Keresés

Részletes keresés

Stöki Creative Commons License 2000.01.06 0 0 130
Volt szerencsém látni azt a Fókuszt. Szerintem nem volt semmi baj Árpi - egyébként igen rövid - nyilatkozatával, egész értelmeseket mondott (kb. azt, amit a műsorvezetők elvártak tőle). Volt snitt is, hogy Quake-ezik, de azon bizony látszott, hogy nincs sok lövése a dologhoz - szerencsésebb lett volna azt mutatni, hogy éppen újságot szerkeszt, vagy ha már mindenáron erőszakos játékkal akarták kapcsolatba hozni (ez volt a riport témája), egy Carmageddon jobban mutatott volna a keze alatt.
Payskin Creative Commons License 2000.01.06 0 0 129
Nahát, milyen kár, hogy lemaradtam róla... :) Árpi és Quake 3?! :) Én utoljára Pelacét és TRf-et láttam a Jövőnézőben okosakat mondani, de úgy megvágták őket, hogy két értelmes szavuk nem volt, de legalább ment mögöttük Q3, FF8 meg ez meg az. :)
Előzmény: bundee (128)
bundee Creative Commons License 2000.01.05 0 0 128
Udv...

OFFTOPIC:

ma lattam a fokuszban (ejszaka meg lesz ismetles!) a gamestar foszerkeszto"jet - nemtudom megmondani, hogy jo ujsagiro/foszerkeszto/radios-e, de azt igen, hogy nem volt valami latvanyos q3 jatekos :)))))

(gy.k.: egy monitor elott ult, es epp a q3-at nyomta - asszem a (volt?) pcx klubban.

bundee

darksoder Creative Commons License 2000.01.05 0 0 127
Hát igazán jól esett, hogy hiányoztam...
És hogy ennyi kedves vitapartnerem szeretné, ha visszatérnék az arénába, az határozottan meglepett...

Remélem sikerült tisztázni, hogy nem vagyok semmilyen Sárkány. Most több hozzászólásom, leleplezni valóm nincs...

Ja és valóban jó lett a januári szám... Gratulálok a jelenleg különböző státuszú alkotóknak...

Lehet, hogy nekem is lapot kellene írnom?...

Előzmény: Payskin (118)
Stöki Creative Commons License 2000.01.05 0 0 126
No, akkor válaszol az érintett:

A kirúgások (Hancu + Zita) akkor kezdődtek, amikor már nagyjából elkészült a harmadik szám, és kezdtük volna a negyediket csinálni. Velem akkor még senkinek nem volt baja, úgyhogy - bár az látszott, hogy nem fogok sokáig maradni - beszálltam a negyedik szám készítésébe. Írtam, amit szoktam: Gondolatébresztő, egy végigjátszás, mozirovat, Lionhead-napló. Aztán kiderült, hogy van egy jó kis német nyelvű anyag a Quake III-ról. Az idő szorított és én voltam a cikkírók közül a legalkalmasabb arra, hogy 1-2 nap alatt lefordítsam a 10 oldalas anyagot + cikket faragjak belőle (így lett ilyen sok Stöki-cikk a negyedik számban). Akkor persze már megkapta Árpi Bíró úrtól az ukázt, hogy "ez az ember soha többé ne írjon a Gamestarba", de hát az újságban voltak rám osztott oldalak, amiket be kellett fejeznem (meg aztán, azóta le is higgadtak a kedélyek). Ekkor már Iwo is eldöntötte, hogy kilép (de a 4. számban neki is van még cikke), és én is. Egyébként még az ötödik számban is lesz írásom, mert úgy tisztességes, hogy a most elkezdett Tömb Radír 4 végigjátszást befejezzem (meg amúgy is csak két számba fért be), de aztán részemről vége.

Ami pedig az újságíró/nem újságíró vitát illeti:

- Lehet valaki akármilyen jó újságíró, nyelvi géniusz, vezércikkek szerzője, Pulitzer-díjas titán, ha nem tudja, mi az a Tomb Raider 4, és ha az előző három részt sem látta, nem fog tudni élvezhető játékismertetőt írni róla.
- Lehet valaki akármilyen jó gameboy/gamegirl, országos Quake III-bajnok, minden idők legjobb Tiberian Sun-játékosa, villámkezű egérvirtuóz, élő játéklexikon, ha nem tud helyesen írni, és nincs érzéke, tehetsége a fogalmazási finomságokhoz, szintén nem fog tudni jó játékismertetőt írni egy Tomb Raider 4-ről.

Szóval, ha valaki játékmagazinba akar írni, valamilyen szinten meg kell felelnie a fenti két feltételnek. Jaj, bocsánat: SZERINTEM. :) Mivel a "profi újságíró, de szabadidejében játszik" és a "megszállott játékőrült, de szabadidejében cikkeket ír" állatfajták közül inkább az utóbbi gyakori, általában olyan emberek írnak játékmagazinokba, akik szeretik a computa'gamékat', ugyanakkor affinitásuk és tehetségük van ahhoz, hogy a magyar írásjelekből értelmes, változatos mondatokat állítsanak össze, és ezeket a mondatokat (többé-kevésbé) élvezhető cikkben foglalják össze. Már csak azért is ez a fajta gyakori, mert egyik-másik cikk írása meglehetősen nagy lexikális tudást igényel (pl. nem árt, ha egy Ultima 9-cikk írója ismeri az előző 8 részt, és tudja, mi fán terem a hagyományos és a számítógépes RPG, illetve tisztába van ez utóbbinak válfajaival: 3D, izometrikus, online, stb.), amivel egy, csak hobbiból játszó profi újságíró nem mindig rendelkezik. De természetesen ez a tábor is képviselteti magát (ha jól tudom, Bad Sector kolléga valami újságírótanonc-féle), de a fentiek miatt nem ez a jellemző.
Leglábbis ***___S Z E R I N T E M___***

ArianA13 Creative Commons License 2000.01.05 0 0 125
Úgy tudom, ez a szám még akkor készült, amikor a nagy kirúgások, berúgások zajlottak egyhuzamban... szóval zurös idokben. Valakinek írni is kellett...
Cuc Creative Commons License 2000.01.05 0 0 124
Hello mindenki

Az új GameStar tele van Stöki írásaival. Akkor most hogy is van ez?

bye

ArianA13 Creative Commons License 2000.01.04 0 0 123
payskin:
Ez az egész újságíró dolog részemrol csak arra reflektált, amit darksoder írt korábban. Kicsit keseruen jegyezte meg, hogy a játéklap-szakmában nem talál egyetlen igazi újságírót. Ezt nyilván baszogatásnak szánta, de volt benne egy kicsi jelentés-igazság. Mert valódi újságíró - a szó nemes értelmében - az, aki minimum újságíró iskolát végzett, és van már némi (súlyos, hosszú években mérheto) gyakorlata. Ez egy ilyen szakma. A mai játéklapokba nem ilyen emberek írnak (és persze nem is olyan végletes figurák, mint amilyenekrol írsz), konkrétan a ZED-be olyan emberek írtak, akiknek (három kivételtol eltekintve) nem ez volt a megélhetési forrásuk. Iskolába jártak, dolgoztak, és mellette cikkeket írtak, az amatornél természetesen százszor jobb színvonalon. Ettol még nem lesznek újságírók. Én is megszerelem a mosógépet, mégsem vagyok mosógépszerelo. Félreértés ne essék, ez nem az említett emberek személyének vagy munkájának ledegradálása akar lenni. Ez a játéklappiacon ÍGY VAN JÓL, mint a hogy Te is írod: „Nem azt mondom, hogy vérprofi újságíróknak kéne csinálni ezeket a cikkeket”

„Miért ne tetszhetne valamelyiknek, aki aztán remek leírást is írhatna belőle, amit utólag nem kell a szerkesztőség különböző tagjainak 12-szer újraírnia, átszerkesztenie, mert esetleg az ürge egyből jól írná meg? ”
Na, ilyen nincs a játéklap-piacon, és hidd el, ha ez a gyerek (aki végez az újságíró iskolában) nem a ZED-hez (naná), vagy a GameStarhoz, vagy a Guruhoz fog elmenni újságíróskodni. Ezeknél a lapoknál egész egyszeruen nem az a fontos, hogy valaki újságíró legyen (attól még persze vérprofi lehet a TS-ben), hanem hogy a végletekig ismerje és szeresse ezt a világot.
Ezért van igaza Darksodernek abban, hogy nem lát újságírókat az ilyen jellegu lapoknál. Arra azonban (reméljük) sokat kell várnia, hogy meg is találja oket.

PUMA Creative Commons License 2000.01.04 0 0 122
Mi lenne? Kirúgták Hancut, Zitát és Trf-et, majd Stöki és Iwo is kilépett. Zotyo ugye már a legelső szám után otthagyta az egészet, a többi ex-Zedes külsős pedig Hancu távozásával már nem jut(hat) szóhoz. Bár szerintem nem is nagyon akarnak.
Road Runner Creative Commons License 2000.01.04 0 0 121
Akkor most mi van a menesztésekkel?

Béke!

Payskin Creative Commons License 2000.01.03 0 0 120
De jó! Vitatkozzunk! :) Szerintem nem így van! :)

Nekem tele van a hócipőm a "haggy írlyak én is a PC-X-ba én is nyomom a kúl gamékat és le tudnák irni jó lyátékokat mert annyira jó fely vagjok ám de bizony csak az iraslyeleket meg nem tanultam meg az elmult 11 év alatt" jellegű önjelölt emberkéktől. Dunát lehet velük rekeszteni, és persze igazoltan voltak távol az általános iskola 3. és 4. osztályában a fogalmazás órákról, mert akkor legalább azzal tisztában lennének, hogy mi az a bevezetés-tárgyalás-befejezés. Szerintem nem volna probléma, ha azok a srácok, akik írnak ezekbe a lapokba, vagy írni szeretnének, kis különbséget tudnának tenni beszélt és írott nyelv között. Az sem volna baj, ha tudnák, hogy papírra (Wordbe) nem azt a gondolatot írjuk le, ami először eszünkbe jut, hanem előbb felépítjük a cikket, adott esetben vázlatot csinálunk stb. Akkor nem fordulna elő ennyi eszement sületlen, olvashatatlan marhaság, ami manapság megjelenik tele helyesírási, fogalmazási, nyelvtani hibákkal. Jó, túloztam egy kicsit.

Nem azt mondom, hogy vérprofi újságíróknak kéne csinálni ezeket a cikkeket, hanem azt, hogy a jópofizást, a "ki, ha én nem" és a "de nagyon ACE vagyok, írok a PC n+1 lapba" hozzáállást kicsit félre kéne tenni, és egy kis érdeklődést kéne mutatni a szakma felé, amibe belekontárkodnak a "palánták", tisztelet a kivételnek.

Már csak azért sem értem ezt az általad felvetett megkülönböztetést, mivel ezek az igazi újságírók, akik a harctérről tudosítanak, akik komoly iskolákból kerülnek ki, lassan fiatalabbak, mint az a generáció, amely a játéklapok pilléreit alkotják még ma is, akik ott voltak a kezdeteknél. Az ifjú titán újságírók is elütik valamivel az idejüket, adott esetben számítógépük is lehet, miért ne játszhatnának Tiberian Sunt? Miért ne tetszhetne valamelyiknek, aki aztán remek leírást is írhatna belőle, amit utólag nem kell a szerkesztőség különböző tagjainak 12-szer újraírnia, átszerkesztenie, mert esetleg az ürge egyből jól írná meg? (A TS csak példa, Stöki magadra ne vedd, mert kirnyírlak!)

És a végére megint egy kis elvetett sulyok: most miért kell ilyeneket mondani, hogy Szilágyi Árpi újságíró vagy sem? Miért ne volna az? Azt is tudjuk, mit keres a GameStar élén. (Le volt írva, igaz azóta kiszedték). Nem lehetne a személyeskedést kicsit mellőzni?

PaySkin

Előzmény: ArianA13 (119)
ArianA13 Creative Commons License 2000.01.03 0 0 119
Na, én is hozzászólok egy picit a dologhoz, eddig csak jókat mulattam a fórum olvasgatása közben.
Darksoder távozása eléggé sajnálatos, ezután ki fogja a vidámabbnál vidámabb témákat feldobálni, hogy azután a hozzászólókat visszapofozva lezárja a témát, mert o ebben nem szeretne partner lenni...

Szilágyi Árpi lehet jó rádiós, készíthet jó musort (bár ez a cím - modemidok - borzalmaaas), lehet a Petofi titánja, a DUE sztárja mindenféle rádiómusorvezeto-szerkeszto diploma nélkül. De ha ez így van (és miért is vonnánk kétségbe), akkor igenis lehet jó számítógépes játéklapot készíteni újságírók, publicisták nélkül. Ebben az egy dologban fején találta a szöget Darksoder, ezeket a lapokat bizony nem újságírók készítik. Szép is lenne, ha azok csinálnák: olyan kis területe ez a lapkiadásnak, amelyet soha nem is fognak hivatásos újságírók „gyártani”, mert annak a lapnak lottek. A játéklapok olvasói csak a „belülrol jött” információt fogadják el, azt tekintik hitelesnek, aki „közülük jött”. Még akkor is, sot, talán még inkább, ha akadnak helyesírási hibák a cikkekben. A ZSURNALISZTA urak publikáljanak valódi lapokban, a napisajtóban, ott, ahol az újságírói erényeket kell csillogtatni. Akkor, ha valaki a foszerkeszto utasítására kétezer leütésnyi tökéletesen megfogalmazott, hibátlan beszámolót diktál a harctérrol, még lehet zseniális újságíró, de nem biztos (biztosan nem) fog tudni hat oldalt írni a Tibeian Sun végigjátszási trükkjeirol. Egyébként Szilágyi Árpi lehet rádiós, de újsaágírónak semmiképpen sem újságíró. Mit keres hát egy újság élén...?

Payskin Creative Commons License 2000.01.02 0 0 118
Jajajaj! Egy hétig nem nézek ide, és mi történik...

Szóval, darsoder barátom, nekem úgy tűnik, a te hozzászólásaid durvultak el (amikor Te legfeljebb a betűvetést tanultad... , hozzászólásod igazán felesleges volt), és ha ezek után még el is mész, mondván a vita eldurvult, akkor itt maradunk nagy kérdőjelekkel az arcunkban, és az senkinek nem jó. Pedig én még egyet is értenék veled elég sok mindenben, ha nem kevernéd össze a dolgokat.

Mert ahogy én elnéztem, senki nem nyitott vitát arról, Szilágyi Árpi jó rádiós-e vagy sem, de neked sikerült témát csinálni belőle. *Szerintem* ez volt például felesleges. *Szerintem* mindenki örül, hogy Te Árpit jó rádiósnak tartod, de *szerintem* a fórumot olvasók 99%-ának gőze nincs arról, hogy

a) ki az a Szilágyi Árpi
b) hogy egyáltalán rádiós
c) hogy jó rádiós vagy rossz rádiós
d) és hogy mikor van műsora.

*Szerintem* reklámra sincs szüksége, de ha nagyon muszáj, ragozhatjuk ezt a témát a "Jó rádiós-e Szilágyi Árpi?", "Mikor van a Modem Idők?" "Hasznod volt-e a tegnapi adás?" fórumokon. *Szerintem* _ez_ a fórum nem erről szól, noha Szilágyi Árpinak nyilván van szerepe a Zedesek kálváriájában, lévén ő a főszerkesztő.

*Szerintem* maradj.

BUÉK!

PaySkin

---

Stöki: "magadra gondolsz"-ért 10 pont, de nem ő. Ha akarod tudni, és tudod ki vagyok, dobj meg egy maillel a rendes e-mail címemen...

Előzmény: darksoder (115)
Hancu Creative Commons License 2000.01.02 0 0 117
Hiányozni fogsz... :)))
Stöki Creative Commons License 1999.12.30 0 0 116
Az álláspontok "elvadulása" nem feltétlenül rossz dolog, ha a vitának van értelmes eredménye. Szerintem volna értelme folytatni (elég sok mindenre nem reagáltál), de ha így látod, hát ne legyél ebben partner. Mindenesetre cinizmusban nem volt hiány az utóbbi 40-50 hozzászólásban (Hancu is, én is éltünk vele, de az is elég, ha csak magaDRA GONdolsz), szóval azért tényleg jobb lenne, ha egy kicsit józanabbul folytatnánk, akár maradsz, akár nem. Lehet parázs a vita, de a kellő 10teletet adjuk meg egymásnak.

Egyébként részemről is B.Ú.É.K. mindenkinek, pártállástól és szimpátiától függetlenül.

darksoder Creative Commons License 1999.12.30 0 0 115
Najó...

Új év... Új hozzáállás...
Részemről befejeztem a vitát, mert mint látható egyre rosszabb a helyzet... Az álláspontok kezdenek teljesen elvadulni... Ebben nem szeretnék partner lenni.

Legyen boldogabb új évetek...

Darksoder
aki itt pontot tesz és befejezi...

Előzmény: Stöki (114)
Stöki Creative Commons License 1999.12.30 0 0 114
Na, megint jól félreértettél...

Nem arról alkottam véleményt, hogy Árpi jó rádiós-e vagy sem (egyébként köszi, hogy "elnézted tudatlanságomat", és megbocsátottad, hogy nem hallgatok rádiót), hanem arról, hogy el lehet-e dönteni valakinek a szakértelmét az alapján, amit csinál.

De erről tényleg kár vitázni, ha elbeszélsz mellettem...

(Egyébként pedig egyre jobban sejtem, hogy ki vagy...)

Előzmény: darksoder (111)
Hancu Creative Commons License 1999.12.30 0 0 113
Neandear sötétsóder

1. Én egy alapvetően naív figura vagyok, aki hajlamos mindenfélét elhinni - ha meg te mondod, aki saját bevallása szerint mindent (jobban) tud, akkor pláne. Javaslom, definiáljuk axiómának, hogy Szilágyi Árpinak már a hetvenes évek végén (amikor én a nyomtatott betűkkel ismerkedtem), Howard Stern kötötte a cipőfűzőjét, sőt, anno talán még Puskás Tivadarnak is megjelent álmában, hogy ma az egekbe szökő hallgatottságú Petőfi adón csillogtathassa a tálentumát. Én ezt soha nem is vitattam, te azt értetted félre, amikor én felemlegettem, hogy "leigenkiválóztad" az Árpit - ahol csupán arra óhajtottam utalni, hogy a magyar nem mond olyat, hogy "igen kiváló", még akkor sem, ha már látott újságírót, és a magyar lapok magyartalanságát emlegeti nagy hévvel. Nem akartam vitát nyitni arról, hogy jó rádiós vagy sem, mert egyrészt nem ide tartozik, másrészt baromira nem érdekel.

2. Kívánságod számomra parancs: _szerintem_ az Árpi meglehetősen elb@szott rossz intrókat ír, amire _szerintem_ igen sovány mentség az, hogy más újságok hajlamosak rossz intrókat írni _szerintem_. A kérdésem _szerintem_ az, hogy _szerinted_ vajon miért alakulhatott ki bennem ez a lesújtó, ám igen szubjektív _vélemény_ az egyébként minden valószínűség szerint "igen kiváló" intrókról, valamint miért lettek, olyanok, amilyenek (_szerintem_ ugyebár sz@rok).

3. A vitastílusodat (vadul őrizzük az inkognitót, aztán leszólunk másokat, hogy barátom, neked fogalmad sincs, kivel vitázol) nem óhajtom minősíteni - vaslogikád szerint ezt nem is tehetném, hiszen még soha nem vitáztam az ismeretlenség ápoló és eltakaró homálya mögé húzódva a kilétüket vállaló figurákkal, tehát nem tudhatom, milyen az, így nem is kritizálhatom.

BÚÉK mindenkibe, aki már látott újságírót! Aki nem, annak meg már úgyis mindegy... :)

Hancu

Előzmény: darksoder (108)
MacFly Creative Commons License 1999.12.29 0 0 112
kedves darksoder
ha mar az inkognito jotekony homalyat valasztottad (sot majdhogynem erenyt kovacsoltal belole), felhagyhatnal az olyan ervelesekkel hogy x meg y nem tudja ki vagy, pedig ha tudna nem mondana...
nos azert nem tudja, mert valamiert nagyon ragaszkodsz hozza, hogy ne mondd el, ezert kar ilyet szamonkerni.

ami pedig, stöki hasonlatat illeti, nagyon szimpatikus megkozelites, mert nehogy mar csak egy masik szakmabeli tudja eldonteni, hogy egy radios jo musort csinal vagy sem. lehet az akarmilyen szuper, ha a hallgatoknak nem tetszik. tehat, felesleges szovaltasok elkeruleseert, en nem azt vitatom, hogy az illeto milyen radios, hanem fenntartom a jogot, hogy en mint hallgato elvezzem vagy ne elvezzem es ezek alapjan azt mondhassam, hogy tetszik vagy sem.

elnezest attol aki jogosan azt gondolja, hogy mi a franc koze van ennek a topichoz, de szerintem darksoder vitatkozasi modszere kivanja ezt. nekem legalabbis ugy tunik, hogy az a teny hogy ha egy hozzaszolasban valamiben eljut odaig hogy igaza van, az ugy csapodik le mintha en bloc igaza lett volna.
egyeb eszrevetelek:
- azzal nyitni, hogy azt mondod a masiknak, hogy kar volt megszolalnia, szerintem marha nagy hiba, mar csak azert az aprosagert is, hogy ezzel ingerled a masikat. szerinted nem?
- nem er altalanossagokkal vitatkozni (pl. "nagyon keves ember tud itthon irni") mert az is magara veszi akire nem vonatkozik
- meg kevesbe er ezekbol az altalanossagokbol kiindulva olyanokat beszolni, mint a Cowboyos mondatod
en speciel minden honapban olvasom ezt vagy azt a jatekmagazint, vagy az online ujsagokat, es nem tapasztaltam azt hogy korrekturazatlanok vagy magyartalanok lennenek, hemzsegnenek a tevedesektol. vonatkozik ez minden egyeb mufaju lapra is, legalabbis amiket olvasok, leven hogy te altalaban a magyar lapokrol allitod ezt. vannak elirasok, tordelesi hibak, foleg indulo ujsagoknal tapasztaltam (pl. vox, zed), de a helyzet messze van az altalad festett keptol.

Előzmény: darksoder (111)
darksoder Creative Commons License 1999.12.29 0 0 111
Stöki!

Ez a mostani hozzászólásod igazán felesleges volt... szerintem...

Tehát egyrészt... Valóban fogalmad sincs kivel vitatkozol... mert ha tudnád, akkor nem hinnéd azt, hogy sosem rádióztam... Sajnos azt kell hogy mondjam, pech vagy nem én valószínűleg mégis csak más vagyok...

Az a tudatlanság pedig hát elnézhető, hogy az ember nem ismeri a volt kollegája csütörtöki rádióadását. Nem ma kezdte az Árpi és igenis hogy hasznos és jó műsorok kerülnek ki a keze alól...

Az intrók valóban a személyes véleményem szerint idióták más helyeken is...

Nagyon kevés ember tud itthon írni... lehet hogy megtanították, lehet, hogy Cowboyon nevelkedett, de még ettől sem feltétlnül publicista.

A papír valóban nem minden, de hát azért időnként jelenetősen meglátszik az is, hogy a hazai lapok egy jó része korrektúrázatlan, magyartalan és hemzseg a tévedésektől...

Hát ugye ez a szomorú...

Tisztelettel ebben az évezredben talán utoljára
Darksoder
aki igazán nem gondolja, hogy ennek az egész huzakodásnak van egyáltalán valami értelme...

Előzmény: Stöki (109)
Stöki Creative Commons License 1999.12.29 0 0 110
eggyi = ennyi

Bocs.

Előzmény: Stöki (109)
Stöki Creative Commons License 1999.12.29 0 0 109
Ugyan nem nekem szólt az üzenet, nem tudom megállni, hogy ne szóljak hozzá. Nem Hancut akarom megvédeni (tud ő vigyázni magára...:)), csak úgy globalice lenne néhány észrevételem:

"2. Másrészt, a rádiózás szerintem olyan műfaj, amit csak az érthet aki már csinálta... Tudtommal Te ezt soha nem tetted, akkor ne is alkoss véleményt ezen vonatkozásban."

Hát, ez igen érdekes. Ezzel a logikával csak az kritizáljon filmet, aki már rendezett, csak az alkosson véleményt könyvről, aki már írt, stb. Én ugyan nem ismerem Árpi munkásságát, de ha hallanék néhány műsort, amit ő és T. kollégái készítettek, szerintem a műsorok színvonaláról tudnék következtetni arra, hogy értettek-e hozzá, akik csinálták.

"3. Az intrók ügyében pedig szeretném, ha ragaszkodnál a "véleményem szerint" esetleg a "szerintem" típusú kifejezésekhez, hiszen csak a saját nevedben írsz..."

Ha már ezen lovagolsz, ugyan már, Te is használd ezeket a kitételeket, és tedd hozzá Te is a "szerintem" szócskát előző hozzászólásod 1. pontjához. ("1. azért mert már akkor az volt (mármint hogy jó rádiós) amikor Te legfeljebb a betűvetést tanultad...")
Egyébként meg ez egy olyan fórum, ahova egyének írkálják be szubjektív hozzászólásaikat, szóval elég egyértelmű, hogy mindenki a saját véleményét hangoztatja. Szerintem eggyi erővel minden egyes hozzászólás elejére oda lehetne írni, hogy "szerintem". Szerintem.

"Jut eszembe, ebben a nagy magyar számítógépes lapdzsungelben alig ismerek valakit aki valóban újságíró lenne... Mindenki azt hiszi, mert tud írni akkor már újságíró... pedig ez tévedés..."

De az a lényeg, hogy tud írni, nem? Nem a ruha teszi az embert... Több kollégám van itt a cégnél, akiknek egyszerű érettségi a végzettségük, mégis jobban programoznak, mint én a Kandós diplomámmal (mondjuk, régebben is kezdték). Nem az számít, hogy milyen papírod van, hanem hogy mit tudsz.

Maratam kiválló 10delettel:

Stöki
(aki még mindig Stöckert Gábor)

Előzmény: darksoder (108)
darksoder Creative Commons License 1999.12.28 0 0 108
Tehát jelentsük ki, hogy darksoder nem belsős, sőt még csak nem is külsős a GameStar nevezetű lapnál... Arról pedig ne nyissunk vitát, hogy az Árpi jó rádiós-e avagy nem...

1. azért mert már akkor az volt (mármint hogy jó rádiós) amikor Te legfeljebb a betűvetést tanultad...

2. Másrészt, a rádiózás szerintem olyan műfaj, amit csak az érthet aki már csinálta... Tudtommal Te ezt soha nem tetted, akkor ne is alkoss véleményt ezen vonatkozásban.

3. Az intrók ügyében pedig szeretném, ha ragaszkodnál a "véleményem szerint" esetleg a "szerintem" típusú kifejezésekhez, hiszen csak a saját nevedben írsz...

4. más lapok is írnak elizélt intrókat...

Tisztelettel
Darksoder aki látott már újságírót...

U.i.

Jut eszembe, ebben a nagy magyar számítógépes lapdzsungelben alig ismerek valakit aki valóban újságíró lenne... Mindenki azt hiszi, mert tud írni akkor már újságíró... pedig ez tévedés...

Persze olyanok is vannak akiken az újságíró igazolvány sem segít...

Előzmény: Hancu (107)
Hancu Creative Commons License 1999.12.27 0 0 107
Ezügyben a ZED ex-kiadójához, a Modern Media Kft-hez kellene fordulnod. Sok szerencsét, szükséged lesz rá... :)

A darksoder kilétét firtató vitához: abból az egy mondatából, amiben a Szilágyi Árpit méltatja, és "igen kiváló" rádiósnak nevezi, ki lehet találni némi logikával és fantáziával, ki is ő. Én nem leplezem le, ha már annyira inkognitóban akar maradni, hát maradjon. De ha egyszer itt tartunk: dear darksoder, ha már minent tudsz> szerinted miért ír ilyen eb@szottul rossz intrókat az említett igen kiváló jóember?!

Előzmény: Veszike (96)
Iwo Creative Commons License 1999.12.27 0 0 106
lehetne, de minek? ha fórumozni akarsz, arra itt van az index.
Előzmény: Road Runner (105)
Road Runner Creative Commons License 1999.12.27 0 0 105
És nem lehetne egy zed.net, vagy egy zed.com tipusú domaint lefoglalni. Az interpestnél már 1900 forinttól lehet domaint regisztrálni.

Béke!

Előzmény: Iwo (103)
Payskin Creative Commons License 1999.12.27 0 0 104
Bocs, ha olyat adtam volna a szádba, amit nem mondtál. És bántani sem akartalak. Csak azon kaptam fel a vizet, hogy rosszat mondtál egy még meg sem jelent januári számról. Persze lehet véleményed róla, csak minek negatív reklámot csinálni előre? És ha úgy lépsz fel, mint aki mindent tud (látod, azt hitték, belsős vagy), ezzel sokkal komolyabban befolyásolod az itteni szűk olvasóréteget (és rajtuk keresztül valószínűleg többeket is). Csak ennyi. Részemről: béke.
Előzmény: darksoder (102)
Iwo Creative Commons License 1999.12.27 0 0 103
sehogy. már a domaint is megszüntették
Előzmény: Parhuzamos BencE (99)
darksoder Creative Commons License 1999.12.27 0 0 102
Gondoltam idézem magam... pontosan...

"A januári szám, hát azt meg hagyjuk... szerintem messze a leggyengébb lesz... Sajnos."

Nem irtam, hogy SZAR lesz!!!
... és hozzátettem azt is, hogy sajnos... ja és mellesleg ott van hogy SZERINTEM!

Ezek a tiszta tények... én tényleg csak a saját véleményemet közöltem... Én igy gondolom, nagyon fel kell kötni a gatyát ilyen esetben...

Payskin én igazán nem bántani akartalak, de te most határozottan engem basztatsz valami olyasmiért amit nem is írtam... Ne rám haragudj...
Én igazán csak a tényeket szerettem volna egyensúlyba állítani. Sorry ha téged bánt egy szimpatizáns szubjektiv véleménye...

Továbbra is fenntartom, hogy megkövetem a sértő megjegyzésem, ha nem lesz igazam...

Egyébként Stöki és Hancu sokkal jobban anyázhatott volna rám, mégsem tették... tisztelet érte nekik.

Továbbra is tisztelettel
darksoder...

Előzmény: Payskin (97)
darksoder Creative Commons License 1999.12.27 0 0 101
Gondoltam idézem magam... pontosan...

"A januári szám, hát azt meg hagyjuk... szerintem messze a leggyengébb lesz... Sajnos."

Nem irtam, hogy SZAR lesz!!!
... és hozzátettem azt is, hogy sajnos... ja és mellesleg ott van hogy SZERINTEM!

Ezek a tiszta tények... én tényleg csak a saját véleményemet közöltem... Én igy gondolom, nagyon fel kell kötni a gatyát ilyen esetben...

Payskin én igazán nem bántani akartalak, de te most határozottan engem basztatsz valami olyasmiért amit nem is írtam... Ne rám haragudj...
Én igazán csak a tényeket szerettem volna egyensúlyba állítani. Sorry ha téged bánt egy szimpatizáns szubjektiv véleménye...

Továbbra is fenntartom, hogy megkövetem a sértő megjegyzésem, ha nem lesz igazam...

Egyébként Stöki és Hancu sokkal jobban anyázhatott volna rám, mégsem tették... tisztelet érte nekik.

Továbbra is tisztelettel
darksoder...

Előzmény: Payskin (97)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!