Keresés

Részletes keresés

Polgár László Creative Commons License 1999.12.29 0 0 5
Az iskolabezárást pártalapon megítélni szerintem szemellenzőre vall.
Valaki egyszer olyasmit mondott, hogy a "párttagság remekül állítja egy eszme szolgálatba az ember rossz tulajdonságait." Ennyit a pártokról.
Remélem Dereknek van valami köze Bo Derekhez. Mert akkor inkább küldjön egy fotót...
Derek Creative Commons License 1999.12.29 0 0 4
"Az iskolabezárások az előző kormány alatt, ha lehet, még a mostaninál is gyakoribbak voltak. Nem is vagyok én
abban olyan biztos, hogy csak a kormány hibájából. "

Hat a mostaninak mar nem maradt annyira mit bezarni. De viccen kivul, pl Szegeden az elozo szoci, de a mostani fideszes onkormanyzat is zart be iskolakat. Volt is racio mindegyik bezarasban, mert tenyleg nem voltak kihasznalva iskolak, Csakhogy nem azokat zartak be hanem azokat, amelyik a legdragabb telkeken alltak, mert azt lehet jo maniert elpasszolni.Es ezekben viszont volt gyerek doszta.

Előzmény: rezső (2)
Derek Creative Commons License 1999.12.29 0 0 3
" nem véletlenül írtam, hogy egyik kormány sem vethet semmit a másik szemére. "

En viszont igen, mindegyikreaz elmult tiz evben, mert egyik szarabb volt ebbol a szempontbol mint a masik, sot egyforma szarok, ha szabad igy mondanom.

Előzmény: rezső (2)
rezső Creative Commons License 1999.12.29 0 0 2
kedves Derek, nem véletlenül írtam, hogy egyik kormány sem vethet semmit a másik szemére.

Az iskolabezárások az előző kormány alatt, ha lehet, még a mostaninál is gyakoribbak voltak. Nem is vagyok én abban olyan biztos, hogy csak a kormány hibájából.

Inkább az önkormányzatokon múlik ez, mert ott döntenek, hogy végül is mire költenek.

A budakeszi önkormányzattal sok bajom van, de az itteni polgármester iskolabarát. Van két gimnázium (az egyik egyházi) kollégiummal. Ált iskola, kisegítő iskola, zeneiskola, néhány óvoda stb. nagy könyvtár, művelődési ház.

Itt fejlesztik őket, met állandóan új szárny, új tornaterem, jégpálya stb épül a sulihoz. Pedig it sincs több pénz. Csak hát erre költik. Az utcánk pedig 15 éve földes.

De tudod mit? Inkább az iskolát, ha választanom lehet.

Előzmény: Derek (1)
Derek Creative Commons License 1999.12.29 0 0 1
" És szerintetek hogyan lehetne ezt az egész
tendenciát megállítani?"

Szolj kedvenc kormanyodnak, hogy a befolyo adok ne 95 szazalekara tegye ra a kezet es hogy emeljek fel az oktatasra forditando osszegeket a buzseben.Akkor majd az onkormanyzatok fenn tudjak tartani azokat az iskolakat is ahol most kevesebb a gyerek, mert bezarni nagyon egyszeru egy sulit, de aztan ujra megnyitani szinte lehetetlen.
vagyis meg lehet allitani:penzzel.

Előzmény: rezső (-)
Agyhalal Creative Commons License 1999.12.29 0 0 0
Importgyerekekkel:)
Előzmény: rezső (-)
rezső Creative Commons License 1999.12.29 0 0 topiknyitó
Mindenféle szimbolikus politikai marhaságon ojan lyókat szoktunk veszekedni, az igazán komoj, fontos dolgok mellett meg elmegyünk szó nélkül.

Például amellett, hoy sorban zárják be az önkormányzatok az iskolákat. Ráadásul ez pártpolitika semleges téma abból a szempontból, hogy egyik kormánynak, egyik pártnak sincs mit a másik szemére hányni. (Vagy leaglább is keveset.)

Ugyanis mindegyik fajta önkormányzatnak az a fő tevékenysége újabban, hogy bezárja a sulikat, mert kevés a gyerek, és sokba kerül. Nincs kihasználva az iskola - mondják, és felszámolják.

És ha véletlenül elindul egy demográfiai hullámocska? Akkor meg nem lesz pénz újat építeni az eladott épület helyett.

Legújabb: Állítólag a budai Kosztolányit akarják eladni. Mit tudtok róla? És szerintetek hogyan lehetne ezt az egész tendenciát megállítani?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!