.08.05 0 0 98
Kedves Utitárs!
Azt hittem, hogy ez csak nálam volt ilyen súlyos, meg hogy a Ridolt és egyéb nyalánkságokat csak saját kínomban próbáltam ki. Amit leírtál, kísértetiesen hasonlít rám: hányás, hasmenés, hideg-melegrázás, vonaglás és kb 3 napig zöld-fehér hullaszín. Évekig szedtem havi 10 db Ridolt, a doki már nem akarta felírni. Utána váltottam Cataflamra...
Én is kipróbáltam gyógyteákat, kihánytam. Havonta ügyelet, injekció. Egyszer még merevgörcsöm is volt.
Szóval pár éve kijött a helyi Művházba Tóth Lívia, aki az Aviva-torna hazai "anyja", és megtanultam a gyakorlatsort. Elkezdtem csinálni a tornát, minden reggel 30 percet, hajnalban keltem, és csináltam ezt kb. 3-4 hónapig, mire hatott. Mellesleg közben megismertem a páromat, és az egészséges szexuális élet is javított egy kicsit. De addigra az Aviva nagyjából helyretett. Ennek kb. 3 éve. Egy éve abbahagytam, csak ritkán csinálom, mert babát szeretnénk, és vannak benne vetélést elősegítő gyakorlatok, amikkel óvatosan kell bánni. Nem jöttek vissza a görcsök... Enyhén fáj, de te is tudod, ég és föld ahhoz képest, ami lehetne. (Itt viszont használ a cickafarok-palástfű tea, mézzel.)
Előzmény: utitars (91)
Beleg Cúthalion Creative Commons License 2003.08.05 0 0 97
Nekem is fajdalmas volt eleg hosszu evekig. Kb 10 eves voltam mikor eloszor megjott, es azota fajt mindig.
Probaltam fogamzasgatlot, gorcsoldot, fetrengest, semmi hatas.
Aztan eszrevettem hogy, hat hogy is mondjam, egy-egy kiados nagyobb alkotas utan a wc-n mintha teljesen megszunt volna minden gorcs, elmult.
Tehat nekem ez abszolult segitett, no es az intenziv mozgas, foleg futas. Valahogy annyira el tudk lazulni, hogy elmulik minden fajdalmam.
Azert ket dolog megmaradt, az elso nap elotti napon rendkivul erzekeny vagyok lelkileg, a masik pedig az elso napi melankolikus faradtsag, mintha bekabszereztek volna.

Azert az nagyon brutalis ami utitars-sal tortenik, nem csodalom hogy meg felallni sincs erod. Ez nem is normalis egyebkent.
Nem lehet hogy valami immunrendszeri problema lehet a gyokere az egesznek? A labad elsebesedesebol es az inyedbol kiindulva.

alany Creative Commons License 2003.08.04 0 0 96
Szevasztok. Én is éveket szenvedtem át rengeteg Cataflammal, nekem is ez volt az egyetlen, ami elviselhetővé tette azt a 3-4 napot a hónapban. Kb 1 éve szedek normálisan fogamzásgátlót, és most 2-3 hónapja tapasztalom, hogy minden normális. Normálisan jön meg, normális ideig tart, és nem döglök meg, tudok emberként viselkedni ezalatt az idő alatt is. Szóval elég sok idő kellett ahhoz, hogy változás áljon be. Úgyhogy kitartás a szenvedőknek, a legtöbb módszer biztosan csak hosszútávon hoz eredményt. Mint általában minden....
delicate mind Creative Commons License 2003.07.18 0 0 95
Olyan érzés, mintha belelőttek volna az alhasamba. Azt gyanítom hogy a hátterében
lelki diszharmónia van.
utitars Creative Commons License 2003.07.18 0 0 94
Sziasztok:)

Koszonom az egyutterzo szavakat:)

Nos, nem hinnem, hogy az eletvitellel van gond. Amikor pl egy termeszetgyogyasz kezelt ezzel 6 evig, akkor hetente 3x jartam uszni es tornaztam is naponta(1 orat)+6 even at nem ettem semmilyen hust(vegetarianus voltam). Azota mar eszek, de csak feher husokat, vagyis szarnyast es halat, de abbol is nagyon keveset. Kb egy heten egyszer 10-20 dekat. Semmifele zsiros etelt nem eszem(utalom),s nem szeretem a fűszeres dolgokat sem, tehat megcsak vissza sem kell fognom magam.

Édeskicsilány kérdésére: kb 8 even at ittam kulonbozo gyogyteakat(termeszetgyogyasz altal felirt keverekeket, sot olyanokat is, melyeket konyvekbol lestem ki. A mai napig is sokszor iszogatok gyogyteakat.

Szoval amit lehetett, azert kiprobaltam:)
Most mar tudom, hogy egyutt kell elnem ezzel,s bele is torodtem. Egyedul az bant, hogy egy honapban 4 napot teljesen beszamithatatlan es hasznalhatatlan vagyok, s minden programomat ennek kell alarendelni. Ne tudjatok meg pl, hogy az eves szabadsagom idopontjat micsoda sziszifuszi kuzdelem megallapitani. Mert ugye az nem lenne jo, ha a 2 tengerparti het 14 napjabol 4-et fetrengek:) Persze meg igy is sajnos elofordul, hogy megtrefal a szervezetem es epp annyit kesik vagy siet, hogy meg eppen beleessen a szabiba:)

Igaz ugyan, hogy most nem sportolok, de jelentem tisztelettel: nem tapasztaltam változást SEMMIBEN az allapotomban, ha sportoltam, ha nem.
Ezzel tehat nem fugg ossze. Szerintem ez egy atok, amit biztosan kierdemeltem valamivel...

nagyad Creative Commons License 2003.07.18 0 0 93
Néha nekem is nagyon fájt; olyan is volt, hogy az első napon akár egy levél Cataflamot vettem be, amitől nem múlt ugyan el, de az úgy kiütött, hogy abban az állapotban ez nem annyira érdekelt... Előtte egy héttel persze a szokásos tünetek: állandó éhség, hiszti, mellfeszülés.

Ami mindezeken változtatott, az a normálisabb életvitel. Kb tavaly ősztől odafigyelek arra, hogy mit eszek (nem zsíros, nem sós kaják, csomó biocucc) és év elejétől sportolok, kb 3 hónapja rendszeresen futok is. Először csak a PMS tünetek szűntek meg szép lassan, és most a legutóbbinál eljutottam addig, hogy eszembe sem jutott a fájdalomcsillapító. És nem is tart 8 napig, csak 5-ig, ami azért sokkal barátságosabb.

Szóval, ha semmi szervi oka nincs a fájdalomnak, lehet, hogy érdemes megvizsgálni az életmódotokat. Őszintén szólva én magam sem tudom, hogy végül mi segített, az evés vagy a sport, de lényeg az eredmény :-)

edeskicsilany Creative Commons License 2003.07.18 0 0 92
Ez elképesztő...
Emellett az én régebbi görcseim nyavalygások. Az tény, hogy én kevéssé bírom az akármilyen fájdalmat. Megőrülnék ilyen esetben...
Próbáltál gyógynövényeket is egyébként? Életmóddal nem állhat kapcsolatban?
Borzasztó, hogy ilyen létezhet...
ÉKL
Előzmény: utitars (91)
utitars Creative Commons License 2003.07.04 0 0 91
Sziasztok Fiatalok!

Na olvastam itt sok szepet es jot.

13 eves korom ota menstrualok. Onnantol kezdve gorcsolt a hasam, ugy 18 eves korom korul tetozott a fajdalom. Olyan szintre, hogy 3-4 napon keresztul negykezlab kozlekedtem, nemcsak fetrengtem a gorcsoktol, hanem hanytam is es ment a hasam, vagy idonkent a valtozatossag kedveert elajultam a fajdamlomtol.

Javaslom valakinek aki az aktiv edzest javasolta a problema megoldasara, hogy probaljon ilyen allapotban nemhogy tornazni, de egyaltalan felallni...:(

18 eve dolgozom. Betegallomanyban gyakorlatilag ezalatt 3 napot voltam, illetve amikor menstrualtam:) No persze majdnem minden munkahelyemen megertettek es azt mondtak, hogy ok, 1-3napig ne menjek. Ahol nem ertettek meg, ott az elso menstruacios napomon, miutan vegighanytam a folyosot es elajultam, mentot hivtak es kozoltek, hogy a tovabbiakban nem szeretnek ha ilyenkor bejonnek:)

Tisztelettel leirom miket probaltam 22 ev alatt:
13 eves koromban, amikor anyam elvitt ezzel dokihoz, a doktor bacsi kozolte, hogy a kislany biztos hiszterias es fel akarja hivni magara a figyelmet. Egeszen biztos hogy anyukaja es a novere is gorcsol ilyenkor es onnan vette a peldat. Anyam kozolte, hogy se a novere, sem o maga soha eleteben nem gorcsolt es a "hiszterias kislany" siman birta a ketoldali tudogyuszijakor a napi 3x-i venas injekciokat a zold karjaba, csuklojaba stb. Ekkor a doktor bacsi azzal a konstruktiv javaslattal allt elo, hogy akkor szulni kell es utana elmulik. Na ebben maradtunk.
Anyam termeszetesen kozolte, hogy biztos igaza van a dokinak, hiszteriazom.

18 eves koromra odaig jutott a dolog, hogy mar hanytam is es ha elkezdodott egy gorcs, az kb 7-8 orat tartott megszakitas nelkul(illetve hanyasokkal torteno megszakitasokkal:),patakokban folyt rolam a viz+ment a hasam...szoval folyt mindenhonnan minden:) anyam kb ekkor hitte el, hogy nem szimulalom magamnak a fajdalmakat:)

Ekkorra mar en vettem kezembe a dolgokat es elmentem nogyogyaszhoz, hogy lassan ez mar nem gorccse valik, hanem hihetetlen szenvedesse es valamit tenni kene. Megkaptam az elso fogamzasgatlomat(bar meg szuz voltam es nemi eletet sem szandekoztam akkoriban elni:), amit egy evig szedtem es semmit nem hasznalt. Ezek utan ugy gondoltam, hogyha ugyanolyan rosszul vagyok, minek mergezzem magamat pluszban meg hormonokkal is. Abbahagytam.

Visszamentem dokibacsihoz, aki akkor Meristint adott, ami eleinte a kisebb gorcsoknel hasznalt(bar egyre nagyobb dozisban kellett szednem), de a nagy gorcsoknel annyit ert, mint halottnak a csok.

Aztan a Papaverint javasoltak.
Aztan a No-Spat

Aztan kijutott nekem is a Ridolbol meg minden masbol is.

a 20 ev alatt kb 10 orvosnal voltam, alkalmankent 2 evig jartam kb egyhez-egyhez kezelesre.

Ha elmondom miket csinaltak velem, nem fogjatok elhinni. Jartam egy foorvos urhoz, aki alkalmankent fel tonna port tomkodott fol a mehembe menses elott...ami hihetetlen fajdalommal jart, de eskudozott egre-foldre, hogy meg sem erzem majd a menstruaciomat. No a mestruaciokor ismetelten ugyanugy fetrengtem, viszont ujabb kozepkori inkvizicios kezelesre nem vagytam, igy azt a dokit otthagytam:)

Aztan voltam elobb CT-n, majd MRI-n, hogy hatha valamifele sejtelfajulsaok vannak a mehemben vagy a petefeszkeimben. Semmi.

Megkaptam, hogy hatrahajlo a mehem es szulnom kene, kb 8 orvostol:)

Kitalaltam magamnak(sokan bebeszeltek), hogy nekem nem is faj a hasam, csak bebeszelem magamnak es csinaljak magamnak valami erdekes programot amikor megvan es feledkezzem el rola. Igy jutottam a Normafanal mentoautoba, mert a baratnoim nem lattak meg teljesen zold embert, mert azza valtam:)

Kezelt 4 evig termeszetgyogyasz(az egyik legjobb Magyarorszagon-6 diplomas szakorvos), aki minden masomat meggyogyitotta(derekamat, nyakamat, gyomromat stb), de a gorcsokon o sem tudott enyhiteni.

Aztan volt egy spontan vetelesem, amikor is vaakumos muvi befejezest kellett csinalni. Jelentem tisztelettel utana kicsit jobb lett. Most is ki vagyok utve olyankor, de nagyon nagy gorcs ritkabban van.

Szoval az a no aki igazan meg van atkozva ezzel, annak sajnos mindig fajni fog.

En jelenleg 1db Algopyrnt+1 db Dedalont szedek kb 4-5 orankent, ezzel ugy ahogy elvagyok, de ha elalszom veletlenul a 4-5 orat es elkap a gorcs, akkor mar mindegy mit szedek, ugyis kihanyom.
Olyankor jon az Analgetikus kup es hanyas utan ujra Algo+Dedalon, igy el szokott mulni 1-2 ora alatt. Teljesen leszedal ez a kombinacio, de a fajdalmat is garantaltan csillapitja ha idoben szeded be. Probalja ki aki hasonlo cipoben jar mint en. De idoben kell bevenni, nem akkor amikor mar nem tudtok jarni sem!

Hajlamos voltam mar elhinni azt is, hogy biztos hiszterias vagyok, de erdekes modon, amikor pl elfertozodott a labfejemen egy seb es 4 db tenyernyi gennyes tajog alakult ki a labamon es naponta kotoztek es szedtek ki belole a beleragadt kotest es vagtak ki olloval az elhalt szoveteket, siman birtam(doki el akart altatni, mondtam, hogy nem kell). Azt is, amikor egy hetvegen ugy begyulladt az egyik fogam es megdagadt az inyem ugy, hogy nem tudtam osszezarni a szamat, mert a felso foginy bedagadt a ket fogsor koze(doki kove dermedt mikor meglatta), szo nelkul birtam. Sot allitottam, hogy mindez istenes ahhoz kepest amit menstruaciokor erzek, akkor mar mindenki kezdte elhinni, hogy talan megsem vagyok hiszterias...

szoval nem hinnem, hogy arrol van szo, hogy nem birom a fajdalmat, hanem inkabb arrol, hogy ez a fajdalom elviselhetetlen...a veteles elott gyakran eljutottam odaig, hogy egy-egy hosszabb nagy gorcs idejen(ami eltartott 7-8 orat), mar ott tartottam, hogy inkabb kiugrom az ablakon csak legyen vege ennek...persze nem tettem meg, de egyet mondhatok: ellensegemnek nem kivanom azt egyetlenegyszer sem, amit en havonta atelek.

No legyetek jok, remelem nem untattalak titeket...gondoltam leirom az en tortenetemet is.

edeskicsilany Creative Commons License 2003.06.18 0 0 90
Sziasztok!

Csak szeretnék egy új módszert a figyelmetekbe ajánlani, és ez nem más, mint a jóga.
Tudom, hihetetlenül hangzik, de a hatha jóga bizonyos gyakorlati egeszen rendkivuli hatassal vannak a testre, es nalam pl. elmulasztjak az ilyenkor szokasos gorcsot.

Ajanlom Kareen Zebroff könyvét, abban kulon ki vannak valogatva a gyakorlatok problemak szerint is.

Minel fajdalommentesebb menstruaciot! EKL

Vandorr Creative Commons License 2003.04.14 0 0 89
Azután + győzöl majd levegőt kapkodni, mikor megkérdik, az ultrahangon, hogy jé mi az a kis folt a májon.
Előzmény: Törölt nick (88)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.03 0 0 88
szerintem a velvetbe kerdezd meg a nogyogyit, de lehet, hogy mindket gondod megoldana egy enyhe fogigatlo szedes, es 3 gyerek utan miert ne?
Előzmény: Celtic Moon (87)
Celtic Moon Creative Commons License 2003.03.31 0 0 87
Sziasztok!

Nem olvastam végig csak az utolsó néhányat.....
Amióta csak van mensim azóta szenvedek vele.
Kamasz koromban nem tudtam iskolába menni annyira görcsöltem, volt, hogy az utcán elájultam a fájdalomtól ami azért volt érdekes mert alapvetően igen magas a fájdalom küszöböm.
Az orvosok biztattak, majd ha szülök elmúlik, nos szültem és nem múlt el, majd szültem még egyet és nem múlt el. Ekkor sikerült segítenem magamon az agykontroll egyik módszerével. Majd volt egy nagy vetélésem ami után rosszabb lett mint valaha...újra agykontroll..mert gyógyszert én sem szedek .... Aztán meg született a harmadik gyermekem és végre úgy tünt magától megoldódott a probláma de egy ideje úgy tűnik mégsem.
Most már nem minden hónap szörnyű, csak egy-egy, de az behozza a többit, viszont az utolsó szülésem óta teljesen átváltozott az egész folyamat.
Eddig 3-4 nap volt és pötty-pötty....most meg 2 napig nagyon erős aztán még eltart vagy 5-6 napig.
Szóval nagyon hosszú.....
Hogy mi a kérdésem én magam sem tudom, megtanultam élni ezzel, hiszen 33 éves vagyok, tehát pfúúú kimondani is szörnyű de 20 éve menstruálok...szal "megszoktam", hogy ez van, de nem bánnám ha nem fájna és újra rövidebb lenne a ciklus.

edeskicsilany Creative Commons License 2003.03.25 0 0 86
Helló!

LoSA, remélem megoldódott a probléma ilyen-olyan módon!

Egyébként "sürgető" módszert nem tudok, csak "késleltetőt": citromlé. Sok-sok citromlé. Ez akkor hasznos, ha pl. nyaralás végén nem ezzel szeretnél foglalkozni... Ilyenkor reggel-este kell inni higítás nélküli citromlét (akár gyümölcs formájában) a szokásos nap előtt 2 nappal, és közvetlenül előtte. Én korábban nem hittem, hogy működik, de egyszer véletlenül kipróbáltam... :) Egyszerűen csak kívántam a citromot, és késett is utána.

ÉKL

Előzmény: Törölt nick (83)
Vandorr Creative Commons License 2003.02.20 0 0 85
Megjelent egy tea: a neve PMS teakeverék. Van benne: cickafarkfű, citromfű, gyermekláncfű gyökérrel, orbáncfű, majoranna. Eddigi tapasztalatok biztatóak.
lisa20 Creative Commons License 2003.02.19 0 0 84
Van egy nagy problemam.De lehet hogy nem csak nekem van ez.
A menstruacios ciklusom eleg erdekes.Mivel az erossebb verzes nalam tart 1 hetig majd koveti gyenge szivargas meg tovabbi 1 v. 2 hetig. igy aztan a sex nem valami jo.
Miert van ez????????
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.24 0 0 83
Egy kérdésem lenne...
A bnőmnek 21.-e körül kellett volna megjönnie a mensije, de még mindig nem jött meg! Lassan kezdek ideges lenni, aggódni! Miért csúszik a mensije? Nem hiszem,hogy terhes lenne, de sose tudni! Nincs vmi, amivel meg lehet sürgetni a dolgot! :)
edeskicsilany Creative Commons License 2003.01.20 0 0 82
Hello! Hát nálam éppen aktuális a kérdés, teljesen kész vagyok tőle. Nekem ugyan csak egy napig tart ez a görcs, és a hangulatom sem szokott nagyon depis lenni, de koncentrálni azt nem tudok. (Élvezet így dolgozni...)

Szóval ha jól olvasom, csodaszert még senkinek sem sikerült feltalálnia. Én nem vagyok hajlandó gyógyszert bevenni, úgyhogy próbálkoztam már sokmindennel. A cickafarkfű tea egy ideig bevált, de aztán már annyira undorodtam az izétől, hogy hányingerem lett tőle, úgyhogy kénytelen voltam abbahagyni.

Most fürdőolaj-formában használom, és nagyon jó a hatása. Az a titka, hogy (hál' istennek) elég pontosan jön a menszeszem (bár nem szedek tablettát, ld. no gyógyszer), és mindig reggel jön meg. Így ha előtte este beáztatom magam :) egy jó félórára egy ilyen cickafarkos fürdőbe, másnap semmi bajom.

Sajnos ezt tegnap elmulasztottam... :( Most szívhatom a fogam, szidhatom az aljas módszerekkel operáló természetet, aki így akar minket rávenni arra, hogy folyamatosan teherbe essünk. :)

Kitartás lányok, biztos, h. mindenkinek van természetes ellenszere a fájdalomra, csak addig bírd ki, amíg megtalálod... :(

ÉKL

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!