Keresés

Részletes keresés

LMGstudio Creative Commons License 2006.01.30 0 0 235

Helló!Mindenkinek!

 

Engem csak most kezdett érdekelni a téma, ugyanis most lopták el a telomat. Bármit megteszek hogy elkapjam a zsiványt.

 Aki tud pár lehetőséget, irjon!

fz70 Creative Commons License 2005.11.07 0 0 234
Sűrűn kell mobiltot, meg kártyocskát cserényi, oszt hadd figyőjenek a figyellők...
frescho Creative Commons License 2005.10.03 0 0 233
Mint mar leirtak haromszogelessel megallapithato a telefon helyzete. A szabvany szerint lekerdezheto a telefontol a latott cellak azonositoja, terereje, kesleltetese. Gondot a nagyreflexioval rendelkezo kornyezet okozza. Tehat a pontossaga limitalt. Mai okostelefonra talan mar le lehetne nyomni annak a par utcanak a terkepet, amin belul vagy. Ha mozog, akkor tobb infot gyujthetsz es megtippelheted, hogy eppen melyik utcaban halad. Az indexesek megkerdezhetnenek valakit, aki mar latott GSM halozatot, hogy ne irjanak marhasagokat.
Előzmény: http://www.alfold.info (231)
gsmcoder Creative Commons License 2005.07.20 0 0 232

Nagyon egyszerű:)

 

1) Lerakod a telefont a megfigyelni/hallgatni kívánt területen.

2) Rövidrezárod a telefon kihangosító funkcióját továbbító csatlakozó tüskét a GND-vel (típusfüggő). Aza az egy preparált kihangosító kábelt dugsz rá. ez azért kell, mert a legtöbb típus csak akkor hajlandó automatán hívást fogadni, ha kihangosítóban van, ugyanis elvileg csak ott van értleme:)

3) Lenémítod a telefont. Nem hallani ha hívják.

4) Beállítod az automata hívás fogadást a telefonon.

5) Távolról felhívód az így előkészített "kém" telcsit. Innentől kezdev rögzíted amit hallani.

Előzmény: topimaci123 (230)
http://www.alfold.info Creative Commons License 2005.01.09 0 0 231

Nem lenne olcsó!

 

Helyzetfigyelés:

BlueTooth-os telefon esetén egy BT GPS-t kellene a telefon közelében

tartani, pl. kocsiban. Az eszközzel való előzetes párosítás után a tel-on

háttérben futó program időközönként lekérdezi a pozíciót, és azt menti.

GPS-szel pontos. Anélkül a cellainformációkkal lehetne operálni, ez esetben

körzet szinten lehet informálódni.

 

Belehallgatás:

Hasonló program háttérből figyeli a bejövő hívásokat, CLID-vel azonosítja

a hívót, ha a jogosult szám, akkor automatikusan megválaszolja a hívást->

lehet hallgatni.

topimaci123 Creative Commons License 2004.09.20 0 0 230

Nagyon érdekelne ez a bizonyos távoli mikrofon bekapcsolás...

Mit kell tennem, hogy bekapcsolhassak egy tőlem távol levő mobiltelefont (ami egyébként az enyém!) és belehallgathassak a telcsi környezetébe? (pl. van-e otthon a lakásban valaki?)

Illetve az is sokat segítene rajtam, ha ugyanerről a telefonról időnként megtudhatnám merre kóborol...

Ha valaki tud segíteni írjon a

topimaci@netposta.net

email címre!!!

Köszi

Előzmény: Sempy (210)
Adócsaló Creative Commons License 2004.06.30 0 0 229

Helló!

 

Új vagyok ezen a fórumon, de gyermekkorom (a germánium tranzisztorok) óta

érdeklődöm a technika vívmányai iránt. Mobiltelefonjaim is vannak (és itt a többes szám nem véletlen elírás).

 

A walkie-talkie alkalmazást közelítsük meg pénzügyi és műszaki szempontból. A mobilcég aligha kínál műszaki lehetőséget olyan szolgáltatásra, amelyből nincs bevétele. Ennél erősebb, ám a valóságtól nem elrugaszkodott feltételezés, hogy ha véletlenül adódna ilyen műszaki lehetőség, azt a mobilcégek igyekeznének korlátozni. Műszakilag, a mobiltelefonokba beépített adó-vevő nem ugyanazon a hullámsávon ad, amelyen vesz. Két készülék a hálózati térerő nélkül tehát képtelen egymással kapcsolatba lépni - kivéve természetesen a tízméteres hatósugarú vezeték nélküli kékfogú hálózatot.

Előzmény: CORTEN (226)
wind12 Creative Commons License 2004.06.14 0 0 228
Helló!Kéne egy kis seggítség. Magyar nyelvű leírást keresek Nokia 5100-hoz. Help mí, plíz!
bloki Creative Commons License 2004.04.16 0 0 227
Nekem is ez a gyanúm. A 0 térerős felvetésem csak a saját elméletieskedésem volt.
Előzmény: CORTEN (226)
CORTEN Creative Commons License 2004.04.16 0 0 226
Akkor ez valami tuinvan kütyü? Eddig azt hittem, hogy ebben az üzemben halfduplex mobiltelefonként funkcionál, ahhoz meg szükség van a bázisállomásokra is, még ha csak gprs módban dolgozik is.
Előzmény: bloki (225)
bloki Creative Commons License 2004.04.16 0 0 225
Az authentikációs feladatkör kiesik 0 térerőnél. Az ilyen nem "civilizált" területeken akár automatikusan is átválthatna a készülék hasábrádió-üzemmódra. A kis hatókör is hasznos lehet turistacsoportok, autókonvojok kapcsolattartásához.
Előzmény: CORTEN (224)
CORTEN Creative Commons License 2004.04.16 0 0 224
Elvileg (hiszen a telefon magában adóvevő) működhet bázisálloms nélkül, csak elég kis körzetben, másrészt az authentikációt ki végzi?
Előzmény: bloki (223)
bloki Creative Commons License 2004.04.15 0 0 223
http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=10&id=6191
(Bár, számomra a cikkből nem derül ki, hogy az adó-vevő funkció a bázisállomások nélkül - 0 térerőnél - működik-e. Vagyis a rendszer csak modellezi az adó-vevőt, két készülők önmagában mintha nem lenne itt sem elegendő.)
Előzmény: bloki (216)
zaklatott Creative Commons License 2003.12.12 0 0 222
Sziasztok!
Ha vki tud infot szolgáltatni, hogyan tudnám megtudni, ki a tulajdonosa egy kártyás előfizetésnek, kérem írjon! (Fizetnék is a használható segítségért.)

jolfizetek@freemail.hu

P.Kodi Creative Commons License 2002.01.03 0 0 221
Sziasztok!
Remélem a segítségemre tudtok lenni, lenne egy kérdésem. Van egy 7110-es nokiám, sajna mostanában elég sok furcsa dolgot csinál, lefa
gy,kikapcsol stb., mit csináljak?
Előre is köszi.
Chrisz Creative Commons License 2002.01.03 0 0 220
Sziasztok!

Hónapok óta keresek egy normális fórumot,de csak most találtam Rátok!
Mivel úgy tűnik -velem ellentétben- Ti hozzáértők vagytok felteszem a kérdést, amire van válasz, csak kevesen tudják: hogyan lehet Nokia NetMonitorral 10-100 m -es pontossggal "bemérni"?
Akár úgy is megoldható, hogy a célszemély nem tudja keresi valaki. Nem biztos, hogy ez az a Monitor, ami gyárilag is benne van a 3110 utáni Nokiákban -mert egy régi ismerős szerint a Nokia amerikai honlapján van fent a progi, de ennek + a szolgáltató cellatérképének alapján meghatározható bármely telefon helyzete, ami be van kapcsolva.Nem kell számolgatni,csak a koordináta kell a térképről.
Amit leírtam az tény, volt ismerősöm, aki használta, csak akkor még nem érdekelt a téma, most pedig már nem tudok tőle infót kérni!
Kérlek írjatok!!!
Előre is köszi!

ZöPö Creative Commons License 2001.11.22 0 0 219
Olyan szinten digitális és rendszerspecifikus a GSM, hogy nem lehetne használni. Ne a klasszikus "RF rész - keverő - KF erősítő - demodulátor - hangfrekvenciás rész" sémában gondolkodj, nem így néz ki!
Előzmény: bloki (218)
bloki Creative Commons License 2001.11.22 0 0 218
Köszi, meg, gondolom a nagyfrekvenciás részt is. Csak a logikai áramkörök zavarnak be, ha jól vélekedem. Egyébként miért ne lehetne félduplexként használni őket. Logikus is lenne - ahol nincs bázis, ott végképp; olcsóbb is; s nem terhelné a rendszert sem.
Előzmény: ZöPö (217)
ZöPö Creative Commons License 2001.11.22 0 0 217
A kérdésedre: átalakítás nélkül nem. A 450-es és a 900/1800-as technológiák szerint a készülékek kizárólag bázisállomással vannak összeköttetésben, még akkor is, ha egymás mellett vannak. Ha készülék-készülék kapcsolatot szeretne valaki létrehozni, akkor a mobiltelefon áramköreiből kizárólag a hang végfokozatot és az antennát lehetne megtartani, semmi egyebet.
Előzmény: bloki (216)
bloki Creative Commons License 2001.11.22 0 0 216
Kedves ori,

a téma lényegét megragadva, a rendszer végülis megmondja, hogy hol vagy.

Egy másik terület: két mobil között lehetséges-e a közvetlen kapcsolat, egyfajta talky-walky-ként használhatók lehetnek-e, extrém átalakítások nélkül?

Előzmény: ori (214)
Ja-Je Creative Commons License 2001.11.22 0 0 215
Szia!

Ezzel a dectes eszmefuttatassal csak kis gaz van.
Ki fogja beprogramozni neked azt a keszuleket a dectre, ami gsm is meg dect is?
A dect rendszernek tulajdonsaga, hogy egy telszamhoz tartozik egy es szigoruan egy DAU (ami a hazad tetejen van) es egy terulet(illetve DAN, de igy egyszerubb). Tehat ha en fogom az a DAU-t es elviszem masik teruletre nem mukszik az istenert se.
Egy elofizetohoz egy DAU-t lehet rendelni.Tehat vagy az otthoni telefonod mukodik allandoan, vagy a GSM + DECT készüléked. De ez nem toled fugg, hanem a szolgaltatotol, o programozza be az berendezésedet...

Maradok tisztelettel:
Ja-Je

Bocs ha tevedtem volna..

Előzmény: ori (214)
ori Creative Commons License 2001.11.22 0 0 214
Egyrészt valamennyire szakmabeli lennék, más részt meg közöm van a népi kultúrához. Nem volt semmi végigolvasni a sok önjelölt "szagértő" magabiztos nyilatkozatait, amik hemzsegtek a műszaki tévedésektől. Mivel a többésgük 1999-ben írt baromság, felteszem, hogy a szagértő urak azóta kikupálódtak.

Ami az otthonról vezetékesen, városból GSM-en telefonáló csodamobilt érinti, ahhoz nem kell "helymeghatározás" semmilyen pontossággal, abban az értelemben, hogy a NagyTestver figyelne a mobil helyzetét.
A megoldása több féleképp lehetséges, már nem emlékszem, hogy a HVG-ben megjelent eset melyik volt.
1. Tiszta GSM, egy szolgáltató. Ez nagyvárosi, tömbházas környezetben gazdaságos. Ekkor a lakóházadat (tipikusan sok lakós, nagy bérházat)egy darab kisteljesítményű, kicsi GSM cellával, ún mikrocellával fedik le. Ilyen kialakításhoz mikrocella bázisállomások "trafikban kaphatók", pl. a metró állomásokon is ilyenek vannak, ott is ugyan az helyezet: pár 100 nm lefedése.
Ha a hívás indítást az adatbázisban letárolt honi celládból kezdeményezed és folytatod le, akkor "vezetékes tarifát fizetsz". Ha bármely más cellából, akkor mobil tarifa. Ehhez még vezetékes előfizetés sem kell.
2. Vegyes üzem: mobil szolgáltató + vezetékes szolgáltató, aki vezeték nélküli terminált helyez ki a lakásodba + duál üzemmódú telefont vásárolsz: GSM és vezetéknélküli (cordless, pl. DECT). Tudni kell, hogy a pl. a DECT a GSM-el rokon rendszer, nem nagy durranás duál GSM+DECT készülekét csinálni, több gyártónak van ilyen. Egy DECT bázis "állomás" (=asztali készülékrész) csak a hozzárendelt feljogosított DECT készülék kapcsolódását fogadja el -> ezért nem tud a szomszéd DECT-telefonálni a te DECT állomásodon.
A készülékben a hivás indítási logikát kell csak módosítani:
1. ha van elérhető DECT bázisállomés aki hajlandó a hívás fogadni -> DECT hívást indít, azaz a vezetékes vonalon hív. Ez persze csak a saját DECT bázis állomásod (asztali készülék), azaz a lakásod közvetelen környezetében működik (párszor 10 méter).
2. Ha nincs ilyen, akkor GSM hívást indít.

Ennyi. Nem kell hozzá pozíció követés.

ZöPö Creative Commons License 2001.10.27 0 0 213
Segítek értelmezni:

"ha te közvetlen érintkezéses kapcsolat nélkül" - vagyis nem kapcsol rá semmit
"kinyersz" - vagyis meg is kellene csinálni (c:
"a széria kivitelű" - egy két átkötés, szoftverápgréd + ilyenek már nem széria kivitel. Az tuning.
"amiről levettem az akkumulátort" - áramforrás nélkül elég körülményes egy normál mobiltelefont működtetni.

Még egy buheráltat is. Aki meg nem veszi észre, hogy "nini, két akkuja van a mobilomnak", az megérdemli, hogy lehallgassák. Viszont annak kár a mobilját buherálni, egyszerűen oda kell menni hozzá, egy mikrofont csiptetni a gallérjára, adóvevőt dugni a zsebébe és szépen megkérni, hogy legyen szíves, éjjel-nappal viselni.

Egyelőre megtartom a mobilom, bocs.

Előzmény: texaner (212)
texaner Creative Commons License 2001.10.27 0 0 212
ZöPö, küld a mobilodat Sempy-nek mert igazat szólt!

"Egy két átkötés, szoftverápgréd + ilyenek, S lőn már be is lehet kapcsolni a telefont távvezérléssel..."

ZöPö Creative Commons License 2001.10.27 0 0 211
"Tipp: Vedd le az aksit, és szétszedett állapotban tedd bele egy üres chips-es zacskóba, vagy bármilyen fémgőzölt fóliába... Nem szűnik meg a lehalgathatóság, de 10-20m-re kell lennie a vevőnek, ami már bonyolultá teszi :)"

Nem kevés az a chipseszacsi? Ólomszéfbe ne tegyem, atombunker mélyére? :-((( Apukám, ha te közvetlen érintkezéses kapcsolat nélkül bármilyen infot* kinyersz a széria kivitelű mobilomból, amiről levettem az akkumulátort, a tiéd lehet! Nem csak az info, az egész mobil.

Előzmény: Sempy (210)
Sempy Creative Commons License 2001.10.26 0 0 210
Naszóval

Helyzetmeghatározás:

Mivel minden normális lefedetség eléréséhez(mobilhálózat) 1-nél több átjátszótorony szükséges, ezért a tornyok álltal mért távolság, és azok pontos helyének ismeretével, valamint 4-osztályos matek tudással kiszámolható a mobil helyzete... Kint, a városok között kevesebb az átjátszó, de a prérin nem is nehéz megtalálni egy manust a telefonnal... ha keresi valaki:) A városokban, településeken jóval nagyobb sűrűségü az átjátszók telepítése, így több torony bevonásával jóval pontosabban meghatározható a pontos helyzet, sőt, ha geográfiai térkép is van, akkor még azt is meg lehet tudni, hanyadik emeleten kolbászol a tag...

Egyébként minden teflon 550m pontosan megadja, melyik toronytol, milyen messze vagy:)

Lehalgathatóság:

-Aktív beszélgetés lehalgatása, asszem egyértelműen lehetséges, kis anyagi beruházással megoldható:)
-Passziv esetben bonyolultabb, de a készülék alkalmas rá, tehát megoldható... Csupán parancsot kell adni a teflonnak, s az máris bekapcsolja a mikrofonját, és serényen adja az infókat...
-Kikapcsolt állapotban hardweres akadályai vannak, amihez már meg kell piszkálni a telefont... Egy két átkötés, szoftverápgréd + ilyenek, S lőn már be is lehet kapcsolni a telefont távvezérléssel...

Tipp: Vedd le az aksit, és szétszedett állapotban tedd bele egy üres chips-es zacskóba, vagy bármilyen fémgőzölt fóliába... Nem szűnik meg a lehalgathatóság, de 10-20m-re kell lennie a vevőnek, ami már bonyolultá teszi :)

Előzmény: Dr Nihil (209)
Dr Nihil Creative Commons License 2001.06.07 0 0 209
na eddig ment az olvasas: "Háromszögeléses pozíció megállapításhoz a bemérendő pont irányszögét kellene ismerni, ehhez az kellene hogy irányérzékeny antennák legyenek a bázisállomásokon, és a telefon legalább 3-al kapcsolatba lépjen. Azt nem gondoljátok komolyan, hogy irányérzékeny antennák vannak a bázisállomásokon, ugye?" /robzon/ kurvaszarvagyok matekbol de ez azert megiscsak tulzas. nemhinném ez a legegyszerübb módszer, s robzon kedvéért ezt alkalmazzák (ha alkalmaznak bármit is erre)
ami még kiray(nem tartozik témához, bocs): bűnözőzés jobbra-balra. én spec eleve hányok az ilyen fasza kategorizálástól. megöli az egyént. veszélyesebb az aranykéz utcai kispoláknál.

a masik. minden kedves aztmondomhogynemlehallgathatoamobilomssemmikepp hozzaszolonak: ugyhiszem nem 5evesek keszitik a telefonokat(bar nekik tobb a fantaziauk mint 1 atlag ilyen irogatonak velemenyem szerint), esetleg gondolnak ra ne vedd eszre aktiv hangszoro mellett nyomul a teled ha ki van kapcsolva(biztos megoldhato, eljutottunk mar elvileg a holdra, nehogymar ez jelentsen problémát), szal talan akkor is feltunik vmi nincs rendben ha kozgazdasz vagy. talan direkt van bekapcsolt allapotban hangszoronal zavar, hogy az ilyen kurvaratudokmindenrol(esetleg épp vmelyik kiray magyar egyetemen hallgat vmi műszaki témát, szal kétség sem fér tájékozottságához(köztudott ilyen helyeken a legeslegujabb még nasanal sem megtalálható találmányokkal nyomják)) emberek jol lehurrogjanak mindenkit aki esetleg aztmondja lehetséges, majd nyugodtan önelégült vigyorral az arcukon hátradőlhessenek a fotelben. valószínü a 150ft-os darabáron megvásárolható "mobilnyomulásjelző" berendezésekkel kiszürhető lehallgatnak-e épp. gratulálok. röviden: nem kéne hülyéneknézni a kedves fejlesztőket, kormányokat, rendőrségeket, stb. nem tudom folynak-e ilyen dolgok bárhol a földön, de biztos vagyok benne hogy megoldható.

ui. szerintetek miért csak 30 év mulva tudunk a jelentősebb tudományos eredményekről?

éfdgkldéjg Creative Commons License 2001.03.09 0 0 208
mindenesetre elég ha abból indulsz ki, hogy az polgári célra használatos GPS-ek 100 m-es pontosságra vannak lebutitva, akkor egy ilyen szolgáltatás nyilván nem tud egy 50nm2-es alapterületű házat behatárolni ;)

mindenesetre ne ebből indulj ki... az SA-t már rég kikapcsolták, így akár 4m pontos is lehetek (átlag 15m). DGPS-el (FM RDS-en, pl régen Sláger Rádión asszem) ez még lejjebb mehet.)
Amúgy az Ericsson asszem akart GSM-re épülő helyzetmehgatározást szabványisítani, h a user is tudja hol jár, hol tud kajálni. Ne csak a logok adatbazisadminja...
Moszad-os történetekhez: a beszélőt tényleg jól fel lehet ismerni a felpattanó zárhangok (p, t, k, b, d, g) utáni magánhangzót megelőző szünettel, ez nagyon jellemző a beszélő személyre. De még ott vannak a formánsok stb... Az adaptív beszédfelismerők, hangazonosítók is ilyeneket használnak.
Előzmény: nickwarren (203)
Solt Creative Commons License 2001.03.07 0 0 207
"Ez a szolgáltatás (omintel-es műemlék balhé) úgy működik, hogy a központ tudja melyik cellát használod (melyikre vagy feljelentkezve) és egyszerűen csak egy megfelelő adatbázisban hozzá kell rendelni, hogy milyen műemlék található annak a közelében. A városban a GSM-technológia adottságaiból kifolyólag nagyon sűrűn vannak bázisállomások, szinte 500m-enként, így nem nehéz ezt a szolgáltatást nyújtani... "

Khm, én nagyon nem értek a dolog elméleti részéhez, de... :-)
Írod, hogy szinte 500 méterenként lehet egy cella. Gondolom az 1800 MHz-es rendszerben. Én ezt 900-ason kaptam, ahol a jó 500-at kettővel mexorozva (jujj, de favágó, de majd mondhatsz pontos minimum cellaméreteket :-)) majd másfél kilométernél tartunk.
Az pedig nem elégséges ahhoz, hogy az említett műtárgyakban annyira gazdag országban egy ilyen (fieztős!) szolgáltatást építeni lehessen rá.
(Kipróbálni nem tudtam, mert a sípálya környékén csak néhány feszület volt.)

Előzmény: nickwarren (199)
bloki Creative Commons License 2001.03.07 0 0 206
A hatszeletes felosztás is csak 60 fok. Rómában, Velencében elég lenne ekkora felbontás a sűrű műemlékek között?
A távolságmérés így evidens, semmi köze a térerősséghez.

(Engem érdekel, hogy más hol van! :-) Pl. ha a gyermekem elcsatangol, vagy a beosztottak kontrollja könnyebbé tehető, vagy ha ellopják az autómat az asszony mobiljával együtt (esetleg az asszonnyal együtt :-)... Ha lenne olyan szolgáltatás, hogy bizonyos számokra a készülékemmel rákérdezhetnék...)

Előzmény: nickwarren (205)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!