Keresés

Részletes keresés

Kagakusha Creative Commons License 1999.09.17 0 0 19
Miért hamisított volna a Pénzügyminisztérium ? (Persze ahol a választójogi törvény szavaz és Járai a pénzügyminiszter, ott minden lehetséges. :-) )
iudex Creative Commons License 1999.09.17 0 0 18
Elso hozzaszolasomban voltam szives ramutatni. A hianytol hamis.
schgy Creative Commons License 1999.09.17 0 0 17
Én nem emlekszem kinek, de most tudom, hogy legközelebb a Megyeri Keresztény Vallási Közösség jön az esélyegyenlőség miatt, hacsak addig nem lesz valami alternativ, de értelmes lehetőség, vagy ki nem derül a fenti szervezet érdemtelensége (botrányok, stb.).
schgy
Pásztörperc Creative Commons License 1999.09.17 0 0 16
Kedves iudex!

Mitől hamis?? Mi benne a hamis?

schgy Creative Commons License 1999.09.17 0 0 15
Keves Lujza!
Meg még egy páran (pl. a volt barátnőm, aki pravoszláv), de valóban nem mindenki, ezért visszavonom ezt a részét.

Kedves Bruce es spjk!
Valóban nem csak a vallásosak rendelkeztek, de mint kiderült voltak "lusták" is :-).

Kedves Tappancs'
Nem a számokat érzem soknak, vagy kevésnek, mert azok olyanok, amilyenek, hanem azt, hogy ha ilyenek, akkor miért kell a többi adofizető nem cimkézett pénzét is szétosztani közöttük, illetve, hogy ha a törvények előkészitéséhez "vallásügyi referens rendel" (tudom, hogy nem ez a pontos megnevezés), akkor pl. miért nincs ugzanigz mindenutt pl. "budapestügyi referens", ami szintén kb 20%-nyi adófizetővel lenne egyenértékű, vagy pl. "nőügyi", ami 50%.
schgy

iudex Creative Commons License 1999.09.17 0 0 14
Haaaat, ha Te ezt mind ki tudod olvasni egy hamis szamsorbol... Neked erdemes lenne napilapokat is olvasni, hatha abbol is kihozol valamit...
Pásztörperc Creative Commons License 1999.09.17 0 0 13
Nem vagyok vallásos. Elküldtem az 1 %-ot a krisnásoknak.
Tappancs Creative Commons License 1999.09.17 0 0 12
Kedves schgy! :) "Szrntm tl sk tmgtst kpnk gyhzk. " Szerintem meg nem kapnak túl sokat. Inkább az a baj, hogy a felajánlható összeg nagy részét elviszi az adminisztráció. Ugyanilyen bajt látok a gépkocsi súlyadónál és a családi pótlék (régebbi) adminisztrációjánál.
Most veszem észre, hogy az előző hozzászólásomban még mássalhangzót is elhagytam, de szerencsére így is eléggé redundáns maradt. Tetszik, hogy vetted a lapot :)
HitetlenTamaska Creative Commons License 1999.09.17 0 0 11
Azért ebböl a statisztikából elég sok dolog kiolvasható:
1. Magyarország üditöen vallástalan ország.
2. Mivel az adófizetök rétege korrelál az aktivan dolgozó értelmes emberekkel,
a vallásos intelligens emberek sulya sem lehet igen eltérö. Nem lehet öket a szerényszavu csendes többségnek felpolirozni.

3. A statisztika inkább a vallásosakra
lehet hizelgö: Egy nem vallasos, de az egyházak karitativ szerepét értékelö adózóról jobban elképzelhetö, hogy ad, mint egy vallási meggyözödéssel rendelkezöröl, hogy nem ad.

Örülök, hogy ennyire többségben vagyok :-)

lujza Creative Commons License 1999.09.17 0 0 10
Mi ez a kirekesztes ? Csak a katolikusok gyonnak.
schgy Creative Commons License 1999.09.17 0 0 9
Ezért csak az összes adóbefizetővel hasonlitottam ossze.
Egyébként az összes "lusta" hivő, szerintem már mehet is gyónni, ha egyáltalán tesz ilyet valaha (egyébként nehéz elhinni, hogy tényleg hivő).
schgy
Patmore Creative Commons License 1999.09.17 0 0 8
Ha jól látom, háromszázezren összedobtunk egy tocsikot.

Röhej.

schgy Creative Commons License 1999.09.17 0 0 7
Kdvs Tppncs!
Ksznm jl! Szrntm nny, s nm sk, s nm kvs.
Szrntm tl sk tmgtst kpnk gyhzk.
schgy
Fikusz Kukisz Creative Commons License 1999.09.17 0 0 6
szvsz z krds, hogy tnylg 20% ltt vn vllssk szm.
Mnsts nm vlt bnn
lujza Creative Commons License 1999.09.17 0 0 5
Ay alacsonyjovedelmuek sincsenek benne.
Tavaly a minimalberkoruliek nem fizettek adot. Az 1 %-nak pedig el kell ernie az 1000 Ft-t, ehhez pedig 25 ezer felett kellett lenni a fizunak, a minimalber pedig kevesebb volt, mint 20 ezer.
Tappancs Creative Commons License 1999.09.17 0 0 4
Kdvs schgy! Hgy vgy? Nm drlt k szmmr z, hgy m krds? 20% sk vagy kvs? Vgy stlg z dzs s vllssg sszfggs?
spjk Creative Commons License 1999.09.17 0 0 2
Ha valaki rendelkezett az 1%-ával, az egyház felé, még nem biztos, hogy vallásos.
Ha te dönthetnéd el, hogy az adód 1%-t az egyháznak adod mint egyházi adót, vagy megtartod, abból jobban lehetne tudni, ki vallásos.
Ebből csak azt, melyik egyház szimpatikusabb.
iudex Creative Commons License 1999.09.17 0 0 1
A statisztika mar megint csal. Ugyanis ebben a 20 %-ban csak az adofizetok vannak benne. Hianyoznak a nyugdijasok, a fiatalkoruak, a mar nem regisztralt munkanelkuliek. Pl.!
schgy Creative Commons License 1999.09.17 0 0 topiknyitó
Megjelent az 1%-os adóátutalások statisztikája.
Összesen 489498 ember utalta át valamilyen egyháznak a tőle amúgy is elvonandó összeget.
Ha ezt összevetjük az összes tényleges adófizető számával, akkor 20% alatti szám jön ki.
Azt meg persze feltételezni is nehéz, hogy, ha nevesithetem a tőlem amúgy is elvont pénzt, akkor ezt sem teszem meg az általam látogatott felekezet számára, tehát feltételezhető, hogy a többiek vagy nem hivők egyáltalán, vagy olyan egyházak hivoi, amelyek Magyarországon nem regisztraltak (regisztrálhatóak), ez utóbbi pedig nem valószinű, hogy tömegesen igaz lenne.
schgy

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!