Szerintem több. Úgy hallottam, az NDK-ban végzett (?)
Lehet egyébként valakinek egyszerre több állása, miközben Széchenyi Ösztöndíjat kap ?
Mert a felsőoktatásban nem lehet, az tuti.
Azert erdekelne, hogy Kalman E.-t mi kvalifikalja egy kornyezetvedelmi tema felugyeletere. Lehet, hogy a Bay intezet akkora kakiban van, hogy igy is meg kell segiteni? Allitolag a harom intezet kozul a pesti kifejezetten rafizeteses.
"Kalman E. peldaul a Tisza vassulfatos kezelesenek egyik hive. Allitolag a Dunaferrnek is dolgozik. A Dunaferr pedig
jelentos mennyisegu vasszulfatot termel. Folytassam?"
Minden vaskohaszati ceg jelentos mennyisegu vasszulfatot termel, elkel azert az a piacon, nem kell attol tartani,hogy nem, ezert folyok cianmentesitesere hasznalni a felesleget ami ugyebar nem egy allando fogyaszto es mivel cianszennyezes a folyokon azert nem mindennapos , aligha lehetne vasszulfatfeleslegtol valo megszabadulast erre blazirozni. Sokkal biztosabb eladni a takarmanykeverek keszito cegeknek aki a marhatapba keverik mint adalekanyagot. Az biztos,mert a tehen minden nap eszik.
Egyebkent a Tisza vasszulfatos kezeleserol soha sehol nem volt szo, csak a Szamoserol, mivel idoben en hoztam fel eloszor a vasszulfatos kezeles lehetoseget, jopar nappal azelott, mint az a KKI-bol nyilvanosagra kerult.
Nincs vita kozottunk. Az utobbi idoben mindtha elszaporodtak volna a kormanykozeli tudosok, ami nem lenne baj, ha nem kartekonykodnanak kozben.
Kalman E. peldaul a Tisza vassulfatos kezelesenek egyik hive. Allitolag a Dunaferrnek is dolgozik. A Dunaferr pedig jelentos mennyisegu vasszulfatot termel. Folytassam?
Kedves minderbinder!
Hogy ki mit ad el "tudomány" fedőnévvel, az tényleg meglehetősen kétértelmű dolog.
A cikkben és a médiában szétkürtölt nagy felbuzdulásról nekem éppen az jutott eszembe, hogy a Pepó-brancsnak leosztogatott pénzeket most valakik a Bay Alapítvány felé próbálják terelgetni, egy akadémiai intézetet használva fedőszervként.
Üdv.
K.
Ez a Kálmán Erika valódi polihisztor. Még ehhez is ért, holott állítólag egészen más a szakterülete.
Igazán figyelemre méltó, hogy amellett, hogy a Bay Zoltán Alapítvány igazgatója, a Kémiai Kutatóközpont osztályvezetője, Széchenyi Ösztöndíjas, stb. , még a Pepó-brancs likvidálására is marad ideje. :-)
" Elúsztak a vizsgálati pénzek?
2001-02-20 (a nyomtatott MH cikke)
Bár tavaly májusban 150 millió forintot osztottak szét különféle
tudományos intézetek között a Tisza környezeti állapotával
kapcsolatos vizsgálatokra, több mint egy évvel a
ciánkatasztrófa után hiányoznak a szennyezés hatásait,
következményeit dokumentáló kutatások eredményei.
Kemény Attila, a Környezetvédelmi Minisztérium (KÖM) helyettes
államtitkára az MTA Kémiai Kutatóintézetét (KKI) kérte fel a Tiszával
kapcsolatos már elkészült vizsgálatok értékelésére. Azt szeretnénk,
hogy ne menjen pocsékba a tiszai kutatásokra tavaly elosztogatott
150 millió forint - indokolta döntését Kemény Attila.
A Kálmán Erika professzor vezette munkacsoport feladata az is, hogy
hasznosítható anyagot készítsen a különféle gyakran egymással
párhuzamosan végzett felmérésekből. Információink szerint eddig
meglehetősen kevés kutatóhelyről kapott értékelhető anyagot a KKI.
A parlament környezetvédelmi bizottságának elnöke azt szeretné, ha
a környezetvédelmi tárca vizsgálatot indítana a tiszai kutatásokra
fordított 150 millió forint ügyében. Illés Zoltánhoz ugyanis olyan hírek
jutottak el, amelyek azt valószínűsítik, hogy a még Pepó Pál miniszter
időszakában jóváhagyott kutatási összegeket feltűnően nagy
arányban a volt tárcavezető szűkebb pátriájának számító debreceni
"baráti" egyetemi tanszékek, kutatóhelyek kapták.
A kutatási pályázat másik furcsasága, hogy semmit nem tudnak róla a
Tiszával kapcsolatos tennivalók összefogására létrehozott
Tisza-Szamos Kormánybiztosi Irodán. Ide eddig egyetlen kutatási
anyag sem érkezett még meg.
A Tisza vízgyűjtő környezeti állapot vizsgálata címmel tavaly májusban
hirdetett pályázatot a környezetvédelmi tárca. Mivel a Tisza-Szamos
Kormánybiztosi Iroda nem rendelkezett megbízási lehetőséggel, a
KÖM írta ki a pályázatokat és a Pepó által kinevezett miniszteri
biztosok (Dankó Gyula, Müller Tibor) két szakértővel kiegészülve
bírálták el a beérkezett ajánlatokat.
A tiszai kormánybiztosságot az előkészítésbe nem vonták be, s az
értékelő ülés időpontjáról is csak az utolsó pillanatban kaptak
értesítést, ezért az iroda képviselője csupán megfigyelőként vett részt
a pályázatok értékelésén. A 150 millió forint odaítéléséről nem készült
sem magnófelvétel, sem jegyzőkönyv.
Anka Magdolna, a környezetvédelmi tárca kutatási pályázatot
felügyelő munkatársa a Magyar Hírlap érdeklődésére elmondta: a
miniszterváltás miatt elhúzódott a nyertes kutatóhelyekkel a
szerződések megkötése, ezért a tervezettnél később, tavaly ősszel
kezdődhettek meg a vizsgálatok. Hozzátette: a teljesítésről az első
részjelentések már megérkeztek a minisztériumba. Arra azonban
Anka Magdolna sem tudott választ adni, hogy a tiszai
kormánybiztossághoz miért nem jutnak el a már elkészült vizsgálati
eredmények.
Nadisan, Ioan et al. (2001): Flagelul poluare la Baia Mare, Eventimentul AURUL -Vasile Gordis University Press, p.-1-167.
tanulmanyanak angol nyelvu osszefoglaloja (17 oldal):
Sajnálattal értesittem a topicbeli egykori vitapartnereim, hogy tárgyalásaink a kiegeyensúlyozott moderálás érdekében
az Index-szel nem vezettek eredményre. Igy bucsuzom. Hiányolni fogom természetesen az egykori vitatkozó társakat, különösen P/c-t
Ha valaki folytatni szeretné, az Internettón Cunctator nicknéven megtalál.
A csángókról nem tudok, csak annyit, hogy nem csak ciánnal szennyeztek (ammónium, és talán valami hipoklóros vegyület volt), valamint magyarországi területet nem fog érinteni (más vízgyűjtő). A cégre kiszabtak valami nevetséges bírságot, és vízkormányzással próbálnak higítani.
A marosvásárhelyi rádió szerint áll.tólag a Szeret folyón történt ciánszennyezés nyomán sok csángómagyar is kórházba került, mérgezett hal fogyasztása miatt.
Igazad van. Erről jut még eszembe, hogy nemrég azt olvastam, hogy Kumtorban (tudjétok, ahol 98-ban volt ciános baleset. és ketten meg is haltak), tavaly január 20-án volt egy újabb baleset.
A pápuai balesetről van valakinek újabb adata? Én ott lemaradtam, hogy lezuhant a helokopter.