Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.03.10 0 0 109

"Addig nem telt nélküle március 15."

 

Te nem is a Kossuthba jártál, hanem a Tátra mozi elé, mellé! Meg a Kossut mozi oldalbejárata mellé!

Kokárda? Az mi? Csak nemarra gondolsz, amit a gimi előtt feltehettél és ha vége volt a tanításnak, akkor levetted hamar?

Persze: más évek, más ideák! Mi még nem szoktunk le erről a gyűrt, évente egyszer felvett, mások által már régen elvesztett relikviáról!

 

 

"A kokárdát 1999-2000 környékén annyira lejáratták"

 

Öcsém! Nem lejáratták, hanem bejáratták!

 

Előzmény: Fabrik (108)
Fabrik Creative Commons License 2005.01.18 0 0 108

Én nem tudom, mi az a hazafiasság, nem beszélek róla. Én szeretek itt élni, rendben és tisztán tartani szűkebb és tágabb környezetemet, szeretek szeretni és szeretek emlékezni a gimnazista életemre, 1-2 havonta beszélni telefonon, vagy találkozni személyesen a volt osztályfőnökömmel (12 éve végeztem), illyetve minden szülinapot, névnapot, karácsonyt megünnepelni vele is. A feleségemet, családomat is a Kossuthnak köszönhetem. Imádtam a sulit, nagyon szeretem az emlékét.

 

A kokárdát 1999-2000 környékén annyira lejáratták és politikai kampányt csináltak belőle, hogy azóta nem hordom. Addig nem telt nélküle március 15.

Előzmény: Törölt nick (100)
Bagarol2 Creative Commons License 2005.01.17 0 0 107

Nem olyan vészes a helyzet, nem vagyok egyedül.

Időnként benézek.

Ha valami érdekes van, dobj egy mélt.

Előzmény: Törölt nick (106)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.17 0 0 106

Megnéztelek - odaát! Nem lesz egyszerű dolgod! Szebb, mint Erzsébet, de a szinekkel tényleg baj van! Templomot szeretnél a centrumba, iskolát, kultúrát?

Marhaság! Gumibotot oda! Na jó! Legyen a Kendermagosok fóruma! :)))))

Kűzdj ezért! Hátha csakazértis templom lesz! De félre a viccel! Ami meg a KLG-t illeti, ne légy annyira elkenődve! Nézegess be, hátha beesik még valaki a jobbak közül!

 

Előzmény: Bagarol2 (105)
Bagarol2 Creative Commons License 2005.01.17 0 0 105
Minthogy rátapintottál Érdre az Érdiek Fórumán dühöngök és próbálom írtani az agyakból a vörös homályt. Itt nem hiszem, hogy ez feladatom lenne, de jó szívvel venném, ha a régiek közül valaki hírt adna magáról. Nem jártam el osztálytalálkozókra, de legutóbb, azt hiszem a harmincéves volt, elmentem. Senki sem ismert meg, még a Kónyáné sem. Hiába, megváltoztunk. Az aranyos a Kati néni volt, a portás. Amikor bementem, ott ült a fülkében, tőle kérdeztem, merre van az osztály. Elmondta és rögtön hozzátette, hogy azért ül itt (nem is gondoltam, hogy még él) , mert várja a Klárika fiát. Baromira meglepődött, amikor mondtam, hogy én vagyok. Osztálytársaimmal együtt nem csak külsőkben, de belsőkben is megváltoztunk. Nem ugyan az az ember ült velem szemben mint aki a padban ült mellettem. Nem is nagyon élveztem én ezt az osztálytalálkozót. Igazából nem tudom mit vártam tőle, sejthettem volna előre.
Előzmény: Törölt nick (104)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.17 0 0 104
Hát éppen erről van szó! A későbben végzettek már a lenini úton jártak! Utánuk járt a lelkük is, merthogy lélek az nincs! Bennük! Hát mit gondolsz? Kiket, miket képeztek maguknak és sajnos Neked is, nekem is? Próbálkoztam én is egy korombeli topic nyitásával, hozzákarmoltam még azt is, hogy Erzsébet. Kiváncsi lettem volna arra, hogy összefuthatok e régi haverokkal, iskolából, gimiből, a terekről, vagy netán - metán. Etán. Lehet, hogy kevesen vagyunk ilyenek? Kár!
Előzmény: Bagarol2 (103)
Bagarol2 Creative Commons License 2005.01.17 0 0 103
Jó lenne tudni azért egy statisztikát, hogy a gimiben végzettek milyen arányban lettek ilyenek, vagy olyanok. Nyilván nyomonkövethető lenne a változás az évek múlásával is. Ez viszont a tanári kar változását jelezné. Mert szerintem az jelentősen felhígult, devalválódott. Ha egy tanár nem magasodik toronyként(világító) a diákok fölé, akkor egy idő után jelentéktelenné törpül, és a diákjai is pici kis lelkitörpikék, percemberek lesznek.
Előzmény: Törölt nick (102)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.17 0 0 102

De nem volt meglepve a családban senki? Egy ilyen világhírű hely, mint Dunapentele? Akárkik nem mehettek oda építeni egy ilyen kimagaslóan elhibázott xxxart!

De arra jó volt, hogy embereket le- és megalázzon! Miért van az, hogy aki az alapokat jó helyen szerezte, az már csak marad olyannak, amilyennek: Jobbnak?

Azért szurkolok Neked! Tudod? Hajrá ........(most mi lesz velem?) Magyarország! Hajará magyarok! Jó! És hajrá........mondjuk: kopaszok! Hátha megúszom? Fogdd rám!

Ja! Én végignéztem, hogy kik és hová vitték a szot vagyont! De beleugatásnak helye nem volt! Most sincs!

Előzmény: Bagarol2 (101)
Bagarol2 Creative Commons License 2005.01.17 0 0 101

Hát kedves barátom beletrafáltál, valóban Érdről írogatok,  a nevem is elérhető, tehát nem névtelenül. Vállalom a véleményem. Nincs sunyi odamondogatás.

Ami édesanyámat illeti, nos ő az Angolkisasszonyoknál tanult, de a felsőfokot a rákosista agráron szerezte. Azt elvégezve Dunapentelén találta magát Sztalinváros hős építőjeként, kapca, gumicsizma, pufajka, fakarusz.

Előzmény: Törölt nick (100)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.17 0 0 100

Kedves barárom!

Ne lepődj meg ezeken a dolgokon! Mi, akkoriban még hittünk olyan csacskaságokban, hogy hazafiasság! Ha van hozzá gyomrod, akkor nézz be a polidilibe! Itt a hazafiasságot már gúnyosan így írják: hazaffyasságh! Mélymagyarok!

Csak számolj és rájössz: édesanyád mikor, hol, és kinél tanult ahhoz, hogy azzá válhasson, akivé - szerencséjére azoknak, akik találkozhattak Vele - vált?

Amikor ő ezért a munkakörért elkezdett tanulni, akkor a sarlót és a kalapácsot csak azért használták együtt, hogy élesebb legyen a sarló. Aztán e kettőt arra használták, hogy aki magyarkodni akar, mer, azt levágják, elkelapálják! ÉS MEG IS TETTÉK!!! Mit vártál? Azt hitted a mi kedves kis titkon konzervatív sulink mindíg ilyen lesz? Senkit nem érdekel még a szűkebb hazája sem! Te csak tudod? Kokárda? Leköpjük! Március 15.-e? Nem kell melózni, csak a sok hülye lobogós miatt nem lehet jókat bulizni a városban, és az a sok hülye "mélymagyar" film a TV-ben? De már csak a filmmúzeumban!

Fabrik kb. 25-30 éves lehet. A japán autóját, amit előtte rendesen felszerelt bulival már le is cserélte! Nincs ezzel semmi baj! Egészségére! Csak...

Mindegy! Ezen a Zin dexen, mi csak cincogó egerek vagyunk! Balos a tulaj, és nehogy elhidd, hogy nem tudják, hogy hol ütöd a billentyűidet! Lehetsz Sopronban, Mátészalkán, Erzsébeten, Óbudán, Halásztelken vagy Érden, esetleg a XI.-ben, vagy a XXIII.-ban! És figyelnek! És ha betellik a bögre, ha nagyon rálépsz a prímatizálók lábára, akkor - minimum - letiltanak a fórumról! És mit tehetsz? Kitalálsz egy másik dexet a'la In? Duzzogva és megalázottan elkulloghatsz és örülj, hogy ennyivel megúsztad! És dolgozz azon, hogy ezek soha többé ne jussanak a hatalom közelébe! Bírd még ki, nézzed, amint a maradékot is elhordják! És taníts másokat úgy, ahogyan Édesanyád is tette: határozottan, de halkan - magyarnak lenni!

Előzmény: Bagarol2 (91)
Bagarol2 Creative Commons License 2005.01.17 0 0 99

Amiről beszélgetünk, az 1969 és 73 között nem volt, nem is lehetett téma. Egy felé mutatott a trend, nem volt ugribugri. Ezen belül azonban az iskola, -így visszatekintve- kellemesen konzervatív volt a tanárai által. Akkor ez bennünk nem tudatosult, hisz nem is gondoltunk ezzel. Ez volt a természetes. Számomra most is ez a természetes. Ezért tűnik furcsának, ha valaki másként élte át ezt az időszakot, mintha nem is egy iskolába jártunk volna.

Egyáltalán, a korábbiakból kiderülhetett, hogy nem csípem a baloldalt. Ez a szemléletem onnan ered.

Előzmény: Fabrik (98)
Fabrik Creative Commons License 2005.01.17 0 0 98

Kedves Fabrik, nekem az az érzésem soraidat olvasva, hogy te nem a Kossuthba jártál.

 

Többször átolvastam a 93-as hozzászólásomat. Van benne egy politikai és egy vallási nézet. Melyik az amelyik miatt úgy gondolod, hogy ééletem egyik legszebb időszakát nem a Kossuthban töltöttem?

 

Egyébként régen rossz, ha bármelyik is beférkőzik az iskola falai közé.

Előzmény: Bagarol2 (95)
Bagarol2 Creative Commons License 2005.01.17 0 0 97
Olyannyira nem ez volt a trendi, hogy március 15.-én a kötelező mozielőadáson a rendőrök a nézőtérről vitték el a srácokat, akik előtte az utcán a trikolor mellől leszedték a vörös zászlót.
Előzmény: Törölt nick (96)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.17 0 0 96

Vagy mire ő került erre a helyre, nagyon sok minden megváltozott! Én nem nagyon emlékszem arra, hogy a suli arculata - leszámítva a kötelezőt - annyira balos lett volna! Persze volt aki munkásőr pufajkában tudott feszíteni, de ő már nem él.

Aztán mindenkit elvtársnak kellett szólítani, de ebben sok esetben ott volt a cinkos összekacsintás tanár és diák között! Igaz! Azért volt néhány kivétel is! Ők most (!) az önkormányzatban veszik fel a fizetésüket a kerület állapotáért! Mert utcabál van, tüzijáték van, de este az utcára kimenni nem lehet, mert már a lépcsőházban kirabolnak, és éjjel minden idős, nyugdíjas, beretg ember rémülten riad a legkisebb neszre is! Volt Böskefalván mindíg egy rakás csibész! (Én is arra laktam!) Lujó, Kasztner Pici, a hülye kishitler és még sokan mások, mennyi mór + egészen mór! De idős embereket nem bántott senki! És főleg nem volt ilyen divat a Kossuthosok között! Lehet, hogy a pártház átköltözött a Nagy-Kosutiból a gimibe?

Előzmény: Bagarol2 (95)
Bagarol2 Creative Commons License 2005.01.16 0 0 95
Kedves Fabrik, nekem az az érzésem soraidat olvasva, hogy te nem a Kossuthba jártál.
Előzmény: Fabrik (93)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.16 0 0 94

O.K. :)))

Csak a válsz második része szólt Neked. Onnan, hogy FABRIK! Lusta voltam kétszer válaszolni! Ennyi! Magyarázatod némiképp megnyugtatott! Nem kell ebbe belemenni! Tudod, éppen azért nem, mert a handabandázás ami nem hiányzik senkinek sem! Mint írtad, Te úgy is ezt látod a közéletben! Csak egy baj van: sajnos minden állampolgárra, a zsebe mélyéig érő hatása van annak, hogy éppen ki és mit hazudik az arcunkba!

Az viszont érdekelne, hogy a 90-es években még kellett nektek is táborozni?

Almaszedés, spenót brrrr-szedés, paradicsom a soroksári sárdagonyából és hát a már említett vérteskozmai halál-tábor?

Előzmény: Fabrik (93)
Fabrik Creative Commons License 2005.01.16 0 0 93

Ezt a sátános dolgot nem értem. Én nem mondtam semmi ilyesmit senkire, én azt írtam le, amit anno tapasztaltam.


Egyébként semmilyen vallást nem gyakorlok (bár a buddhizmus tanításai szimpatikusak), így mélyen nem érint, hogy ki épp melyik hitet követi.

 

Magyar politika meg nincs. Csak nagyhangúak játéja, amin lehet rágódni (már annak, aki ezzel akarja rontani az életét).

Törölt nick Creative Commons License 2005.01.16 0 0 92

A válasz igen egyszerű: a sátán mindíg, mindenhol jelen van és éppen azért, hogy megmutassa torz, ilyesztő pofáját, hogy ha lehetséges elrémítsen, megdermesszen és - mint a mélység felett álló szédelgőt - magához rántson! "De ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak! Az enyém vagy!"

Ami a többit illeti: FABRIK: Nincs ám harag! Csak ne kapkodj - soha! Annyira már nem lehetsz fiatal és avatatlan, hogy ne tudd mire gondolok! Még a hamar kimondott szó is lehet marhára ciki, de ha le is írod, az még sokkal többet tud ártani másoknak is, magadnak is! Hogy te mit hallottál többektől? MI AZ, AMIT LÁTTÁL? Kérdezted az illetékest, hogy mi miért van? Ha olyan komoly, hívő ember, mint amit kellett, hogy hallj róla, akkor úgysem árthatott volna Neked! De így senkit nem lehet mocskolni,  - kivéve a rossz indulatú ártani akarást - hogy az illetőnek még esélye sincs arra, hogy válaszoljon! Csak ragad rá azáltalad dobott sár!

Amit a hazai politikáról gondolsz, abban van kevés igazság! Csak az a baj, hogy mindíg a leghangosabb ordítás hallatszik a dzsungelben is! Meg a majmok sokszínű huhogása! Ne rájuk figyelj, hanem a halkan osonó kígyókra! És ha már nem tudod, hogy hol lehet a helyed e káoszban, akkor gondolj arra, mekkora biztonsággal bújhatsz a gyilkosok árnyékába? (Szélső jobb, szélső bal?) Vagy Te mit szónál ha a leendő, - mert azt hiszem még nincs nálatok baba - gyermekednek a szabadelvűség nevében adnák a szájába a haálos veszedelmet, nyomorúságot, betegséget, stb. okozó - DROGOT?

Előzmény: Bagarol2 (91)
Bagarol2 Creative Commons License 2005.01.16 0 0 91
Hogy van az, hogy az ördög mindig megmutatja a pofáját?
Előzmény: Fabrik (90)
Fabrik Creative Commons License 2005.01.15 0 0 90

lesz a bal oldal kedvence

 

Nézd, amikor én gimibe jártam, engem sem bal, sem jobb oldal nem érdekelt. És bár kimentem a Köztársaság kikiáltására, akkor az még csak buli volt nekem, nem több. A politika ma is csak annyira foglalkoztat, amennyire a hétköznapi embereket. Bár az sem titok, hogy tényleg balos vagyok érzelmileg. Nem az a bal, vagy jobb, ami itthon van, mert itton csak szélsőségek vannak, meg torzulások, a magyar politika kakát sem ér, mert nincs is, hiszen ez csak olyan gyermekveszekedés az oviban, semmi több.

 

Én csak azt mondtam, hogy akkor mit láttam. Most nem tudom, hogy milyen az illető, akkor azt tudtam, hogy egy gimnáziumban tanár nem volt. Gondolom azért ez a funkció sem árt egy iskolában. Az meg megint tény, amit a többi diák látott, mondott. Jó arc volt, meg poénos, de semmi több.

 

Nem ő bomlasztott, csak olyan társaságba keveredett. Szerencsére ez az erőnem tudatos volt és nem volt erős a hatása, de ilyen irányba ment.

Előzmény: Törölt nick (89)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.15 0 0 89

Ne azt nézd, hogy mit mond, hanem azt, hogy ki mondja! Az sem mellékes, hogy mikor is végzett? Új kor, új bal oldal (fibi sszzzzz!) Csak óvatosan! Még a végén letiltanak! Az illető pedig olyan ember, mint amilyennek Te is és én is ismertük, ismerjük! Mit mondjak? Soha nem lesz a bal oldal kedvence!

Előzmény: Bagarol2 (88)
Bagarol2 Creative Commons License 2005.01.15 0 0 88
Érdekes, számomra szinte hihetetlen. Vallásos ember, komoly családból. Mi történhetett vele? Hogy hogy 5 percben tartott órát? Milyen jellegű volt az a tanári kar amit bomlasztott és miért? Meséljetek!
Előzmény: Fabrik (87)
Fabrik Creative Commons License 2005.01.15 0 0 87

T.M.:nagytudású, becsületes emberré nőtte ki magát!

 

Bár én a kilencvenes évek fordulóján végeztem, de ebből max. a nagytudásút fogadom el. Tanárnak 0 volt (minthogy az óráit 5 percben látogatta), embernek nem különben. Benne volt egy jó kis tanári kart bomlasztó klikkben.

Csak mégegy jellemző: új tanárok és diákok (főleg utóbbiak) az első hónapokban azt hitták, hogy a Horváthné a felesége...

Előzmény: Törölt nick (77)
Bagarol2 Creative Commons License 2005.01.15 0 0 86
Eléggé kong ez a topik, én is véletlenül akadtam rá. Minden esetre kellemes élmény, ahogy Vérteskozmáról írsz, az meg pazar. Nem gondoltál arra, hogy összegyüjtött emlékeidet megoszd a széles publikummal?
Előzmény: Törölt nick (85)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.14 0 0 85

A táborvezető valóban színes egyéniség volt! Ez most különösen érdekes, amikor egy tanár karrierjét kívánják kettétörni, akit a diákjai jelentettek fel - miután lazán fogalmazva lehallgatták! (magnóval) Nos M. maga büszkélkeett vele több alkalommal is, hogy ő három év alatt végzett - Moszkvában!

Lehet, hogy csak ketten voltunk Kossuthosok?

Előzmény: Bagarol2 (84)
Bagarol2 Creative Commons License 2005.01.14 0 0 84
No, hát akkor tudod mire gondolok.
Előzmény: Törölt nick (83)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.14 0 0 83

Mészi? Vérteskozma - Gánt, utolsó posta! Kullancshegyek, 12 személyes sátrak, Mészi, Limpi a Zivolda, a'la talponálló-állvahányó zárása után egymással derékszöget alkotva, hogy cos alfa kiszámítható legyen! Odafuvar: Csepel teherautó platóján, amiről a ponyva a TSZ-ben maradt és csak az eső jött helyette!!! Vissza: vonat, de fapados (ma már ilyen nincs - helyette szaggatott műbőr a mode + kicsi, secondhand csikkekkel teli hamvazó és sok graffiti).

Donázi kapott egy üveg Egri léánykát. Mészi injekciós tűvel"perforálta" és, hogy a súly meglegyen, vízzel egalizált. Aztán, később felbontatta a dirivel a butéliát és megkínáltatta magát!

Előzmény: Bagarol2 (82)
Bagarol2 Creative Commons License 2005.01.14 0 0 82

Klára volt, tehát ti Klári néninek szólítottátok.

Mészáros jó fej volt, talán többet tudtam róla az átlagnál, (lévén egy jó információs csatornám) végül nyomorultúl fejezte be a regényes életét.  Már gimi előtt részt vettem egy építőtáborban Vérteskozmán, erdőgazdaságban. Ezt a tábort Mészi irányította. Na amit ott művelt, az minden képzeletet felűlmúlt, de végig csinálta. A jó Isten, szerintem azóta is sűrűn megbocsát neki odafenn a menyországban, mert egyébként nem volt kártékony ember, csak végtelenül szerencsétlen.

Gyönyörnével édesanyámnak élete utolsó pillanatáig élő kapcsolata volt, nagyon kedvelték egymást, úgyszintén a Ginával.

Előzmény: Törölt nick (81)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.13 0 0 81

Segíts egy picit! Engem nem tanított édesanyád, mert sajna engem a Mészi tanított erre a lehetetlen tudományra! Annyit is ért! De mi volt anyukád keresztneve, mert - mint Te is tudod, akkor azokat a tanárnőket, akiket szerettünk, - még ha volt is némi kötelező maliciózus megjegyzés a háttérben - akkor is xy néninek hívtuk! Kivéve a Mamit! A drága Mamit - Gyönyör Bélánét! És örülök, hogy nem az Asztalosné volt az édesanyád. Ő volt mindenki Gina-ja!

TaMi neje ott tanít! Nővére előttem végzett kettővel, a bátyja akkor ment, mikor én jöttem! S én ellibbentem onnan - erőteljes tanári ráhatásra egy másik gimibe 70-ben!

Előzmény: Bagarol2 (80)
Bagarol2 Creative Commons License 2005.01.13 0 0 80

Az én édesanyám a Nagy Györgyné volt, kémiát és biológiát tanított. Hagyatékát rendezve akadt a kezembe egy régi tablókép, ahol az első osztályainak egyike volt, és mindenki becenevén van jelezve. Itt szerepel a Fasírt, a Pletyek, éső. Neve ezen a tablón a Mosoly országa.

Erről ennyit.

Inkább arról tájékoztass, te melyik évfolyamban végeztél?

Előzmény: Törölt nick (79)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!