Keresés

Részletes keresés

amaurote1 Creative Commons License 2011.09.12 0 0 5408

Vicces újabb best of...Lemmy Ozzy Slash és hasonló formák állítottak össze egy válogatást a Priest életművéből ami The Chosen Few néven ki is fog jönni.

 

"The Chosen Few" track listing:

01. Diamonds And Rust (1977) - chosen by Joe Elliott (DEF LEPPARD)
02. Dissident Aggressor (1977) - chosen by Steve Vai and Geoff Tate (QUEENSRŸCHE)
03. Exciter (1978) - chosen by ACCEPT
04. Beyond The Realms Of Death (1978) - chosen by Lars Ulrich (METALLICA)
05. Delivering The Goods (1979) - chosen by Kerry King (SLAYER)
06. The Green Manalishi (with the Two-Pronged Crown) (1979) - chosen by David Coverdale (WHITESNAKE) and Randy Blythe (LAMB OF GOD)
07. The Ripper (1979) - chosen by Ozzy Osbourne
08. Victim Of Changes (1979) - chosen by James Hetfield (METALLICA)
09. Breaking The Law (1980) - chosen by Lemmy (MOTÖRHEAD)
10. Rapid Fire (1980) - chosen by Vinnie Paul (PANTERA, HELLYEAH)
11. Grinder (1980) - chosen by Zakk Wylde (BLACK LABEL SOCIETY)
12. Living After Midnight (1980) - chosen by Alice Cooper and Geezer Butler (BLACK SABBATH)
13. Screaming For Vengeance (1982) - chosen by Slash (GUNS N ROSES)
14. You’ve Got Another Thing Coming (1982) - chosen by Klaus Meine (SCORPIONS) & Corey Taylor (SLIPKNOT)
15. The Sentinel (1984) - chosen by Chris Jericho (FOZZY)
16. Turbo Lover (1986) - chosen by Jonathan Davis (KORN)
17. Painkiller (1990) - chosen by Joe Satriani

 

Jonathan Davis Turbo Loverja odabasz.

Kriszrudolf Creative Commons License 2011.08.20 0 0 5407

Üdv minden Priest rajongónak!

 

Komoly okból írok erre a fórumra amit röviden el szeretnék mondani:

 

Sajnálattal vettem észre, hogy ennek a bámulatosan páratlan zenekarnak nincs egyetlen magyar rajongói vagy egyéb weboldala sem (ha tévedek javítsatok ki), ezért én nemrég elkezdtem egy G-portálos weboldalt a zenekar tiszteletére amit magyar rajongói oldalnak kereszteltem el.

 

Gyorsan a lényegre térve: az iránt szeretnék érdeklődni, hogy közületek, Priest rajongók közül lenne-e valaki(k)nek kedve társszerkesztőként csinálni egy nagyobb szabású weboldalt a zenekarnak? Persze nem muszály azt csinálni amit én elkezdtem, csinálhatunk bármilyen oldalt. Az oldalon mindenféle dolog szerepelne ami a zenekarral kapcsolatos, fórumokat lehetne nyitni stb.

 

HA VALAKIKET ÉRDEKELNE A DOLOG ÍRJANAK IDE, VAGY KERESSENEK AZ E-MAILEMEN: kriszrudolf@indamail.hu

 

AZ ELKEZDETT OLDAL CÍME: www.judaspriestmetallian.gportal.hu

 

halford Creative Commons License 2011.08.20 0 0 5406

Köszi a szuper beszámolót!

Előzmény: BahnScorper (5405)
BahnScorper Creative Commons License 2011.08.19 0 0 5405

Valóban nagy élmény volt... talán tőlem elég sokat elmond az is, hogy még az idei Scorpions-koncertet is kenterbe verte.

 

Már hét évvel ezelőtt is azt mondtam, hogy amit a Priest csinál, az egy csupa nagybetűvel írandó METAL SHOW, amire rajtuk kívül csak kevesen képesek, pláne nem úgy, hogy jó zenét is játsszanak közben. Most azonban még egy kicsit az eddigi önmagukat is sikerült egy kicsit felülmúlni ezekkel a vetítésekkel. Ami meg az alap, az úgy jó ahogy van még a szokásos vörös-sárga fényvilággal, Tipton piros bőrgatyájával, Ian Hill fix helyével (azon filóztam, vajon ki is jelölik neki szigetelőszalaggal, hogy hová kell állnia? :-))) ), meg Scott Travis még mindig néha el nem kapott dobverőivel is.

 

A látvány viszont egész egyszerűen lenyűgöző volt ezzel a mennyiségű pirotechnikával, amibe még olyan meglepetéseket be lehetett tenni, mint a szikraszóró villa a The Prophecy végén... és különösen a lézerek, amelyek kedvéért néha érdemes volt hátranézni a színpad mögötti fákra, mivel ez kifejezetten fedett sportcsarnokba illő műsor volt.

 

Sportcsarnokok ide vagy oda, a leginkább dícséretesnek azt tartottam, hogy sem a fesztivál-fellépés, sem a turné utolsó állomása nem adott nekik okot arra, hogy haknivá gyalázzák ezt az estét, hanem teljes értékű programot kaptunk. Méghozzá milyet. Egy mesterien bevezetett és utána sem elrontott Victim Of Changes, egy zöldben úszó Green Manalishi, egy kétféle sebességgel megszólaltatott Diamonds And Rust... és a rengeteg kötelező (mint a nagyon is jól sikerült Turbo Lover) mellett még úgy is örültem a Rocka Rolla-ról játszott számnak, hogy nem vagyok fanatikus rajongójuk. És hogy volt a Nostradamus-ról is valami, az is csak örömet okozhatott.

 

Mikor pedig ezt írom - a legtöbb gondolatomat ugyan már a koncert után lepötyögtem a Szigeten netsátorban, de pont a legvégén elszállt, nekem pedig azóta se időm, se energiám nem volt újra írni minderről - talán már visszatértek a bőregerek a békásmegyeri panelházakba, mert a Painkiller után tuti, hogy ott is elmenekültek. Amíg ez a szám megy Halford papának, addig egyáltalán nem kell aggódnunk... és jó, hogy amúgy is elemében volt, és hozott mindent, ami nála valahogy soha nem tud viccessé válni. Az új gitáros-srácra sem lehetett panasz...

 

...de azért másra igen. Az elején azért nem volt tökéletes a hangzás, ráadásul pont Halford rovására. Azt pedig nagyon rossz néven vettem tőle, hogy a Diamonds And Rust-ot folyamatosan csak elhadarta, még arra sem hagyva esélyt, hogy a közönség rendesen énekelhessen... meg valahogy a Beyond The Realms Of Death sem volt akkora csúcspont, amelynek lennie kellett volna. Mégis ezek ellenére a lehető legelégedettebben tudtam távozni erről az estéről, ráadásul soha rosszabb előzenekart nekik, mint a Helloween, akik pontosan tudták, hogy kik előtt játszanak, és az ennek megfelelő viselkedést tanítani kéne. (Deris amúgy hatalmas volt, ahogy játszotta a rekedtet, hogy "előző nap a Helloween és a Judas Priest koncertjén voltam". :-))) )

 

Ki tudja, mi lesz még a csapattal, de ha most végeznek, valóban a csúcson hagyják abba, és ha egyesek szerint tényleg halott a rock, ez a turné egy nagyon méltó sírkő (epitaph...) a számára. :-) De bízok még abban, hogy lesz még párszor részem ebből a mesteri produkcióból!

halford Creative Commons License 2011.08.14 0 0 5404

Nagy élmény lehetett élőben a koncert....kíváncsi leszek majd az új albumra.

 

Előzmény: Ripper (5396)
ironthehorse Creative Commons License 2011.08.14 0 0 5403

koncert király volt

új srác király volt

halfi király volt

DE!!! így inkább hagyják ki a sentinelt, mert míg a többi számnál nem volt gáz, ott akár én is énekelhettem volna, így nem szabad egy nótát el...ni, ha nem tudja énekelni, akkor ink toljanak helyette mást

DortmundFan Creative Commons License 2011.08.14 0 0 5402

Hatalmas buli volt, az külön elismerésre méltó, hogy a Jugulator és a Demolition kivételével minden albumról kaptunk legalább 1 számot. Számomra a buli fénypontja a Night Crawler volt! Ez volt az első Priest-koncertem, de nem gondoltam volna, hogy a Painkilleres dalok ekkorát tudnak élőben is ütni. (Kár a Touch of Evilért)

A Prophecy is megmozdította az embereket (sikerült előre kerülnöm, benne voltam minden jóban), G. T. is jófej volt, az új gitárosban pedig abszolút kellemesen csalódtam. Scott dobszólója se volt rossz.

Előzmény: -B. (5401)
-B. Creative Commons License 2011.08.14 0 0 5401

Félelmetesen jó volt a szigetes koncert, sokkal jobb, mint amire számítottam (ellentétben a kifejezett csalódást okozó Pecsa koncerttel a reunion után közvetlenül). Ezért érdemes még zenélni ennyi év után is :). Mintha meg akarták volna mutatni mindenkinek, hogy "ugyan mit akartok, még a térdünkig sem értek föl".

KK eszembe jutott néha, de Ritchie tökéletesen helyettesítette (a szólója az Another Thing Comingban nagyon ott volt!), és különben is Halford mágnesként vonzotta tekintetet végig. Ahogy kommandírozta a közönséget és a tüzeket a Turbo Lover refrénje alatt, máskor éppen a rezzenéstelen arca, a jópofa közönségénekeltetései, vagy ahogy a Breaking the Lawt átengedte a közönségnek, vagy a Sentinel borzongató prózai középrésze, a szerkók, a motor, a zászló meg miegymás... Amikor a Painkiller után levonult, azt hittem, most le kell ülnie, ehhez képest csak megkerülte az eszcájgot és a dob mellett tűnt fel az állványon... Az összekötő szövegei is nagyon hatásosak voltak, külön tetszett, hogy a feldolgozások előtt az eredeti szerzőkről is megemlékezett, no meg a Breaking the Law felkonferálása. 

Természetesen nem bírt mindent kiénekelni, amit anno, de ezt kompenzálta a kisebb-nagyobb variációkkal, amelyek néha nehézzé tették az együtténeklést is, de szórakoztatták magát is és minket is :).  Igaz, néha kicsit Sabbathos hangzást adott, ha az eredetinél mélyebben játszottak, pl. a Starbreaker alatt volt ilyen érzésem. Ha valamit ki kell emelni, a Beyond the Realms pl. kegyetlenül ütött, a ráadások meg fenomenálisak voltak. A Never Satisfied pedig nagyszerű meglepetés volt (mellesleg talán az egyetlen igazán jó szám a debütlemezről). 

Szóval ezt piszkosul összerakták, a set-listet, a látványt, a hangulatot. Amennyire szkeptikus voltam a reunion eddigi termésével (úgy élőben, mint lemezekkel) kapcsolatban, ahhoz képest ez a majdnem két és fél órás show lehengerlő volt. Ha igaz, hogy "a csúcson kell abbahagyni", akkor most kell - de lehet, hogy éppen ezért még meglepnek minket egy s mással.

 

Tom Ace Creative Commons License 2011.08.11 0 0 5400

Ezekről hallottam már én is. Majd elválik, mi igaz belőle, mindenesetre általában nem zörög a haraszt...

Ráadásul annyira tipikus lenne, hogy egy nő ver éket egy banda tagjai közé

Előzmény: amaurote1 (5399)
amaurote1 Creative Commons License 2011.08.10 0 0 5399

na még egy kis pletyi

 

So why exactly did KK leave Priest??? Anonymous

For exactly the same reasons Rob wants to leave. Their management is absolutely horrific, and Glenn is a jerk. It started to get bad in ‘88 when Jayne Andrews was hired as “management co-ordinator”, to handle most of their business, because their manager Bill Curbishley, was busy with other bands, (which he still is to this day), which has caused Priest to suffer in the long run. 

If you’ve ever seen a Judas Press release, you might notice it looks like it was typed by a 12 yr old…that’s Jayne. She’s a complete moron. She handles their press and other affairs terribly. The way she routes their tours and deals with promoters is laughable. KK has long since been frustrated at how their promotion and booking has gone. He got tired of playing to half-filled, poorly promoted shows. Another example; notice how bad Glenn and Judas Priest’s websites look, yet how good KK’s looks? She can’t even get a decent person to run the band or Glenn’s website. KK’s looks good because he hired skilled people to do his site. Jayne can’t, and won’t even do the same for Priest. She has no idea how to manage a band, and is a total jealous bitch to anyone who comes near them…girlfriends included.

Jayne has also been dating Glenn since the mid-2000’s. This also upsets others in the band, as no one else likes her, and he is the only reason she is still working for them. Glenn has become power hungry, and does not care what, or who, falls by the wayside, as long as his ego and bank account are satisfied.

So, basically…KK left because of Glenn and Jayne’s bullshit. And Rob will too

Előzmény: amaurote1 (5398)
amaurote1 Creative Commons License 2011.08.10 0 0 5398

Egy groupe blogolgat, onnan ez a pár sor:

 

I hear that Rob wants to leave Judas Priest? Or is going to? What's going on?? Anonymous

 

I know what you’re referring to, and it’s basically true. Remember a few months ago, when I spoke about why KK left, I also mentioned that Rob had no intention of being in Priest this long, and would be leaving soon as well. Well, this is the beginning of it. He, like KK, is fed up with Glenn and their “management co-ordinator”/ Nazi bitch Jayne Andrews. She’s basically in charge of most of the band’s day-to-day dealings, tour routing, press, etc., and does a terrible job. Always has. She and Glenn, the “power couple”, are running that band into the ground.

**For those of you who don’t know what what myself and the Anon are referring to; Rob’s manager posted a message on his website some weeks ago saying that Priest’s management sucks, and that soon Rob would be joining KK to watch the “Glenn and Jayne show”. He later deleted the message, and said that the band had sorted things out, and would comment further when the legal-issues were straightened out. Ha! We’ll see about that.

This message will soon self-destruct! ;)

 

Gáz.

 

Egyébként holnap koncert,  lehet sajnos kihagyom de ha nem akkor egy fasza bulit várok:) Rob hangja amúgy kicsit fáradtnak tűnik a legfrissebb youtube videókon de még így is ütni fog.

ironthehorse Creative Commons License 2011.08.05 0 0 5397

még pár nap és jöhetnek azok a sikolyok :)

már mocorog a polcon a painkiller cd :D

Ripper Creative Commons License 2011.08.04 0 0 5396

Nem csak új dalok lesznek, de lemez is, jövőre.

Előzmény: halford (5395)
halford Creative Commons License 2011.08.04 0 0 5395
Jaja,vhol en is olvastam,h uj dalokra is szamithatunk az elkovetkezokben majd...johetnek is:-)
Előzmény: Ripper (5393)
halford Creative Commons License 2011.08.04 0 0 5394
Az nem lehetett semmi!
Előzmény: Ripper (5392)
Ripper Creative Commons License 2011.07.28 0 0 5393

Ja, néztem én is, Sziget után jön kb. egy hónap lyuk a turnéban - gyanítom, stúdiózni fognak ezalatt.

Előzmény: halford (5391)
Ripper Creative Commons License 2011.07.28 0 0 5392

Igen, Prága és Bécs is megvolt.

Előzmény: halford (5390)
halford Creative Commons License 2011.07.27 0 0 5391

 

Az uccsó nyári állomás lesz tudtommal, így bármi megtörténhet...és még annak az ellenkezője is:)

Előzmény: ironthehorse (5389)
halford Creative Commons License 2011.07.27 0 0 5390

Ott voltál akkor? Fasza lehetett - akárhogyis nézzük...

Előzmény: Ripper (5388)
ironthehorse Creative Commons License 2011.07.20 0 0 5389

zsigetig remélem "bemelegszik" a hangja :D

Előzmény: Ripper (5388)
Ripper Creative Commons License 2011.07.20 0 0 5388

Prágában zseniálisan nyomta az öreg a Blood Red Skies-t. Bécsben sajna már nem annyira, de így is élmény volt hallani a nótát. Sosem gondoltam volna, hogy.

Előzmény: halford (5387)
halford Creative Commons License 2011.07.18 0 0 5387

60 évesen én még a deszkákra sem tudnék majd felmászni - mindezt hónapokon át mindennap;)

 

Tehát szerintem is belefér...más kérdés, hogy a háttérből technikai vokállal, effektekkel mittudomén azért megtámogathatnák néha ezekben a szitukban, de fene tudja - végülis ez a mai Halfi így élőben...

Előzmény: divaoni01 (5385)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.05 0 0 5386

csak én hallom úgy mintha rá léptek volna Rob farkára a Blood Red elején?

iszonyú rosszul jönnek ki a hangok!gondolom azért elpróbálták párszor élőben a turné előtt.

 

Én is így hallom, írtam lejjebb. Simán lespórolhatná a magasakat az elején, énekelhetne középfekvésben, úgy sokkal jobb lenne. Szerintem valahogy írjuk már meg neki a tanácsainkat.

Előzmény: seventh son (5384)
divaoni01 Creative Commons License 2011.07.05 0 0 5385

"mintha rá léptek volna Rob farkára"

 

Ez vicces, tekintve a több mint 4 évtizedes előzményeket.

 

Akik szerették valaha is a Judast, ezen a farok dolgon szvsz már rég túltették magukat.:)

 

Különben meg ez egy koncert felvétel és Rob se lesz már újra 20 éves.

 

Szerintem ettől függetlenül vállalható és rendben van a szám, úgy ahogy van.

Előzmény: seventh son (5384)
seventh son Creative Commons License 2011.07.05 0 0 5384

csak én hallom úgy mintha rá léptek volna Rob farkára a Blood Red elején?

iszonyú rosszul jönnek ki a hangok!gondolom azért elpróbálták párszor élőben a turné előtt.

 

cpt_nbzmg Creative Commons License 2011.06.26 0 0 5383

Van egy darab eladó jegy a június 29-i bécsi Judas Priest koncertre. Állóhely, 62 euro. Raádásként még az autóban is van egy hely. Ha  érdekel valakit, ne habozzon, jelentkezzen!

divaoni01 Creative Commons License 2011.06.22 0 0 5382

Feltétlenül egy nagy kedvenc ez is és ezt valóban érdemtelenül keveset játszották a múltban.

 

Remek, hogy leporolták végre.

Előzmény: Tom Ace (5381)
Tom Ace Creative Commons License 2011.06.22 0 0 5381

A kötelezők mellett nálam az egyik első kedvenc volt ez a dal, jó régen, kiskölökként

Előzmény: amaurote1 (5376)
MagicAndi Creative Commons License 2011.06.21 0 0 5380

Sziasztok!

 

Csak most leltem rá erre a topikra, szeretem a Priest, bár sokak szerint a 88-as nem a legjobbra sikerült albumuk, nekem mégis az  a kedvencem.

ironthehorse Creative Commons License 2011.06.21 0 0 5379

biztos szerelmes :D

Előzmény: amaurote1 (5376)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!