Még ennyi év után is nehéz visszanézni azt a hétvégét, azt a kritikus pillanatot. Még ha tudom is, hogy a sors akarta ezt így, akkor is nehéz megérteni, hogy miért történt ez. :(
Nyilván nem végtelenbe, de amúgy igen. Persze a még élő sporttársak beszámolói, story-ai sokkal jobban izgatnának. Én hiszem, hogy még tudnának új dolgokat mondani.
Mondjuk a téma nagyon elméleti, mert a netflix nem így ment rá a témára. :))
Ez igaz, de attól még lehet a példaképük, felnézhetnek a munkásságára, ahogy több fiatal pilóta el is mondja, hogy Ayrton szerinte a valaha volt legnagyobb. És ezt nem azért mondja, mert ezt adják a szájába.
"Más nézőpont, 30 év távlatából beszélgetni az emberekkel, akik ott voltak, akik még esetleg nem mondhatták el a véleményüket."
Ez azért nehéz, mert akkoriban mindenki megszólalt a téma és az egész hétvége kapcsán. Nem nagyon tudnék olyat mondani, aki akkor és ott ne szólalt volna meg és a mai embereknek érdekes lehetne.
Nekem egyébként a top gear-es tribute az etalon, amibe pl Hamiltont még be tudták vonni, de rajta és Alonson kívül a mai pilóták még nem is éltek akkor.
Nem is kell(ene) jobbat összehozni, csak mást. Más nézőpont, 30 év távlatából beszélgetni az emberekkel, akik ott voltak, akik még esetleg nem mondhatták el a véleményüket.
Akár mostani pilóták, akik még mindig felnéznek Sennára, szurkolók, családtagok, és még lehetne sorolni. És egy ilyen dokufilmben sokkal kevesebb (ha nem nulla) a kockázat, mert a téma alapjaiban jó, az időzítés is, szóval szinte sikerre lenne ítélve. Mondhatni egy igazi tisztelgés lenne Senna és családja előtt.
Helyette jön életét megidéző sorozat, színészekkel, ami már ránézésre is necces. Lehet ebből jót csinálni, de itt szerintem nincs átmenet. Vagy azt mondják majd az emberek, hogy jó volt vagy azt, hogy inkább meg se néztem volna.
Egyetértek, én is jobban örültem volna egy hosszabb és átfogóbb dokumentumfilmnek, mint amit MS-ről is csináltak, Anyag tuti van hozzá, lenne is kivel még beszélgetni, szóval jah...
De hátha nem rontják el és nem egy hatásvadász sorozat lesz.
A brazil Gabriel Leone formálja meg Ayrton Sennát a Netflix háromszoros világbajnokról szóló, Senna című fikciós drámában. A 29 éves színész elsősorban brazil sorozatokból és filmekből ismert, de az idén érkező Ferrari című filmben is felbukkan majd, Alfonso de Portago szerepében.
A Sennát, melyet a szintén brazil Vicente Amorim rendezi, eredetileg nyolcrészes sorozatnak tervezték 2022-es bemutatással, de a produkció csúszott, a végleges műsor hat nagyjából 60 perces részből áll, várhatóan 2024-es dátummal. A minisorozat Senna személyiségére és családi kapcsolataira összpontosít, de Amorim ígérete szerint szerepet kap benne a világbajnok összes F1-es autója is: a történet Angliában indul első versenyeivel és a tragikus imolai hétvégével fejeződik be."
Nem vagyok biztos benne, hogy megnézem. Fura lenne az biztos.
Ayrton Sennát leginkább ő maga tudta alakítani és mivel rengeteg interjú, dokumentumfilm áll rendelkezésre ezért nem érzek egy ilyen filmben semmi potenciált.
Ehhez ha még hozzávesszük a számtalan visszaemlékezést és versenyzős videót akkor egészen nyilvánvaló hogy egy egyedülállóan különleges emberrel lett szegényebb a világ akiben jóval több volt annál, mint,
hogy gyorsan tudott autót vezetni.
Ettől függetlenül egy fiatalabb generációnak talán tud mondani valamit.
Érdekes lesz az biztos. A netflix csinált már hasonló témában nagyon jó sorozatot és nagyon rosszat is. Mindenesetre biztosan megnézem (kellően kritikus szemmel).
A bemutató időpontja szerintem nagyon adja magát (2024.05.01.).
(Nyilván, nem a színész az érdekes, annak ellenére, h a cikk róla szól elsősorban.)
Brazilian actor Gabriel Leone will play the famous F1 driver Ayrton Senna in the Netflix miniseries Senna. Based on the life of the three-time F1 world champion, the series will be divided into six episodes and is expected to air in 2024.The Senna miniseries is not to showcase his career but also his personality and personal relationships especially the disagreements and the obstacles he faced to get into F1 and make a career out of it by winning world championships.“It is an honour to be able to play one of the greatest national idols, not only in sport but an icon that inspired our people and speed lovers around the world,” said Leone. “Telling this story to millions of people from various countries with Netflix is a great responsibility and will undoubtedly be one of the biggest challenges of my career so far.” It is worth mentioning that this is not the first time Gabriel Leone has starred in a movie related to "racing". He also previously played racing driver Alfonso de Portago in the film "Ferrari".Senna’s sister – Viviane – who is also involved in the project is happy with Leone’s signing. “He has a lot of potentials to faithfully transmit Ayrton’s unique personality, especially the one that we as a family knew, off the tracks,” she said.