Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Látom ez a topic süllyedőben van ,de azért írok ide,hátha erre téved valaki..
Nos: az előzmény ,hogy nem vettek vissza rövid kényszerszünet után a munkahelyemre ,pedig imádtam ott dolgozni,alig vártam hogy bemenjek ,majdhogynem az volt az életem. Jó kis állásom volt:(
Több hónapja nem találok nekem való melót...+még a barátom is behülyült, amióta főnök lett elég 'érdekes' a stílusa tisztára mint hitler. stb.
Tehát fogtam magam és mielőtt teljesen kész lennék, jelentkeztem az egyik toborzó irodában szerződéses katonának. 8 általánossal, jogsival és fegyvervizsgával. Mennyi az esélyem a bejutásra? Azt mondták hogy egyelőre telítve van a létszám és hogy várnom kell. Szerintetek mennyit? Bár az alulírottak alapján már nincs is annyira kedvem hozzá.:) Fizikailag mondjuk elég gáz vagyok, a cooper-tesztnek kb.az 1harmadát tudtam 5 perc alatt lefutni. Mondjuk a fekvőtámasz meg a felülés jobban megy. Nézzek inkább más munka után?
nem növöm ki, már mást nőttem ki. Azt nőttem ki, hogy beleférjek a "normális" kategóriába.
És nem téged gyökereztelek, hanem a pacifistákat. Ha te is az vagy, akkor téged is.
Bocs a reakcióidő lassúsága miatt... 2 hónapja írtad. (látszik, hogy mennyire tartom más emberek véleményét)
Valóban nem kellett volna leírnom mindent, amit leírtam. Emiatt már más topicokon is származott bajom. (de éljen a vodka, csak ne tenne ilyen "beszédessé")
"Ha valami normális helyet szeretnél kifogni magadnak azonban, akkor a tanácsom Olaszország: szívesen fogadják a csóró magyarokat (immár két éve hivatalosan is), annyira rohadt vérszegény náluk az emberáálomány.
Ja! S hogy hol tudsz ilyen mókás helyekre jelentkezni? Nagyon eccerű!!! Keresd csak fel az adott ország nagykövetségének a honlapját, ott Katonai együttműködés vagy vmi hasonló link, ott aztán bőven ellátnak infóval, oszt hajrá! Sok sikert!"
"A közszolgálatban történő foglalkoztatás jogcímén alapuló korlátozáson olyan foglalkozások gyakorlását kell érteni, amelyekben a közhatalom gyakorlása kerül a középpontba, tehát valamely állami funkció betöltéséről van szó (például miniszterek, köztisztviselők, bírák, ügyészek, katonák, rendőrök stb.). Abban az esetben ugyanis, ha az adott foglalkozás közvetlen vagy közvetett kapcsolatot mutat a közhatalom gyakorlásával, a tagállamnak jogában áll az érintett munkakör betöltését saját állampolgáraira korlátozni; ez pedig a személyek szabad áramlásának jogszerű gátját képezi.
Az uniós tagállamok teljes nemzeti szuverenitással rendelkeznek saját fegyveres testületeik felett. Védelmi rendszereik megkérdőjelezhetetlenül nemzeti kormányaik irányítása alá tartoznak, s e kormányok közötti egyetlen kapocs az általuk alkotott szövetségek (pl. a NATO) keretében megkötött egyezmények. Ennek értelmében az olasz nemzeti szabályozás határozza meg, hogy magyar állampolgár szolgálhat-e olasz hadseregben."
Na én felajánlok egy kissebb öszeget ha ezt megmagyaráz!!! :-)
Sajnos ez van ezt kell szeretni.Önként mentem sorkatonának,önként mentem szerdzsonak(pedig volt munkahelyem),amit csinálok és ahogy csinálom az mind a nagysasok miatt van,valamikor lelkes voltam a legjobb tudásom szerint láttam el a rámbízott feladatot,aztán szépen lassan kezdtem belelátni a dolgokba.
Szeretnék jó katona lenni,-megfelelni az elvárásoknak-egyenlőre nem hagyják.
Aki volt katona(vagy bármi más fegyveres testület tagja)az tudja miről beszélek.
A haver mikor végzett a rendőr sulival és Pestre került szeretett volna jó rendőr lenni,neki sem sikerült,nem hagyták.
És még egy aproság:mi (a rendőr haver meg én)valahogy éldegélünk,de van néhány haver aki a diplomájával kitörölheti.
Sokmindenben egyetértek veled,van akinek van gyomra hozzá van aki belefárad
Engem nem zavar amit csinálsz csak nem éppen az ehivatottságodról szól a dolog,hanem önös érdek,de mindegy,a te dolgod.A nyúlást meg nem a kis dolgokra értettem....2,5 év után a lakásvásárlás, azt hiszem eléggé helyőrségfüggő(árak miatt) úgyhogy lehet hogy mázlid van (volt). Azért örülök hogy valakinek bejön akár ilyen szinten is,de én csak a szakmai részéről nyilatkozom.Az általad leírt dolgok számomra is világosak, de nem tartom őket dícséretesnek.Viszont igazat adok abban, hogy 8 ált. szakmunkás és még talán érettségivel rendelkezők is jobban keresnek ha okosan csinálják és leszarják a szakmát mint civilben az azonos végzettségűek.
Nyúlom a céget ahol tudom,tanulok(hülyének is néznek) és tavaj augusztus óta feküdni járok be.Szoval bele illek az előbb leírtakba.Ami az ugrodeszkát illeti,mutass nekem egy olyan munkahelyet ahol 2,5 év után saját lakást tudok venni.Elfogadhato alamizsnáért zéró munka.Tanulgatok még kicsit,aztán másik munka után nézek
Hát nem sok embert láttam akinek ez jó ugródeszka volt,max aki szétlopta az agyát"anyagi ugródeszka".Aki meg a szakmában képezte magát saját szabadidejében vagy akár munkaidőben azt meg hülyének nézték és úgy is bántak vele, Nem illett bele a szarokbele idillbe.Leírhatnád milyen ugródeszkára gondoltál,hátha tudsz valamit amivel visszacsábítasz? :)
Még egyszer zavarnék... végigolvastam hozzászólásaidat, és csak megerősíteni tudom őket. Hasonló tapasztalatokat szereztem én is, ráadásul nem csak a honvédségnél, hanem más fegyveres szervnél is. Az állomány legalább fele alkalmatlan, csak a fizetéséért jár be. ISZONYÚAN BOSSZANTÓ!
Bocsi utánanéztem... Valóban megvannak még az egri felderítők. Úgy kb. tíz éve meg akarták őket szűntetni - ha jól emlékszem - ezért gondoltam, hogy megszűntek...
Nem biztos, hogy jól tudom, de információim szerint Egerben megszűnt a felderítő zászlóalj, mint ahogy Győrben és Pécsen is. A NATO kötelékeibe tudomásom szerint Tatáról, Hódmezővásárhelyről és Szolnokról mennek.
Szeva Kb!!A Nato "kontingenshez(remélem jól írtam)kell nyelvtudás(magyaron kívül)?
azt nme tudom hogy jól hallottam-e hogy magyarok Szaúd arábiában is állomásoznak.+1 akiket most akarnak kiküldeni irakba kb 150 főt...azok honnan kerülnek ki?mármint melyik "egységből"?
Olvasgatom,de feleslegesen nem okoskodom.Hát 5 év alatt ált. 3-szor lehet kijutni.A négyhez nagy mázli kell, csók nélkül.Mivel bevonulás után legalább egy évig nem valószínű,hogy kijut valaki, nem azért mert nem alkalmas, csak azt mondják nem szopott még eleget ahhoz ,hogy kimenjen (mintha ajándék lenne, ezt éreztetik is, pedig oda is mindenki melózni megy)bár attól függ mikor következik az adott dandár és mennnyire van emverhiány. (pl. most jön haza debrecen és megy ki tata,koszovo-rol és macedóniáról van szó)Tehát fontos a bevonulás időzítése is.Meg azon is szoktak szarozni hogy pl a 3., ha 5 évről van szó, úgy jön ki, hogy mire hazajön a katona, majdnem lejár a szerződése és ők nem szeretnék hogy bárki leszereljen tehát még a kiutazás előtt aláiratnak egy újabb szerződést,hogy még külszolgálat után legalább egy évet bentmaradjon.Valami törvényre hivatkoznak, de ennek érdemes utánanézni,hogy létezik-e, ha valaki komolyan gondolja. A legszarabb az ha valaki pont akkor vonul be amikor, éppen indulnak ki,mert így 1,5 évet kell várnia a következőre.Ezért is fontos az időzítés. Egy példa mert amit írtam elé zavaros: bevonulás, kb egy év itthon,fél év kint,1 itthon,fél kint, 1 itthon,fél kint.fél itthon.lejárt az 5 év.Ez egy tök ideális és ha nem kötözködnek vagy észre sem veszik hogy csak fél év maradt a szerződésből az utolsó után,akkor nem is kell hosszabbítani. Ennél mégjobb ha egyből fél év itthon után már kitud menni,végigzongorázva ugyanezt ,csak marad egy év a 3. külszolgálat után,ami meg azért szar mert megint mehetne a következővel ki az év végén. Még valami a szerződéshosszabbításnál mindig 2-3 évet akarnak ráerőltetni mindenkire hogy csak így lehet stb..bla-bla,pedig van lehetőség 1 év hosszabbításra is. +csak nato és nato misszió között kell kivárni az 1 évet (Pl:koszovo, macedonia, szarajevo)ha valaki ensz-be (ciprus, sina,ha meg megvannak)szeretne menni ott nem kell kivárni ha van hely bekerülhet bár csók nélkül ilyenről még nem hallottam,hogy nato misszio után pl. fél évvel ensz, de jelentkezni attól még lehet. Ki tudja?Az ensz misszió egy év is lehet. Kb. ennyi,ha van még valami,ha tudok, szivesen válaszolok.
Nem dobnák ki mert fel sem vennék:-))))Na jó nem kenyerem a beszólongatás.pláne olyannak akit nme is ismerek...de fel kéne keresnie egy fejtágítót az hót zihher