Ne várd, hogy lemondjak, mert azt én nem tudok,
Örülök, hogy sztársertés vagyok.
De tudom jól, hogy eljön majd a nap,
És nem lesz semmi, ami majd visszatart,
Mert sehol sem tudtam megnyugodni még,
De ha nem lennék paraszt élni sem tudnék.
[: Spion a pártban, azt mondják az vagyok.
Spion a pártban, tudom, hogy az vagyok.
Maris a társam, pártelnök vagyok.
Épül a házam, hát ne nyaggasatok! :]
Szerszám nélküli párt lesztek nélkülem,
És meglehet, ezt sokszor élvezem.
És a nagyválasztmány sem válthat le már,
És emlékezni fog mindenki rám,
És nem tudom, hogy mi történhet még,
De ha nem lennék paraszt élni sem tudnék.
[: Spion a pártban, azt mondják az vagyok.
Spion a pártban, tudom, hogy az vagyok.
Maris a társam, pártelnök vagyok.
Épül a házam, hát ne nyaggasatok! :]
Azért az sem mellékes, hogy közben a farvizen Viktor is fegyelmezett! Ugy kivágot 2 perc alatt 2 FIDESZ-es államtitkárt mint a sz...t, mert azok nem voltak kellöen szófogadók.
Csak kombináció, mivel a törvény és a házszabály nem intézkedik a jelenlegi "törvénytelen" helyzetről:
1. Egy pártnak csak 1 frakciója lehet, az most a "torgyántalanított"- kisgazda párti frakció
2. Torgyánék, mint Párt megvonják a jogot a frakciótól. Erre Áder-nál nincs esélyük, mivel ő politikai szempontból itél, de a Bíróságon van, hiszen a kisgazda párti névhasználat és jogok akkor is a Párthoz tartoznak, ha erről külön szabály nem szól. Ez normális ember számára trivialitás és a törvény lényege/szelleme is egyértelművé teszi.
3. Torgyánék létrehozzák a saját kisgazda frakciót
4. A "torgyántalanítot" frakcióról az ügyrendi bizottság szavaz
A jelenlegi politikai erőviszonyok persze inkább más kombinációkat valószínűsítenek.
"Szentgyörgyvölgyi Péter lemondását azzal indokolta, hogy a Torgyán Józseftől kapott szerdai levél ...durva hangvételű volt és valótlanságokat tartalmazott..."
Vazzeg mióta ilyen finnyás ezeknek a gyomra!?
PACALT NEKI!!!
Információink szerint a Fővárosi Bíróság
csütörtökön dönt arról ki lesz az FKGP elnöke.
Szintén csütörtökön dönt a parlament ügyrendi
bizottsága arról, hogy kizárják-e Torgyán Józsefet
az FKGP frakcióból. Közben Torgyán felszólította a
kisgazda frakcióvezetőt: "javítsa ki" a kizátásáról
szóló szabálytalan határozatot.
Kit választ a bíróság?
Fővárosi Bíróság várhatóan csütörtökön dönt arról, hogy a hétvégi
ceglédi gyűlésen megerősített Torgyán József, vagy a budapesti
gyűlésen megválasztott Lányi Zsolt-e a kisgazdapárt elnöke. Lányi
hétfőn kérte, hogy őt ismerjék el a kisgazda párt elnökének.
Amennyiben ez így történik zárolják a párt vagyonát.
Ügyrendi bizottság is holnap dönt
Az ügyrendi bizottság csütörtökön
rendkívüli ülésen tárgyal arról, hogy
Torgyán Józsefnek a független képviselők
között van-e a helye. Információnk szerint
több kormánypárti és ellenzéki bizottsági
tag is úgy gondolja, hogy Áder Jánosnak
nincs mit mérlegelnie, el kell fogadni a
kizárásról szóló bejelentést. A testület
elnöke szerint egyértelmű a jogi helyzet, de
véleményét csak holnap közli.
"Szerintem nincs joghézag, de még senki
sem tette vitássá kizárását a frakcióból." -
mondta Salamon László.
Közben a kisgazda frakció lecserélte a bizottság két Torgyán-pártinak
tartott képviselőjét: Pallag Lászlót és
Pancza Istvánt. Helyettük Kurucsai Csabát és a pártelnök egyik politikai
ellenfelét Bánk Attilát küldték a testületbe. Szentgyörgyvölgyi Péter
kisgazda frakcióvezető azt mondta: az még egy korábbi elképzelés volt,
hogy az ügyrendi bizottságba jogász végzettségű képviselők kerüljenek,
és az csak véletlen, hogy a helycserék épp most történtek meg.
"A filozófiában tanították, hogy az objektív
események sorában szükségszerűen
mindig vannak véletlenek. Ez az." – mondta
a frakcióvezető.
Politikai motíváció
Pallag László szerint egyértelműen
politikai okok miatt hívták őt vissza a
bizottságból: "Salamonéknak most
szívessége tesznek, meg a Fidesznek,
hogy kivettek engem a bizottságból meg a
Pancza Pistát. Ez nem szakmai kérdés,
hanem politikai, súlyos politikai kérdés."
Szentgyörgyvölgyi nem vonja
vissza a bejelentést
Szentgyörgyvölgyi nem vonja vissza a
bejelentést
Szentgyörgyvölgyi Péter továbbra is
fenntartja, hogy Torgyán kizárása jogszerű
volt, ezért nem vonja vissza az Áder
Jánosnak tett bejelentését. A frakcióvezető
hozzátette: "Abnormális helyzet lesz, ha egy
párt vezetője a függetlenek között ül a
parlamentben, de ez a döntés
törvényességén ez nem változat."
Fejér és Tolna megyeiek Torgyán mellett
Közben az FKGP Fejér Megyei Szervezetének, a Torgyán József vezette
kisgazdapárt által megbízott elnöksége nyilvánosságra hozta
állásfoglalását, miszerint: "A magyar politikai rendszerben nem a
frakciónak van pártja, hanem a pártnak frakciója. Néhány képviselő nem
zárhatja ki egy koalíciós párt elnökét saját pártjának a frakciójából." A
szervezet leszögezte, hogy a ceglédi nagygyűlésen egyöntetűen
bizalmat szavaztak Torgyán Józsefnek.
Szintén Torgyánt tartja pártelnönek az FKGP Tolna Megyei Szervezete,
akik leszögezték: "A Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt
egy és oszthatatlan!"
Ki is nyerte az első fordulót '98-ban (kapott legtöb listás szavazatot)? Na ugye, és még te hülyézel le engem... Nem emléxel mit mondott a Gyufa? (akkor is be volt állva, de akkor érthető volt)
Torgyán levelet írt Szentgyörgyvölgyinek a kizárás-ügyben
--------------------------------------------------------------------------------
Budapest, 2001. május 9. (MTI) - Levélben szólította fel Szentgyörgyvölgyi Pétert Torgyán József kisgazda pártelnök, hogy a képviselőcsoportból való, általa szabálytalannak tartott kizárásával kapcsolatos "súlyos jogi tévedését" az FKGP parlamenti frakcióvezetője a házelnökhöz címzett nyilatkozattal korrigálja.
Torgyán József, aki az MTI-hez szerdán juttatta el a levél másolatát, jelzi, hogy a dokumentumot megküldi Áder Jánosnak, az Országgyűlés elnökének és Gyimóthy Gézának, a parlament alelnökének is.
A kisgazda pártelnök a levélben megismétli korábban is közölt kifogásait a frakció hétfői döntésével kapcsolatban. A levélben Torgyán József úgy vélekedik, hogy Szentgyörgyvölgyi Péter "Haynau statáriális bíróságainak példáját" is szem előtt tartva folytatta le az eljárást. +++
Szerintem Torgyán nem hipnotizál senkit, viszont nagyon tehetséges hordószónok, és ebben a műfajban manapság van kereslet, mert egy jelentős, a vadkapitalizmus kénye-kedvének kiszolgáltatott réteg lecsúszása nem elkerülhető.
Itt találja meg tömegbázisát Torgyán is, Csurka is. Nem véletlen kettejük nemtelen marakodása. Ezeket a rétegeket hagyományosan a baloldal szokta képviselni, de mivel azok éppen lejáratott státuszban vannak, szabad martalékává válnak azoknak, akik a számukra érthető nyelven beszélnek hozzájuk, amely jelmondatokból és jelszavakból áll.
Szerintem Torgyánnak igaza van, amikor azt állítja, hogy a kisgazdapárt nélküle olyan, mint a vőlegény szerszám nélkül. Egyetlen mostanában közismertté vált kisgazda politikusról sem lehetett sokat tudni azokból az időkből, amikor Torgyán az Antall kormányból történt kiebrudalása után újraalkotta a pártját, róla viszont mindig lehetett hallani. Lényegében az ő kreatúrája a jelenlegi FKgP, de ennek ellenére mélységesen erkölcstelen az, hogy saját birtokának tekinti. A tulajdonos és szülőatya jogán érvényt akar szerezni jogainak, de úgy látszik, a gyerekek felnőttek. Bárcsak ne találna újabb családot magának! De a lecsúszó rétegeket más egyelőre nem tudja megszólítani.
Mégiscsak pofátlanság, hogy a MaPoP vezető személyiségei döntsék el az FKgP-n belül folyó harc különböző fázisaiban, hogy kik a forduló nyertesei. Nem az óvodában vagyunk!
Ha ez egyértelmű lenne, akkor azonnal el lehetne dönteni, de Áder Jánosnak biztosan most is nagyon sok más dolga akadt, csak ezért nem válaszol azonnal Szentgyörgyvölgyi levelére.
Miért elegendő jogilag 178 küldött megjelenése ahhoz, hogy nagyválasztmánnyá alakuljon át egy politikai gyűlés? Lehet, hogy ezt vonta kétségbe Kiszely Katalin is, amikor távozott?
azért, ha belegondolok, az elmebetegek ritkán magányosak.
a végsőkig kitart Gyogyóska Gejza, és ismét felbukkant Maczkó Ági is.
Hiába, jól mondta Churchill:
A politika olyan, mint a pöcegödör. Ha megmozgatják, a nagyobb darabok kerülnek felülre.
Nem csoda, hogy ovi is csak 4szemközt tárgyalt ezzel az idiótabarommal...szerintem vitykának is qrva ciki lehetett "Józsi bátyámozni", qrvára meghallgattam volna ezeknek a parasztoknak a párbeszédét...hogyaszongy viktor, igen józsibátyám, kár, hogy nincs zsíros (kövér :)) bajusz amit közben lehetne pödrögetni...
YERICO: diplomájának mi is volt a címe? Úgy emléxem ebbe a kérdésbe is belefutott 1párszor...
Láttátok tegnap este az Aktuálisban? A nyílt kérdésre, miszerint kilép-e a koalícióból, közölte, ő kezét és szavát adta Orbán Viktornak, hogy a ciklus végéig együtt kormányoznak, ugyanakkor a koalíciós szerződés szerint nincs joga a miniszterelnöknek mérlegelni, a kisgazdik által delegálható miniszterek, államtitkárok visszahívásáról, ha azt a kisgazda párt kéri. Baló megjegyzésére, miszreint a miniszterelnök ennek ellenére láthatóan mérlegel, Torgyán közölte, majd megbeszélik ezt a miniszterelnök úrral, a koalíciós szerződést neki is be kell tartani.
Lesz még ebből egy-két menet.
Közéletünk klasszikus szereplője Cegléden bebizonyította, hogy kezdi régi formáját hozni és ha lesz elég egészsége és ereje, meg fogja mutatni, hogy ismét be fog kerülni az országgyűlésbe, akárhogyan is fogják nevezni azt a pártot, amelyiket vezetni fog.
A demokrácia elveitől megszédült reformkisgazdák megpróbálták elvenni tőle az általa életre keltett pártot, de ez nem sikerült nekik, jogi eszközökkel pedig nem lehet egy ügyvédet sarokba szorítani.
Lehet. Azonban soxor mi magunk kreálunk magunknak problémát. Nem kétlem, hogy a privatizáció felülvizsgálata (figyelem, horvát parlament a napokban megszavazta, hogy náluk legyen!) mellett lesz energiájuk józsi bá tökeinek megszorongatására! Hogy burkoltan mire célozgatsz, nem tudom. Mivel csak sejtéseim vannak, kérlek írd le egyenesen, és akkor tudok reagálni rá.
A "bolsik haza" felszólítást pedig tojonak kellene végre magára értelmeznie! :-(
Én se tudok rajta röhögni. Torgyán vagy súlyos elmehábordott vagy bolsi (!) ügynök. Itt más lehetőség már _nincs_! Nem lehet véletlen, hogy már másodszor ver szét egy nemzeti kormányt! :-((
Torgyán József az FKGP-frakcióban: kinn is, benn is
Újabb pofon a kisgazda elnöknek
Húsz kisgazda képviselő szavazta meg tegnap, hogy Torgyán Józsefet zárják ki a parlamenti frakcióból. A döntés -- miután Áder János házelnök nem jelentette be a változást -- nem "jogerős", ám jelzi: a képviselőcsoportban lassan egyértelmű többségbe kerülnek a pártelnök távozását követelő politikusok.
Munkatársunktól
Áder János házelnök tanulmányozza az FKGP frakcióvezetőjétől, Szentgyörgyvölgyi Pétertől kapott értesítést, amely szerint a kisgazda képviselőcsoport tegnapi ülésén kizárta soraiból Torgyán Józsefet. A házelnöknek e kérdésben adminisztratív jogköre van, ám ellenjegyzése "elnyeréséhez" a döntésnek szabályosnak kell lennie. A tegnapi frakcióülésen a Világgazdaság információi szerint 25 képviselő írta alá a jelenléti ívet, de a titkos szavazáson már csak 23 voksoltak. A pártelnök kizárását 20-an támogatták, ketten tartózkodtak és egy ellenszavazat volt -- mindezt Szentgyörgyvölgyi Péter is megerősítette, több kisgazda politikus azonban ellentmondó számokat közölt. Ennek oka részben az lehet, hogy az ülés kezdeti, szakmai kérdésekkel foglalkozó része után több képviselő távozott, akik a jelenléti ívet nem írták alá.
A frakciószabályzat szerint a kizárásról csak a képviselőcsoport teljes ülése dönthet, a kizáráshoz pedig kétharmados többségre van szükség. A teljes ülés kitétel a döntést érvénytelennek tekintők egy része szerint az jelenti, hogy az összes képviselő kétharmadának, a 42 fős frakció esetében 28 honatyának a döntése szükséges a kizáráshoz, mások szerint viszont elég, ha a kétharmaduk jelen van. Az tény, hogy a tegnapi ülés egyik kitételnek sem felel meg. Torgyán József szabálytalannak tartja a döntést, szerinte csak "kellemetlenkedésről" van szó. Szentgyörgyvölgyi Péter szerint a teljes ülés megvalósul, ha a képviselők több mint fele jelen van, és így ezek kétharmada már dönthet a kizárásról. Többen azt várták, Áder János már a tegnapi plenáris ülés kezdetén bejelenti az új helyzetet, a házelnök azonban még tanulmányozza a kapott iratokat.
A kizárási kísérlet azt mindenképpen jelzi, hogy olyan országgyűlési képviselők is egyértelműen szembehelyezkednek Torgyán Józseffel, akik a szombati kisgazdanagygyűlést még -- hacsak jelenlétükkel is, de -- végigasszisztálták. Közülük többen készek voltak ugyan részt venni a Turi-Kovács Béla és Szabó János miniszterek összefogta elnökváltási kísérletben, de annak gyors bukása után nem távoztak a gyűlésről, sőt néhányan úgy vélték, el is kell fogadni a pártelnök ott történt kvázi megerősítését. A kizárásban tegnap együttműködő képviselők között egyaránt akadnak olyanok, akik immáron Lányi Zsoltot tartják az FKGP elnökének és olyanok is, akik szerint szabályszerűen még Torgyán József tölti be a tisztet.
A képviselőcsoport üléséről távol maradtak döntő része -- legalábbis a frakciótagság ügyében -- kiáll Torgyán József mellett: a pártelnök azonban ezen a fronton egyértelmű védekezésbe kényszerül, várhatóan nem engedi, hogy egyhamar az általa is teljesnek minősíthető ülésre sor kerüljön.
"Miert, mit kene csinalnia?"
Úgy gondolom, ha el akarta volna kerülni, el tudta volna, így "madarat tolláról... Kormányt koaliciós partneréről" nagyon megmutatja magát.
Közröhejjé engedte tenni a világ szemébe Magyarországot.
Hát csak annyit kellett volna tennie, hogy ezt elkerüli.