Keresés

Részletes keresés

timi Creative Commons License 2000.01.06 0 0 45
Valahol azt olvastam, hogy van ország ahol a választások másnapján az "adminisztráció" tagjai bemennek irodájukba és bepakolják személyes holmijukat, aláírják fel/lemondásukat. Mindez egy közösen kialakított szint felett / és kormányváltás esetén / érvényes. Nem értem miért nem lehet átvenni ilyen bevált gyakorlatot. Vagy elegánsabb pol. tisztogatást sikoltozni?
Mercurius Creative Commons License 2000.01.06 0 0 44
A maffiozó az tulzás. Csupán, hogy úgymondjam eljárása nem egyeztethető őssze a jágászi tevékenység szabályaival.

Valódi, maffizónak meg van egy csomó más jelölt, mondjuk az Energolos Csikós et. és csipet csapata.

Előzmény: rocky (43)
rocky Creative Commons License 2000.01.06 0 0 43
Mercurius,

Igazad van, Cser Ágnes egy igen sötét maffiózó. Már régen a sitten lenne a helye, s nem pedig milliós végkielégítéseket felvennie. Az MSZP is jobban tenné, ha elhatárolná magát töle, mert ök is csak rá fognak vele fázni. Princz mester meg a mesterszakácsával (mármint a Postabank, azaz a mi pénzünkön), meg a zenetermével, meg a hasonlókkal már rég megérdemelt egy beutalót egy rabgazdaságba. Ott legalább ledolgozhatná a fölös kilókat. Ennél csak a heregumibotozó ÁVH-s papuci volt rosszabb. Bár valószinú, hogy a Cser Ágnes féle maffiózókat még ö is elküldte volna egy kis recski nyaralásra.

Előzmény: Mercurius (42)
Mercurius Creative Commons License 2000.01.06 0 0 42
Princzről nem is érdemes szólni, azt orászg világ látta, hogy naykig sáros, de az elelnzékben így is vannak politikusok, akik még most is nek dolgoznak.

Cserrel érdemesebb foglalkozni, mert az ő esete kevésbé közismert.

Dr. Cser Ágnes jogász. Az egészségüggyel úgy került kapcsolatba, hogy a férje ügyvédi irodája megbizásos alapon elvállalta a SOTE jogi képviseletét. A SOTE rektorának legnagyobb meglepetésére egyszercsak egy általa nem ismert dr. Cser Ágnes SOTE jogi képviselője feliratú iratok kezdtek elé kerülni. Kifogásolta, hogy vagy az általa felkért iroda jegyezze ellen az iratokat, vagy "az iroda képviseletében XY" formula jelenjék meg. Semmi nem történt. Erre a rektor szerződést bontott az irodával. A rektor hamarosan, hivatali idejének lejárta elött kénytelen volt megválni posztjától.

dr. Cser Ágnest ezután, egészségügyi múltjára való tekinttel, az MSZP megtette a saját egésségügyi refrensévé (állitólag Horn Gyulának nagyon szimpatikus volt a gondolatÖ.

Ezután a férj ügyvédi irodája felválllalta az OEP jogi képviseletét. Itt csak hosszabb idő után jött el az első surlódás. Az összeszóllakozást tárgyalás követte a férj és az OEP vezetői között. A férj felfedte, hogy "súlyos visszaélésekre" bukkant az OEPnál, amiket csak a felesége tudna helyrehozni. Némi huzavona után az OEP-esek kellő számban megvilágosodtak, hogy Cser Ágnes az ő emberük, Cser Ágnest akarják megválasztani.

Innetől az OEP irányt vett a privatizáció "előmozdítáásra". Szépen dolgozott, hogy ami csak lehet lerohadjon, mert akkor lehet olcsón privatizálni. A SOTE-n különösen nyugtalankodtak, mert a pletyka járta, hogy speciel Cser Ágnes ambiciói egyes SOTE klinikákat vettek célba.

Aztán mikor leváltották az egészségügyben igen sokan rebegtek hálaimát.

Előzmény: Skorpió (38)
eomer Creative Commons License 2000.01.06 0 0 41
Kedves Mercurius,

talán igazad van. De azt ne felejtsd el, hogy a székház-ügy egyszerű, könnyen átlátható síbolás volt, míg a Hujber-féle dolgokat szerintem még ma sem érti senki... Főleg nem egy újságíró.

Elég jól ismerem az újságírók kvalitásait, adtam már néhány interjút szakmai ügyekben. És állandóan a plafonra szökött a vérnyomásom, amikor elolvasva a cikket, rá kellett jönnöm, hogy az újságíró nem értett meg semmit. Holott egy érettségizett (vagy még az sem) vállalkozó egy pillanat alatt megértette...

Nem biztos, hogy a Hujber-sztorit azért nem szellőztették, mert nem volt szabad, vagy le voltak fizetve. Lehet, hogy egyszerűen túl bonyolult volt az agyuknak... A székház-biznisz pedig egyszerű volt és érthető. És visszataszító. Hidd el, nagyon sok ember megutálta akkor a FIDESZT.

Előzmény: Mercurius (39)
eomer Creative Commons License 2000.01.06 0 0 40
Kedves Mercurius!

Azért a nyugdíjasokkal kissé más a helyzet. Persze, szívtak eleget Hornék alatt. Mint ahogy szinte mindenki az országban. Mit csináljunk, ilyen volt a gazdasági helyzet. Köszönhetően a cucilizmusnak, meg persze Antallnak is. Viszont az MSZP egyáltalán nem állt vesztésre 1998- ban. Azt mondjuk sejteni lehetett, hogy szoros lesz a verseny, de nem volt reménytelen a helyzet. És ebben a helyzetben fogadták el a nyugdíjak emeléséről szóló törvényt. Ami, a választások megnyerése esetén őket is kötelezte volna. És azért ígérhettek, mert addigra megteremtették hozzá az anyagi fedezetet.

Amúgy a legvisszataszítóbbnak tartom az egész nyugdíj-hercehurcában a differenciált emelést. Holott a nyugdíjat nem állami jótékonykodásként, hanem egy biztosítási jogviszony keretében adják, ugyebár. Aminek meg olyan a természete, hogy aki többet fizet be, az többet is kellene, hogy visszakapjon. De ez már egy másik téma, amiben szintén volt már néhány rosszemlékű topic...

Előzmény: Mercurius (32)
Mercurius Creative Commons License 2000.01.06 0 0 39
"Azért ne kenjünk mindent annak az átkozott coclib sajtónak a nyakába. A FIDESZ-t akkoriban
nem a sajtó csinálta ki, hanem saját maga. Mégpedig a székház üggyel. Amiről ugyebár
megállapították, hogy "bár törvényes, de nem etikus". Ez a szállóige azokból az időkből
datálódott. Nem vitatom, a sajtó elég jól megcsócsálta a dolgot, de ha nincs ügy, nincs miről
csámcsogni, nem igaz? "

Azért nagyjából a székházüggyel egyidőben szökkent szárba Máté és Hujbert et. sajátos eszközökkel felvirágoztatott kicsiny birodalma. Forintban számolva a székház ügy eltörpült mellette, de a sajtónak akkor egy nymmantása sem volt a dologról, nemhogy csócsálja. Azóta néha írtak róla, de mennyiségben még most is elmarad a székházügy irodalma megett.

Előzmény: eomer (36)
Skorpió Creative Commons License 2000.01.06 0 0 38
Princzel kapcsolatban. Ha tenyleg olyan, mint amilyennek bemutattak, akkor miert nincs meg sitten ?
Cser Agnest pedig tenyleg politikailag tavolitottak el, nem szakmai okbol.

Az, hogy az MSZP mit adott es mit nem a nyugdijasoknak, az egy dolog.
Hogy mikor es mitöl kezdödött a fidesz melyrepülese, az egy masik dolog.

Előzmény: Mercurius (33)
Skorpió Creative Commons License 2000.01.06 0 0 37
Princzel kapcsolatban. Ha tenyleg olyan, mint amilyennek bemutattak, akkor miert nincs meg sitten ?
Cser Agnest pedig tenyleg politikailag tavolitottak el, nem szakmai okbol.

Az, hogy az MSZP mit adott es mit nem a nyugdijasoknak, az egy dolog.
Hogy mikor es mitöl kezdödött a fidesz melyrepülese, az egy masik dolog.

Előzmény: Mercurius (33)
eomer Creative Commons License 2000.01.06 0 0 36
Kedves Korovioff,

Azért ne kenjünk mindent annak az átkozott coclib sajtónak a nyakába. A FIDESZ-t akkoriban nem a sajtó csinálta ki, hanem saját maga. Mégpedig a székház üggyel. Amiről ugyebár megállapították, hogy "bár törvényes, de nem etikus". Ez a szállóige azokból az időkből datálódott. Nem vitatom, a sajtó elég jól megcsócsálta a dolgot, de ha nincs ügy, nincs miről csámcsogni, nem igaz?

Nem tudom, hogy az újságírók le vannak-e fizetve. Nem forgok olyan körökben hál istennek. De, ha így van, akkor miért nem tudta a FIDESZ is megfizetni őket? Tudom, elg ördögi körnek tűnik, aminek ki tudja, hogy hol van a vége, de rövid távon biztosan működött volna. És, mint Te is írtad, nem kell mindet megfizetni. Csak a mértékadókat...

Uram-atyám! Lehet, hogy így kerül a Baló is az Aktuálisba? Lehet, hogy tanul a FIDESZ?

Előzmény: Korovioff (25)
Pásztörperc Creative Commons License 2000.01.06 0 0 35
Kedves Korovioff!

Hazaárulásról már hallottam (bár az utóbbi időben ez a fogalom is összezavarodott némileg). A fideszesárulás mibenlétéről viszont gőzöm sincs. Ki árulhat (el) (egy??) "fideszest"? Hogyan? Mivel?

Előzmény: Korovioff (22)
Skorpió Creative Commons License 2000.01.06 0 0 34
Kedves Korovioff !

Az Antall-kormany annyi dilettanst ültetett felelös pozicioba, hogy egyszerüen nem volt a Horn-kormanynak mas lehetösege.

Revans vagy ? Nana, hogy van ! Csodalod ?

Előzmény: Korovioff (27)
Mercurius Creative Commons License 2000.01.06 0 0 33
Mond mán meg, hogy kit kellett volna megtartani: Princzet?, Cser Ágnest?
Előzmény: Skorpió (30)
Mercurius Creative Commons License 2000.01.06 0 0 32
Már ne haragudj, de nyugdujasokat emlegetni több, mint komikus. Az MSZP minden évebn megigérte, hogy gondja lesz a nyugdíjasokra. Egyszer sem tartotta be. (Na jó "ingyen" MALEV repjegyet azért biztosított a tehetősebb nyugdíjasok számára :)). Megigérte a választások utánra is. Történtesen a FIDESZ nyert és a nyugdijasok végre tényleg kaptak realemelést. Jó a magasabb nyugdijak kategoriájában kicsit alacsonyabb volt az emelés. Az MSZP meg veri a palavert, hogy ő többet adott volna. Na most tessék egy példát mutatni, hogy az MSZP valaha is tényleg adott valamit.
Előzmény: Skorpió (29)
Nisa Creative Commons License 2000.01.06 0 0 31
Csak egy apró adalék:
ez vérszomjas, bosszúvágytól lihegő, mindenben csak azért is ellenkező
ellenzéki párt, amelyik a kormánypártok szerint felelős az eldurvult politikai
közéletért
az 1999-ben elfogadott 126 törvényből szerintetek hányat szavazott meg?
Lehet találgatni:
1) 10
2) 60
x) 90

Annyit segítségül, hogy 60 nemzetközi szerződés van a 126 ban.

Előzmény: eomer (21)
Skorpió Creative Commons License 2000.01.06 0 0 30
Ja es meg egy. Azok örülnek felhötlenul a fidesz tisztogatasanak, akik nem vittek semmire az atkos rendszerben. Igy kompelzalnak. Ami nagyon szomoru.
Skorpió Creative Commons License 2000.01.06 0 0 29
Kedves Korovioff !

Butasagokat irsz ! Miutan a fidesz szembeköpte a nyugdijasokat, akkor kezdödött a fidesz melyrepülese.
A legborzalmasabb az, hogy a fidesz egzisztencialisan teszi tönkre azokat civileket, akik pl. MSZP vagy SZDSZ szimpatizansak. Hangsulyozom, nem csak polikai harcot folytatnak, hanem ellehetetlenitik azokat - akik barmilyen tavol is vannak a politikatol - nem szimpatizalnak velük. Ez egyszerüen undorito es nagyon-balkani.

Az ujsagiro baratodtol pedig valj el bekesen, mert hazudik. Es tudod, embert baratjarol...

Előzmény: Korovioff (25)
Mercurius Creative Commons License 2000.01.06 0 0 28
Nehéz azzal az emberrel viatakozni, aki nem vette észre a 94-es választások után a tisztogatásokat.

Amugy a levadászás minössze arról szólt, hogy a FIDESZ nem akar globálisan az MSZP-vel leszámolni, csak egyenként szeretné elővenni a gazdasági ügyeket. Ettől persze jó kétucat MSZP prominensnek olyan sivalkodhatnékja támadt, hogy azóta is azt hallgatjuk.

Előzmény: Skorpió (26)
Korovioff Creative Commons License 2000.01.06 0 0 27
Kedves Skorpió,
kicsit mulatságos, milyen élvezettel szemléleda saját magad kiötlötte képet. :-)) Hát ezt hívják revánsvágynak.

Mellesleg tévedésben vagy. Egy okbból pár hónappal ezelott át kellett néznem az 1994-es és ez 1995-ös napilapokat. Tömegével voltak személycserék, minden leheto fronton. Minden pár napban volt a lapokban olyan hír, hogy valakit ismét leváltották. És a lapok megírták, amit érdekesnek tartottak. Szépen, tárgyszeruen, csöndesen. No botrány, miért is - új kormány, új emberek. Elfogadták.

Előzmény: Skorpió (26)
Skorpió Creative Commons License 2000.01.06 0 0 26
Kedves Korovioff !

Tevedsz ! Nem volt szoci tisztogatas. Söt peldaul az ellenzeknek a valasztasi erdemenyne alapjan indokolt bizottsagi helyeknel többett ajanlott fel. Van egy olyan erzesem, hogy ez megegyszer nem fog elöfordulni.

Mar most mosolygok azon, hogy ahogy közeledni fog a valasztas, ugy fogjak a ma veres-szaju fideszesek elhagyni a süllyedö hajot, es keresik majd a kontaktust az MSZP-vel. Jönni fog a "mi-nem-is-ugy-gondoltuk", meg a "en-mindig-is-egyuttereztem-veletek-de-nem tehettem-semmit" meg a "en-negyszemközt-jol-beolvastam-Viktornak" szöveg.

Előzmény: Korovioff (23)
Korovioff Creative Commons License 2000.01.06 0 0 25
Kedves eomer,
egy újságíró barátom a közelmúltban úgy becsülte, az újságírók kb. 70 %-a van lefizetve. A számmal vitatkozhatunk, azt viszont, hogy a jelenség már évekkel ezelott ijeszto méreteket öltött, szerintem nem nagyon.
Volt ido, amikor én iz úgy gondoltam, ahogy most írtad: mért nem nyerték meg az újságírókat. Meg ne haragudj, de ma már nem vagyok ilyen naiv. Princz Gábor és más úriemberek mindenki szeme láttára is megmutatták, hogyan is lehet újságírókat "megnyerni".
Nem is kell lefizetni, lekötelezni mindet. Elég a nagyobb halakat, ok aztán elintézik, mit is írjanak a kevésbé potens kollégák. Elég nagy vakság kell hozzá nem látni, hogy az ország valamennyi szerkesztoségében belso politikai cenzúra muködik, a futoanyagot pedig a szerkesztok és részben az újságírók a legkülönbözobb formákban kapják.
Vannak emlékeim is. A Fidesz az ország legnépszubb pártja volt az Antall-éra derekén. Miután kiderült, hogy nem kell nekik a Maszoppal ízesített Charta, az SZDSZ- és MSZP-barát média szinte pillanatok alatt kicsinálta oket.
Előzmény: eomer (24)
eomer Creative Commons License 2000.01.06 0 0 24
Kedves Korovioff,

Emlékeim szerint azért kissé többről van itt már szó, mint némi "kreált" botrányról. Nem véletlen Kövér azon elszólása, miszerint "egyenként fogunk levadászni benneteket"... Itt bizony nem egyszerű személycserék folytak, hanem vadászat. Amit mondjuk, mint kívülálló, hidegvérrel tudok végignézni. Nem fáj a szívem a szocialisták, de még az SZDSZ szívatása miatt sem.

De egy dolog a klientúra kicserélése és egy dolog a vadászat. Volt idő, amikor a wc-s néni is politikai megbízhatóság alapján lett kinevezve. És igen erősen érezhető, hogy ennek a vadászatnak egyesek roppant módon örülnek. Itt, a fórumon is. Minden egyes "vad" megnevezését kitörő örömmel fogadják. Nekem azt mutatja ez, hogy a vadászat valóban folyik. A FIDESZ csak azt feljeti el, hogy a demokratikus keretek között könnyen a vad szerepében találhatja magát ő is. És a korábbi "vad"-ak nem fognak felejteni.

Ha a FIDESZ megelégedett volna a "normális" politikai vetésforgóval, és nem akarna mindenáron "több mint kormányváltás"- t végrehajtani, nem lenne félnivalója, ha esetleg fordul a kocka. De ilyen brutális "vadgazdálkodás" mellett bizony gondban lesznek a fiúk...

Azt mondod, a sajtó? Hogy rájuk szállt? Miért nem állították maguk mellé őket? HA a sajtó ilyen fontos tényező, akkor bizony hízelegni kell neki. Nem háromszavas tőmondatokban nyilatkozni, nem kisunnyogni a hátsó ajtón, nem letiltani interjúkat, nem belevihogni a kamerába, nem elvenni a videokazettát, nem kijelenteni, hogy XY újságírónak nem, nem, soha többé, etc... Hogy a sajtó eredendően coclib (amit én még mindig vitatok)? Akkor belátom, nehezebb a dolog. De akkor is meg kellett volna csinálni. Nem tették, sőt! (ld. előbbi példáimat)

Persze, tisztogattak a szocik is (mondjuk Pálfy G.- t nem sajnáltam, de Liebmann Katit sem...) De tudták, hol a határ... És annál nem mentek tovább. (SZVSZ) Nem álltak neki vadászni... Ezért mondtam azt, hogy 2002- ben SZVSZ vadászni fognak ők is. ÉS a FIDESZ örülhet, ha nem fognak "tömegpusztító" fegyvereket is bevetni...

MI meg csak állunk majd, nézünk, mint Jenő a moziban és megint azt hajtogatjuk: Anyám! Én nem ilyen lovat akartam! ...

Előzmény: Korovioff (23)
Korovioff Creative Commons License 2000.01.06 0 0 23
Kedves eomer,
a "háborút" nem a Fidesz robbantotta ki, úgyhogy revansrol sincs sok értelme beszélni. Megy minden úgy tovább, mint eddig, és négy/nyolc/x évente olyan gárdák következnek, amelyeket te/én/o, ogy tunik, rühellünk.
Ha emlékszel rá, a szocik is tisztogattak keményen, csak nekik egy kicsit könnyebb dolguk volt, mert itt is, ott is ottmaradtak ez embereik, plusz nem szállt rájuk a sajtó. A Fidesz személycseréibol, ahogy Antallék személycseréivel is történt, a média egy részének asszisztálásával kreáltak "botrányokat".
Előzmény: eomer (21)
Korovioff Creative Commons License 2000.01.06 0 0 22
Kedves Pásztörperc,
biztos van ilyen. Hogyhogy nem szerepel?
Előzmény: Pásztörperc (20)
eomer Creative Commons License 2000.01.06 0 0 21
Kedves Mercurius,

Kissé furcsának és elhamarkodottnak látom az állítólagos információdat. Nem beszélve arról, hogy végre tényleg abba kellene hagyni a másik földbe döngölését.

Mindazonáltal nem csodálkoznék, ha tényleg így lenne. Amit a FIDESZ művelt a politikai életben, azt a legbirkább, legbéketűrőbb politikai párt sem hagyná szó nélkül, nemhogy az MSZP. Szóval én pontosan olyasmire számítok, mint amit leírtál. Utálni is fogom érte nagyon az MSZP-t, de nincs olyan ember, aki ne venne revansot a FIDESZ által kirobbantott háborúban elveszített sérelmeiért.

Szomorú, de ez van. És ezt a FIDESZ csak három módon akadályozhaná meg:

1. megnyeri a következő választásokat is. (SZVSZ nem fogja, amit nem is bánok)

2. nem lesz következő választás. (Nem hiszem, hogy a fiúk meg mernék csinálni, ámbár ki tudja...)

3. a Jelcinéhez hasonló érinthetetlenségi törvényt hoznak az összes FIDESZ-fiú védelmére. (De ha meg is hozzák, nem érnek vele semmit, mert a következő parlament első dolga lesz eltörölni.)

Szóval mindenképpen nagy-nagy sz@rban vannak (lesznek) a fiúk. Nem sajnálom őket. Maguknak köszönhetik. Elfelejtették azt, hogy ha valakit megsebeznek, akkor az vissza fog ütni, amint alkalma nyílik rá. Az MSZP- nek meg sajnos alkalma lesz rá... Amit sajnálni fogok az pusztán az lesz, hogy megint nem az ország boldogulása lesz a fő helyen, hanem az ellenség (mert már nem tudok ellenfélt írni) agyagba döngölése. Négy év múlva pedig fordítva... És ez el fog tartani néhány évtizedig. Szerintem a FIDESZ fel sem fogta, hogy micsoda szellemet engedett szabadjára...

Sajnálom ezt az országot jobb sorsra lenne érdemes, nem pedig ilyen alpári politikai közéletre.

Előzmény: Mercurius (-)
Pásztörperc Creative Commons License 2000.01.06 0 0 20
Hmmm. Láttál már olyan embert, aki "elárult egy fideszest"? Hogy kell azt csinálni? (Vigyázz: NEM kötözködés — tényleg nem tudom. Ez a kifejezés — és mögöttes tartalma, ha van — hiányzik fogalomrendszeremből. Helyesbítek: nem hiányzik ugyan, de mindenesetre nem szerepel benne.)
Előzmény: Korovioff (18)
GLászló Creative Commons License 2000.01.06 0 0 19
Kedves Nisa!
Nem, nem vagyok nagy véleménnyel a politikusokról általában - szerinmtem ezt sokszor elmondtam. Ez nem zárja ki, hogy legyenek poltikus barátaim, és olyan politikusok, akiket tisztelek.
Sokkal inkább a legkevésbé rossz elvén választok magamnak a voksolásnál pártot, ebben meglehetősen konzervatív vagyok. A szocikról az a véleményem, hogy sokan vannak közöttük olyan emberek, akik hozzám hasonló elveket vallanak, akárcsak a szabaddemokraták között. De egyik pártban sem ezek vannak többségben, nem ezek határozzák meg a pártok arculatát. Szinte kizártnak tartom, - és ez a Fidesz konfrontációs, durva és ostoba politizálásának következménye - hogy egy esetleges szoci győzelem után ne lenne némi revanshangulat. Ezt én nem szeretném, de kénytelen leszek tolerálni, mert érthetőnek tartom. Csak ennyit állítottam.
Előzmény: Nisa (5)
Korovioff Creative Commons License 2000.01.06 0 0 18
Spéci téma. Aki kezet fogott egy olyannal, aki elárult egy fideszest, az akár még piros könyvecskét is kaphat, vagy valami ilyesmi. Nem tudom, errol még nem hallottam közelebbit.
Előzmény: Pásztörperc (17)
Pásztörperc Creative Commons License 2000.01.06 0 0 17
Osztogatunk, kedves Korovioff? Fosztogatunk??

Miért van az, hogy mindezenközben már-már napi rendszerességgel arról olvasgatunk, hogy aki MSZP-s szavazatot elfogad, azt kirúgják a Fideszből?

Előzmény: Korovioff (16)
Korovioff Creative Commons License 2000.01.06 0 0 16
Én nem hallottam máglyáról, nyaktilóról, stb, csak arról, hogy aki kezet fogott egy olyannal, aki kezet fogott egy fideszessel, az ki lesz rúgva szakmai alapon.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!