hú még nem...de kiváncsi vagyok:) igazából semmin nem szeretek focizni:) nagypályát nem szeretem, beton az gázos, salak meg akármiben csúszik...szóval kéne valami jó:)))))
Külön köszöntöm Sieben sporttársat, akit örömmel üdvözlök. Ő készitette a képet igy nem teljes a bajnokcsapat, mert hiányzik róla. Sajnos az utolsó meccsen nem tudott játszani sérülés miatt, de a bajnokságban végig játszott. Én is hatalmas sikernek érzem a bajnoki cimet, hiszen több mint 13 éve játszom a tanulóban, de elsö osztályban még a dobogó közelében sem voltunk, igaz az elmult években a 6. helynél hátrább sem. Amire még büszkék lehetünk, hogy a golkirály is tölünk került ki (aki rám gondol, az téved!:)) és a meccsenkénti közel 5 gólos átlag. Nem tudom, hogy érdemes-e jövőre neveznünk, mert ezt tényleg csak elrontani lehet!
Gin tonicról sem szabad megfeletkezni, akivel végül 5.-ek lettünk, ami nem is olyan rossz eredmény, főleg az utolsó meccsünk emlékezetes, amikor majdnem elrontottuk Pityáék 3. helyét, de szerencsére a többi csapat megoldotta. Igy mindenki jól járt!
Gratulálok!!!
Mi éppen a másik pályán estünk szét, de miután hamarabb lett vége, még éppen elcsíptem eSeSz győztes gólját, a zuhanyzóban pedig kapusotoknak (aki régebben sokáig nálunk védett :-)) tudtam gratulálni.
nem tudom megállni, hogy ne örömködjek egy nagyot : az 1. osztály bajnoka lett a ZAKÓ !!!!!!!!!!
Ezelött kb. 200 évvel ezelőtt alakult a csapat és sokáig csak a Tanuló utcai bajnokságban játszottuk, lehet azt mondani, hogy itt nőttünk fel. A legalsóbb osztályokból küzdöttük fel magunkat - több, mint 15 év alatt - az első osztályba, ahol eleinte a kiesés elkerülése jelentette az elégedettség csúcsát, majd rendes kis középcsapattá nőttük ki magunkat.
Ezt a bajnokságot is hasonló elvárásokkal kezdtük, rögtön egy vereséggel a Monte Cristo ellen. Persze akkor még senki sem gondolta volna, hogy ez lesz az EGYETLEN (!)
Összel egy számunkra is meglepő győzelemmel kezdtünk, az osztály egyik legjobb csapata, a DÉLI (3:2) ellen. Ekkor néztünk rá először a táblázatra hátha elcsíphetünk egy érmet. Amikor pár héttel később legyőztük az osztály másik kiemelkedően erős csapatát az UNIO-t (4:3) - és ezzel az élre kerültün - jöttünk rá, hogy lassanként a dobogó kezd valósággá válni.
Az alapszakasz utolsó fordulójában becsúszott egy döntetlen, így az új rendszerű bajnoki rájátszás egyetlen meccsét azonos pontszám (de rosszab gólarány) mellett
vártuk - hosszú idő után átadva a vezető pozíciót - a második helyen.
Az elmúlt évek alatt sok mérkőzést játszottunk már, a Tanuló mellett különböző más bajnokságokban is, a DÉLI-vel. Jól ismerjük és elismerjük a csapatukat, egy rendkívül erős, nagyon jó gárdáról van szó, de valahogy nekünk általában sikerülni szokott ellenük...
Nekik már a döntetlen is elég lett volna, ennek jegyében fordultunk 0:0-ás félidővel. A második félidőben gyorsan kaptunk 2 elkerülhető gólt... Szerencsére nem adtuk fel, míg ők érthetetlen módon egyre idegesebben a bíróra koncentráltak és tördelték a játékot, mi egyre jobban belelendültünk, előbb sikerült gólt lőni, majd egy csúnya utánrúgást követő emberelőny során kiegyenlítettünk, és a végén egy hátul eladott labdából megszereztük a bajnoki aranyat.
Öszintén megvallom, hogy a lefújáskor magunk sem hittük el, hogy MEGVAN !!! Még az öltözőben sem tudtunk felszabadultan ünnepelni, remélem a díjkiosztóig el tudjuk már hinni, hogy BAJNOKOK LETTÜNK A TANULÓ 1. OSZTÁLYÁBAN !!!!!!!!!!!
Nagyon megcsappant a hozzászólások száma mostanában, pedig zajlik (illetve már alig) még. Szombaton a Milanelloval 0:2 után 3:2, majd két perccel a vége előtt kapott góllal (a szügyig érő sárban) 3:3 a Bakter ellen, így egy ponttal lemaradtunk az 5/B bajnoki címéről és második helyen végeztünk. Kár, hogy a fiúk télen lustálkodnak, így csökken a heti fociadagom :-(
A Ramirenttel a szokásos Százház utcát várjuk már, holnap utolsó meccsen a 9. helyért szállunk harcba az 1. osztályban (a 10. hely már biztos, ami eddigi legjobb szereplésünk az elmúlt 4 év 1/B dobogói összesítésben az 1. osztály 14-15. helyeit jelentették). Sajnos, egyszerre lesz a döntővel, ahol éppen eSeSz-ék játszanak., remélhetőleg sikeresen :-)
Sziasztok!
Nem bírom ki, hogy ne dicsekedjek kicsit.J
A Zakóval a tavaszi szezon is már nagyon jól sikerült, az első meccsen kikaptunk és a többit hoztuk és 2.-ként fordultunk, messze a legtöbb rúgott góllal, sőt ahogy nézegettem a Tanulóban is talán mi rúgtuk a legtöbbet, de ez nem biztos. Tegnap pedig az osztály szerintem legerősebb csapatát (akik igaz csak 3.-ok voltak) vertük meg csere nélkül!
Zakó- Déli 3-2
A Gin Toniccal 3.-ként fordultunk és ha jól láttam összetettben 6.-ok vagyunk, ami szerintem megfelel a tudásunknak! Itt halasztottuk az első meccset és most szombaton sem tudom még, hogy fogunk felállni! Érthetetlen, hogy miért kezdődött ilyen korán a bajnokság, igaz lehet mindig ilyenkor szokott?
Az már csak hab volt a tortán, az előző meccseken csesztük el... a kakaskodás valóban felesleges volt, sajnos van egy-két játékosunk, aki hamar belemegy az ilyesmibe, ami egy olyan sportszerű csapat ellen, mint a tiétek, különösen dühítő (mondjuk a kapusotoknak kéne egy kis tiszteletet is tanulni, mert túl fiatal még ahhoz, hogy egy ilyen szituációban okoskodjon, de talán majd rájön erre is :-))
Azt hittem, hogy sikerül kipihenni az egyik makacs húzódásomat, de nem úgy néz ki, hogy egészségesen vágok majd az ősznek, hiába: a kor :-(
Sorry, hogy pont mi voltunk azok, akik végül "biztosították", hogy nem kerültetek fel az A osztályba. Szerintem fair meccs volt, bár sajnáltam, hogy nem volt kapusotok. Azt nem értettem, hogy a végén a kakaskodásra mi szükség volt, ezt szintén sajnálom, hogy így alakult. A kapusunk szerintem félreértette a társatok mozdulatát (távolról nekem is furcsának tűnt), és így kellemetlen lett a vége:(
A végén még egy elmaradt meccsünk volt:
El-Niño - Ebola: 1-0
Ezen a meccsen egyértelműen mellettünk állt a szerencse. Egy megbeszélt figurából sikerült betalálnunk, és végig egyenrangú partnerek voltunk a csoportunk listavezetőjével, de az igazsághoz hozzá tartozik az is, hogy legalább 3 alkalommal mentett meg minket úgy a kapufa, hogy rajtunk már nem múlott a szitu. Mi igyekeztünk fegyelmezetten védekezni végig, és végül ezzel hoztuk a győzelmet. Így pontban utolértük az Ebolát, de ahogy elnézem, az őszi induláskor az elég sűrű élmezőnyben csak a 4-5 helyről vághatunk neki a folytatásnak...
a húzódás után ezúttal zúzott bordával jelentem meg, be is zavartak a kapuba (már harmadszor nem volt kapusunk ebben az idényben) a Milanello meccsen, pedig én bizonygattam, hogy nem tudok védeni, amit pitya egy szenzációs (és eléggé megalázó) íveléssel tudatosított a csapattársaimban is :-(
El Nino - Milanello 4:1
az év közben elszúrt meccseknek köszönhetően így nem jutottunk be a 6-ba
a Ramirenttel is elég vegyes képet nyújtunk (ez elég hülye meghatározása a teljesítményünknek, de most már hagyom így), ott sem volt kapusunk néhány meccsen, ezzel a középmezőny végén tanyázunk, eSeSz-ék viszont brillíroznak, innen is gratula nekik
Minősíthetetlenül gyatra teljesítményt nyújtva, két elkerülendő potyagóllal, felejtendő mérkőzésen a szó legszorosabb értelmében elszenvedtük ezt a zakót.
zizi kedden erősen meghúzódott (hiába, a kor...), így azt a meccset elvesztettük (csere nélkül nem bírta a társaság), a Milanellot pedig fenti okok miatt nem tudtam vállalni :-(
El-Niño - Supernova: 3-0
Szerintem lehetett volna nagyobb arányú győzelem is, ha kicsit jobban odatesszük magunkat, de végül maradt a sima három null. A kapusnak sokat köszönhet az ellenfél. Balhémentes, nyugis meccs volt:-)
A Milanellóval mi van? Láttuk a küzdelmet a Ladik ellen...:-S Hová tűnt Zizi?
Az Árpáddal egy -ellenük már megszokottnak mondható- hajtós, kemény, de sportszerű meccset játszottunk. Ezúttal a szerencse is komolyan mellénk (mellém) szegődött, Fortuna két gól megszerzése előtt is komolyan pártfogásába vett minket. Az eredmény viszonylag simának tűnik, de ősszel is komoly ellenfélre számítunk bennük.
Mi összefogástól függetlenül várhatóan nem fogunk ellenük pályára lépni ősszel, de nem kezdeményezzük azt, hogy bárki is kövessen minket, és azt sem várjuk, hogy bárki megszervezzen ilyesmit. Ezzel ugyanis nevesítve lenne egy "felbújtó", és így esetleg erre az egy kezdeményezőre haragudhatnának, hogy "na, miattuk!". Azon persze nem lepődnék meg, ha nem mi lennénk az egyetlenek.
Azzal nem tudok vitázni, hogy ilyen erős csapattal minek indulnak ebben az osztályban, mert szívük joga: ha ők élvezik azt, hogy majdnem mindenkit (a Supernovától kikaptak >:-D) rommá vernek (most épp nem szó szerint), hát tegyék. Számomra kétes értékű lenne egy ilyen győzelem vagy bajnoki cím... Egyébként pedig szerintem van ebben az osztályban is jópár csapat, aki felveszi velük a versenyt, és megszorongatja őket, mégha "sztárjaik" is vannak. De vajon kik azok?!
Nekem szebb időszakom volt:
Zakó-Aries 4-1
Az első gólig volt nehéz, aztán viszonylag simán nyertünk
Zakó-Santana 4-2
Majdnem teljes létszámban voltunk végre, és nem meglepő módon pocsékul játszottunk a nagyon masszívan védekező ellenfél ellen.
Gin Tonic-Budai Traktoros 3-0
Játék nélkül az ismert okok miatt
Gin Tonic- Afrikakorps 4-2
A helyezésük alapján jobb csapatra számítottam, simán nyertünk.
Pitya!
Pont egy időben játszottunk így csak a kiabálásokat hallottam. Nem értem, hogy miért kell ebben az osztályban ilyen erős csapattal kiállni, mert ilyen összeállításban az első osztályban is dobogósok. A sztárokhoz csapódó csürhe viszont undorító, én is utálok ilyenek ellen játszani. Azt beszéltük meccs után, hogy ősszel esetleg bojkottálhatnánk a meccseiket, igy igaz bajnokok lennének, de talán jövőre nem indulnak. Persze ehhez a többi csapat is kellene.
El-Niño - S.A.I.N.T.: 5-3
Egy kemény, küzdelmes, de sportszerű meccsen 1-1 után egyértelműsítettük a fölényünket, és a helyzeteket végre rendre be is rúgtuk. A végefelé megint kiengedtünk, így jött két szépítő gól, de szerencsére már csak az utolsó percekben. Jó kis csapat a S.A.I.N.T., mindenképpen figyelni kell rájuk...
El-Niño - Interfruct: 3-7
Idei első vereségünk egy jó focit produkáló csapattól. Sajnos ennyi próbálja ellensúlyozni azt a rendkívül negatív képet, amely erről a csürhéről kialakult bennem, és amit idényről-idényre, meccsről-meccsre megerősítenek nekem. Olyan tapló módon viselkednek, mintha tízüknek együtt lenne meg a 8 osztálya. Folyamatos kurvaanyázás, provokálás, rendszeres verekedésközeli szituációk, és ez egészen addig tart, ameddig nem vezetnek 1-2-3 góllal. Utána már elmegy az ember kedve tőlük... Aki odalép nekik kicsit keménnyebben, az egy csíra köcsög, nekik cserébe mindent szabad. Kár rájuk a szót vesztegetni...
Ramirent - Monte Christo 2:4
Vezettünk és elszórakoztuk...
Ramirent - Yoppi FC 2:5
Nem vezettünk, viszont elszórakoztuk...
Mindkét meccsen volt egy halom helyzetünk, kapufánk, valamint veszekedés és nem-futás, ennyi:-(
elmaradt meccsen:
Milanello - Valami 2:2
Nagyon tompán mozogtunk, ennek ellenére nyerhettünk volna (a saját hatosunk tájékáról lőttem egy gólt :-D), aztán két meccsnyi pihenő, ezalatt teljesen lemerevedtünk és simán kikaptunk egy szintén verhető csapattól:
Jártatok már ezen az oldalon?
www.sportmedia.hu Látszólag most indultak, de nagyon sok hír találhatót a fociró, a kispályáról, a futsalról.
Nagyon tetszik a link gyüjteményük, bár a hazai csapatoknál van egy kis kavar, de folyamatosan javítják, bővítik.
Minden szempontból rangadó, ahogy eSeSz kolléga már írta, tartalékos csapatok, részünkről csapnivaló játék, aztán összekaptuk magunkat, habár szvsz az ellenfél kicsit kiengedett, így nem lett annyira csúnya a vereség:
Ramirent - Zakó 4:5
5. osztály
A 3 cserével felálló ellenfelet jó taktikával sikerült legyűrnünk, a végére kicsit beszorítottak, de remekül védekeztünk és továbbra is kapott gól nélkül állunk :-)
El-Niño - Maffia: 5-1
Szívós, küzdős ellenfél, 34 perc fantáziátlan kínszenvedés, 6 perc "foci". Egyelőre csak akkor megy a játék, ha az ellenfél hagyja. Ez kevés lesz...