A biblia sohasem volt érvényben, így elévüléséről sem lehet beszélni, ha Isten élő és létezik, akkor a bibliának csupán irodalmi értéke van, semmi több!
Én veled soha nem fogok egyet érteni. Nem fogok a szellemi színvonaladra süllyedni. Majd meglátjuk, hogy ki fogja ezeket a kérdéseket megválaszolni. Te biztosan nem leszel az.
Ezt már leírtam, hogy nem én állítottam és számoltam vissza a nemzetség táblázatból. Ha a csillagok távolságait ki tudják számolni, akkor mint minden mást, ezt is. De neked ezek a dátumok olyan magasan vannak, mint a föld az éghez. Látod leslie07, a tudás már innen kezdődik. Nem pedig a kicsinyes és szánalmas ige magyarázataidból. Minden hozzászólásodnál kimutatod azt, hogy mennyire buta vagy. üdv.
Bethsabé,miért nem tetted hozzá,hogy kiszámolta neked a piramisjós Russel a spiritiszta,aki elbitorolta a számára létrehozott őrtorony bálványszervezetet és akit csodabúza árusítás miatt,mint csalót a károsultak bíróság elé vittek.
Vagy a későbbi magukat "hű és bölcs" rabszolgának nevezett társaság, akik egész életüket az ige meghamisításának szentelték.
Akik elhitették veled azt is,hogy Abaddon a gyehennára szánt Pusztuslás, a messiásotok, az Isten Fia pedig nem isten,hanem egy teremtmény.
Bethsabé,kedves,nem te állítottad,hogy Ádám i. e.4026-ban született.
Nem nekem kell bizonyítanom állításod valóságtartamát,hanem neked,mert te állítottad azt.
Máskor olyat állíts,amit bizonyítani is tudsz.
Mi haszna állításodnak az érdeklődő olvasótábor számára,ha azt nem bizonyítod. Felesleges felvágásnak veszik a részedről,mint azt az állításodat,hogy te milyen jól ismered a bibliát,a végén meg kiderül,hogy még azt sem tudtad,hogy az ige Jézus Krisztust Egyszülött Istennek nevezi.
Ezen a fórumon nem állíthat senki felelőtlenül valamit,anélkül, hogy azt bizonyítani tudná.
Minden lében kanál Leslie07, ha rajtad múlt volna, akkor bizony egy történelmi dátum sem lett volna kiszámolva. Még jó, hogy ezt sem te szabod meg a sötét elméddel. Olvass egy kicsit több történelmi könyvet és a Bibliát. Persze, a Bibliát azt érteni is kellene. Itt a bizonyíték.
Mikor volt a nándorfehérvári diadal? Mikor volt a mohácsi vész? Mikor volt Buda visszafoglalása a törököktől? Mikor volt az aranybulla kiadása és ki nevéhez fűződik? Mikor volt a tatárjárás? Mikor volt a Római Birodalom bukása? Mikor volt a Dózsa-féle parasztháború? Mikor volt a Szatmári béke? Ki volt Múcius Cévola? Mikor öli meg Ábelt Káin? Mikor született NOÉ? Mikor született Ábrahám? Mikor halt meg Ádám? Mikor lesz Egyiptom első világhatalommá? Mikor írja meg János apostol a Jelenések könyvét, és hol? Mikor volt Szodoma és Gomorra ítélete? Mikor volt Izsák és Rebeka házassága? Mikor lesz József Egyiptomban miniszterelnök? Mikor született Mózes? Mikor halt meg Jákób? Mikor volt az Erdélyi paraszt felkelés? Mikor volt Ábrahám halála? Mikor költözik Jákob az egész családjával Egyiptomba? Mikor lesz Dávid az egész Izrael királya? Mikor volt a Szövetségkötés Édenben? Jákob mikor veszi feleségül Leát és Ráhelt? Mikor volt a Szövetségkötés a vízözön után? Hol született Dávid és mikor? Mikor született Alámerítő János?
Nálad biztos, hogy nincs összhangban az igével, de le van benne minden írva.
Így hát add meg ezekre e kérdésekre a választ az igéből, mert ezek benne vannak.
Ezt nem én számoltam ki, hanem már ezelőtt réges- régen kiszámolták a nálam okosabb emberek. Vezesd vissza a Bibliában a nemzetségtáblázatot Ádámig és te is megtudhatod újra, ha kiszámolod azt.
Aki nem ismeri a teremtés titkait, soha sem fogja megérteni az igazságot. Az igazság megértéséhez sokkal tisztább szándékok kellenek, mint annak kiforgatásához. Mindent le lehet gyalázni, mert mindennek meg van a fordítottja is. Éppen arról ismered meg az embert, melyikkel azonosul. Isten trónjának is meg van a zsámolya. Persze az is kell. Ha kedved vigasztalan, mégis az mögött rejlik valami, ami jó kedélyed helyre hozza. Ha bele látsz az elet eseményeinek mélységeibe, meglátod a célt s az annak eléréséhez szükséges befektetést.Minden szándéknak tisztának kell lenni, akkor annak gyümölcse is tiszta lesz. A mindennek eredete is tiszta, Isteni eredetű. Mindenkinek át kell vészelnie a megpróbálkoztatásokon, mert ez a tudás fája. A jónak és rosznak a megismerése. Egyszer ez a fa is meg lesz áldva. Ha egyszer befejezed e földi utadat látsz majd egy gyönyörű világosságot. Tudatod sajnos még arra sem lesz képes, hogy fölismerd saját Magadat, mert az vagy Te( a Te igazi Éned) S az aki azt figyeli, az a Te tudatlan lelked Szellemed elmaraszthatatlan eszköze. S úgy mégy majd át mint egy idegen, s azzá is maradsz, ha itt a Földön csak a drága idődet vesztegeted. Semmibe veszitek Isten szent ajándékát a szabad akaratot, a nélkül álatokká korcsulnánk. Ha egyszer már egyik Isteni tulajdonság a mérhetetlen szabadság, akkor nekünk is ezen a síkon kell mozognunk. Nekük magunknak kell megküzdenünk azért, hogy magunkhoz rántsuk az Isteni erényeket, nem szabad, hogy nélkülözzük azt a nemes érzést, hogy amit elnyertünk az a mi érdemünk. S így nem történhet meg az, hogy azokat majd valamikor is elveted. Az élet erre tanít benünket, semmi újra nem kell rájönnöd, csak arra, hogy ami már benned megvan, az isteni tulajdonságok, melyeket önszántadból csak fel kell erősítened. Nem kell sehová sem utaznod, hogy megtalálj valamit amid még nincs. Minden Benned van.
A biblia nem évülhet el, mindig aktuális marad. Istennek az emberiséghez szóló írott Szava. 1600 éven át mintegy 40 személy által jegyeztette fel Isten, de szellemének aktív segítségével, ő maga irányította a leírást. Ezért a Biblia Istentől ihletett. A feljegyzések nagy része Isten időszerű kijelentéseit, valamint az Isten Fia, Jézus Krisztus tanításának és tevékenységének részleteit tartalmazza. Megtaláljuk benne az Isten szolgái iránt támasztott követelményeket, és azokat a kijelentéseket, amelyek feltárják, mit fog tenni a földre vonatkozó csodálatos elhatározásának a megvalósítása érdekében. Megtudjuk belőle, mit eredményez az, ha egyes személyek,vagy nemzetek Istenre hallgatva, elhatározásával összhangban cselekszenek, s hogy milyen eredményekkel jár az, ha Istentől független saját utat követnek.
A biblia maga kijelenti, hogy Istentől, az emberiség teremtőjétől származik. (2Timotheus:3:16,17) A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a dolgok helyreigazítására, az igazságban való nevelésre, hogy Isten embere teljesen alkalmas, minden jó cselekedetre felkészített legyen"
Nem emberi elgondolás, irodalmi mű. A Biblia leírja Péter apostol által. (2Péter 1:21) "prófécia ugyanis soha nem hozatott ember akaratából, hanem Istentől szóltak emberek, amint a szent szellem vezette őket.
A bibliai jövendölések feltárják a világesemények jelentőségét. A világ sok vezető személyisége elismeri, hogy az emberiség a katasztrófa szélén áll. A Biblia már régen felvázolta ezeket az állapotokat, feltárta jelentőségüket, s a várható kimenetelt. (2Timótheus:3:1-5)
"Azt pedig tudd meg, hogy az utolsó napokban nehezen elviselhető válságos idők lesznek. Mert az emberek önmagukat szeretők lesznek, pénzszeretők, önteltek, gőgösek, káromlók, szüleik iránt engedetlenek, hálátlanok, illojálisak, természetes vonzalom nélküliek, olyanok akik nem készek semmilyen megegyezésre, rágalmazók, önuralom nélküliek, vadak, a jóságot nem szeretők, árulók, keményfejűek, büszkeségtől felfuvalkodottak, inkább gyönyörszeretők, semmint Istent szeretők. Megmutatja, hogy mit kell tennünk hogy túléljük a világ küszöbön álló pusztulását, és milyen kilátásunk van arra, hogy igazságos földi körülmények között örök életünk lehessen. (Sofóniás:2:3) "Keressétek Istent, mind, ti föld szelidei, kik végrehajtjátok bírói döntését. Keressétek az igazságosságot, keressétek a szelídséget! Valószínűleg rejtve lesztek Isten haragjának napján."
A Biblia segítségével megértjük az élet értelmét. Választ ad olyan kérdésekre, mint: Honnan származik az élet? Miért vagyunk itt? Csupán azért, hogy néhány évet éljünk, mindent megszerezzünk, amit az élet felkínál s azután meghaljunk?
A Biblia megmutatja, hogyan érhetjük el mindazt, amire leginkább vágynak az igazságszerető emberek.
Feltárja, hogy Isten Királysága, az ő kormányzata, felszámolja a jelenlegi gonosz világrendszert, és ez az uralom az emberiséget tökéletes egészséggel és örök élettel örvendezteti meg.
(Dániel könyve:2:44)
"És azoknak a királyoknak a napjaiban az egek Istene felállít egy királyságot, amely soha nem fog elpusztulni. Ez a királyság nem száll át más népre. Szétzúzza és megsemmisíti mindazokat a királyságokat, maga pedig megáll időtlen időkig"
Az a könyv, amely kijelenti isteni eredetét, amely feltárja a világ jelenlegi állapotának jelentőségét, valamint az élet értelmét, és megmutatja, hogyan lehetünk úrrá nehézségeinken, az biztosan megérdemli az alaposabb megvizsgálást.
Ez nagyon szép, amit ide írtál, de attól eltekintve, hogy szerinted mindent Isten teremtett, amivel részben válaszolsz a bethsabénak feltett kérdésemre, hogy jön ide?
"Mi a teendő?
Három férfi ment az erdőn. Szemben velük egy tigris sompolygott. Az első így szólt:
- Testvéreim, sorsunk megpecsételődött, a halál elkerülhetetlen. A tigris mindnyájunkat felfal.
Aki így szól, az fatalista.
A második kiáltott:
- Testvéreim, hárman együtt kiáltsunk Istenhez segítségért. A könyörületes meg fog menteni bennünket.
Aki így szól, az jámbor.
- Miért nyaggatnók Istent - jegyezte meg a harmadik -, másszunk fel mind a hárman a fára.
Na, légy büszke magadra, életedben ez második jó és értékelhető hsz-d, ugyanis a Megbukott az ateizmus 648-as hsz-ja volt az első. Komolyan gratulálok.
Mit értetlenkedsz? Már mondtam neked, hogy nem tudom, de semmi sem zárja ki, hogy legyen. Betűzzem, vagy mi van? Azt is mondtam, honnan származik az ötlet: a hálózatok skálafüggetlen eloszlásának elméletéből. E szerint az egyre magasabb szintű értelmek előfordulási esélye egyre kisebb. A Földön a csúcs az ember, valószínűleg sok ezen a szinten lévő értelem létezik még az univerzumban, de elvileg lehetséges ennél magasabb fokozat is, amely fokozatok végpontján isteni attribútumokkal rendelkező értelem állna, amelyről azonban semmit sem tudunk. Még az utánunk következő fokozatról sem. Nem mondtam, hogy így kell lennie, ez csak egy ötlet, lehetőség, vagy még annyi sem. Semmi nem zárja ki viszont, hogy így legyen.
"Vagy valaki mesélt róla és kényelmesebbnek tűnt mint tanulni?"
Tanulnod még neked sem ártana. Van mit, a jelek szerint. És csiszolhatsz még a szövegértéseden is.
Asszem, mégis a Sátány lehetett. Csak még meg kő keresnem az igehelyet, ahun le van írva, hogy Ő is képes vót akármit is teremteni. Az "aktus" szó elsődleges jelentése: tett, cselekedet. Nem tudom, mi a kifogásod ellene.
Lehet, hogy már neked elavult, hisz neked sohasem volt aktuális. Neked csak az "együgyű" válaszok megadása az aktuális. Amúgy a Biblia szerint Isten Ádámot i.e. 4026-ban teremtette. Egy kicsit jobban jártasnak kellene lenned ebben a dologban, mert gondolom, hogy azért kérdezted meg, mert már kezd érdekelni az igazság megismerése, elvetve a világ züllött gondolkodását. Csak olvasd bátran a Bibliát és majd üdvözölhetünk a keresztények között, és a családod büszkeségévé válhatsz.
Nagyon sajnálom, hogy ezt te nem tudod. Tőlem várod a választ, de én ezt neked nem fogom elárulni. Legyen ez titok. Amúgy meg azt sem tudom igazán, hogy a teremtés az aktus volt-e. Én pedig utoljára válaszoltam az ilyen " együgyű célzatú" kérdésekre.