Keresés

Részletes keresés

István Gyuri Creative Commons License 2002.03.16 0 0 21
A késés egyértelműen a MÁV hibájából történt, hiszen előre meg volt szervezve Pécs és Szentlőrinc között a vonatpótló autóbusz (3 db csuklósbusz), így nem váratlan eseményről vagy vis majorról van szó.

Kedves Dark Future!

Megjósolom a MÁV válaszát:
nem jár IC-pótjegy visszatérítést, mert a többször módosított szabályok szerint amennyiben a MÁV az indulás előtt az utasok tudomására hozza a 15 percet meghaladó késést, akkor nincs joga az utasnak a pótjegy-visszatérítést kérni.

Ugyanez a helyzet, ha előtervezett vágányzár miatt ideiglenesen módosított menetrend szerint közlekedik az IC.

(Megj.: nem akarom védeni a MÁV-ot, számomra is elfogadhatatlan az egész IC-rendszer a kötelező helybiztosítással, a mindent ennek alárendeléssel, megtetézve a "soha" vissza nem fizetendő pótdíjjal!)

Előzmény: Dark Future (18)
Oleeg Creative Commons License 2002.03.14 0 0 20
Jajjjjjjj!!

A telefonos jegyrendelést azt kihagytam az tiszta dráma! inkább szüntessék be mert 10-ből ha 3-szor megtudom rendelni akkor már iszonyat szerencsés vagyok

Oleeg Creative Commons License 2002.03.14 0 0 19
Sziasztok!

Viszonylag rendszeresen utazok én és a párom az IC-vel Debrecen vagy Hajdúszoboszló útvonalon. A légkondi sajna nyáron sokszor nem műxik és a kalauz nem tud csinálni semmit. :-((((( Ha 20 percnél többet késik akkor téynleg megpróbálják kijátszani a visszafizetést egy kicsit rámenősnek kell lenni! A múltkor a párom 1óra 30percet késett és a főnök hosszas győzködés után csak azzal adta vissza hogy ne szóljunk senkinek (persze hogy szóltunk :-))))))A másik problémám hogy a helyi buszjáratok képtelenek összehangolni a menetrendjüket a MÁv -al. (pedig szerintem nem lehet nehéz mert egy nap nincs olyan sok IC) ez általában kb 5-15 perc differenciát jelent ami nagyon bosszantó! A másik bosszantó dolog tavaly esett meg velem. Szilveszterre utaztunk le és a Nyugatiban szálltunk fel. Időben ott voltunk, kipakoltunk kabát, csomag fel a helyére és én voltam akkora lúúúúúúzer hogy a pénztárcám bennehagytam a kabátomban! a többit ti is sejtitek. 20eFT-om + az összes iratom bánta. (Jó kis évbúcsúztatás:-((((((( A trükk az volt hogy felszáltak ketten és az egyik leült figyelt a másik meg mellérekata a kabátját az enyim mellé és mintha az övében matatott volna addig nyakig kalandozott az enyémben! Szal vigyázzatok!!!!! Ha már én ilyen botor voltam ti ne legyetek!

Ui. bocs ha hosszú voltam

Dark Future Creative Commons License 2002.03.11 0 0 18
Ezt küldtem ma a MÁV ügyfélszolgálatára:

Tisztelt Ügyfélszolgálat,

2002. március 10-én feleségem Pécsről Budapestre utazott a Misina IC vonattal.
A vonat 16:45 helyett 17:10-kor érkezett meg Bp-Kelenföld állomásra. A hangosbemondó közlése szerint is 20 percet késett, ezáltal a MÁV is elismertnek tekintette a késés tényét.

A jegypénztárnál a pénztáros nem volt hajlandó visszafizetni a pótjegy árát, ezt
"felsőbb utasítással" indokolta. A forgalmi szolgálattevő nem volt a kijelölt tartózkodási
helyén, így vele nem tudtunk beszélni. Az információnál a szolgálatot teljesítő hölgy
flegmán viselkedett, válaszadás közben is kézimunkázott (hímzett) (!), nem volt hajlandó jegyzőkönyvet kiállítani, és többszöri felszólításra sem mondta meg a nevét. A panaszkönyvben rögzítettük az esetet, de azt nem volt hajlandó aláírni.

A késés egyértelműen a MÁV hibájából történt, hiszen előre meg volt szervezve Pécs és Szentlőrinc között a vonatpótló autóbusz (3 db csuklósbusz), így nem váratlan eseményről vagy vis majorról van szó. Pécsett feleségemnek azt az információt adták, hogy késés esetén természetesen Budapesten visszafizetik a pótjegy árát, amennyiben 15 percnél többet késne a vonat.

Kérem az eset mielőbbi kivizsgálását.

Tisztelettel:
aláírás

tamas ur Creative Commons License 2002.03.09 0 0 17
Kinek milyen tapasztalata van a telefonos jegyrendeléssel? Gyakran utazom IC-vel, de igen ritkán sikerül elérnem a Déli pályaudvart, mindig foglaltak. Ha viszont odamegyek a nőhöz, hogy adjon pótjegyet, közli velem, hogy ő csak telefonos rendelés után ad jegyet, miért nem telefonáltam. Persze nem hiszi el, hogy próbálkoztam vagy hússzor. Ha esetleg nem csak ketten vennék fel a rendeléseket az egész Déliben, el is lehetne érni őket. A MÁV-ot ez persze nem zavarja, úgy látszik, ők az államtól kisírt pénzből élnek, nem a bevételből, különben az utasokkal is törődnének. Ilyen hozzáállással magáncég már csődbe jutott volna.
Teaház Creative Commons License 2001.02.14 0 0 16
Zseniális a MÁV ötlete. Javasolnám, hogy terjeszük ki másokra is. Például. teljesen felesleges, hogy a Westel IC Budapest-Szolnok-Hajdúszoboszló-Debrecen-Nyíregyháza vonalon járjon. Találhatnának szponzort a városok is. Székesfehérvárt például hívhatnák Alcoa-Köfémnek, Dunaújvárost pedig Dunaferrnek. Pécset pedig MiZOnak, bár ez most ciki. Én is felveszem, a Demmers nevet. Na cső...
Carpy Creative Commons License 1999.10.12 0 0 15
Ennek az az oka, hogy Te a kocsival az autopalyan 120-at mehetsz, a busz pedig 80-at. Az atlagsebesseg pedig mindig valamivel a megengedett, es a jellemzo haladasi sebesseg alatt van. Egyebkent a valosagban azert a buszok is ott vannak 1 ora 45, 1 ora 50 perc alatt, igaz?
Előzmény: Alex27 (14)
Alex27 Creative Commons License 1999.10.11 0 0 14
Autópályán mennek, de azért a 2 óra 120 km, azért még mindig csak 60-as átlag... Ha 80-al lehetne, akkor ugye már kevesebb lenne... :()

Én kocsival 1,5 óra alatt lent vagyok...

Alex27

Előzmény: Carpy (13)
Carpy Creative Commons License 1999.10.10 0 0 13
2 ora 15 perc az olyan buszoknak, amik bemennek Gyongyosre, a buszallomasra. Ami nem megy be, annak 2 ora. Az autopalya pedig hiaba autopalya, a buszok sajna jelenleg csak 80-nal mehetnek, fouton meg csak 70-nel.
Egyebkent nem tudod, amiota megvan az M3-as uj szakasza, arra mennek azok a buszok, amiknek Pesttol Egerig nincs megalloja, vagy a regi 3-ason?
Előzmény: Alex27 (12)
Alex27 Creative Commons License 1999.10.06 0 0 12
Nem értem a dolgot. Busszal 2 és 1/4 óra a 130 km.
Ez 65-ös átlagot jelent (autopályán!!!)
Tavaly, amikor nagyon sokat utaztam oda-vissza, teljesen tömött vonatok mentek, jöttek. Akkor mi volt a gond. Egyébként az érveléseddel egyetértek.
Szerintem aki tervez, az általában nem utazik...
Előzmény: Carpy (10)
bandikaa Creative Commons License 1999.10.04 0 0 11
na azért ennyire nem kéne lesüllyedni....
Előzmény: DomiG (0)
Carpy Creative Commons License 1999.10.03 0 0 10
A menetrendbol ugy vettem ki, hogy majustol csak 1 szerelveny jar Eger es Budapest kozott, es az ketszer fordul. Tavaly, az IC indulasakor ket szerelveny jart, egyszer-egyszer fordult mind a ketto.
Az uj rendszerben Egerben kezd reggel, majd kora delelott visszindul Budapestrol, kora delutan Egerbol, delutan vissza Budapestrol.
Ebbol a 2 szelso vonat jar naponta.
Ugy is mondhatnank, az egri IC kudarc a MAV-nak, nem valktotta be a hozza fuzott remenyeket,ezert visszafejlesztettek.
A 13.15 tehat onnan jott, hogy ez a legkesobbi idopont, amikor a vonatnak el kell indulnia Egerbol ahhoz, hogy 16.30-kor vissza tudjon menni.
Ugyhogy mindenkeppen "gondolkodott", aki az IC menetrendet csinalta. Ezzel a rendszerrel egy szerelvennyel kevesebbre van szukseg, jobb a kapacitaskihasznalas.
Am egy picit meg gondolkodhattak volna, es vasarnap este egy extra fordulot be lehetett volna iktatni, ahogy a vonat Egerbe er. Ez kb. 18.45-os indulast jelentett volna. Hogy ezt nem csinaltak meg, arra nincs magyarazat. Illetve csak a nemtorodomseg.
Sebaj. Felhaborodasodat kifejezheted azzal, hogy a 17.40-kor indulo expressz autobuszokat veszed igenybe. Aztan talan majd a MAV is eszbekap.
Előzmény: Alex27 (8)
nyman Creative Commons License 1999.09.28 0 0 9
Par eve mikor Pecs-Bekescsaba kozott ingaztam, arra a megallapitasra jutottam, hogy akik a menedrendet osszeallitjak ritkan utazhatnak vonattal Elhiszem, hogy nehez minden szempontot vigyelembe venni, de legalabb az IC-ket nem lenne tul nehet oszzehangolni. Pl. x-oraban erkeznek be Bp-re majd x+45 perc indulnak valamerre. Ennyi idonek csak elegnek kellene lenni a palyaudvarok kozti atszallasokra is.

Raadasul egy-egy IC elkelne a kora reggeli es esetleg kora esti orakban. Mint en is tapasztaltam tobbfele nem igy van.

Persze itt bejatszik a kulonbozo menetido, meg a kihasznaltsag is.

Előzmény: Alex27 (8)
Alex27 Creative Commons License 1999.09.28 0 0 8
Szerintetek gondolkodott is az aki az intercity menetrendet kreálta ?????

pl. Eger-Budapest vasárnap délután 13.15 !!!!!!

Vicces. Tehát aki hazamegy hétvégére az jöjjön viszza majdnem délelőtt. Régen 17.45-kor jött a mostani váltás lett ilyen.....

érv ?

u.i. Kár hogy ezt a MÁV nem olvassa...

nyman Creative Commons License 1999.09.15 0 0 7
A kerdes, hogy mihez kepest nem olcso? Az biztos, hogy a szolgaltatas/ar aranyon azert lehetne javitani. A vonatot mar igy is sokan draganak tartjak, De itt is azt mondom, mint a benzines topicban, hogy nem a jegy draga, hanem a fizetes keves. Ennek pedig gazdasagi okai vannak.

Egy osszehasonlito lista. (Sajat adatgyujtes, Ukrajna kivetelevel ez ev). Lehet valaki ki tud egesziteni.

Pl. Nemetorszag IC/EC potjegy 9DM
EN potjegy 30 DM(?)
ICE (ugyan ez mar azert eleg extra szolgaltatas) ezen meg csak egyszer ultem fel oras ut kb. 80-90 km. 27 DM extra.

A statisztikak szerint egyebkent No.-ban legnagyobb a kihasznaltsag.

Dania Itt tapasztalatom szerint ugy 30-40 Ft-ba jon ki egy kilometer vonaton Mo-n a teljesaru jegy ennek kb. 1/4-e

Svedorszag. A diakjegy itt is kb annyi mint Daniaban. Persze kulonbozo opciok vannak es tavolsagtol is fugg a fajlagos ar. De pl. 50 km-re diakjegy 50 kr ~1500 Ft. Rohogni fogsz, a repulo 400 km feletti utnal es 26 ev alatt olcsobb mint a vonat, ha standby jegyet veszel.

Norvegia. Picit magasabb arak mint Svedorszagban. Itt is tobbnyire ha fiatal vagy olcsobb a repulo, mint a vonat vagy a busz. (Egyebkent ez altalanossagban Eu-n belul is igaz)

Az Ukrajnai viszonyokra nem emlekszem, de nagyon olcso volt ezzel parhuzamosan a szolgaltatas szinvonala is alacsony.

Breki Creative Commons License 1999.09.15 0 0 6
Na igen, de azt elfelejtetted hozzátenni, hogy meg lehet nézni ugyan a MÁV szolgáltatását, de az árát is. Egyáltalán nem olcsó mulatság manapság "velük" utazni. Ha ennél egy kicsit drágább lenne, de színvonalasabb, inkább megfizetném a különbséget.
nyman Creative Commons License 1999.09.13 0 0 5
Ez is elofordulhat. De a tapasztalataim azt mutatjak, hogy az esetek tobbsegeben csak megszokasrol van szo.

Egyenkent ossze lehet hasonlitani a MAV szolgaltatasat a nyugat-europai orszagok altal nyujtottakkal, csak ne felejtsuk el megemliteni a jegyarakat. Es ez nem biztos, hogy az csak azert dragabb, mert nagyobbak a munkaberek.

Breki Creative Commons License 1999.09.13 0 0 4
Lehet, hogy az a valaki épp azért rángatja ki az ablakot, mert nem működik a légkondi, és nem akar megfulladni.
nyman Creative Commons License 1999.09.12 0 0 3
Tobbnyire azoktol a korlatolt emberektol szoktam kiakdni, akik, annak ellenere, hogy a legkondis kocsikban be van csavarozva az ablak, es addig rangatjak, mig ki nem szakad.

John Zero Creative Commons License 1999.09.12 0 0 2
Breki:
Egyetertek!
Nyaron kb. 2-3x utaztam Intercity-vel, es erdekes modon egyik alkalommal se ment a legkondi.
Azaz a kalauz szerint elvileg ment, meg oldalt ereztem, hogy langyos-hideg levego jon, de mintha keves lett volna a kapacitasa (vagy esetleg minimumon jarattak).
Sajnos panaszt nem tettem, pedig akartam...

De ez tenyleg felhaborito!
egyszerü Creative Commons License 1999.09.10 0 0 1
Próbáltad már az Ügyfélszolgálatukat? bárhogy is hívják azt arrafelé.. ha meg nem akarnak igazat adni, akkor kicsit magasabb hangerővel kell próbálkozni.. na jah.. ez nem a nyugat..

eccerű

DomiG Creative Commons License 1999.09.09 0 0 0
szerintem f`ol kellene írni a panaszt a fulke oldalara - festekszoroval
Breki Creative Commons License 1999.09.09 0 0 topiknyitó
Nem tudom, tapasztalta e már valaki ezt a szolgáltatást, de az eurocity, ami az osztrákoktól jön, de:
Az ember megveszi a helyjegyet (~320,-Ft), külön kis fülkék vannak a kocsiban, és elvileg légkondis. Na az persze nem működött a 30 fokban, így meg lehetett kis hijján sűlni. Jött a kalauz (az első), szóltunk neki. Ígérte, megnézeti. Vártunk, vártunk, semmi. Kb. 1 óra múlva jött a másik kalauz, persze kérte ő is ellenőrzésre a jegyeket, hiába mondtuk, hogy azon már túl vagyunk, inkább a légkondit kéne megcsinálni, mert ezért fizetünk annyit a jegyért, ez a szolgáltatás is bele tartozik. Erre ő: -akkor nem kell ezzel a vonattal utazni, ha nem vagyunk megelégedve.
Na, ez aztán a hozzáállás! Persze erre a beszólására felbuzdulva, az egész fülke "rátámadt", és a végén elnézést kérve távozott, miután közölte, hogy igazából ehhez ők hozzá se tudnak nyúlni, már ezer levelet írtak az osztrákoknak, hogy nézzék meg, javítsák meg, de semmi.
Nem csak nálunk nem működött a légkondi, hanem hetek, hónapok, (ki tudja mióta?) nem működik, de nem tesz ellene senki semmit.

Ezzel kapcsolatba kinek kellene írni, szólni,....?

Az Intercity az tényleg szuper, meg vagyok vele elégedve.
Persze azon kívül, hogy a budapesti pályaudvaron, ahonnan indul, feljönnek a süket-némák(?) kéregetni, ill. a beteg gyerekkel, munkanélküli...stb. problémákkal küzködő férfi.
A legutóbb legalábbis ez történt.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!