Keresés

Részletes keresés

Son Goku Creative Commons License 2001.02.01 0 0 647
Hali!

Most találtam ezt a topicot, gondoltam megnézem már miről cseverésztek. Ez a címben említett dolog hálás téma, bár kicsit lejárt dolog szerintem. Annak idején nekem is orrom alá dugták a cikket ami eről szól, de SZVSZ az egy habzószájú fanatikus véleménye és nem a keresztény egyház (ez nem nagybetű ugye ? :) hivatalos álláspontja. Ezenkívül engem ne sátánistázzon le egy olyan vallás képviselője aminek a nevében igazán objektíven emberellenes (nevezzük gonosznak) dolgokat követtek el...igaz nem épp tegnap volt dehát a fehér ember nem felejt :))

"Szoval meg mindig nem ertem, hogy ha egy ertelmes ember leul szerepjatekozni, akkor fokozatosan a kereszteny satankep fele sodrodik." - Ez azért szerintem kicsit pontatlanul van megfogalmazva...inkább úgy mondanám hogy a nem gondolkozó, értelmetlen, fanatikus, műveletlen keresztény hívő által elképzelt sátánkép felé sodródik.

Ez a gonosz - jó dolgon meg szintén sokat lehet vitázni, főleg azért mert nem igazán definiálható egyértelmüen a "gonosz" szó....talán az a legjobb értelmezése hogy rosszat tesz más embernek... de ha például meg kell ölnie 10 embert hogy másik 100 megmeneküljön ? Megéri a dolog vagy pusztuljanak el mind azzal hogy végig "emberségesek" voltak ?

Na jó már megint hosszú voltam, ahhoz képest hogy csak annyit akartam beszólni, hogy aki még nem ismerne minket az csekkolja:

Darklords - Sátá...izé...Szerepjáték portál vagymi :)

Legyetek jók!...;)

noway Creative Commons License 2001.01.14 0 0 646
Szia LamaXX,

milyen az a NAGYON durva szerepjátékos múlt?
AD&D-t melyik világban játszottál?

Szvsz amiket írsz (Jó és Gonosz egymás tükörképe) attól lehet, hogy nem jó a mesélő...
Másrészt, ahogy írtad is, a szerepjátékot (többé-kevésbé) értelmes emberek játsszák. Nem abból a rétegből kerülnek ki, ahol divat pénzt küldeni Isaura (vagy Esmeralda vagy ki) felszabadítására, elvárható tőlük, hogy meg tudják különböztetni a valóságot a játéktól, a szerepjátékos gondolkodásmódot a normálistól. (Ami azt illeti, erre inkább a szektás RPG-ellenesek képtelenek - lásd a topic eleje fele beidézett cikket...)

Előzmény: LamaXX (637)
Rorimack Creative Commons License 2001.01.11 0 0 645
Haliho!

Lamaxx

Engem erdekelne a bovebb kifejtes.

Mert amity leirtal, azok szerint az, aki "vilagirodalmat" olvas (vagyis sok-sok konyvet sok-sok szerzotol), neprajzzal foglalkozik, esetleg csak pechere budhista kianinak szuletett, mind-mind gozerovel sodrodik a satan fele.

Szoval meg mindig nem ertem, hogy ha egy ertelmes ember leul szerepjatekozni, akkor fokozatosan a kereszteny satankep fele sodrodik.
Pusztan azert,mert az elkepzelt vilagban vannak "rosszak" (legyenek akar csak a nagygonosz isten feketeruhas halalpapjai, vagy valami nem ennyire nevetseges nepseg), nincs mindig happpiend, s mondjuk AD&D ben nem mindenki gyujt sotet oldal pontokat.
Miert ne lenne az adott vialgon a gonosz fejlodokepes? De most komolyan, nem mindegy, hogy eleteben hany "szintet lep" (es ez igaz a "jora" is) a FEketeleves odaat jon...

(Alapproblema: jon a torvenyes jo lovag, s a Josag neveben lekaszabol egy ork falut.
Es van a varazslo, aki ugyebar eleve hot okkult, na meg nem atal a tudas erdekeben ojan konyvekbe is belenezni, amire ra van irva, hogy "ne nyisd ki. Ezt a Sotet botet irta, s nagyon gonosz dolgokat tartalmaz!!!", csak azert, emrt abban talan benne van a natha ellenszere.
Most ilyenkor ki a gonosz, ki a jo, s melyik szerep huz a S. fele?)

JA, es a maglyat Te hoztad be....
Akkor is teljesen igaza volt a fullcontatct bunyohoz...

Ja, es olvasas* ha a regeny jo, akkor nem azert elvezi az ember,mert SF vagy F. Nem stilust olvasunk, hanem tortenetet...

;)
R.

rrroka Creative Commons License 2001.01.10 0 0 644
Beeee-beeeee-beeeeee!

Óóóóó, IGENNNNN!
Hallelujza!

Mennyit pénz is kell adakoznom?

Előzmény: Spender_ (641)
LamaXX Creative Commons License 2001.01.10 0 0 643
"Az rpgsek kis marginalis csoport, sok vizet nem zavarnak."
DEHOGYISNEM !!!!!!!!!!!!! Megidézik okkultan jáccva a végtelenül gonosz Sátándémont ! Raphael TÉRJ MEG !

Ne téveszd össze a kereszténységet a hitgyülivel. Az, hogy a hgysek ilyen fanatikus f*ok, a legtöbb keresztényt is nagyon zavarja (főként hogy emellett még ők is kereszténynek mondják magukat).

Előzmény: Spender_ (641)
LamaXX Creative Commons License 2001.01.10 0 0 642
Viszont intellektuális játék. Akik RPGt játszanak, többnyire komolyan barázdált agyvelővel rendelkeznek. És ezek az emberek mind-mind közelebb kerülnek a keresztény sátánhoz. Ezt mondtam az előbb. ERRE nem válaszoltál, ehelyett gunyorosnak szánt hablatyba menekültél.

Ami egyedül értelmes volt a hozzászólásodban, az az, hogy az RPGsek marginális csoportot alkotnak... azt gondolom, hogy ez azért van, mert az RPG élvezetéhez komoly képzelőerő kell. Az kell hozzá, hogy pusztán a szavak által létrehozott, csak a képzeletedben élő karaktereddel úgy cselekedhess, mintha Te Ő lennél. Ez olyasmi dolog szerintem, mint az olvasás. Az emberek viszonylag kis része élvezi például egy scifi, vagy fantasy regény elolvasását. Ebben igazad van, hogy marginális csoportot alkotnak... és ez csökkenti a veszélyességüket. Ez végső soron jó is, hiszen ennek köszönhető, hogy a szerepjáték társadalmi veszélyessége csak ekkora, amekkora.

Amúgy eléggé zavar, hogy állandóan máglyákról, égetésről, pusztitásról beszélsz. Ez egy RPGs topic, nem gyilkosos-politikás jellegű.

Előzmény: Raphael (640)
Spender_ Creative Commons License 2001.01.07 0 0 641
"Az rpgsek kis marginalis csoport, sok vizet nem zavarnak."
DEHOGYISNEM !!!!!!!!!!!!! Megidézik okkultan jáccva a végtelenül gonosz Sátándémont ! Raphael TÉRJ MEG !
Előzmény: Raphael (640)
Raphael Creative Commons License 2001.01.06 0 0 640
Nemnem :) A Satan legjobb fegyvere a termeszettudomany. Az tomi tele az emberek fejet olyan hujesegekkel hogy a vilag tobb mint 6000 eves, hogy nem AdamEvatol szarmazunk, ezzel megboritva a Biblia allitasait, az csinal olyan hajokat amivel olyan helyekre is el lehet jutni ahol nem keresztenyek az emberek es megingatjak a jo kereszteny hitet. Egessuk fel a TTK-t! :)
Az rpgsek kis marginalis csoport, sok vizet nem zavarnak.
Előzmény: LamaXX (639)
LamaXX Creative Commons License 2001.01.05 0 0 639
Bocs, máglyákról te kezdtél beszélni, nem én.

Én csak annzit mondtam, hogy 5 év rpgzés után most már tisztán látom, hogy ha létezik a Sátán, akkor az RPG miért az egyik legjobb fegyvere.

Előzmény: Raphael (638)
Raphael Creative Commons License 2001.01.05 0 0 638
Igen, azt mar regota tudjuk hogy az egyhazak nem szeretik ha a hivek megprobalnak elkepzelni valami alternativ vilagmagyarazatot is. Szegeny Giordano Bruno is ezen szivta meg.
Előzmény: LamaXX (637)
LamaXX Creative Commons License 2001.01.05 0 0 637
Üdvözletem uraim,

5 év NAGYON durva szerepjátékos múltammal együtt azt mondom, hogy igenis összefügg a 3 dolog. Nagyon is összefügg, és ezerszeresen is igaza van az egyháznak, amikor fullcontact harcot viv ellene.

Nem direktben: nem leszel sátánista attól, hogy szerepjátszol, ezt én sem állitom, bár lehetsz az, sőt, azt is mondom: ha szerepjátszol, sokkal könnyebben leszel az. De nem közvetlen az összefüggés. A közvetlen baj abból adódik, hogy a szerepjátékos gondolkodásmód önkéntelenül is számtalan "sátáni" alaptételt is includál (például azt, hogy a Jó és Gonosz egyforma, egymás tükörképe, csak ellentétes oldalra kerültek, vagy hogy a "Gonosz" ugyanolyan életképes, konstruktiv és fejlődőképes, mint a Jó... erről rengeteget tudnék irni, ha érdekel titeket)

Egyébként ez az 5 év 91 és 96 között volt, manapság már nincs időm/csapatom erre. AD&D, MAGUS volt leginkább soron némi Star Warsos kitérővel.

rrroka Creative Commons License 2001.01.05 0 0 636
Hát ha már ti is ezt mondjátok... BUÉK:)))!
trebb Creative Commons License 2001.01.04 0 0 635
Szintén BUÉK! :-D
Előzmény: Rinoa (634)
Rinoa Creative Commons License 2001.01.04 0 0 634
Most semmi nem jut eszembe a szerepjátékról, az okkultizmusról, nomeg a sátánizmusról, de élesztgetni kéne ezt a topikot. Addig is BUÉK mindenkinek.
((Jég))csá(kány): Rini
rrroka Creative Commons License 2000.11.27 0 0 633
TP vásár!
Ötöt adok egy százasért!
Ötöt egy százasér!
Ex Libris Creative Commons License 2000.11.27 0 0 632
Tudod mit? Küldök 20 ezret, ha a adsz 666 Tp-t a Tharr-papomnak!
Előzmény: rrroka (631)
rrroka Creative Commons License 2000.11.27 0 0 631
Srácok!
Ha nem küldtök nekem 10 000 Ft-ot sose tudom legyőzni a HGYsek RPG ellnes frakcióját!!! NE HAGGYJÁTOK!!!
Számlaszám: MNB 100-1000-587391989-RPG
üdv: rrróka
Ex Libris Creative Commons License 2000.11.27 0 0 630
Bob Larsonról néhány szót: Ez az ember Glen Bentont, a Deicide nevű sátánista death metal banda énekesét is állandóan baszogatja, és a híveinek azt mondja, hogy ha 1000 dollárt nem küldenek neki, nem tudja legyőzni ezt a pokolfajzat Glen Bentont. És van aki erre küld 1000 dollárt Bob Larsonnak!!! Hol van a nyoma Jézus szavainak ebben a Larson bácsiban???
Előzmény: al Michael (114)
rrroka Creative Commons License 2000.11.27 0 0 629
Hali!

Jiame: a mi játékunkba nem is lesz semmilyen vallás, bár ha jól emlékszem Thala már írt vmi iylemsiről és nem cenzuráztuk ki. Mindegy, tulképp nem lesz benne semmilyen Isten , meg ilyesmi. Nem kell. nem jó, csaka baj van vele.

Amit viszont nem tudok elképzelni az az hogy egy oylan fantasy RPGbe ahol az Istenek varázserővel vértezik fela papjaikat, szóval itt hogy fordulhatna elő hogy vki ateista lesz??! logikátlan...

Proc védelmébe csak megint annyitr hogy ő szerencsére nem [ ], és mivel én sokat beszéltem már vele ezért tudom hogy mire gondol amikor magyaráz itt, így vszínű én azért nem akrom leszednia fejét a vallási dolgai miatt mert ismerem sél megértem mi zavarja.

A transzcendentális bazsakodásról nekem mindíg az jutott eszembe hogy beetetés.

Üdv: rrróka

Jiame Creative Commons License 2000.11.26 0 0 628
Üdv!

Régen jártam erre és megint átrágtam magam egy adag hozzászóláson... hát nem maradtam ki sokból, de azért volna itten egy két apróság, meg kivételszerűség...

pl
Prochnow:
"És Isten nem azért adta az elmét hogy ha gondunk van akkor kikapcsoljuk, hanem hogy akkor gondolkozzunk. És ha valaki ezt vallásos rendszerességgel csinálja, annyire elbutitja a szellemi képességeit, mintha narkózna vagy alkoholista lenne. Meg az alfaállapotokban nagyon nyitott az ember tudata, és ilyenkor bármilyen hülyeséget mondhat a meditáció vezetője. Ilyenkor kiszolgáltaott az ember szellemileg!!! Az Europai embereknél az ilyen jellegű TRANSZCENDENTÁLIS MEDITÁCIÓK rentkívül károsak és pszihés zavarokhoz vezetnek."
Bocsánat, hogy kissé régebbről idézek, ezt te írtad pár odallal/sorral lejjebb, de ez meglehetősen szűklátókörű megjegyzés, pont olyan, mint amit a jehova tanúi, meg a HGYsek hajtogatnak.
Persze nem kell ismerni a keleti vallások/filozófiák tanait, de ugye már sokan buktak el itt, akik tájékozatlanul szóltak hozzá a témához. Rorimarck érvelésével egyébként a meditáció témában teljesen egyetértek; szegény európai emberek, jön valami egy másik kontinensről és PAFF! máris kész a baj :-)
Már csak azért teszem szóvá ezt a megjegyzést, mert nem igazán vall rád, meg aztán, ez a meditáció-balhé amolyan vesszőparipánk, neked meg nekem, hiszen ha jól emlékszem, anno onnan indultunk, hogy a meditáció okkult dolog.
A meditációval az égvilágon semmi baj nincsen, egyetlen világnézetnek/filozófiának sem lehet a rovására írni. Az, hogy leggyakrabban a keleti/hindu világkép gyakorlatával von párhuzamot az elme, még nem jelenti azt, hogy erről is volna szó. Ebben az egész meditáció elleni érvelésedben azt találtam furcsának, hogy nekem pl. (na tessék!) a "keleti" amolyan átkos, kártékony dolognak csengett a szavaidban, mint a krumplibogár, vagy a szúnyog :-)
Amúgy az egyetlen általánosítás, amit előszeretettel hangoztatok, hogy az amerikaiakat ki kellene lőni a Napba, de ettől eltekintve ez a "Meditáció" címke pont olyan rossz, mint amit eddig ragasztgattak a szerepjátékra, meg az ehhez kötődő dolgokra.

"Ez a saját véleményed! De ha jól láttam a HETEK című hetilapból volt egy része, amit nem neveznék hozzánemértő hetilapnak..."
Ez gondolom tréfa. :-)

ami a czikket illeti, ezek a sorok azért elég egyértelműek:
"A természetfölötti gonoszhoz utat nyitó legújabb időtöltések egyike a Magyarországon is egyre elterjedtebb, egyre több fiatalt mozgósító szerepjáték.
[...]
...D&D (Várbörtönök és Sárkányok) is a gonosz viselkedését propagálja"
Hozzáértés = 0

Ami pedig a MAGUS vallásait illeti: Nem lehet, hogy megint többet képzeltél bele az egészbe, mint amennyit takar? (gyakori baleset a szerepjáték megítélésénél)
Szerintem egyszerre több dologról van szó a MAGUS vallásai kapcsán:
(Félreértés ne essék, nem szeretem a MAGUS szerepjátékot, még a készítőit sem nagyon, de ez most elvi kérdés :-) )

1. lustaság
2. fejlesztési bug -- a windows-ban, a Bibliában is van ilyen :-)
3. lustaság
4. minden más általános rpg ezt csinálja
5. lustaság
6. kis belemagyarázással képzeljük el úgy, mint az ókori görög pantheont: egy valag isten, mindegyik másért felelős, de nagyon emberiek, mindegyik áldozatot kér, stb.", szóval mondjuk a M* fejlesztői sem vették a fáradtságot, hogy filozofáljanak, hanem csináltak egy ilyen klasszikus-jellegű pantheont, aztán kiosztották, csak nem egy országon belül, hanem egy kontinensen belül. püff neki.
7. lustaság
8. egy másik lehetséges belemagyarázással fogalmazhatunk úgy is, hogy az átlagos szerepjátékos, akinek mondjuk már van jópár éves múltja, van elég sütnivalója, hogy szerepjátékot feljessen, s ehhez még némi irodalmi kultúra is szorult belé (na jó, szóval átlagon fölötti), azaz elég érett mindehhez, az már "fölülemelkedett" a vallási nézeteken. Értsd: a) egy hívő, vallását rendszeresen ápoló ember (tapasztalat szerint) szinte képtelen lenne teljes és működő fantasy szerepjáték világot/vallásokat kifejleszteni; b) a fejlesztők vagy ateisták, vagy tudják jól, amit a környékbeli vallások még nem: nem a valláson múlik; c) a *fantáziájukat* használják, s nekik a vallás csak egy kellék, egy mozaikeleme az alkotandó világnak, nem pedig az alapja.
9. lustaság
10. A fejlesztők között anno mindenféle-fajta szerzet volt: orvostanhallgató, mérnök, bölcsész, író, még ki tudja ki mindenki. Az ő vallásukat ne firtassuk, magam sem tudom, de nem hiszem, hogy hagyták, hogy ez befolyásolja őket. Ráadásul ez már NAGYON régen volt, s mikor 5 évvel a beharangozás után, kb 4.5 évet késve megjelent 1993 körül, már akkor kb 8-10 évvel elavult volt.
11. lustaság

Tehát az, hogy egy adott fantasy szerepjátéknál (ami egyébként 10 esetből 9.5-szer az angolszász világképeken, gondolkodásmódon, intelligencián alapszik) a vallások kidolgozottsága, tartalma és mondandója milyen, az nem hordoz mögöttes tartalmat, nincs filozófiai mélysége, nem céloz senkire és semmire. Hogy a vallás legtöbbször mégis egysíkú és kidolgozatlan, hát püff neki! Nem ezen múlik a játék élvezete és mivel *játéknak* tervezték, oktató/nevelő célzata sem ebben rejlik. Ráadásul ki az az őrült barom, aki nekiáll lemodellezni világvallásnyi méretű filozófiai/történelmi/stb konfliktusokat egy nyavalyás játék kedvéért, de olyat ám, amibe nem lehet belekötni?!
Mellesleg gyanítom, ha a mi kis bolygónkat egy szerepjáték világnak tekintjük és a Nagy Kozmikus Szabálykönyvben elolvassuk a vallásokról szóló részt, csaknem játszhatatlan, ellentmondásokkal, bugokkal, hézagokkal teli világnézeteket kapunk, s a mesélő és a játékosok nagyvonalúan elvonatkoztatnának a leírtakról. Ilyenkor általában sarkítani, sztereotipizálni (van ilyen szó?) szoktak, mint ahogy a szerepjátékban általában az idegen fajokat (ork, elf, törpe, gnóm) játszó kezdő/középhaladó játékosok is igencsak a klisékhez, vagy olvasott hősökhöz igazítják karakterüket, s nem lesznek túl egyediek.

Ami a Mage-et illeti, abba most nem mennék bele, az külön téma, de annyit engedj meg, hogy megjegyezzem: attól, hogy nem tetszik, még igen durvának találom a "beteges" jelzőt. A "nem értek egyet vele", az "én ízlésemnek túlságosan politikailag inkorrekt", vagy hasonló kritikát már inkább meg tudom érteni... különösen, ha a CoC meg tetszik, pedig az arra büszke, hogy kicsit beteges. :-)

Végül pedig asszem rrroka mondta volt:
"Mért trend a szerepjátékosok körében örülten ugrani a vallásosokra?"
Talán azért, mert ez egy történelmileg így alakult, feltétlen reflex. A vallásosok sokkal vehemensebben, tajtékozva és SOKKAL tájékozatlanabbul ugranak a szerepjátékosok torkának és sokkal több kárt tudnak okozni nekik, mint a szerepjátékosok a világvallásoknak. :-)

maradok
jiame

Rorimack Creative Commons License 2000.11.09 0 0 627
HAliho!

Ki ertette ugy, hogy satanista lesz, aki szerepjatekozik? ;)))))

R.

Előzmény: Prochnow (626)
Prochnow Creative Commons License 2000.11.09 0 0 626
Kösz a buktatást Spender :))

Én is rossz lapnak tartom a HETEKet, és olvastam pár igen hajmeresztő dolgot. De direkt nem akartam L mondani hogy melyik felekezet ujsága.
De ennek ellenére ezzel a cikkel nagyjából egyetértettem. Tudnak ők komoly dolgokat is írni ha akarnak. De az újság java része télneg radikálisan szabadelvű eszméket akar emészthetővé tenni, meg N$ nézeteit, amiket megpróbálnak összemosni a kereszténységgel. Ja a horogkereszt mint Sátánista jelkép az szerintem is túlzás volt.

Mindenkinek!

Lehet hogy én értettem félre az idézetet, de szerintem ez több cikk volt, legalábbis több részből állt. Szerintem ez nem is a szerepjátékról, hanem átfogóan egy jelenségről szólt. Nem az RPG volt a cikk középpontjában. Így nem értem hogy vettétek ki azt a cikkből, hogy Sátánista lesz aki Rpg zik, ilyet sehol sem írt!

Proci

Előzmény: Spender_ (623)
rrroka Creative Commons License 2000.11.09 0 0 625
Egyébként én is észrevettem már hogy a játékosok hajlamosak kicsit szemetebbek lenni a party alatt, de mentségükre legyen mondva hogy amikor helyes erkölcsi döntést kell hozni akkor ez meg is történik. Legalábbis az én kaotik-gud haverjaim ha lávfullevilt játszottak is, akkor is leszedtéka kiscsaj macskájáta fáról.
Spender_ Creative Commons License 2000.11.08 0 0 624
"Ilyen vallási fanatikus szeméttel indult ez a topik"
Ez nagyon igaz. :)))))
Előzmény: t_matey (618)
Spender_ Creative Commons License 2000.11.08 0 0 623
"Ez a saját véleményed! De ha jól láttam a HETEK című hetilapból volt egy része, amit nem neveznék hozzánemértő hetilapnak, ezen a téren. Lévén hogy vallási felekezet kezében van a lap."
:))) Proci, ne chomojtalankodj. :))
Valóban hozzáértő... tudod 1998-ban III Világháború (prófécia a N. $ándortól), Jézus Ufo volt és hasonló gigantikus baromságok tárháza... amit a hitzombik megesznek. :)
A Hetek egy Szenny Szellem ihletésű lap, nincs köze Istenhez, nincs köze valláshoz... egy vallás-marketing cég kiadványa. :)
Előzmény: Prochnow (621)
Rorimack Creative Commons License 2000.11.08 0 0 622
Haliho!

Na, az elozo vegerol lemaradt egy nagy ;)))

NAgyokos: milyen celbol vagtad ossze a ket cikket?

Az elso reszhez:

Leirja, hogy egyes esetekben okkultizmushoz vezethet. Az ok persze a szerepjatek, s nem a csaladi allapot (vagyis a csalad, mint olyan hianya) (melyekrol a cikk vegen, kiderul, hogy a stanizmushoz vezeto utat segitik elo). Eddig akar Ok is lenne.

"Elgondolkodtató azonban, hogy a bűncselekmények között egyre nagyobb arányban merül fel a szerepjáték mint az agresszió egyik forrása vagy mintája. A világon nap mint nap történnek olyan brutális gyilkosságok, amelyeknek elkövetője túlzott mértékben azonosult játékbeli szerepével. "

Elgondolkoztato, hogy a cikk nevtelen iroja honnan veszi ezt a hatalmas baromsagot. VAgyis, a nap-nap utant. Meg az is lehet, hogy igaza van, de sajnos hozzam csak azok a hirek jutnak el nap mint nap, amelyek szerint valaki ta vallasa miatt felrobbantotak, lelottek, megvertek, megalaztak., stb. Be kene tiltani a vallasokat??)

"A szerepjatek a gonosz viselkedest propagalja": itt derul ki, hogy a szerzo koszono viszonyban sincs aa konyvekkel, amelyekrol ir.

NA, es innentol kezdve jon aHalloween, amihez koze sincs a szerepjateknak.

Lehet, hogy NAgy Okos ezt akarta bebizonyitani: a szerepjatek es a satanizmus nem kapcsolodik ossze.

Na, es most jon a satanista resz.

Kiderul, hogy osi, pogany ritusokat elesztget a fold.

A regoles, a husveti locsolkodas, a karacsony hol marad?

sikerul (hala a szovegkornyezenek elhitetni, hogy a black metal es a horror rajongok kezdo satanistak (csak mert a harom halmaznak van kozos eleme)

Jelkepek: a kereszt tobb, mint haromezer eves, "pogany" rontasuzo jel. A satanizmus elo lepese, hogyha valaki keresztel a nyakaban maszkal?
(Ja, horogkereszt: most mar szegeny hiaba forog jobbra-balra, nem tudja magat felkuzdeni a kerezstenyellens satanista jelkep kategoriabol a pogany jelkepek koze :(((

(Ellojon ujra a leragott csont: a mas vallas, ams filozofia egyertelmuen pogany, eretnek, de ebbol nem kovetkezik az, hogy satanista)

B.G.nek nagyon ugy tunik, hogy igaza van. VAgysi, ujbol semmi kapcsolat a szerepjatekkal.

Idezeet az idezetben: akkor ez most gonosz??

R.

Előzmény: Nagy Okos (617)
Prochnow Creative Commons License 2000.11.08 0 0 621

t_matey!

"... Aki ekkora seggséget leir annak fogalma sincs a témáról."
Ez a saját véleményed! De ha jól láttam a HETEK című hetilapból volt egy része, amit nem neveznék hozzánemértő hetilapnak, ezen a téren. Lévén hogy vallási felekezet kezében van a lap.

"Ilyen vallási fanatikus szeméttel indult ez a topik"
Ez szintén csak a te véleményed.
Ne sértődj meg, de nem ezek az írók tűnnek nekem fanatikusnak.

"azt hiszik attól lesz valaki Sátán Pista, hogy játszik egy kicsit a barátaival. "
Azt hiszem el kéne olvasnod még 1x a cikkeket, mert nem értetted meg. Én legalábbis nem olvastam ilyeneket a cikkekben.

üdv
Proci

Előzmény: t_matey (618)
Rorimack Creative Commons License 2000.11.08 0 0 620
Haliho!

Az elolvasas idohianyban meg hatravan (eljen a magyar nyelv!), de decemberben itt a magyar varbortonok es sarkanyok 3!!

Nem tudom, mennyire vagyok felkeszulve eme felelmetes agyszulemenyre, mindenesetre addig okkulok egy kicsit

R.

rrroka Creative Commons License 2000.11.08 0 0 619
Én már el se olvastam ezt a dörgedelmes idézetét nagyokosnak mert ugyis tudom előre miről van szó benne, és ezerszer átrágtuk magunkat azon hogy ez az álláspont [ ], minek is szólnánk rá bármit. Felesleges szócséplés lenne megint bizonygatni hogy ez hülyeség nem? T_mat kollégának igaza van ha valaki tud varázsolni majd egyszer és szenyaságra használja fel akkor az nem azért szenyázik mert varázsol hanem mert szenya a jelleme.

rrróka

t_matey Creative Commons License 2000.11.07 0 0 618
Sziasztok!

Nagy Okos, remélem ez nem a te véleményed is egyben... Aki ekkora seggséget leir annak fogalma sincs a témáról. Már elnézést...
Ilyen vallási fanatikus szeméttel indult ez a topik, már ott se volt túlságosan értelmes.
Az a baj hogy a vallásos irók nem veszik a fáradságot hogy egyáltalán megvizsgálják a tárgyat amiről irnak. Igy van ez a szerepjátékkal is; ragaszkodnak a saját idétlen álláspontjukhoz és azt hiszik attól lesz valaki Sátán Pista, hogy játszik egy kicsit a barátaival. Biztos nem attól, hogy verik a szülei, megerőszakolja valaki vagy egyszerűen nincs más kenyérkereseti lehetősége, mint a bűnözés, neeeeeem...
Mellesleg ez a szélmalomharc az okkultizmussal elég agyatlanság, mivel az ún. okkultizmus sem egy "negativ" dolog, semmi elitélendő nincs abban ha valaki foglalkozik ilyesmivel. Ha "hatástalan", akkor úgyis mindegy, ha működik bármi akkor meg van jogalapja hogy foglalkozzanak vele. Csak normális dolgokra kéne használni. De ha normális ember vagy semmit se használsz rossz célra. Ha meg hülye vagy akkor rossz célra használod, de akkor meg nem az okkultizmus tett hülyévé. Eh...

Matey

Matey

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!