Keresés

Részletes keresés

bejuma Creative Commons License 2006.12.04 0 0 3540

Eddig ez a csúcs. Kijelented valaminek a lehetetlenségét ( "nem lehet pénzben mérni" ), és aztán a következő mondatban rögvest megméred ( "többe kerül" )...

És? Min változtat ez? Ettől már szalonképes lesz a bagózás?

Előzmény: TZiky (3537)
bejuma Creative Commons License 2006.12.04 0 0 3539
Nem igazán értem a kukacoskodásodat; a dohányzás káros szenvedély. Annak semmi értelme, hogy összehasonlítsuk más ártalmas dologgal, mindegy itt, melyik árt jobban. Itt a bagóról van szó.
Az pedig bizonyítottan árt.
Előzmény: TZiky (3536)
NoCigi Creative Commons License 2006.12.04 0 0 3538

"Egyébként nem erről van szó. Meglátásom szerint amikor rászoktatnak valamire, akkor a sajátjukból adnak, te pedig magadnak követelsz."

 

Mit követelek magamnak?

 

Amikor rászoktattak a dohányra, akkor nem voltál ilyen okoskodó mert valszeg szégyenkeztél volna amiatt, hogy azt mond, hogy a dohányzás káros az egészségre és ezért nem szívok. Inkább szívtál, hogy befogadjanak a "barátaid" pedig a barátságot nem a dohányzásnak kell meghatároznia...

 

 



 

Előzmény: TZiky (3534)
TZiky Creative Commons License 2006.12.01 0 0 3537
"Az életeket nem lehet pénzben mérni....
28 000 ember időelötti halála évente többe kerül."

Eddig ez a csúcs. Kijelented valaminek a lehetetlenségét ( "nem lehet pénzben mérni" ), és aztán a következő mondatban rögvest megméred ( "többe kerül" )...

Üdv:
TZiky:-))
Előzmény: NoCigi (3531)
TZiky Creative Commons License 2006.12.01 0 0 3536
Hozzászólásod alapján a dózisról még egyáltalán nem hallottál. Ha esetleg mégis, akkor légyszíves linket adni a dohányzók által létrehozott polónium 210 sugárzása és a kozmoszból érkező radioaktív sugárzás közötti viszonyszámra, valamint a két sugárzás és az egészségügyi határérték közötti viszonyra.

Üdv:
TZiky:-))
Előzmény: NoCigi (3529)
TZiky Creative Commons License 2006.12.01 0 0 3535
"A dohánytermelés kiszorulásával a környezeti károk is csökkenthetőek lennének..."
Az emberi tevékenység totális megszüntetésével pedig a környezeti károkat nullára lehet redukálni.

Üdv:
TZiky:-))
Előzmény: NoCigi (3524)
TZiky Creative Commons License 2006.12.01 0 0 3534
"A barátaid biztosan kedvesen szoktattak rá erre a méregre és nem mondták el az igazat mert ők sem tudtak róla."
Ellentétben veled ugye, aki sem kedves nem vagy és azt sem mondod el, amiről tudsz.
( Egyébként nem erről van szó. Meglátásom szerint amikor rászoktatnak valamire, akkor a sajátjukból adnak, te pedig magadnak követelsz. )

"Ha ne adj isten eljutsz arra a szintre mint a COPD-és beteg vagy mint John Wayne, akkor remélhetőleg te is vissza állsz a helyes oldalra és nem biztatsz másokat a rászokásra azzal a bagatelizáló magatartással amilyennel most élsz."
A bagatellizálással szemben lehetséges veszélyek felnagyítása van, nem pedig a helyes oldal.

"A probléma bagatelizálása a dohángyárak stratégiája és Te is ehhez járulsz hozzá...."
Inkább, mont hogy a te álláspontod alapján az egyszeri dokihoz váljak hasonlatossá, aki szerint:
"Se alkohol, se cigaretta, se hús, se nők. A lényeg az, hogy visszajöjjön az életkedve!"

Üdv:
TZiky:-))
Előzmény: NoCigi (3521)
NoCigi Creative Commons License 2006.12.01 0 0 3533
Előzmény: Fustolo tudo (3532)
Fustolo tudo Creative Commons License 2006.12.01 0 0 3532
Előzmény: NoCigi (3529)
NoCigi Creative Commons License 2006.12.01 0 0 3531

Az életeket nem lehet pénzben mérni....

28 000 ember időelötti halála évente többe kerül.

 

A 450 milliárdot másra költenék az emberek ha nem lehetne cigire költeni.

Vagy szerinted a párna alá dugnák a pénzüket ha nem költik cigire?

Előzmény: Fustolo tudo (3530)
Fustolo tudo Creative Commons License 2006.12.01 0 0 3530
Más kalkulációk szerint a több mint 3 millió hazai dohányos 450 milliárd forintot költ szenvedélyére, így, ha beválik a terméktanácsi prognózis, 90 milliárd forintos bevétellel lesznek szegényebbek a forgalmazók, és több, mint 50 milliárd adóforintról mondhat le az állam.

www.fn.hu

Előzmény: NoCigi (3524)
NoCigi Creative Commons License 2006.12.01 0 0 3529

Az egész világ azért van felháborodva mert megmérgeztek egy kémet Polónium 210-el. A dohányzók minden nap mérgezik az ember társaikat Polónium 210-el.

 

 

http://www.surgeongeneral.gov/library/secondhandsmoke/factsheets/factsheet9.html
Fustolo tudo Creative Commons License 2006.12.01 0 0 3528
Előzmény: NoCigi (3524)
Fustolo tudo Creative Commons License 2006.12.01 0 0 3527
Előzmény: Fustolo tudo (3526)
Fustolo tudo Creative Commons License 2006.12.01 0 0 3526
Előzmény: NoCigi (3524)
Fustolo tudo Creative Commons License 2006.12.01 0 0 3525
Cigarettaszünet
[ 2006-10-23 - 08:34:23 ]

  Az utóbbi időben egyre ritkábban utaztam vonattal, és ez a jövőben még inkább így lesz. Hacsak le nem mondok a cigarettáról, amire van ugyan némi esély, de ez egyelőre mégiscsak a valószínűségi küszöb alatt marad. A kissé idő előtt megérkező EU-s normatívák értelmében ugyanis nincs többé olyan hely a román vonatokon, ahol dohányozni lehetne.

Rövidebb utazások esetén az ilyesmit még csak-csak elviseli egy megrögzött dohányos, de hosszú távon kezd kellemetlenné válni. Ilyenkor jutnak eszébe az embernek régi, kamaszkori emlékei: az ügyeletes tanárok előli bujkálások közben, titokban elszívott cigaretták romantikája – és hosszú távon vonatozó nikotinistánk – némiképp szégyenkezve – a folyosó végében elhelyezkedő illemhely felé sandít, esetleg elkezd hevesen érdeklődni a baktertől, hogy hány percet áll a vonat ezen vagy azon az állomáson.

Az az igazság, hogy lehetetlen nem felfedezni némi perverz, szadisztikus vonást az egyre terebélyesedő dohányzásellenes kampányban. Mert értem én, hogy az említett szenvedély káros az egészségre, és az is világos, hogy nem dohányzó polgártársainkat nem tehetjük ki a passzív dohányzás ártalmainak. No de hogy miért utasíttatik el ilyen mereven a cigarettázásra alkalmas helyek elkülönítésének – nézetem szerint jogos – igénye, megfejthetetlen talány.

A vonatok dohányzó, és nemdohányzó kocsikra való felosztása, illetve az elkülönített dohányzóhelyek kijelölése minden tekintetben ésszerű és igazságos megoldása lehetne a problémának. Alkalmi megoldások persze léteznek, a kelet-európai polgár találékonyságát dicsérendő.

Nemrég például a Kék Nyíl nevű ún. intercity megállt két város között a nyílt mezőn. A mozdonyvezető bejelentette, hogy öt perc cigarettaszünet következik: az utasok leugráltak a vonatról, és kedélyesen elszívtak egy szál cigarettát, majd – mintha mi sem történt volna – visszamásztak a vagonokba, a szerelvény pedig folytatta útját.

Ami azért azt mutatja, hogy itt, Keleten – EU ide vagy oda – még nem veszett ki teljesen az emberség, az emberi tényező.

Még ha minden más hiányzik is.

Papp Attila Zsolt,
Előzmény: NoCigi (3518)
NoCigi Creative Commons License 2006.12.01 0 0 3524

Egyszer már megírtam, hogy ha nem dohányárut vesznek az emberek, akkor sokkal hasznosabb dolgokra költenék a pénzüket és a gazdaságot úgyanúgy hajtaná az a pénz csak egészségesebb lenne a társadalom és az egészséges társadalomnak több lehetősége van pénz szerzésre és pénz költésre és a gazdaság is jobban pörögne.  A kevesebb kora elhalálozás is több fogyasztó megmaradását jelenti tehát abszolút hibás az a nézet, hogy a dohánynélkül nem pörögne a gazdaság.

 

A dohánytermelés kiszorulásával a környezeti károk is csökkenthetőek lennének....

Előzmény: Fustolo tudo (3523)
Fustolo tudo Creative Commons License 2006.12.01 0 0 3523
Ha teljesen kitilatnák a cigit sok ember munkanélküli lenne. Nem lenne aki elultetné a dohányt, aki bepermetezné a kártevökkel szembe, aki leszedné a dohányleveleket, nem lennének dohánygyárak akik feldolgoznák a dohánylevelet, nem lennének akik kamionokkal szállítják a cigit, nem lennének dílerek akik szállítják a cigit, a trafikusok pedig bezárhatnának, mert az újságeladásból nem élnének meg!!! Az orvosoknak sokkal kevesebb munkájuk lenne, tehát kevesebb orvosra lenne szükség!!! Nem beszélve a gyógyszergyárakról akik dolgoznak a legújabb gyógyszereken a tüdörák ellen, vagy az infarktus ellen!!! Nos látjátok nem dohányzók, hogy mennyi munkanélküli lenne nélkülünk!??! Valahol még hálásak is lehettek nekünk. Én ha pld. megérem a 60 éves kort és meghalok a dohányzás miatt, lehet, hogy ti nemdohányzók fogjátok ÉLVEZNI az én nyugdíjamat!!! Valójában én rátok dolgozom, hogy nektek több jusson!!! Ha a dohányzás annyira ártalmas mint mondjátok, akkor lehet, hogy olyan erös infarktust kapok, amitöl egy pillanat alatt meghalok, tehát nem kell az egészségügynek kiadást fordítani rám!!! Persze az is megeshet, hogy sokáig fogok szenvedni! Ez benne van a pakliban!
Előzmény: bejuma (3471)
Fustolo tudo Creative Commons License 2006.12.01 0 0 3522
Tudod veled az a baj, hogy neked minden ember aki dohányos az függö droid, hülye bagós, stb.stb.., Úgy hiszem, hogy ha rajtad múlna, akkor minket dohányosokat ha tehetnéd kiirtanál a világból. Szerintem nincs is dohányzó barátod?! Cáfolj meg, ha nem írok igazat! Bár cáfolni azt nagyon tudsz! El kell fogadnod, hogy aki dohányzik és még ráadásul szeret is füstölögni az hagy tegye! Nem a te tüdöd vagy szíved fogja bánni. Abban egyetértek veled, hogy sok dohányos embernek másként kellene viszonyulnia a nemdohányzókhoz, de ti nemdohányzók is sok borsot törtök a dohányosok orra alá, sokszor meggondolatlanul! Igen, igazad van abban is, hogy minek van a dohányellenes törvény, ha "szarik rá" sok dohányos és nem tartja be?! Ezen tényleg változtani kell! De aki akar és szeret cigizni, ráadásul a kijelölt helyeken, akkor könyörgöm, hagy csináljuk!! Amúgy írjál már nekem olyan helyet, ahol nyugodtan rágyújthatok! Mert szerinted az utcán vagy a balkonon sem lehetséges! Tudom te azt szeretnéd, hogy sehol sem lehessen rágyújtani, de elszomorítalak ez még egyhamar nem fog bekövetkezni! Na most akkor rágyújtok, milyen cigit ajánlasz???!!
Előzmény: NoCigi (3508)
NoCigi Creative Commons License 2006.12.01 0 0 3521

"Pedig csak a rászoktatás folyamatához tartozó cselekménysort, valamint a saját rovatbeli viselkedésedet kellene az alaptevékenységre lecsupaszítani..."

 

A barátaid biztosan kedvesen szoktattak rá erre a méregre és nem mondták el az igazat mert ők sem tudtak róla. Mi az eredmény? Köszönd meg annak aki rászoktatott.

 

Ha ne adj isten eljutsz arra a szintre mint a COPD-és beteg vagy mint John Wayne, akkor remélhetőleg te is vissza állsz a helyes oldalra és nem biztatsz másokat a rászokásra azzal a bagatelizáló magatartással amilyennel most élsz.

 

A probléma bagatelizálása a dohángyárak stratégiája és Te is ehhez járulsz hozzá....

Előzmény: TZiky (3519)
Fustolo tudo Creative Commons License 2006.12.01 0 0 3520
Tetszett nagyon a film. Látod a nénike sem nézki rosszul a klippen. Pedig valószínü, hogy dohányos!
Előzmény: NoCigi (3518)
TZiky Creative Commons License 2006.11.30 0 0 3519
"Remélem legalább elolvastad az ajánlott cikket!"
Javaslom értelmezésre a linkre írt szót...

"Miért van valaki jobban felháborodva azért ha valaki le akarja szoktatni a cigiről mint azért mintha valaki rá akarná szoktatni a cigire?"
Nem érted?
Pedig csak a rászoktatás folyamatához tartozó cselekménysort, valamint a saját rovatbeli viselkedésedet kellene az alaptevékenységre lecsupaszítani...

Üdv:
TZiky:-))
Előzmény: NoCigi (3518)
NoCigi Creative Commons License 2006.11.30 0 0 3518

Remélem legalább elolvastad az ajánlott cikket!

Miért van valaki jobban felháborodva azért ha valaki le akarja szoktatni a cigiről mint azért mintha valaki rá akarná szoktatni a cigire?

 

Melyik a károsabb?

 

A kérdésem érzékeltetésére ajánlom ezt a kisfilmet (nem COPD):

http://www.youtube.com/watch?v=6FBjyb1Th5Y&NR
Előzmény: TZiky (3517)
TZiky Creative Commons License 2006.11.29 0 0 3517
Addig néztem, amíg ki nem derült, hogy a COPD-ről szól. Akkor lelőttem és letöröltem.

Nem véletlen írtam, hogy:"Most a COPD a divat."
A műsorajánló hozzászólásod előtt 3 azaz három nappal olvastam.

Időben írom: Jövőre is november 16-án lesz a COPD világnap...

Üdv:
TZiky:-))
Előzmény: NoCigi (3515)
rali Creative Commons License 2006.11.29 0 0 3516
NoCigi Creative Commons License 2006.11.29 0 0 3515

Leszek oly kedves hozzád és megkíméllek attól, hogy bekapcsold a TV-édet.

 

Megkerestem neked a linket:

http://www.hirtv.net/filmek/gyogyhir/gyogyhir_168.wmv

 

Legyélszíves nézd meg!

 

Köszönöm!

Előzmény: TZiky (3494)
NoCigi Creative Commons License 2006.11.29 0 0 3514

Vegyük azt, hogy ez nem egy beállított kép és nem egy olyan emberről van szó, aki nem dolgozta szét az egész életét. Akkor is egy kicsit lestrapált az öreglány.

 

Én ismerek 66 éves nemdohányzó nőket akiken látszik a kor de nem ennyire. Ráadásul egész életüket munkával töltötték.

 

Ez a nő egyértelműen COPD gyanús:

 

http://egeszseg.origo.hu/cikk/0625/214007/a_tudoproblemak_1.htm

 

Végre valamit sikerült be linkelned.

 

Mert az általad idézet linkek forrását nem nagyon találtam meg.

Előzmény: Fustolo tudo (3513)
Fustolo tudo Creative Commons License 2006.11.29 0 0 3513

!

 

Talán most sikerült!

Előzmény: Fustolo tudo (3510)
Fustolo tudo Creative Commons License 2006.11.29 0 0 3512
Itt a kép!
Előzmény: TZiky (3509)
Fustolo tudo Creative Commons License 2006.11.29 0 0 3511
Tessék egy egészséges kép róla! Megjegyzem nem régi!
Előzmény: TZiky (3509)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!