Keresés

Részletes keresés

Solya Creative Commons License 1999.10.19 0 0 251
Én topokat, kispólókat szoktam venni, de azt dögivel. Azok tényleg olcsóak és jók. Nekem legalábbis a célnak megfelelnek, rövidnacihoz, joggingnadrághoz, akár egy kis szoknyához abszolút jó. És variálhatók, ez az igazán klassz bennük. Ezért szeretem a nyarat, nyáron úgy lehet öltözködni! Télen meg megfagyni... :-( Csak akkor jó, ha van hó is. Különben utálom. És ti hogy vagytok ezzel?
Előzmény: Mia_Wallace (249)
fülöp Creative Commons License 1999.10.19 0 0 250
Na végre valaki megbiztat engem is! Most mennem kell, de holnap reggel újra itt!
Mia_Wallace Creative Commons License 1999.10.19 0 0 249
Most jut eszembe, hogy mégis van egy pulcsim, amit a munkatársam itt a piacon vett magának még tavasszal, de túl szűknek találta, és eladta nekem. Nagyon jó kis puhos anyagból van, meleg, szürke, szépséges. Tök olcsó volt (kb. 2 eFt), és azóta is teljesen jól néz ki, pedig gyakran hordom... :-)
Solya Creative Commons License 1999.10.19 0 0 248
Hát igen... De nálam volt már, hogy ugyan nem jóval olcsóbban, de olcsóbban vásároltam és jó minőséget, szóval ki kell fogni, néha sikerül. Bár ritka. A lényeg az, hogy megtörténhet. Ha az árusok is úgy akarják. Na igen.
Előzmény: fülöp (246)
Mia_Wallace Creative Commons License 1999.10.19 0 0 247
Négy éve dolgozom egy köpésre a piactól, de még csak egyetlen egyszer jártam ott, akkor virágot vettem. Ruhát még soha... Nem tudom, valahogy nincs bizalmam azokhoz a cuccokhoz.
De lehet, hogy már találkoztunk valahol itt a környéken. :-)
Előzmény: fülöp (245)
fülöp Creative Commons License 1999.10.19 0 0 246
Ja, későn frisítettem. Szóval, Solya az az igazság, hogy ez a most ez kb. egy hete. Azóta sokat volt rajtam, de már leszakadt egy gombja :( szóval ha minőséget akarsz, ne a piacokon keresd. Ezek amolyan vészhelyzet-megszüntető megoldások, mikor mondjuk már nincs türelmem 500 helyre elmenni, viszont tudom, hogy ott olcsóbban kapok olyat, amire szükségem van. Persze azután találtam egy sokkal jobbat, mindössze 3000 Ft-ért egy butikban, ami erős anyagból volt, és finomabb kötéssel :( De lehet, hogy azt is megveszem és akkor 2 lesz.
fülöp Creative Commons License 1999.10.19 0 0 245
És találtál már valamit a piacon? Jaj, de izgi! Lehet, hogy már elmentünk egymás mellett :)
Mia_Wallace Creative Commons License 1999.10.19 0 0 244
Tyrex,
ezt már többen említették azok közül, akik elég közel kerültek hozzám, hogy érezzék... :-)))
Előzmény: Tyrex (240)
Solya Creative Commons License 1999.10.19 0 0 243
A budai kicsit messze van... De ezt tapasztaltam már én is más piacokon. Venni még nem mertem, mert nem tudom, meddig tart az anyaga (mondjuk a zsenília az amúgy sem sokáig...). Mikor volt ez a most vettem? Tapasztalat van már?
Előzmény: fülöp (241)
Mia_Wallace Creative Commons License 1999.10.19 0 0 242
Én is közel dolgozom a budai Skálához. :-)
Előzmény: fülöp (241)
fülöp Creative Commons License 1999.10.19 0 0 241
Na, akkor ezt a nevet megjegyeztem! Jut eszembe, a Trésort próbáltam én is, és nagyon fincsi volt! Szülinapomra kaptam, azóta sincs :)) Még piactémában: közel dolgozom a budai Skálához, amellett van egy piac, így oda szoktam járni. Az entikumhoz tartozó árusok néha szemérmetlenül alacsony árakon kínálják a portékát (hosszú fazonú zsenília gombos kardigán 1500) most vettem ott egy fekete buklé (így kell írni?)kardigánt, imádom. Ha nektek közel van, nézzetek el oda is!
Tyrex Creative Commons License 1999.10.19 0 0 240
Bocsánat, hogy csak úgy beleszólok a társalgásba, de itt meg kell jegyeznem a Laura Biagotti illatától sajnos egyszerüen elvesztem fejem.
Előzmény: Mia_Wallace (238)
Solya Creative Commons License 1999.10.19 0 0 239
A kedvesem akarta egy időben, hogy Red Jeans-t használjak, de nekem nem ízlett, úgy érzem, valahogy nem hozzám való illat. Aztán lehet, hogy a bőrömön egy kicsit felszívódva más lenne, de így magamra fújva és rögtön szagolva nem volt nekem való.

Most reggeli fürdés után Kookai (citromsárga), esti fürdés után csak a tusfürdőm, vaníliás Palmolive. Azt csak a párom érezheti rajtam, így csak neki szól... Egyébként finom illata van.

Régebben Trésor, annak fergeteges illata van, de nagyon drága, úgyhogy kénytelen voltam leszokni róla:-(

Mia_Wallace Creative Commons License 1999.10.19 0 0 238
Régen én is Red Jeans-t használtam. Meg egy csomó minden mást, ami megtetszett. De pár éve megtaláltam az Igazit. Laura Biaggotti: Sotto Voce... Isteni.
fülöp Creative Commons License 1999.10.19 0 0 237
Sajnos nem vagyok nagy parfümszakértő, bár az illatokat imádom :-)) Én azt használom, ami éppen megtetszik. Pillanatnyilag valami kimondhatatlan nevűt, nem is emlékszem, de majd otthon megnézem. Egy időben tetszett a Naf-Naf, az Indiana Summert mindig is imádtam, aztán van valami Red Jeans vagy mi, az is nagyon jó. De imádok sok mindent megszimatolni, és kiválasztani a legjobban hozzám passzolót, csak valahogy mindig elhanyagolom ezt a kérdést. (A páromat már fűzöm egy ideje, hogy lepjen meg egy neki tetszővel, de úgy tűnik, még puhítani kell!)
Mia_Wallace Creative Commons License 1999.10.19 0 0 236
Ffiparfüm? Életem első nagy szerelmének az illata jut eszembe, ő Kouros-t használt (remélem, jól írtam le a nevét). Azóta is elszorul picit a szívem, ha valakin azt érzem... :-)

És TI mit használtok? Ez rengeteget elárul ám!

alejandro_magno Creative Commons License 1999.10.19 0 0 235
Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!
Micsoda finom NŐillatok vannak itt! ;-P-D-b
Nyammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!
Solya Creative Commons License 1999.10.19 0 0 234
Aha, az újpesti is jó, ott parfümöt szoktam venni, mert nem vizezett, mégis olcsóbb több ezer forinttal. Apropó, nektek melyik az a férfi illat, amitől megvesztek? Az én kedvesem olyat használ, hogy ihaj. Szerintem ez is közrejátszott, hogy totálisan belezuhantam. Elárulom: Versace: Blue Jeans. Az olyan nagyon vávávúú:-)

Szóval a piacra visszatérve: igen, annak tényleg ez az egy hibája van, de ettől függetlenül lehet tök jó darabokat találni. Turizni nem szoktam, mert még sosem volt szerencsém. Bezzeg a barátnőmnek... Onnan van két bombajó bőrnacija. Átszabatta és befestette, olyan, mint a zúj, csak jóval olcsóbban...

Előzmény: fülöp (233)
fülöp Creative Commons License 1999.10.19 0 0 233
Sajnos a varratással eddig nem volt szerencsém.
1. A nővérem nagyon ügyesen varr, minden ruháját ő alkotta. Nekem azonban nem hajlandó varrni, mindig azzal nyúz, hogy ő majd megmutatja, hogy kell, én meg varrjam meg magamnak. Két évben egyszer varr nekem valamit, de az meg az ő ízléséhez méltó tiritarka darab, amit jó esetben is évente egyszer veszek fel! Hát nővér az ilyen?
2. Egyszer elmentem egy nyugdíjas varrónőhöz, aki varrt nekem egy szoknyát, de minden alkalommal, mikor odamentem a lakására (ott dolgozott) vagy le kellett törölni a konyhai lámpát ('jaj aranyom, én már olyan öreg vagyok, de te eléred'), át kellett rendezgetni a kolbászait a kamrában (hasonló kifogásokkal), egyszóval szörnyű volt. Azóta nem voltam ott. És a legnagyobb csapás: a szoknyát egyszer sem vettem fel, mert eltűnt, és egy év után vettem észre a szekrény mögé becsúszva, molyok által szétrágottan :-((( Na mondjuk ennyit a rendszeretetmről is!
Vásárlás: az újpesti piac sem rossz, csak hiába nagy, ugyanazok a cuccok vannak mindegyik standnál. Turkizni szoktatok? Én szeretek mazsolázi, néha lehet is jó cuccokat találni, de ezek inkább csak kiegészítők. A téli kabátomat (fekete szövetkabát) a Ciánkáliban vettem, ez nagyon jól néz ki, és olyan finom meleg! Egyelőre ennyi.
Solya Creative Commons License 1999.10.19 0 0 232
Nekem apósom szokott varrogatni:-) Pontosabban remélhetőleg jövendőbeli apósom. Ugyanis divattervező, és ha egy-egy modell megtetszik neki, akkor fogja, és megvarrja nekem is. Kaptam tőle egy nyári nadrágkosztümöt, egy fekete kosztümnadrág-féleséget, egy miniruhát, egy kardigánt a hozzá illő garbóval, millió egy kis topot meg női pólókat, és mégsincs ruhám:-( Legalábbis téli. Cipőből sosem elég:-) Egy-két márkás cuccért kiadok több pénzt is, pl. egy farmerért, mert az tuti, tovább tart (ajánlom a Replay-t), az edzőcipőm minden második évben cserélem, mert nem megy szét, csak kicsit enged az alakjából, egyébként Adidas, meg a melegítőm, ami még márkás, az Nike, de ezen kívül semmi másnál nem érdekel, hogy bele legyen írva, milyen márka. Az a lényeg, hogy strapabíró legyen az anyaga, jól nézzen ki, rajtam is, azonkívül menjen stílusban a többi ruhámhoz, jól kombinálható legyen más darabokkal. Na ilyet a legnehezebb találni:-)
Előzmény: Mia_Wallace (231)
Mia_Wallace Creative Commons License 1999.10.19 0 0 231
Szerintem olcsón nem lehet jó minőségű cuccokat kapni. Nekem van néhány időtálló darabom, amiket vagy varrattam, vagy valóban márkás holmik, de tényleg csak néhány darab. Olcsóbb, no-name cuccokat veszek általában, mert úgyis megunom, mielőtt tönkremegy. Lehet, hogy így többe kerül a ruházkodás, mint ha inkább csak néhány, valóban jó minőségű ruhát vennék, de csak hosszú távon. Én meg MOST akarok új ruhákat, és nem bírok spórolni. :-)
A GAS ruháim (amik viszonylag drágák) nagyon hamar tönkremennek, néha hamarabb, mint egy JAZZ-holmi. Lehet, hogy bennem van a hiba? Mindig betartom a mosási útmutatót, és mégis. Nem is veszek többé GAS-t. Tök gáz. :-)))
Most azt tervezem, hogy varratni fogok. Imádok olyan ruhákat hordani, amiket pontosan rám szabtak, és nem jönnek velem szembe az utcán. Javaslom mindenkinek, akinek van ügyes ismerőse. Persze farmert pl. venni KELL, kabátot is célszerűbb, a sok-sok cipőről már nem is beszélve (cipőbolond vagyok!). :-)
Solya Creative Commons License 1999.10.19 0 0 230
Na igen, a JAZZ...Kétszer vettem ott nadrágot, először és utoljára.

Piacként a Kőbányai Bazárt (figylem, nem összetévesztendő a Kőbányai úton lévő Négy Tigrissel! Az a kínai piac és életveszélyes) tudom ajánlani, kínaiak szinte nincsenek, románok sem nagyon, csak a gagyi soron, általában maszekok vannak kint, viszonylag jó áruval, az ár viszont nem alacsonyabb, mintha üzletbe mennél be. Ritkán lehet találni olyat, ami olcsóbb, mint boltban, de mivel nagy a terület és sokan vannak, van választék. Oda szoktam járni, de nyáron kicsit megorroltam, mert nem találtam olyat, amit elképzeltem és nem mentem néhány hónapja. Lassan aktuálissá válik, csak unom, hogy ha oda megyek, télen megfagyok, nyáron hőgutát kapok. Azért gondoltam, hátha valaki tud olcsót és jót, fagyoskodás nélkül.

Előzmény: fülöp (229)
fülöp Creative Commons License 1999.10.19 0 0 229
Ne sajnáld, Mia! Én hiszem, hogy a Sors vagy akármi a legjobb pillanatban hozza össze az embereket, amikor készek egymásra. Úgyhogy nem vesztettél semmit. Ami a vásárlást illeti, gondolom mindenki szeretne jó cuccokat olcsón venni :-) Ezt Bp-n igen nehéz elérni. Én pl. vettem már a Jazzban néhány nadrágot, felsőt, amik jól is néznek ki, viszont a minőségük pocsék :-( Pedig nekem sincs pl. meleg nadrágom, és pulcsit is szeretnék. Nos, ki tud valami JÓ helyet? Ha nem akartok reklámozni, írjátok körül :-)Vagy pl. piactéren mi a helyzet?
Sorsha Creative Commons License 1999.10.19 0 0 228
Hát ez egészen olyan, mintha egymásnak lettetek volna teremtve.

Őszintén, valami hasonló történt velem is. Odamentem hozzá egy buliban, bemutatkoztam, aztán elfelejtettem, s amikor pár hét múlva moziba hěvott, azon aggódtam, vajh felismerem e.
De ez már történelem.
Mingyá hivatalosan is összebútorozunk.

Mia_Wallace Creative Commons License 1999.10.19 0 0 227
Sorsha, hát éppen ezért vagyok ekkora gondban! Még soha nem kellett küzdenem pasiért, és mindig azt mondtam, hogy nem is fogok soha ilyesmin gondolkozni sem. De azóta tudom, mit jelent, hogy soha ne mondd, hogy soha... és hidd el, ha ismernéd az embert, megértenél. :-))) Ő az én sorsom. :-)
Évek óta ismerhetném, de valahogy mindig elkerültük egymást. Illetve egyszer (kb. 6-7 éve!) odamentem hozzá egy buliban, megfogtam a vállát, mélyen a szemébe néztem, és mondtam neki valami óriási őrültséget (amire ő szó szerint emlékszik a mai napig), aztán otthagytam. Ezt ő mesélte el nekem nemrég, én már el is felejtettem - az epizódot is, meg az arcát is. :-)
De ő emlékezett rám. :-)
Solya Creative Commons License 1999.10.19 0 0 226
Hát, ez is jó megoldás:-))
Előzmény: Sorsha (225)
Sorsha Creative Commons License 1999.10.19 0 0 225
Téli bevásárlás engem is érdekel,. Ja és itt vagyok, olvasok, de érdemen most éppen sokkat nem tudok hozzászólni, én ugyanis mindig megvártam, hogy megszerezzenek:)
Solya Creative Commons License 1999.10.19 0 0 224
Na igen, sürgősen nadrágokra van szükségem, viszont nem igen találok az én ízlésemnek megfelelőt. Ha meg igen, akkor a pénztárcám tiltakozik élénken. Pulcsik is kellenek, de nincs normális, legalábbis én nem találok. A cipőn már túlvagyok, szerencsére, de az sem volt egyszerű baleset... Van valakinek titkos lelőhelye esetleg, amiről most lerántaná a leplet? Részemről alig várom a BS karácsonyi vásárát, mert ott mindig találok valamit, csak az a gáz, hogy addigra igencsak hónaljig benne vagyunk a télben...
Előzmény: fülöp (223)
fülöp Creative Commons License 1999.10.19 0 0 223
Helló, egyetértek Solyával: a határidőt te szabtad, úgyhogy te is tolhatod ki, ha akarod :-))). Sajnálom, hogy viszi a csajt, de ez sajnos elég logikus volt. Na mindegy, majd a síelésnél...
Amúgy van még itt valaki hármunkon kívül? Megtárgyalhatjuk a téli öltözékek beszerzése körül adódó problémákat :-))
Solya Creative Commons License 1999.10.19 0 0 222
A fenébe! MIndegy, most majd tényleg tisztán fogod látni a helyzetet, és ha negatív lesz a barátnőjével egész hétvégén, akkor tiéd a pálya.

Huhuhú! Irány a fodrászat!!! És csak így tovább, a terveid nagyon jók!

Antonio Banderas? Akkor viszont a természetébe nem fér bele az elutasító és hűvös viselkedés, amennyiben szíve hölgye a lány, nem gondolod? Akkor legalább egy-két kedvesebb pillantást csak vetne rá, főleg, ha a lány ennyire rajong és dilizik érte!

Hát, most már tényleg nagyon kíváncsian várom a fejleményeket! És ha a hétvége nem elég, akkor bizony kitolni azt a határidőt, lehetőleg beláthatatlan ideig:-)

Előzmény: Mia_Wallace (221)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!