Keresés

Részletes keresés

Leakiloval Creative Commons License 2013.07.30 0 0 1455

7 DIÉTAIGAZSÁG, AMELYET NEM SZÍVESEN HALLUNK!
http://www.leakiloval.hu/blog/7-dietaigazsag-amelyet-nem-szivesen-hallunk

Leakiloval Creative Commons License 2013.07.19 0 0 1454

A TRX kiscsoportos személyi edzés, mely ötvözi a személyi edzés előnyeit a csoport adta motivációval!
http://www.leakiloval.hu/blog/trx-ero-allokepesseg-motivacio

Leakiloval Creative Commons License 2013.07.17 0 0 1453

5 érv, amiért egy fogyókúrázó is egyen ÉTCSOKOLÁDÉT!
http://www.leakiloval.hu/blog/5-erv-amiert-egy-fogyokurazo-egyen-etcsokoladet

Leakiloval Creative Commons License 2013.07.15 0 0 1452

Kezdő fogyókúrásként mire kell figyelned, amikor mozogni kezdesz!
http://www.leakiloval.hu/blog/kezdo-fogyokuraskent-mire-kell-figyelned-amikor-mozogni-kezdesz

spc777merci Creative Commons License 2013.07.05 0 0 1451

 

Végre!
Több, mint 20 év után ismét közelítek a normális súlyomhoz! :)

Leakiloval Creative Commons License 2013.07.05 0 0 1450

Így tudsz fogyni combról, hasról, és lehet kemény a feneked!
http://www.leakiloval.hu/blog/igy-tudsz-fogyni-combrol-hasrol-es-lehet-kemeny-feneked

Leakiloval Creative Commons License 2013.07.03 0 0 1449

4

4 TIPP AZ ÉRZELMI EVÉS SIKERES LEKÜZDÉSÉRE!
http://www.leakiloval.hu/blog/4-tipp-az-erzelmi-eves-sikeres-lekuzdesere

Leakiloval Creative Commons License 2013.07.01 0 0 1448
Leakiloval Creative Commons License 2013.06.26 0 0 1447
Leakiloval Creative Commons License 2013.06.24 0 0 1446
Leakiloval Creative Commons License 2013.06.23 0 0 1445

Kedves lalipop1!

 

Köszönöm a megjegyzést.

 

Nem csak írjuk, hanem gyakorlatban is csináljuk. Ezért van lehetőség akár személyesen, vagy skype -on folyamatosan tartani velünk a kapcsolatot, ha valaki elakad, vagy elveszíti a motívációját akkor ott legyünk és segítsünk. Így talán könnyebb lesz a fogyás.

Előzmény: Törölt nick (1444)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.22 0 0 1444

Könnyű leírni, nehéz megvalósítani.

Előzmény: Leakiloval (1442)
Leakiloval Creative Commons License 2013.06.19 0 0 1443

Vulkán Diéta

 

Úgy tervezték, hogy felgyorsítsa az anyagcserét, így állítólag gyorsabb lesz a fogyás.

http://www.leakiloval.hu/blog/vulkan-dieta

Leakiloval Creative Commons License 2013.06.02 0 0 1442

 

Mivel nagyon sok ember szeretne megszabadulni a kilóitól és sok téves információk vannak, ezért úgy gondoltuk a párommal együtt, hogy létrehozunk egy olyan oldalt, ahol a testsúlycsökkentéshez szükséges 4 lépést bemutatjuk.

Bővebb infó: http://www.leakiloval.hu

 

1. DÖNTÉS

Szeretnél-e fogyni, az esetlegesen felmerülő nehézségek ellenére is végig fogod-e csinálni. Itt mindenképpen szeretnénk Melletted lenni és figyelni az eredményeid. Segíteni abban, hogy reális célt tudj állítani (mennyi idő alatt, mennyi súlytól akarsz megszabadulni). A reális célállítás megkönnyíti, hogy elért a végső célt és ki is tarts addig.

2. ÉTKEZÉSI SZOKÁSAID MEGVÁLTOZTATÁSA DIETETIKUS SEGÍTSÉGÉVEL

Mivel a sikeres testsúlycsökkentés 65%-a az étkezésen múlik, ezért egy dietetikus szakember mondja el, hogy hogyan tudunk az étkezési szokásainkon módosítani és szükség esetén egyénre szabott étrendet állít össze. Természetesen éhezés nélkül, hiszen az ételt élvezni kell.

3. MOZGÁS

Egy mozgás tréner elmondja, hogy miért fontos a mozgás, bemutat néhány olyan gyakorlatot, amit otthon is el lehet végezni. Ha mégis úgy gondolod, hogy motivációra van szükséged és csoportban jobban menne akkor különböző teremben végezhető sportokat is bemutatunk. A trénerek itt is segítenek és szükség esetén számodra elkészített edzéstervet adnak oda. A mozgás a sikeres testsúlycsökkentés 25%-át adja.

4.POZITÍV HOZZÁÁLLÁS, AMI A SIKERES TESTSÚLYCSÖKKENTÉS 10%-ÁT ADJA

Mindenképpen itt arra kell figyelni, hogy ne a mérlegre állj, ne nézd a kilókat folyamatosan, hanem esetleg heti szinten a cm-k csökkenését figyeld, amit egy fogyási napló segítségével nyomon tudsz követni. Ebben az esetben is melletted állunk, ha megakadnál, vagy úgy érzed, hogy feladnád, elérhetőek vagyunk tudsz velünk beszélni és átlendítünk a holdponton.

melanie001 Creative Commons License 2013.05.17 0 0 1441

Alakformáló power jóga: a testformálás tudatos és preventív módja. http://sportesjoga.ininet.hu/

Tóka Lívia Liza Creative Commons License 2013.02.26 0 0 1440

Sziasztok, én személyiedzőként és aerobik oktatóként dolgozom. Indítottam egy fb-oldalt, ahol rengetek tanáccsal látom el a fogyni vágyókat. Ezen felül az alakformáló videóimmal is találkozhattok és akár ingyenes, személyre szabott edzéstervért is írhattok nekem. Látogassatok el a www.facebook.com/edzesliza oldalra, hogy segíthessek:)

Comb és farizom formáló videóm:

https://www.youtube.com/watch?v=3qpmYdzIOko

Szép napot Nektek, Liza

Bea Gy Creative Commons License 2012.11.24 0 0 1439

http://divatosfogyokurak.blogspot.com.es/ Akinek saját módszere van, mindenképp nézze ezt meg!

atari2 Creative Commons License 2012.09.06 0 0 1436

Hello ficere50!
Látókör bővítés céljából melléklek egy anyagot, legalább is érdemes elgondolkodni rajta.

Szerintem uniszex a téma, meg a módszer is. Ennél bővebb anyagom is van. Csak nem tudom, hogy hogy lehet fájlként csatolni, beszúrásként meg nagyon nagy.   


A diéta alapjai

...avagy hogyan kell értelmesen diétázni?



Nőknél örök dilemma a fogyás kérdése. Mit lehet, és mit nem lehet ilyenkor enni. Előkerülnek az idiótábbnál idiótább villámdiéták, lapos has diéták, káposztaleves diéták és hasonló szörnyűségek.

Egy dolgot meg kell érteni. Fogyni csak akkor tudsz, ha a bevitt kalória mennyisége kevesebb, mint amennyit a szervezeted elhasznál. Mert az ehhez szükséges energiát jó esetben a szervezetedben tárolt zsírból tudod pótolni. Ezáltal pedig csökken a súlyod. Ám nyilván azért került rád felesleg, mert az addigi étkezési szokásaiddal több kalóriát vittél be a szervezetedbe, mint amennyit felhasználtál. Vagyis ha a fogyás után erre visszaállsz, akkor értelemszerűen visszahízol. Nincs ebben semmi csoda. Ilyen szempontból a szervezet egy igen egyszerű szerkezet, többnyire az akarattal, elszántsággal, esetleg a tudással van a probléma. A harmadikat, a tudást a legegyszerűbb a fogyáshoz megszerezni, és ebben szeretnék most segíteni.

Miért nem jók a különböző csodadiéták?

Azért, mert a fogyást arra alapozzák, hogy rövid ideig valamilyen tápanyaghiányos étrendet kövess, amitől nyilván fogysz (bár itt is jellemző, hogy többnyire vizet adsz le), de ez vissza is jön kamatostul, amint visszatérsz a régi ételekre. A megoldás pedig kompromisszum és nyitás az új lehetőségek felé. Ijesztő azt olvasni, hogy életmód változtatás, meg már unalmas is, tudom, de utólag ha visszagondolok az életemre, bizony velem is ez történt. Oké, szóval le lehet fogyni a csodadiétákkal is, de csak szenvedéssel, azt pedig senki sem szeretné… Ám, ha értelmesen diétázol, nem kell szenvedned azért, hogy le tudj fogyni.

Mik a fogyás alapvető kritériumai.

Vannak olyan változtatások az életedben, amiket mindenképp eszközölnöd kell a fogyás érdekében. Mondhatod felőlem, hogy „na ezt nem”, meg „ezt kihagyjuk”, de akkor nem garantált az eredmény sem. Ezekben az alapvető dolgokban nincs kompromisszum. Nélkülük ugyanis nem megy a fogyás, vagy csak nehezen, kínszenvedéssel. Ha kitartasz amellett, amit én itt leírok, annak biztosan lesz eredménye. Meg fogsz ismerni új ételeket, új élelmiszereket, új szokásokat, amelyek azután az egész életedet végigkísérik. És ehhez nem úgy kell hozzáállni, mintha ez egy életed végéig szedett utált gyógyszer lenne, mert hidd el, ezek az ételek meg fogják kedveltetni magukat Veled és ha érzed a fogyasztásuk által, hogy mennyiben javul az életminőséged, nem fogod őket rossznak, kellemetlennek tartani. Sőt, idővel ha leszoksz a gyorséttermi agyonízesített műanyag ételekről, idővel meg fogod érezni az ételek valódi ízét, amihez utána ragaszkodni fogsz. De lehet, hogy az elején csak kényszerűségből eszed ezeket. Ehhez kell bizony az akaraterő!

1. Reggeli

Alapvető kritérium a diétánál az, hogy reggelizel. A reggeli ugyanis energiával lát el a nap hátralévő részében és ezt el is használod, így nem kell attól tartani, hogy elhízol tőle, persze majd a leírtaknak megfelelően kell ezt is megoldani.
2. 5 étkezés

Napközben 3 óránként étkezni kell! Ha nem eszel, az anyagcseréd belassul és utána minden morzsa a zsírpárnáidat fogja gyarapítani. Nincs értelme éhezni, bár ezt minden nő kipróbálja egyszer szerintem. Aztán rájön, hogy utána úgyis ötször annyit fog enni, mint egyébként és a psziché bizony ezt nem tudja legyőzni. Ezért kell sokszor kisebb adagokat enni. Az anyagcseréd jobban fog pörögni, nem leszel éhes, nem kívánod meg a nassolnivalókat.

3. Folyadék

3-4 liter vizet mindenkinek meg kellene innia egy nap. Nemcsak azoknak, akik diétáznak, de mindenkinek. Emberi szükséglet, hiszen a test csaknem 70%-a víz. A méreganyagok eltávolításában is segít, két étkezés között csökkenti az étvágyat. Ha már szomjas vagy, az késő, ne csak akkor igyál!

4. Gyümölcs

Tévhit, hogy a gyümölcs fogyókúrás étel lenne. A gyümölcsökben található gyümölcscukor az egyik legrosszabb fajta, ami csaknem teljes mennyiségében testzsír lesz. 1-2 alma belefér, főleg a halványabb színű gyümölcsökből, mint amilyen a zöldalma, ezek kevesebb cukrot tartalmaznak, de az, hogy kilószám fogyaszd, nem működik a diétában. A banán például egy kifejezetten magas kalóriatartalmú gyümölcs, annak ellenére persze, hogy számos értékes ásványi anyagot tartalmaz.

5. Mozgás

Bár a fogyókúra szempontjából szerintem az étkezés elsődleges, fontos, hogy elkezdj mozogni. Ha ez eddig megvolt és nem fogytál, akkor az étrendedben volt a hiba. A mozgás azért is fontos, mert a diétával leadott zsír helyére jó lenne, ha feszes izomzat kerülne és nem lógó bőr. Ráadásul a sport növeli az anyagcserét, fokozza a vérkeringést, sőt oldja a stresszt, hiszen erre az időre semmi más nem számít, csak a sport és Te. Találd meg a megfelelő mozgásformát, amit szívesen csinálsz és tedd az életed részévé. Ez a két óra, ami a sportoláshoz szükséges (1 óra sport, 1 óra odaérni, hazaérni, átöltözni stb) mindenkinek jár!

6. Türelem

Ne akarj másnap modellalkatú bombázóként ébredni. A fogyáshoz rengeteg türelem kell és a szervezeted kiismerése. Meg kell ismerned, hogy milyen tápanyagokra hogyan reagál a szervezeted. Ha készen állsz a valódi fogyásra, ezzel nem lehet gond, hiszen időd rengeteg van. Úgy számold, hogy heti fél-1 kg fogyás az, ami rendben van (persze extra nagy túlsúlynál ez lehet több). Az első napokban fogyhatsz többet, de ez úgyis csak víz lesz, amit a kevesebb bevitt táplálék már nem köt meg. És ne étellel jutalmazd magad! Inkább egy új ruhával :) Ha tehát 10 kg-tól szeretnél megválni, számolj nyugodtan úgy, hogy szigorú és következetes munkával az legalább 2-3 hónap kemény meló lesz, de számolj inkább többel. A szervezet sok szempontból kiszámíthatatlan és előfordulhat, hogy megáll a fogyásod. Ilyenkor korrigálni kell az étrendet, csökkenteni a kalória bevitelt, vagy el lehet kezdeni valamilyen táplálék-kiegészítő használatát.

Mit egyek, ha fogyni szeretnék?

A tápanyagaink lényegében szénhidrátból, fehérjéből és zsírból állnak. Ezen felül jönnek még a vitaminok és ásványi anyagok. Az első három tartozik a makrotápanyagok közé, amelyeknek a megfelelő aránya és mennyisége szükséges a fogyáshoz. Ismerkedj meg a glikémiás index fogalmával. Amikor olyan ételt eszel, ami gyorsan megemeli a vércukorszintedet (ezek a magas glikémiás indexű ételek), akkor a szervezeted inzulint fog kibocsátani, ami ezt kompenzálni szeretné és lenyomja a vércukrodat. Jellemzően túlkompenzál, így alacsonyabb lesz a vércukrod, mint evés előtt. Így hamar újból éhes leszel. Ez egy ördögi kör, ami az elhízás gyakori okozója. Eszel, utána éhes leszel, és megint eszel. Jellemzően valami gyorséttermi ételt, nasit, sütit, péksütit, édességet. Az alacsony glikémiás indexű ételek esetén viszont a felszívódás lassan történik, így egyrészt nem emelik meg a vércukorszintedet (ami többek között a zsírégetés egyik alapfeltétele, vagyis ha eszel valami cukros ételt, meg is áll a zsírégetés), másrészt hosszabb ideig érzed jóllakottnak magad. Alacsony glikémiás indexű ételekről számos helyen találsz táblázatot az interneten. De példának a zabpehely, teljesőrlésű tészták, bab, lencse, vadrizs. Ezekre kell alapozni a szénhidrátbeviteledet. A fehérje beviteledet zsírmentes fehérjeforrásokra kell alapozni. Ételekből megfelelő a csirkemell, pulykamell, tengeri halak, tojásfehérje, túró, zsírszegény joghurt, táplálék kiegészítő fehérjeporok. Diéta idején a fehérje bevitelt meg kell emelni a szénhidrát csökkentése mellett, hogy a szénhidrátszegény életmód következtében a szervezet ne az izomzatodból akarjon energiát nyerni. A zsírbevitel is nagyon fontos. Persze nem mindegy, hogy milyen zsírról beszélünk. Az anyagcsere meggyorsításához, a vitaminok felszívódásához, a szervezet megfelelő működéséhez a telítetlen zsírsavakat keresd. (Omega 3, 6, 9). Persze ezekből korlátozott mennyiség szükséges, de azt feltétlenül szükséges bevinni. A mikrotápanyagok közé tartoznak a vitaminok és ásványi anyagok. Ezek szükségesek a szervezet megfelelő működéséhez, az immunrendszer erősítéséhez. Diéta idején az immunrendszer sérülékenyebb, ezért a vitamin- és ásványi anyag bevitelt nem szabad elhanyagolni! Fontos megjegyezni, hogy kerülni kell mindent, amiben finomított élelmiszer (liszt, cukor stb) van, és az alkoholtartalmú ételeket és italokat. Az alkohol különösen sok kalóriát tartalmaz.

Miből mikor mennyit?

A legegyszerűbb számítási módot írom le nektek. Ez egy általános módszer, amit a szervezetetek reakciói szerint kell módosítani. Van, aki gyorsabban fogy, van, aki lassabban, mindenki máshogy reagál. Ez egy kiinduló pont. Ennél a módszernél kell a legkevesebb időt tölteni számolgatásokkal és elég egyszerűen követhető. Tehát a lényeg: Vegyél alapul 1,5 g szénhidrátot és 2 g fehérjét testsúly-kilogrammonként. Ez azt jelenti, hogy ha jelenleg 70 kg vagy, akkor kb. 100 g szénhidrátot és 140 g fehérjét kell bevinned. Célszerű a szénhidrát többségét legkésőbb délután 4-ig elfogyasztani. Ez azt jelenti, hogy lesz egy reggeli, egy tízórai, egy ebéd és egy uzsonna, ami szénhidrátot tartalmaz. Ez 4 étkezés, vagyis étkezésenként 25 g szénhidrát a példa szerint. A fehérjét pedig 5 étkezésre oszd el.

Reggelire legyen zabpehely és fehérje por. 100 g zabpehely kb. 60 g szénhidrátot tartalmaz, így a szükséges 25 g szénhidrát 40 g zabpehelyben van. Beleöntöd a 40 g zabpelyhet egy tálba, vizet adsz hozzá, amíg ellepi, vársz, hogy magába szívja, majd adj hozzá 1 mérőkanál fehérje port (ez kb. 20 g fehérjét fog tartalmazni.)
Vagyis a reggeli: 25 g szénhidrát, 20 g fehérje

Tízóraira mehet ismét 40 g zabpehely, és mondjuk 100 g cottage cheese, 2 tojással (csak az egyiknek a sárgáját add hozzá). Ehhez tegyél egy edénybe 40 g zabpelyhet, engedj hozzá vizet, majd tedd fel főni. Ahogy fő, közben üss hozzá két tojást, amiknek a fehérjéjét add hozzá, illetve az egyiknek a sárgáját (a másik sárgája nem kell a zsírbevitel és a koleszterin miatt). Keverd, amíg elkezd sűrűsödni, majd vedd le a gázról, add hozzá a jellemzően fél doboz cottage cheese-t (általában 180-200 g-os dobozokban van) és már fogyaszthatod is. Természetesen a reggeli és a tízórai felcserélhető, ha úgy praktikusabb. Ehetsz mellé zöldségeket is, paprikát, paradicsomot, hagymát, ahogy tetszik.
Vagyis a tízórai: 28 g szénhidrát (mert a cottage-ban is van), 13 g fehérje a cottage-ban és 10 g fehérje a két tojásból. Összesen 28 g szénhidrát, 23 g fehérje.

Ebédre főtt basmati rizs grillezett csirke mellel és zöldségekkel. A basmati rizs 100 g-jában 70 g szénhidrát van, így a 25 g-os szénhidrát bevitelhez kb. 20 g rizs felel meg, amit 150 g grillezett csirkével fogyassz, ebben 30 g fehérje van, valamint egyél hozzá bátran párolt brokkolit, vagy karfiolt, paprikát, paradicsomot, amennyit kívánsz.
Vagyis ebédre 25 g szénhidrát, 30 g fehérjét eszel (ezeknek a zöldségeknek a szénhidráttartalmát nem kell számolni, mert az főleg ballasztanyag, vagyis rost, és segíti az emésztést. De ne egyél borsót, répát és kukoricát)

Uzsonnára fogyaszd a 40 g zabpelyhet 1 dl natúr zsírszegény joghurttal és fehérje porral. Így 29 g szénhidrát (joghurttal együtt) és a joghurttal kb. 4 g fehérje, a fehérje porral kb. 20 g fehérje jut a szervezetedbe, összesen tehát 29 g szénhidrát és 24 g fehérje.

Vacsorára fogyassz vagy cottage cheese-t zöldséggel, vagy grillezett csirke mellett zöldséggel, vagy salátával, vagy a legpraktikusabb és szerintem a legfinomabb vacsora 125 g túró 1 kanál fehérjével. Ez utóbbi így alig tartalmaz minimális szénhidrátot, gyakorlatilag jelentéktelen és 40 g fehérjét.

Összességében 107 g szénhidrátot és 137 g fehérjét sikerült biztosítani a szervezetünk számára úgy, hogy közben nem akartunk éhen halni. Ha még egy edzés is belefér valahol, utána mindenképp menjen egy kanál fehérje plusszban.
A zsírbevitel biztosítása érdekében fogyassz el a délelőtt folyamán valamikor vagy 2 evőkanál lenmag olajat magában, vagy keverd valamelyik ételbe, vagy 30-50gr valamilyen mogyorófélét. (kesudió, mandula stb.). Ízesítsd az ételeidet és fűszerezz! Ne felejtsd el a vitamin és ásványi anyag bevitelt, erre később, a táplálék kiegészítésnél visszatérek.

Hogyan tovább és mikor?

Ezt az étrendet kövesd egy hónapon keresztül. Az ételeket nyugodtan variáld, de mindig nézd meg a tápértékét annak, amit beviszel. Célszerű előre megtervezni egy egész hét étkezéseit a hétvégék során és az előre elkészíthető alapanyagokat elkészíteni. Pl. rizs, illetve beszerezni a szükséges alapanyagokat (zab, túró, fehérje stb.) Ezzel az étrenddel heti fél-1 kg fogyást lehet biztosítani. Ha megállna a fogyásod, akkor csökkentsd le a szénhidrátbevitelt 1 g-ra. A fehérjét tartsd 2-n, vagy emeld 2,5-re és tartsd újabb néhány hétig. Ha úgy tűnik, nem megy tovább, ideje valamilyen táplálék-kiegészítőhöz fordulni, ezekről kicsit később írok.

Mégis mikorra fogok így lefogyni?

Ez a kitartásodtól, türelmedtől és tudatosságodtól függ. Ahogy az elején már írtam, heti 0,5-1 kg fogyás az ideális. Ha ennél kevesebbet fogysz, akkor nem működik a diétád, ha ennél többet, akkor pedig jó eséllyel nem csak a testzsírodból fogysz, hanem az izomzatodat is elveszíted. Persze a diéta elején lehet akár 2-3 kilós fogyás, de ez csak víz. Ha a víz lement rólad, be kell állni a heti fél-1 kg-ra. Így ki tudod számolni könnyedén, hogy kb. mikorra éred el az áhított alakot.

Táplálék-kiegészítők

Ne legyél előítéletes és ne félj tőlük. Tudom, hogy a táplálék-kiegészítőkről jellemzően a hatalmas izomkolosszus férfiak jutnak az eszedbe, de hidd el, hogy ők nem attól nőttek ekkorára. A táplálék-kiegészítők koncentrált élelmiszerek. Élelmiszerek, mint bármilyen étel, amit az ABC-ben megkapsz. Annyi a különbség, hogy ezekben nincs az élelmiszerekre jellemző felesleges zsír meg egyéb tápanyag, csupán a hasznos tápanyagot koncentrálták egy-egy termékbe. Például a fehérjeporok jellemzően magas fehérjetartalommal bírnak alacsony szénhidrát és zsírtartalom mellett. A fehérje pedig nagyon fontos a diétában, hiszen az izomzatod építőköve, amit alacsony szénhidrát bevitel mellett a szervezet bontani kezd. Ráadásul nagyon finomak és számos egészséges étel (pl. zabos süti, de a body.builder.hu weboldal fórumán testépítő versenyzőktől is találsz jobbnál jobb diétás recepteket, amik őket is átsegítették a versenyfelkészülés nehéz időszakain) ízesíthető velük és növelhető ezáltal a hasznos tápanyagtartalom. Könnyebb is bejuttatni a szervezetedbe a szükséges tápanyagokat. Hiszen a mintaétrendben is láthatod, hogy egy kanál fehérje kb. 100 g csirkemellnek megfelelő fehérje mennyiséget tartalmaz. Ha mind a 140 g szükséges fehérjét csirkéből akarnád biztosítani, akkor 70 dekát kellene megenni belőle, ami nagyon sok.

A táplálék-kiegészítőkhöz tartoznak a zsírégetők is, amelyekről majd egy külön cikkben írok. Ezekről annyit kell tudni, hogy kizárólag tiszta, diétás étrend mellett van hatásuk. Tehát ha a megszokott, hízást okozó étrend mellett fogyasztod a zsírégetőket, gyakorlatilag pénzkidobás az egész. Mindemellett ha tartod is a diétát, akkor se ess abba a hibába, hogy ezerfélét összevásárolsz. A szervezet hamar hozzászokik a hatásukhoz és akkor később, ha megáll a fogyásod, nem lesz mihez nyúlni. Amíg a diétával mennek le a kilók, teljesen felesleges igénybe venni a zsírégetőket. Később, ha megáll a fogyás, akkor mozgás mellé leginkább ajánlott az L-karnitin, de nagyon kedveltek a termogén zsírégetők is, amelyek felgyorsítják az anyagcserét, kicsit megemelik a pulzusodat és a testhőt. Így több kalóriát égetsz el napközben.

Ne feledkezz meg a vitaminok és ásványi anyagok pótlásáról sem! Felejtsd el, hogy a napi gyümölcs- meg zöldségbevitel elég lesz. Mindenképp érdemes beszerezni egy nagyobb hatóanyag tartalmú multivitamint. A sporttáplálék-kiegészítő boltokat azért érdemes ilyenkor célba venni, mert ár-érték arányban jellemzően jobbak a vitaminok tekintetében, mint a gyógyszertárak. A minőséget pedig ugyanúgy ellenőrzik ezek esetében.

Mikor éhes vagy és fogy a motiváció

Sohase téveszd szem elől a célodat. Mindig az az alak legyen a gondolataidban, amit el akarsz érni, ahogy ki szeretnél nézni. Általában egyébként, ha 1 hetet végig bírsz a diétával, utána átáll a szervezeted a kisebb ételadagok igényére és innentől csak a te akaraterődön múlik, hogy azon kívül, amikor éhes vagy, eszel-e feleslegesen. Ha 1 hetet már jól végigcsináltál, több eséllyel nem fogod feladni. De sose feledd, hogy magadért küzdesz, szeretnél elérni egy célt és senki másban nem bízhatsz, csak magadban. Tudatosan kerüld a pékségeket, házibulikat és más olyan helyeket, ahol sok a nassolnivaló, és az olyan étel, amit neked kerülni kell. Ne engedj a csábításnak és ne meséld be magadnak, hogy „ez még belefér”. Mert nem fér bele. Ha ez még belefér ugyanis, akkor az is, meg az is, meg az is bele fog férni és ezt már nem hívjuk diétának és Te nem fogsz fogyni. Tudod, ahogy az elején írtam, amint valamilyen cukros-lisztes magas glikémiás indexű ételt magadhoz veszel, a zsírégetés folyamata leáll. Vegyél egy mély lélegzetet. Ha úgy érzed, enned kell, akkor fogyassz el egy adag fehérjét, vagy keverj el egy zsírszegény joghurtot fehérjével, esetleg majszolj el egy zöldalmát, vagy rágcsálj el egy kis salátát.

Lehet, hogy elbizonytalanodsz, hogy nem is kell neked lefogyni, meg jó ez neked így stb. Ilyenkor jusson eszedbe, hogy ha lefogysz, milyen büszke leszel magadra, hogy ezt is megcsináltad. Nem fogsz izzadni, nem fogsz puffadni, görcsölni, magabiztos leszel, amiben sok örömödet fogod lelni. Az ízületeid is hálásak lesznek, az egészséges ételek fogyasztásával pedig jobb lesz a közérzeted.

Légy erős, kitartó és el fogod érni a kitűzött célt!



Előzmény: ficere50 (1433)
ficere50 Creative Commons License 2012.08.09 0 0 1433

ficere50válasz | megnéz | könyvjelző2012.08.09 15:56:35 © (1571)

Ki mit tud erről???http://sln36.weightlossc.com/

 

Szeretnénk a nejemmel ~10-15 kilóval könnyebbek lenni... 62 évesek vagyunk, mióta beállt a nyugalom (nyugdíj) feljött rám 5-6 kiló, 4 hónap alatt.(180 cm/88 kg). Tudatosan min.1/3-al kevesebbet eszünk, csak valószínüleg a délutáni szieszta (2-3 óra) "tesz be"... Pedig van mozgás is: kert, unoka, semmi "punnyadás" ezen felül. Én abban látom a hibát, hogy hiába a kevés ebéd, a levegőtől (vidéki ház) estére úgy megéhezünk, hogy nem bírjuk kihagyni a vacsorát (sajnos 19-20 óra körül!), ami szintén nagyon csökkentett, sőt sokszor csak gyümölcs. A fenti szerre azt írják, hogy étvágycsökkentő hatású, talán akkor könnyebben állunk ellen a vacsinak...?

Van ötlet? Köszi!

 

edzesnet Creative Commons License 2012.05.17 0 0 1431

Rossz hírem van: sajnos olyan gyakorlat nincs, ami helyileg fogyasztana. Ha fogyni szeretnél innen vagy onnan, akkor általános zsírégetésbe kell kezdened. Erre alapvetően alkalmas pl. a kocogás, úszás, biciklizés, tánc, zumba... Persze mindezt támogathatod különféle erősítő gyakorlatokkal, hogy a kevésbé feszes területek jobban mutassanak.

Előzmény: Anonimus23 (1425)
PankaArt Creative Commons License 2012.02.18 0 0 1429

Sziasztok!

Elkezdtem én is fogyózni, és elkezdtem írni egy blogot, melyben megosztom veletek tapasztalataimat és próbálok mindenkinek erőt és kitartást adni, akinek szüksége van rá. :)

Most tartok -10 kg-nál és még hátra van 23... Innen követhetitek sorsom. :)

Szeretettel várok mindenkit:

Puszi, Panka

nyirfakati Creative Commons License 2011.05.27 0 0 1426

Sziasztok!

 

Lehet, hogy nem olvastam eléggé vissza, de kb ott kapcsolódtam be, hogy valaki 15 kilót szeretne fogyni. Ez igazából koplalás nélkül is teljes mértékben lehetséges. Én azt vallom, hogy mindennek az alapja egy alapos méregtelenítés és béltisztítás. A béltisztítással kivezeted a szervezetből a bélgázt és a bélsarat, ami több kilót is nyomhat a szerevezetben. A méregtelenítéssel szintén több kilónyi méreganyagtól tudsz megszabadulni. Régen vettem 2 gyógynövény koncentrátumot, akik ezt a 2 dolgot meg tudták tenni. Asszem valami Lipo meg Puri a nevük. Ezeket kell 2 hónapig inni egymás mellett és máris több kilótól tudsz megszabadulni. Étkezésen annyit érdemes változtatni, hogy több gabonafélét kell enni, több zöldséget, csírákat,a fehér lisztet és fehér cukrot el kell kerülni. A fagyizást is meg lehet úgy oldani, hogy a fagyi ne legyen hizlaló, csak akkor otthon kell elkészíteni. Cukor helyett Xilittel édesítheted a fagyit.

 

Üdv: Kati

Anonimus23 Creative Commons License 2011.04.18 0 0 1425

Sziasztok

 

Nekem olyan tipp kellene ami a hasrol és a fenékröl visz le a felesleget.

Elöre is köszönöm  választ.

steca27 Creative Commons License 2011.03.15 0 0 1424

szia hol nézzem meg?mi a neve?milyen hatoanyag?

Előzmény: Get-Fit (1423)
BalatonBoglarka Creative Commons License 2009.04.14 0 0 1417
Nem vagyok híve ezeknek, de azért ránéztem.
ez a "BMI" teszt viszont jól sikerült, örülök, hogy feleslegesen nem akarják az emberre rásózni a terméküket :-)
Szimpatikus.
Előzmény: szimonettaa (1413)
BalatonBoglarka Creative Commons License 2009.04.14 0 0 1416
Honnan tudod, hogy nem rendelkeznek mellékhatásokkal? Klinikailag tesztelve van? Mit az számodra, hogy mellékhatás?
Előzmény: kantkata (1415)
kantkata Creative Commons License 2009.04.09 0 0 1415
áh ebben nem hiszek, szerintem minden ami szintetikus az olyan dolog hogy egy valamire jó de másra pedig ártalmas... sajnos egyedül a homeopátiás cuccok azok amik nem rendelkeznek mellékhatásokkal!
Előzmény: szimonettaa (1413)
szimonettaa Creative Commons License 2009.04.09 0 0 1412
Szerintem azért az orvostudomány biztos eljutott oda hogy már mellékhatás nélküli fogyasztó kapszulát gyártsanak. Amúgy utánaolvastam és van egy-kettő aminek nincs mellékhatása ha rendesen csinálod mellette a diétát.
kantkata Creative Commons License 2009.04.09 0 0 1411
Nem hiszem hogy létezik olyan kapszula ami nem rendelkezik mellékhatásokkal! Szerintem minden ami ilyen szintetikus dolog az árt is az egészségednek nem csak használ!
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.09 0 0 1409
Hát én csak hallottam rólunk,de nem túl jókat,hogy egész nap a wcre kellene szaladgálni tőlük,az meg nem akarnám a Páromnak,főleg amikor dolgozik,az elég kellemetlen tud lenni..de ha van olyan,ami nem okoz ilyet és teljesen ártalmatlan a szervezetre,akkor lehet hogy érdemes kipróbálni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!