A szerzői jogok megsértése a Modus Moderandi alábbi pontjába ütközik:
Etikai szabályzat II. 1. a.
Jogsértő minden olyan hozzászólás, amely a közzétételének időpontjában hatályos magyar jogszabályba ütközik, illetve bűncselekményre vagy egyéb jogsértésre történő felhívást, arra való jelentkezést tartalmaz.
Szia! Szeretném megkérdezni, hogy sikerült-e megszerezi a jogi tételeket kidolgozva. Ha igen, engem is érdekelne....Látom, hogy nem mostani a bejegyzés, de ha még követed a fórumot, és megvannak a tételek kérlek írj. Köszönöm!! :)
Sziasztok! A tanácsotokat szeretném kérni, hogy hogy készüljek áh adózás vizsgára? Igazából belecsöppentem csak a pénzügyes, számviteles munkába, mindig részfeladatokat látok el, így nem olyan teljeskörűek az ismereteim, előképzettségem, mint aki ezen a területen szerzett diplomát. De a munka miatt mérlegképes képzésre járok. Jövő hónapban vizsgázok adózásból. Sajnos nem túl vizsgaorientált az oktatás. Nem is tudom, hogy kezdjek hozzá a tanuláshoz. :( Mit tanuljak? Rengeteg az elmélet, a gyakorlat. Nem is ez a kedvencem, de most ezt dobta az élet.
Beiratkoztam vállalkozási mérlegképes könyvelői szakra és felmentéssel kapcsolatban lenne kérdésem:
Pénzügyi szakügyintéző képesítésem van,ami felsőfokú.Az érdekelne,hogy ezzel kaphatok-e teljes vagy részleges felmentést a tantárgyak alól a mérlegképesen?Ha igen,miből?
Pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó partnerünk belvárosi irodájába keresünk könyvelőt.
Feladatok:
Napi könyvelési feladatok: banki könyvelés, szállítói könyvelés, vegyes/pénztár könyvelése Egyeztetések, jelentések összeállítása (KSH, MNB) Részvétel adóbevallások elkészítésében Közreműködés könyvvizsgálatban Pénzügyi igazgató helyettesítése 1-2 év után
Elvárások:
Felsőfokú végzettség Mérlegképes könyvelői regisztráció vagy folyamatban lévő tanulmányok 1-2 éves pénzügyi területen szerzett könyvelési/könyvvizsgálati és adóbevallások elkészítésében szerzett tapasztalat
Előnyök:
Lízing cégnél szerzett tapasztalat
Amit kínálunk:
Biztos, versenyképes jövedelem Fejlődési lehetőség Kellemes légkör Budapest belvárosában található irodában
isztelt Fórum! Egy számomra nagyon új helyzettel kapcsolatosan kérnék segítséget. Van egy patika ami BT. A beltag, aki az ügyvezetésre jogosult és a bt-ben mint gyógyszerész is dolgozik és ő végzi a ügyvezető dolgokat is. Bejelentésnél a tagi jogviszonyt állítom be. Az alkalmazás minősége ebben az esetben mi? A 30-as kiegészítő tevékenységet folytatónak nem minősülő társas vállalkozó? Vagy lehet munkaviszony? Akkor azt rögzíteni kell a társasági szerződésben? Nagyon köszönöm, ha időt fordítanak rá és segítenek.
Budapesten könyvelőt keresek aki gyakorlatban megmutatja, hogy milyen társasági formákhoz, milyen bevallásokat szükséges kitölteni. Regisztrált mérlegképes könyvelő vagyok, de banki területen dolgoztam sokáig így a naprakész, gyakorlati dolgokat szeretném újra felfrissíteni.
Természetesen fizetek érte amennyiben korrekt órabérben meg tudunk egyezni.
A Budapest Gazdasági Egyetemen államvizsgázok számvitel szakirányon. Bárkinek segítségre van szüksége tanárra akár számvitelből, elemzésből, ellenőrzésből, adózásból vagy egyéb számviteles tárgyból, keressetek nyugodtan. Az Árpád híd közelében vállalok órákat nagyon kedvező óradíjért. Pedagógus diplomával is rendelkezem, így a tanításban is van gyakorlatom. Az email címem: annamaria.banszki@gmail.com
Nagyon nagy szükségem lenne Siklósi Ágnes-Veress Attila könyvvezetés és beszámolókészítés című könyvre. Valaki el tudná küldeni e mailben? A címem melinda.feketenehamar@gmail.com
Sziasztok! A mérlegképes képzés számviteli feladatok vizsgájára készülök, de csak 2015. márciusig vannak meg a vizsgafeladatok. Ha valakinek megvannak a 2015 márciust követő vizsgáknak a vizsgasorai és megoldásai, kérem szépen küldje el nekem emailben. Nagyon nagy segítség lenne! vercsike@gmail.com
Szeretném megkérdezni, hogy a Paál Éva féle számvitelszervezés könyv meg van-e még. Illetve az ehhez kapcsolódó feladatgyűjtemény meg van-e, illetve számvitel elemzés-ellenőrzséhez van-e könyved.
Adott egy olyan eset, hogy 2012-tol biztositva(betegbiztosítás) vagyok mint kft ugyvezetoje magyarorszagon is es kulfoldon is fizettem még parhuzamosan a betegbiztositast 3 hónapig. Tehát adott 3 hónap amit elvileg a magyar TB jóváirhatna a számlámon, a külföldi (német) betegbiztosítótól meg van az igazolás. Ezt le is adtam 2012.07-aban E104-el egyutt az akkori könyvelő cégnek azt mondták elintézik, sőt már folyamatban is volt :) (szóval, hogy ezt mondták,de később kiderült hogy nem csináltak semmit) azóta kétszer váltottam, illetve egyik cég megszüntette a könyvelési tevékenységét, szóval a 3-ik helyen is mondták 1,5 évvel ezelőtt, hogy el lesz intézve... (eredmény=0)
Kérdésem, hogy mi ennek a menete, kb mennyi időráfordítás? ennyire bonyolult lenne? Én el tudom-e intézni? be tudok menni az OEP-hez nem gond, E104-em van 2012.07-i, nemet betegbiztosito igazolasa megvan.
Vagy kit bízzak meg ezzel? Köszönöm a válaszokat előre is,
Sziasztok! Segítséget kérnék! Valakinek esetleg van e bármilyen EGYSZERES KÖNYVVITEL témakörben gépen könyve......???? Ha igen szivesen venném a követkeő e-mailre: posta.anamaria@gamil.com
Meg lehet kérdezni könyvelőtől, de előfordulhat, hogy rosszul tudja. Én a helyedben összeírnám a kérdéseket, bemennék egy nagyobb NAV kirendeltségre, lehetőleg a Dózsa György vagy a Haller utcaiba, és ott kérdeznék rá ezekre. A közvélekedéssel ellentétben általában elég segítőkészek és felkészültek az ottani ügyintézők. Lehet, hogy a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül is megkapod válaszokat.
Sziasztok! Külföldi oldalakról (gearbest,ebay,amazon,aliexpress stb.) szeretnék rendelni és eladni magyarországon. Egyenest a vevő nevére küldeném a csomagot. Paypal számlát elfogadnak itt? Vagy kérjek az eladótól? Ha az eladó bele teszi a csomagba a számlát és nekem is küld eggyet emailba amit ki nyomtatok az úgy jó? Mennyit kell adózni? Melyik adó csomagot válasszam? Adón és a könyvelőn kívűl kell még fizetni valamit? Menyit kell fizetni fő és másodállásban? Mit kell majd vigyek a könyvelőnek? Felsoroltakon kívűl még mitt kel tudnom? Ksözönöm előre is!
Keresem Sándorné Új Éva: Pénzügy teszt és példatár című könyvét elektronikus formában. Kimondottan a képen látható kiadványra lenne szükségünk. A csoportunk nagyon hálás lenne érte, ha valaki át tudná küldeni.
Azt szeretném kérdezni, hogy nem tudja valaki, hogy honnan lehetne az új vizsgarendszer szóbeli vizsgájához kidolgozott tételeket szerezni? Sajnos a neten csak a régi rendszerhez találni...
Ha valaki esetleg át tudná küldeni a hanula.adam@gmail.com címre azt hálám örökre üldözné :)
Eladnám Adótan 2015 és Adózási ismeretek I-II. könyveimet, Adótan 3000 ft az adózási ismeretek 2000-2000 Ft összesen 4000 Ft. A könyvek tökéletes állapotban vannak nincs beleírva semmi, nem minden változást követ, de amíg nem jelennek meg az új kiadások a mérlegképes vizsgák feladatait ebből a könyvből veszik ki.