Keresés

Részletes keresés

VFTS Creative Commons License 1999.11.11 0 0 42
A szerelem olyan mint egy berugas:) , ha az ember kijozanodik azt mondja soha tobbet nem
iszom ! de tudja, hogy megis fog, es fog is...
Masreszt viszont a szerelem szerintem attol az, hogy az ember azt hiszi, hogy orokke tart
akarmit gondol is...
kadarka Creative Commons License 1999.11.11 0 0 41
Kedves Doki Úr!

Mindig figyelemre méltó véleményeket írkálsz, de ez most annyira talált, hogy be kellett szólnom ide.

Üdv. kadarka az agglegénytípus(?)

Előzmény: Dr.W.Gy. (9)
Bejca Creative Commons License 1999.11.11 0 0 39
Hogy hanyszor lehet hinni a szerelemben? A fene tudja. Egy nagy szakítás utan ( persze , ha az a kapcsolat nagyon fontos volt )az ember azt gondolja, soha tobbet... Vagy legalabbis en így voltam vele, nem tudom, ti hogy voltatok ezzel. De en szazszor elmondtam, ezerszer leirtam, tobbet nem hiszek a szerelemben. S aztan persze felbukkant valaki regrol, egy nagy szerelem, és olyan hevvel robbantak fel bennem a reg eltemetett erzelmek, hogy joforman maig is sodornak. ( Pedig ennek mar masfel eve )
Roviden, szerintem az ember azt gondolja egy oriasi csalodas utan, hogy nincs is szerelem, nem er az egesz semmit, es hogy soha tobbet nem hisz ebben az egeszben. S aztan persze tobbnyire mindig jon valaki....


air Creative Commons License 1999.11.11 0 0 38
Hogy hányszor?
Egyszer, folyamatosan. Még ha a szerelem változik is, megújul, elmúlik, új jön, netán folyamatosan parázslik, a hit akkoris egyszeri és folyamatos.
Ha van is idő amikor azt mondod, hogy már nem hiszel benne jön, (vagy jöhet) valaki akitől eszedbe jut hogy mindvégig bíztál benne, hogy jönni fog . Ha pedig mégsem jön senki, akkor legfeljebb csak nem derül ki számodra, hogy mindvégig bíztál benne.
Dr.W.Gy. Creative Commons License 1999.11.11 0 0 37
Ráadásul a szívások esete nagyobb egyenlő a hit eseteivel, tekintettel arra, hogy az ember ha hisz, könnyen szív, de néha akkor is szív, ha maga se hiszi el...
Előzmény: Purusa (36)
Purusa Creative Commons License 1999.11.10 0 0 36
Osi kinai mondas: 'hinni es szivni akarhanyszor lehet'.
(Bar elkepzelheto, hogy nem erre ertettek. Hanem mondjuk az opiumra. : >)
zizi Creative Commons License 1999.11.10 0 0 35
Vakon hinni valóban csak egyszer lehet... bár azt hinni, hogy vakon hiszel, talán többször is, de mindig hiányzik valami apróság ahhoz, hogy _tudd_ is... amikor ez az apróság sem hiányzik, akkor itt az igazi... és nem kell keresni, mert eljön... itt van...
Előzmény: creatine (29)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 1999.11.10 0 0 34
sinn,
hat persze hogy! 2 ev az semmi. Ha 25-t tudtam varni, ettol a kettotol nem megyek a felnak :-) vagy inkabb :-(

Emmacska,
nem tudom, mert egyikse adatott meg. Nyilvan, ha a nagy O meg lenne, akkor semmi penzert oda nem adnam - ez vilagos. De ha mar nem jon, akkor a penzt elfogadnam :-)
Olyan ez, mint aki vakon szuletik: sose tudja meg, hogy mit veszitett. A tobbi ember mondhatja neki, mi az a feny, meg a szinek, meg milyen csodalatos latni, megis lehet, hogy a penzt valasztana, mert csak elkepzelesei lehetnek a masikrol.

Előzmény: sinn (28)
NACCSÁVÓ Creative Commons License 1999.11.10 0 0 33
Csatlakozom Devilhez, esetleg annyival kiegészíteném, hogy hinni és remélni mindig fogunk a szerelemben, én inkább azokat irigylem, akik _mernek_ még szerelmesek lenni a sok csalódás ellenére is.

"A boldogság egy pillangó, ha kergetjük, kisiklik a kezünk közül... De ha csendesen leülünk az is lehet, hogy leszáll reánk."

Ezt már idéztem valahol, de ide is passzol, szóval
nem érdemes hajkurászni a nagy Ő-t, legfeljebb tapasztalatot érdemes szerezni a nagy találkozásig, hogy addigra már megtanuld, hogy a szerelem vak, öl, butít..etc.

N.

Előzmény: Devil Inside (32)
Devil Inside Creative Commons License 1999.11.10 0 0 32
Chipet: a tartósságát szerintem is a benne való hit határozza meg. Ilyenkor az ember sokkal többet megtesz azért, hogy a szerelem szerelem is maradjon. Viszont sokkal jobban megsínyli, ha egy ilyen szerelemnek szakad vége. Ezt mikor velem történt ilyen úgy jellemeztem, ha egy szerelemnek van vége, csak osszetori az ember a lelket, ugy-ahogy ossze lehet meg ragasztani, ha hitt is benne, el is veszik a lelke egy darabja, hosszú idő, amig visszano (visszaszerzi).

Tobbieknek: szerintem se erdemes pont a nagy O-t keresni, ugyis varatlanul jon es gazol el. Keresni kisebbeket erdemes, annal tobb a kozod, hogy ki legyen es mikor, amellett lehet, hogy valamelyik kicsi egyszercsak nagy lesz :)

Előzmény: Chipet (31)
Chipet Creative Commons License 1999.11.10 0 0 31
Elolvastam...
Szerintem ezen mulik legkevesbe. Illetve, a fene megette az egeszet, ha csak ezen mulik...
Előzmény: Emma (25)
Chipet Creative Commons License 1999.11.10 0 0 30
Es ebben mi akadalyoz meg ? A hosszu, szoke haj hianya ?
Előzmény: Emma (20)
creatine Creative Commons License 1999.11.10 0 0 29
Meg kell erositenem:
A szerelemnek 3 alap-osszetevoje van (mint ezt arrebb mar leirtam, es Gironde nem ertett vele egyet :) nevezetesen: baratsag, tisztelet, szenvedely

Hanyszor lehet hinni benne? sokszor, de vakon csak egyszer. Ezert is mas egy kicsit az ominozus elso szerelem.

Előzmény: Dr.W.Gy. (24)
sinn Creative Commons License 1999.11.10 0 0 28
Egyetértés banyával és Dr.W.Gy-vel minden ponton, kivéve a "keressem, vagy megtalál" kérdésben.

Doki, a hosszú hajhoz még kell két év. Megvársz?:))

Előzmény: Dr.W.Gy. (24)
Emma Creative Commons License 1999.11.10 0 0 27
Ismerek olyat aki elcserelne, de tobb olyat aki nem. Te elcserelned? Nem hiszem, hogy igen, mert aki eljut addig, hogy gondolkozik nem hiszi el, hogy olyan dolgok amiket ki lehet fizetni ernek annyit mint egy tars.
Szerintem kulonben aggyal nem is lehet szerelembe esni, hat mindenkinek vannek hibai. Ritka az amikor ertelem es erzelem kez a kezben jar.
csok
Dr.W.Gy. Creative Commons License 1999.11.10 0 0 26
Ha szerelmes lennék, én se cserélnék a lottó ötösre. Ha lottó ötöst nyernék elcserélném a szerelemre...?
Előzmény: Emma (25)
Emma Creative Commons License 1999.11.10 0 0 25
Dr W Gy
Nagyon rovid barna, de ha rolam irna a baratom, hogy nem tul szep de aranyos azt lehet, hogy nem elne tul. Es ha le akarna cserelni egy lotto otosre azt semm. Elmagyaraznam neki, hogy o rontotta el azon a ponton, hogy nem hitt benne, hogy szeret
Dr.W.Gy. Creative Commons License 1999.11.10 0 0 24
banyám,
örülök, hogy benéztél. Itt az ifjúság elmélkedik, jól jön egy még fiatal de immáron érett nő véleménye.
Mindjárt vitába is szállok: az elmített érzelmek (szeretet, tisztelet, vágy, barátság stb.) nem "hozzátelepedhet", hanem KELL hozzá. Alapvető. szükséges de nem elégséges feltétel mindegyik. El nem tudom képzelni, hogy szerelmes legyek olyan nőbe, akire nem nézek fel, akit nem tisztelek minden téren.
Látod, a rázuhanásban viszont egyetértek, ezért nem keresem. És biztos, hogy a legrosszabbkor fog jönni! :-)
Pláne igazad van a racionalitás kérdésben, erről beszélek én is. Ajjaj, lehet, hogy már ennyire öreg lennék...?
Előzmény: banya (22)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 1999.11.10 0 0 23
Na, de lányok! :-)
Emma drága, honnan tudod te ezt a hosszú szőke-dolgot, hm? Ennyire követed az eseményeket? Mindig meglepődök ilyenkor, mert már nem emlékszem hol mit mondtam...de hízelgő, hoy így figyelsz :-)
Ha már itt tartunk, a hosszú szőkék előnyben vannak, ez tény. De nem behozhatatlanban. Te rövid vörös vagy? :-D
Előzmény: Emma (20)
banya Creative Commons License 1999.11.10 0 0 22
Felhívnám figyelmeteket, hogy szerelem és szerelem között is vannak különbségek... Előbb tán defíniálni kéne, nyilván mindenki máshogy éli meg, mindenkinek mást jelent.
Szvsz a szerelem elég irracionális dolog, elvileg jöhet bármikor (a legrosszabbkor is) + mellételepedhetve egy csomó más érzelem is: tisztelet, vágy, szeretet, barátság. De - természetéből adódóan - lehet önmagáért való izé is. Na ez utóbbi eléggé depissé tudja tenni az embert...

Doki, kincsem!
Nem szívesen keserítlek el, de méltatlan lányba/pasiba is bazira szerelmes tud lenni az ember... Nyilvánvaló az az optimális, ha pl. házasságkor szerelmes is vagy, szereted is, ugyanakkor _tudod_, hogy képes vagy vele élni mindenféle racionális érvek alapján.
Keresni meg nem kell, mert egyszercsak rádzuhan! :)))))))))

Egyébként is óvnék mindekit a keresésétől, mert szerintem úgy nem megy. Sőt! Számos csalódás forrása is lehet: azt hiszed, hogy ő a nagy Ő, pedig csak beleképzeled, mert a vágyaid (motivációid, biológiai kényszered, stb.) erre predesztinálnak.

A szerelem soxor jöhet, bár az életkor előrehaladtával óvatossá válik az ember, már nem olyan nyitott, jobban félti az egoját. Következésképpen már nem mindig engedi meg magának, hogy "csak úgy" szerelmes legyen, tehát előtérbe kerül a racionalitás ("Hát kell ez nekem?!"). Ha mégis nagyon eltalálja Ámor nyila, akkor szokik teljesen megőrülni az ember lánya/fia. :)))

Dr.W.Gy. Creative Commons License 1999.11.10 0 0 21
Tudom, hogy csak a profiligából igazolsz... :-)
Beszélj, beszélj, beszélj! :-)

Szvsz, a szerelem olyan mint az orgazmus, amíg nem tudod, volt-e már, addig biztos nem volt. Hát még ha tudod is, hogy nem volt... :-(

Előzmény: sinn (16)
Emma Creative Commons License 1999.11.10 0 0 20
sinn
nem de szeretnek ;-)))
lufi Creative Commons License 1999.11.10 0 0 19
A topichoz hasonlo kerdest en is feltettem mar magamnak, azert kukkantottam ide. A szerelem vagy vonzodas tobb formában kepes megjelenni, ezert en azt gondolom, többször, sőt, elég sokszor lehetsz igy vagy ugy szerelmes. Az, hogy el is hiszed, hogy parod az igazi, a potolhatatlan, es nem kell mar senki mas - ez szvsz. alkati kerdes, + szinten szvsz. kell hozza "szerencse". Arrol is kezd kialakulni egy kepem, hogy az eltero lelki alkatu emberek mennyire mastol esnek szerelembe. Eleg, ha arra gondolsz, rengeteg ember osztonosen szeret kuzdeni, keresi a kihivast, ezert megfullad egy mas szamara biztonsagosnak tuno, neki inkabb fojtogatoan monoton kapcsolatban. De amikor ugyan az a partner elhagyni keszul ot, hirtelen fellangol. Szoval szerelembe esni egy dolog, a szerelmet magas langon tartani pedig egy masik. Nem keves rutin es energia kell hozza. Bar talakoztam en mar vonzo kulseju, bajos am de erzelmileg elkenyelmesedett, sivar lelku emberrel, akire megis buknak a szerelem keresok, es csak kapta az energiat, de alig kellett erte adnia valamit. Egyszeruen a erzelmi sivarsaganak "rendithetetlensege" onmagaban mintha kihivast jelentene, es a szegeny probalkozok belezavarodnak a sajat erzelmuk viharaba.
sinn Creative Commons License 1999.11.10 0 0 18
Csak nem Te vagy a hosszú szoke hajú barátno?
Előzmény: Emma (17)
Emma Creative Commons License 1999.11.10 0 0 17
En csak arrol erdeklodnek, hogy milyen is az ha valaki szerelmes. Mert ha azt mondjatok, hogy amikor a Varga Zoli meghivott fagyizni az oviban nem mindent elsopro szenvedely volt, hat nem irom ala. De azota mar ateltem nehany dolgot, es nem tudom, hogy melyik az a pont amitol kezdve mar ra kell fogni, hogy szerelem. Minden kapcsolatom masert volt szep, es honnan tudnam ot ev tavlatabol centire pontosan mit is ereztem akkor regen, es ez a mostani erzelmeimhez kepest mik az aranyok vagy egyaltalan az elemek amikobol osszekeveredik az erzelem cucc.
Keresni azt ugy kell szerintem, hogy oda kell figyelni az emberekre akik korulotted vannak.Kedves Dr W szerintem inkabb probald szeppe tenni a hosszu szoke haju baratnod eletet, mint kitatott szajjal vard a galambot.
csok
sinn Creative Commons License 1999.11.10 0 0 16
Nálam nincs különbség o és O között, második vonalbeliekkel elvbol nem kezdek:)

Beszélgetni, beszélgetni, beszélgetni!!!

Előzmény: Dr.W.Gy. (14)
Rolo Tomassi Creative Commons License 1999.11.10 0 0 15
Azt hittem voltam már 2x szerelmes, de 1x biztos. Addig amíg valóban szerelmes nem lettem. Egészen más érzés. A szerelem még nem múlt el teljesen, talán nem is fog, átalakul csodálatos, mindent elfogadó szeretetté.
Remélem még leszek szerelmes és most, hogy tudom miről szól, tudom, hogy ez többször is előfordulhat.
Dr.W.Gy. Creative Commons License 1999.11.10 0 0 14
Egy kérdés, ha már galambozunk!
Őszintén áruljátok el, hogyan kell _keresni_ a nagy Őt? Mindig keresem, mindig mindenki keresi, úgy általában: a busozn, a villamoson, egy dizsiben, a munkahelyen, mindenhol. De úgy igazán _keresni_ hogyan kell? Mi a különbség, mikot az ember a nagy Őt keresi, és milyen mikor a kis őt...?
Előzmény: Girland (12)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 1999.11.10 0 0 13
Most komolyan. Én is a lottó ötöst választanám. Fel is teszem itt a kérdést mindenkinek: a pénz boldogít?
Lemondanátok-e a szerelmről a pénzért (jó sokért)?
Nekem egyik sincs, és úgy látom egyik se lesz nagyon, elgondolkoztató a kérdés...

Annak örülök, hogy "szeretnivaló" kategóriába tartozom. Aranyos vagy :-)
Pesszimsita vagyok, depressziós annyira azért nem, idealista meg csak ebben az egy kérdésban, de már illúzióim lassan nincsenek, egyébként borzasztóan materialstán látom a világot - ezért is nehéz az életem az érzelmekkel, túlságosan is "ésszel" szeretek, nem pedig "szívvel".
Nem fordulhat elő, hogy érdemtelen lány kapná a szerelmem, sőt, inkább az arra érdemes nem fogj amegkapni, mert én leszek a hülye hozzá, és az én hibám lesz. Ezt már most tudom :-(

Pipipipipiiiii (ez most a sült galambok invitálása volt)

Előzmény: sinn (11)
Girland Creative Commons License 1999.11.10 0 0 12
Latod, az utolso mondatod,miszerint halalosan lehetsz szerelmes egy arra meltatlan lanyba,teljesen helyenvalo. Ha az ember intenziven keresi,akkor azert eleg nagy az eselye,hogy lesz alapja valogatni,ha meg nem keres,akkor az a bizonyos sult galamb bar bepottyanhat,csak az nem biztos,hogy az igazi lesz,csak azt fogja hinni,mert mast nem ismer es akkor jon a nagyfene csalodas,ha egyszercsak megis megismeri az igazit,miutan mar bepottyant a sultgalamb!-)) Ez most komoly!
Előzmény: sinn (11)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!