Keresés

Részletes keresés

mombasa Creative Commons License 2000.06.02 0 0 310
Kedves Homonay!

Aterzem a helyzetedet es egyertelmu, hogy ez az allapot igy rossz.

De meg rosszabb az emberek megkozelitese. Naponta emberek szazai panaszkodnak a kutyaurulekre, de vajon hanyan szolnak ra a szemetuket laza ivben elhajito gyerekekre es felnottekre?

Szerinted az normalis, hogy ovoneni a csoport elejen lazan behajitja kisse viseltes zsebkendojet egy kertbe? Amikor szova tettem ezt neki, meg arrogansan vissza is szolt, hogy ha nem az en telkem, akkor mi kozom van hozza? :(((

Korrekt felfogas.

Ellenpelda: augusztus 20-an setaltunk a Duna parton, amikor szembejott velunk egy kifestett, urimod kioltozott kozepkoru no. Nem sokkal az orrunk elott ledobta a foldre kecses cigarettajanak maradvanyat. Amikor latta rosszallo pillantasunkat kisse elvorosodott, majd "Most bunko voltam, mi? Dehulyepicsavagyok!" felkialtassal visszafordult, felkaptaa csikket es a 10 meterre levo kukaba dobta.

Ennyi...,

Udv:

mombasa

Előzmény: Homonnay (303)
Jó estét Creative Commons License 2000.06.02 0 0 309
ne öld meg, szegény állat nem tehet róla, inkább a szomszédot...
Brunhilda Creative Commons License 2000.06.02 0 0 308
Teljesen egyet értek sokszámmal.
Nekünk mint már irtam, sok kutyánk van, volt és lesz. A szomszédokkal soha nem volt problémánk, mert minding rászóltunk a kutyákra. Sőt a mi közvetlen környékünkön soha nem volt betörés, pedig az utca összes házába minimum egyszer betörtek. Én úgy nőttem fel, hogy mindig volt minimum 2 kutyánk. Megtanultam, hogy szeretni, ellátni és bizony megnevelni is kell őket. Hat évesen utáltam, hogy télen nem a TV-t bámultam, hanem kutyát kellett sétáltatnom, de megérte. Tudom milyen az felelősséget vállalni a kutyáért (és ebbe minden beletartozik).
ZsuZska Creative Commons License 2000.05.31 0 0 307
A téma ismerős 2 hónapig üvöltött a szomszéd kutyája éjjel - nappal szerencsétlen. A fura az, hogy eszembe nem jutott a kutya gyilkolászás - a szomszéd gyilkolászás annál inkább. Miután megmondták neki (többen is) hogy a kutya, ha nincs megkötve lehet,hogy nem vonít 2 hónap után kipróbálta. Erről ennyit.
Off Más. Sajnos nagyon rossz irányba halad a magyar mentalitás. (Lehet,hogy nem csak a magyar..) Nálunk azonban általános jelenség és fokozottan jelenkezik az önzés, a rosszindulat, irigység és ezt a rosszindulatot már nem csak a másik ember, de az állatok fele is egyre többen és egyre többször kivetítik. Borzalmas..
Brunhilda Creative Commons License 2000.05.31 0 0 306
DogKiller mar a 276 hozzászólás óta nem jelentkezett. Remélem a szomszéddal tárgyal, esetlg ultrahongos sip utan kajtat, és nem a merget keveri.
Üdv.
Brunhilda, akinek 11+5(kölyök) kutyája van.
Korcs Creative Commons License 1999.08.15 0 0 305
Elég hülye kutya lehet, hogy éjjel-nappal vonyít, és hogy a gazdája tud tőle aludni, az méginkább. Mindenesetre nem javallom az ebgyilkolászást. Egyszer az én kutyám is végigvonyította az éjszakát, ösmeretlen okokból, aztán másnap bekussolt. És a szomszéd nem is pattogott.

Ezzel az erővel ha valaki megöli a szomszéja kutyáját, mert éjszaka nem hagyja aludni, nekem a szomszédokat kéne megölni, ugyanis a nyaralónk mellett egész éjjel randalíroznak, és ha a ház keleti felében alszom, akkor nem alszom (mostanság inkább máshol).

Különben meg szerintem sok kutyagyűlölő megalapozatlanul basztatja halálra szegény kivert korcs kuvaszokat, amikor azok csak kutyák. Lehet, hogy a szomszéd kutyáját bosszantja a te házad vagy járkálásod vagy egyszerűen a létezésed, és azért nyüszög nájt. Sszal szerintem vesszenek a kutyagyilkos-jelöltek! (Remélem, még senki nem tette meg.)

Homonnay Creative Commons License 1999.08.09 0 0 304
:-) a kutyaszartól az utcán
Homonnay Creative Commons License 1999.08.09 0 0 303
Off: van szerencsém a belvárosban lakni, ahol lehajtott fejjel kell járni az utcán a kutyaszar-hegy miatt. Már volt alkalom, hogy rászóltam az éppen kutyát szarató emberre, hogy takarítsa már el: eddig mindig teljes felháborodással válaszoltak vissza. Másrészt meg úgy vélem kínzás a kutyának-macskának a belvárosi lakás. És ha nem lehet a szomszéddal beszélni, hogy tegyen vmit az ellen hogy a jószág az ajtóm elé szar, akkor a fagyálló megoldás, bár őszintén a szomszéddal fogyasztatnám el, de azt a törvény bünteti. Miért kell nekem naponta arra hazamennem, hogy az ajtóm előtt macskaszar van?
Rettenet Creative Commons License 1999.08.09 0 0 302
Van egy jó ötletem. öld meg magad, de úgy, hogy a gyanú a kutyára terelődjön. és akkor majd jól elaltatják a büdös dögöt
abraxas Creative Commons License 1999.08.09 0 0 301
Kedves Dogkiller (remélem a név még nem aktuális :o)
Megnéztem, de sajna a kirakatot felszámolták :o( Próbáld megérdeklődni valamelyik kutyás szaklapnál, hogy hol lehet riasztót beszerezni. Hidd el még mindíg olcsóbb, arról nem is beszélve, hogy messze humánusabb.

Keves Mindenki,

fikázni könnyű, alternatívákat írjatok. SZVSZ attól, hogy b*szakodunk, még nem fog megoldódni a probléma.

TaTTi Creative Commons License 1999.08.09 0 0 300
Na, ez már olyan undorító, hogy itt kéne abbahagyni az egészet !
Fagyálló, hashajtó ... Ember, a felsőbbrendű lény.
Vérapó Creative Commons License 1999.08.08 0 0 299
Hogy-hogy hogy???

Láncfurésszel. Odamész, levágod szegény kutya fejét a pórázról, a többit hazaviszed levesnek. Úgy gondolom ez még mindig humánusabb, mint a ferrobond, ami után ráadásul nem tölthetsz kolbászt a belébe.

bendep Creative Commons License 1999.08.08 0 0 298
Meg eszembe jutott valami... az oktatasi rendszert nem szidta senki.. pedig erdekes, ha megtanitanak arra, hogy hogyan kell atmenni a jardan, hogyan kell befuzni a cipodet, hogyan mukodtess siekresen egy vallalkozast, akkor arra miert nem, hogyan kell a tobbi emberrel egyuttelni?

Sy aki szelmalomharcot folytat...

bendep Creative Commons License 1999.08.08 0 0 297
Akkor most egy dologba gondoljatok bele.. ha van egy kocsma a kozelemben (ne adj isten csak 1-2 hazzal arreb), es onnan mindig kijon egy fazon, aki nem tud merteket tartani ivasban, akkor azt te (akarmi szent neveben is) megolod? Mondjuk mereggel, kessel, erre szakosodott emberrel? Nem hinnem.. persze a kutyaval konnyebb elbanni, es nem is buntetik annyira, de azt kellene eszrevenni, hogy itt nem az a lenyeg, hogy kinyirod a kutyat, hanem hogy mennyire vagy alkalmazkodo illetve lelemenyes. Mert ha embernek erzed magad, akkor vagy hozzaszoksz, vagy raveszed a szomeszot, illetve annak a kutyajat, hogy ne ugasson. Ez borzaszto, hogy egy csomo emberbe azt nevelik, hogy el kell taposni azt, ami/aki az utadba kerul.

Valaki irta, hogy szivesen megnezne, hogy egy oroszlan vs. rosszkutya eseten ki gyozne. Erdekes, ebbol az aspektusbol (amikor a kutya a gyengebb), akkor mar te is elvezned a latvanyt? Vagy miert volt ott a kajan vigyor? Szerintem te alszent vagy, es nem gondolod vegig a dolgokat.

Mindenesetre en tovabbra is azt kivanom Dogkillernek, hogy ugy oldodjon meg a problemaja, hogy a kutya se haljon meg, es neki is nyugalma legyen

Sy

(U.i.:es egy bombolo gyereket kinyirnal?)

kheiron Creative Commons License 1999.08.08 0 0 296
Talán a "Vagy a macskák, vagy én" effektus lehetett...

Üd
Kheirón

elbéjé Creative Commons License 1999.08.07 0 0 295
Na, megint bejött ebben a témában is, hogy az "emberek" mennyivel nagyobb "állatok" tudnak lenni....és egy cseppet sem undorodsz magadtól?
Frankie Creative Commons License 1999.08.07 0 0 294
"Eredmény ma már csak 1 macska van a házunkban a tavalyi 20-ból."
És eggyel több Homonnay, mint amennyi kellene.

Nem lennék túlzottan lesújtva, ha az esetleg megmaradt fagyállót Te magad fogyasztanád el szűk családi körben.

Frankie Creative Commons License 1999.08.07 0 0 293
Ha már említette valaki, akkor bocs. Én csak most olvastam.
Most augusztusban kezdenek forgatni egy filmet Kenneth Branagh és Robin Wright Penn főszereplésével, a címe "Hogyan öljük meg a szomszéd kutyáját?" („How to Kill Your Neighbor’s Dog”). Ajánlom szíves figyelmébe mindazoknak, akik ebben a tárgykörben mélyebben óhajtanak elmerülni.

Azér' ez a DogKiller nem semmi csávó. Itt stikában topicot nyit, aztán az összegyűlt anyagot eladja Halivudnak. Nehogy asszidd, hogy ezt megúszod szárazon!:)

originalqszi Creative Commons License 1999.08.06 0 0 292
Killer: mindenesetre akárhogy is ölöd meg, előtte érzéstelenítsd.....fanovokainnal:-)))))
MrPete Creative Commons License 1999.08.06 0 0 291
pontosabban fenolftaleinre gondolsz nem?
MrMaster Creative Commons License 1999.08.06 0 0 290
Az is megoldas ha hashajtobol nagyon nagy dozist bizonyos rendszeresseggel adagolsz.
A fenoftalein (fonetikusan) feloldva vagy porrazuzva es vegyitve nem veheto eszre. A kutya korosan le fog sovanyodni hiszen a fenoftalein(recept nelkul kaphato) miatt az emesztese gyakorlatilag leall...bemegy a kaja aztan rogton ki. Ha a kurat egy ket hetig tudjuk folyamatosan tartani akkor a kutya tobbet nem lesz kepes mar a korrekt taplalkozasra es hetekkel kesobb egeszen egyszeruen ehenhal.

Nagyon korrekt.

abraxas Creative Commons License 1999.08.06 0 0 289
Kedves DK,

nem olvastam végig az egész topicot, úgyhogy ha ismétlek, bocsesz!
Naszóval. a Nyugati téri aluljáróban van egy kirakat, ahol ugatáselhárítót is hirdetnek. Ha jól emlékszem, valahol a játékterem körül van. Ott próbáld megnézni.
A blöki megölése egyáltalán nem megoldás. A szomszéd szerez egy másikat, és azt fogja kikötni. A riasztó kicsit költséges, de hosszú távú megoldás.

Homonnay Creative Commons License 1999.08.06 0 0 288
Fagyálló folyadékot kell felszolgálni neki. A házunkban a takarítónő felvilágosított, hogy a patkányméreg keserű, tehát fölöslegesen költöttema pénzt, de a fagyálló, amit a benzinkútnál vett az jó édes. Eredmény ma már csak 1 macska van a házunkban a tavalyi 20-ból.
cucu Creative Commons License 1999.08.06 0 0 287
Helo.
DogKiller, engem nem szokás dicsérni.
Aztán: nehogy feljelentsd a szomszédodat, mert az egyenlő a szomszédháborúval! Még az unokáitok is ezt fogják emlegetni!
Aztán: próbálkozzál meg a füstölt csonttal és beszélj hozzá, amikor ugatni kezd.
Aztán: beszélj a szomszéddal, ha valamilyen oknál fogva mégsem tudnál, akkor dobj be a postaládájába egy udvarias hangvételű levelecskét, ahol illedelmesen vázolod a helyzetet és kéred a jelenlegi állapot mielöbbi megszüntetését. De ne fenyegetődzél, arra vigyázz!
Aztán: csak ezek után jöhet a kapszula!

cucu

Kham Creative Commons License 1999.08.06 0 0 286
K Pocak,
Az Orwelltol származó kicsavart idézet, a "Nincs egyenloseg. Az ember a legfelsobb rendu faj, ez teny." mondatod miatt jött létre, nem az Animalfarmra utal, hanem a fasizmusra. (Elég jól tudom, hogy mibol való és te se kérdezted volna meg ha elolvasod a "Kham 1999-08-05 11:03:13" hozzászólás zárójeles utolsó mondatát.)

Az Ausztráliás példa pedig "A lakokornyek az emberek lakhelye, es nem a kutyake." valamint a " Ures erv az, hogy a kutyanak ez a termeszetes viselkedese - nem egy lakokornyezetben, talan egy allattarto telepen" mondatokra válaszol. A példa azt jelenti, hogy a kutyák az emberekkel együtt élnek osidok óta ,nem a vadonban, és nem állattartó telepeken. Vagyis a kutyák természetes környezete az emberi lakhely.

KissMe Creative Commons License 1999.08.06 0 0 285
Kedves MayBeDogKiller!

Örülök, hogy elhatároztad magad, és sikerül megnyugtató módon rendezni a dolgot. (Bár a 3. pontról elfeledkezhetnél, kívánom, hogy odáig ne kelljen eljutnod).
Külön jól esik, hogy megköszönted hozzászólásaimat, én igyekeztem pártatlanul, saját tapasztalataimat leírni, és ezzel segíteni. Úgy látszik sikerült.

Jó pihenést kívánok a kutyaugatás-mentes éjszakákra!

Üdv

Obi wan Creative Commons License 1999.08.06 0 0 284
Kedves compi!

Egyszerűen nem értelek!!!
Családi házas övezetben lakom. Sokszor láttam már embereket kutyát sétáltatni, DE macskát még soha! Valahogy nem vagy tisztában az "emberi szokásokkal"! Egy macskát nem lehet megkötni, mint egy kutyát ÉS nem is szokás megkötni.
"MIND A KETTOT TILOS KOZTERULETEN FELUGYELET NELKUL HAGYNI" - Ez a saját véleményed vagy valamilyen törvény?!
Tudod mit szeretnék igazán tenni azzal a kutyával (persze ez csak elméleti sík): Venni egy oroszlánt és akkor engedni ki az utcára amikor az ominózus kutyát is kiengedik. Megnézném, hogy mi maradna a kutyából. :-)))
Még egy kérdés: Mi van akkor, ha éppen ott vagyok az utcán és egy bottal jól agyonverem azt a kutyát? A törvény mit mond erre?

Dakota Creative Commons License 1999.08.06 0 0 283
Kedves Lujza!
Köszi szépen a címet. Nekem is szükségem van erre a kis biszbaszra, a saját kutyáim ellen :)
Dakota Creative Commons License 1999.08.06 0 0 282
Kedves DogKiller
Gratulálok a döntésedhez :) Örülök, és drukkolok Neked, (de főleg a kutyának), hogy sikerülön a békés megoldás. :)

Fulig Jimmy Creative Commons License 1999.08.06 0 0 281
Aki az elolenyek (pl. szomszed kutyaja) megolesenek moralis oldalarol szeretne vitatkozni, kerem jojjon Ide

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!