Remek motiváció! Fordítsa előnyére a nyomást! Kezében a sorsa, hagyjon mindent figyelmen kívül, hozza a legjobbját. Ha a fejben már 2024-ben odaát jár, akkor nem fogja elérni a célját.
Igen a 2024-es év ilyen szempontból szerintem is már jobban segíti majd a tisztánlátást, de azért Herta még most is iszonyatosan fiatal, márciusban lesz 24 éves, ott van benne a potenciál.
Az hogy ebből mit váltott be egyelőre, azon el lehet vitatkozni, de ott van benne folyamatosan a kitörési lehetőség. Kicsit olyan érzésem van, mint Grahamnél, hogy minden évben az volt a várakozás, hogy na majd most, aztán ez mindig elmaradt. Hertában is azt érzem, ott a lehetőség, eddig az áttörés elmaradt. De pont a kora miatt ez még bármikor bekövetkezhet. :) Igazából én nagyon bánnám ha elmenne az F1-be, mondjuk én mindenkit sajnálok, aki odamegy, mert csak pocsékolja az éveit, de haragudni nem fogok rá, az álmok kergetése viszi előre az embert.
igen szerintem is, erről írtam én is, mivel 2025-ös igénylésnél a 24, 23, 22 fog már számítani és mindkét COVID év kiesik ami miatt 4 szezonból néztek 3 legjobbat. Visszaáll minden a régibe, előző 3 szezon számít
Tehát ha F1-be akarják vinni, akkor a 2022-es és a 2023-as 10. helyért járó 1-1 pontja van. 2 ponttal fog nekimenni 2024-nek. Azaz vagy bajnokként jön F1-be vagy sehogy. (vagy ha annyira görcsölnek akkor évente várnak rá)
Nekem az tűnik logikusnak, ha 2025-re vonatkozó igénylésnél 2022, 2023, 2024 számít. Ez pedig a fenti cikkhez hasonlóan azt jelenti, hogy csak akkor lesz meg neki, ha megnyeri a 2024-es szezont.
0 százalék szerintem is hatalmas túlzás, de Andrettiéknél sincs az a generáció, mint akikkel az apja, az öreg Herta ment egy csapatban: Franchitti, Wheldon, TK.
Nem egy lapon mérhető hozzájuk DeFrancesco, a fejben labilis Grosjean, vagy a szériából teljesen kikopó, leszállóágban lévő RHR, vagy Hinch (aki szvsz mindig is túl volt értékelve) akik mellett ment, mint nagy nevek.
Kirkwood első éve volt Andrettinél, pár ponttal zárt mögötte, viszont ő nyert 2 futamot is
Én inkább azt látom a pályafutásában, hogy a kezdeti lendület, mintha nem lenne már meg benne. Ki tudja mennyi szerepe lehet ebben az F1-es kavarásnak amivel behülyítették. Jövőre sok dolog eldől vele kapcsolatban, mert Kirkwood, Ericsson házon belül már tényleg mérce lesz, és a tudat is, hogy ha F1-es akar lenni akkor itt év végén egy TOP2 kellene.
röhögnék azon, ha a másik amerikai Kirkwood lenne a bajnok Andrettinél, mert akkor könnyen vonzó lehet ő is neki, mivel licenszpontjai adottak lesznek :D
valahol annak kellene utánanézni hogy 33 pontja van-e most vagy 32 (de most alapból nem mérvadó ez, mert 24-ben Indyarozni fog és mint írtam a 2020-as pontjait el fogja bukni ez -20) Idén év elején volt 32, ehhez az idei helyezése alapján 1 pontot rakott, szóval nem lépett előre az F1-es álmaihoz.
kb. 12-13 ponttal áll majd 24 kezdetén "virtuálisan", azaz vagy Indycar bajnoknak kell lennie, (ez 40 pont, itt nincs kérdés), vagy másodiknak. (30 pont). Harmadik helyével és a +20 ponttal kevés lenne ugyanott tartana mint amikor be akarták erőltetni.
De amit írtam mint kitétel mindenképpen bukni fogja, mert a 4 szezonban nem lesz benne 2020, csak 21, mint COVID év, és ez miatt 21, 22, 23, 24-es szezonok 3 legjobb évét fogják nézni a COVID miatt. Onnantól meg ha kiesik az utolsó COVID év a 2021, már csak 22-23-24 lesz a döntő 2025-re.
2020-as eredményei SZERINTEM elvesznek 2024 végére. És neki ez a fájó, mert az a harmadik hely 20 licenszpont.
De annyira kusza ez az egész, én így értelmezem ezt, aztán aki jobban átlátja javítson ki.
Hogy mi a hiteles mérce, az képezheti vita tárgyát. Az azonban szerintem sem (legalább is nekem az első gondolatom volt), hogy messze nem emelkedik ki az IndyCar mezőnyből és nem elég konzisztens.
Persze jövőre meg lehet cáfolni a fentieket. Ez esetben legalább nem a szokásos arcok egyikét kellene majd nézni a bajnoki trófeával.
Nem azt mondtam, hogy most kezdődött, hanem hogy hirtelen. Lehet, hogy megy már pár éve, de akkor nagyon hirtelen jött, kb. az első győzelem után, hogy ez az, ez a srác az új király.
Ebben a sorozatban megverni a csapattársad maximum részleges mérce. Hibázgat elég sokat és a tempó sincs már ott, ami 1-2 éve még volt neki. Ez kevés az F1-hez szerintem.
Én sem értettem ezt a hirtelen kirobbanó hájpot körülötte. De meg kell nézni, hány pontja van jelenleg, mert lehet, hogy az F3 is elég lenne neki. :-( :-)
Jobb pilótát is választhatna az Andretti. Ez kb olyan, mint Ricciardo a Red Bullba vissza. Gondolom 70% a PR sikeresség miatt, 30% az ismeretség miatt, 0% a teljesítmény miatt.
Ahogy nézem meg kéne nyernie a 2024-es évet, hogy legyen elég pontja. És kb ez az egyetlen eset, amikor tényleg érthető átvinni őt. Az azért továbbra is egy vicc, hogy az F2 több szuperliszensz pontot ad. Meg a WEC győztes nem mehetne azonnal F1-be... mintha nem tudna körbeérni a pályán egy WEC győztes pilóta F1 autóval.
ha jól néztem a 2023-as évet úgy kezdte hogy 32 pontja volt
idén év végén összetett 10. lett arra jár 1 pont, így maximum 33.
DE:
"In response to the COVID-19 pandemic, requirement 6 was amended where if the three-season window includes the year 2020 or 2021, then the highest scoring three seasons out of the four previous seasons are to be counted."
így talán még megvan neki az a 20 pont, amit a 2020-as összetett 3. helyéért kapta, (ez tartja a "felszínen") de ezt 24 végén biztosan elbukja, mert akkor az érintett 4 szezon a 2024, 2023, 2022, 2021 lesz, amiből már csak a 21 a COVID év.
Tehát ha jövőre nem alkot nagyot akkor totál esélytelen lesz a licenszre 2025-re. (de lehet Andrettiék 26-ban jönnek)