Keresés

Részletes keresés

Bölény Creative Commons License 1999.09.06 0 0 13
Szerintem nem erdemes ebbol fovarosi problemat csinalni, hiszen azokban a keruletekben, ahol kertes hazak vannak, ez a problema nem (igy) merul fel. VII. ker.-i leven en is (at)erzem a problemat, reggelente soxor csak labujjhegyen jarva tudtam eltipegni a rongyosra hugyozott kocsimig. Megeskudtem, hogy ha valakit elcsipek, amint a kutyaja lehugyozza a kocsimat, akkor en is odaallok es lehugyozom az o labat. :-)))

Itt az ideje tenni valamit, hiszen a kutyszar nem csak kellemetlen, de kozegeszsegugyi problema is jelenthet. A pitbullokrol nem is beszelve.

OWO Creative Commons License 1999.09.06 0 0 12
"Az emberség kezdete az állatok iránti szeretet."

Bye: OWO

Chavo Creative Commons License 1999.09.06 0 0 11
Bocs, igazad van! A témánál idézőjelbe akartam tenni a törvényt.
iudex Creative Commons License 1999.09.06 0 0 10
Huuuu, Stuszi! Lebuktal! Te nem olvasod a kerulet lapjat?!? Az utolso szamban jelent meg az ebtartasrol szolo rendelet. Maskulonben igazad van a tobbiben.
Chavo Creative Commons License 1999.09.06 0 0 9
Most olvastam az újságban:
Egy közlekedési balesetnél, amikor kiérkeztek a rendőrök, egy pibull őrizte a sérülteket. Nem engedte közel a rend őreit. Aztán jöttek a mentők, majd a tűzoltók, de ők sem jártak több szerencsével. Végül a rendőrök lelőtték a kutyát, a sérülteket kórházba szállították. Lehet, hogy per lesz a dologból, mert a mentés nem kezdődött meg időben és a kutyát is megölték.
Stüszi vadász Creative Commons License 1999.09.06 0 0 8
Én is XIII. kerületi vagyok. A rendeletről (nem törvény, ugyebár) még nem hallottam. Jó lenne, ha az önkormányzat végre tenne valamit a kutyák által okozott mocsok megszüntetésére. Én azt sem bánnám, ha betiltanák a kutyatartást pl. az Újlipótvárosban. Sajnos azonban nem hiszem, hogy ezen a problémán demokratikus eszközökkel segíteni lehet, mert nagyon sok az igénytelen gazdi.

És nemcsak a kutyaszar a probléma, hanem a harci kutyák tartása (és sétáltatása) is, ami ellen sokkal szigorúbban kellene fellépni, pl. az ilyen kutyák helyszíni kiirtásával és a gazdik megbírságolásával (nem tízezer Ft-ra).

Lehet, hogy ez sokaknak durvának tűnik. Nekem az utcák tisztasági állapota tűnik durvának. A gyerekeink biztonsága pedig sokkal többet ér, mint a pitbullos gazdi személyiségi jogai.

Eclipseboy_ Creative Commons License 1999.09.06 0 0 7
Pontosan!

Én is a XIII. kerületben lakom, szerintem rengeteg a kutya, kevés olyan lakást tudok, ahol nincs. Én is gondolkoztam azon, hogy kellene egy kutya, de sem a kutyát nem akarom kínozni azzal, hogy lakásban tartom, sem az utcát nem akarom "összekoszolni".

Chavo Creative Commons License 1999.09.06 0 0 6
Most, hogy mondod, rémlik mintha ez is tárgya lenne a vitának.

Azt hangoztatják egyesek, hogy a saját lakásukban azt csinálnak, amit akarnak.

SZVSZ ez az állítás ott sántít, hogy a kutyát leviszik az utcára is. Akkor pedig joggal avatkozik be közösség. (A kutyák érdekeire való hivatkozás szerintem is kicsit erős)

DE!
Például az állatvédők felháborodnak azon, hogy faluhelyen láncon tartják a kutyákat. Azon nem háborodik fel senki, hogy egy lakótelepi 35 m2-es lakásban tartanak nagytesű kutyát?

hóember Creative Commons License 1999.09.06 0 0 5
Már fővárosi szinten is szabályozhatnák, mert bele vagyok betegedve a gyerekek bordástalpú cipőinek a takarításába. Szegény gyerek szlalomozik a sok kutyaszar között, aztán hazáig néhányszor belelépik. Szóval én imádom a kutyát, mint élőlényt, de megnézném mi lenne akkor, ha a gyereket a járdán pisiltetném meg, legalább 10-en ordítanának. Az, hogy a szomszéd 100 kilós bernáthegyije naphosszat a lépcsőházban elégíti ki elemi fizikai szükségleteit, az természetes. mert mindenki fél tőle és a gazdájától. Szar dolog az egész.

hóember

iudex Creative Commons License 1999.09.06 0 0 4
Nekem nem a kutyakkal van bajom, hanem a gazdaikkal. Egy kutyat nem fog senki megtanitani arra, hogy az angolwc-t hasznalja. Nem is ez a dolga az ebnek. A tulajokat kellene gatyaba razni, fokozodo merteku buntetesekkel. Csak tudjatok megint az a bajom, hogy ki a fene fogja betartatni ezt a rendeletet?
Eclipseboy_ Creative Commons License 1999.09.06 0 0 3
Ja, ami lemaradt: Nagyon hiányolom a rendeletből, hogy a kutyák számát nem korlátozzák, csak a fajtájukat. Továbbá nem szabályozzák a kutyasétáltatást (kutyapiszok eltakarítása). Én minimum 10.000Ft-os bírságot szabnék ki az olyanokra, akik nem takarítanak a kutya után.
Eclipseboy_ Creative Commons License 1999.09.06 0 0 2
Nagyon helyes, csak így tovább. Már régen meg kellett volna tenni.
cucu Creative Commons License 1999.09.06 0 0 1
Ez kéne mindenhová!
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.06 0 0 0
Nulla kutya=Nulla kutyasz@r!
Csak a nincs kutya a jó kutya!
Chavo Creative Commons License 1999.09.06 0 0 topiknyitó
Állítólag a XIII. kerületi önkormányzat alkotott 1 db rendeletet, ami sokakat felháborít.

1. A rendelet értelmében bizonyos kutyákat nem lehet bizonyos lakásokban tartani.

2. Bizonyos kutyákat gyerek nem sétáltathat.

A kerület lakosai fél év türelmi időt kaptak a kutyák elhelyezésére.

Mi erről a véleményetek?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!