Keresés

Részletes keresés

Quantumleap Creative Commons License 2008.08.30 0 0 1427
Sajna nem. De biztos ismetlik majd.
Előzmény: stalker22 (1426)
stalker22 Creative Commons License 2008.08.30 0 0 1426
Nincs mint winterborn!
Quantumleap tudsz valakit a forumon belül, aki TV-n leadott 5.-6. évadot digitalizálta?
winterborn Creative Commons License 2008.08.29 0 0 1425

ez a lényeg!

szóval az egy másik részben van. erről voltam kíváncsi köszönöm.

stalker22 Creative Commons License 2008.08.29 0 0 1424
Igen :D:D:D, akkor egy kis zavar lehet, összekeverte, ha nagyon hiányolja szívesen belevágom neki :D:D:D:D:D:, akkor tényleg ne vidd vissza :D
Quantumleap Creative Commons License 2008.08.29 0 0 1423
De akkor winterborn az 1x08 vegerol hianyolja azt, ami a 4x19 vegen van. LOL! Nehogy visszavigye a dvd-t hibara hivatkozva! :DDD
Előzmény: stalker22 (1422)
stalker22 Creative Commons License 2008.08.29 0 0 1422
szerintem a 4.x19 részéről beszél
Quantumleap Creative Commons License 2008.08.28 0 0 1421
Na, most akkor az elso vagy a negyedik evadrol beszeltek? Mert mindkettoben volt Aurora Borealis epizod.
stalker22 Creative Commons License 2008.08.28 0 0 1420
Bezony az „Northern Lights” negyedik évad, szintén Chris alkotóválságának mélysége körül forog a téma amire az öreg veterán adja a varázskulcsot, a végén pedig Enya zenei aláfestése hallható, amit Chris munkája beteljesedik.
Enyhén pofátlanság ez a vágás, ez olyan mintha Tarkovszkij Stalker című filmjének az utolsó 20 perce hiányozna, mert éppen egy fasz úgy gondolja, hogy ez így jó!
Én a helyedben visszavinném a korongot, mert ha ilyenek hiányoznak, akkor ki tudja még vajon mi!
winterborn Creative Commons License 2008.08.28 0 0 1419

tegnap néztem meg a hivatalosan kiadott dvd-n az utolsó, 8. epizódot. (északi fény).

cseppnyi hiányérzetem támadt: eredetileg asszem úgy volt vége, hogy chris rengeteg villanykörtét szerel a művére (amit aurora borealisnak nevezett el) és majd sötétedéskor bekapcsolja és fényárral tölti el a tájat.

na most  mintha ez a jelenet hiányozna a dvd-ről. most csak az én emlékezetem csal, vagy tényleg nincs benne?

stalker22 Creative Commons License 2008.08.28 0 0 1418
*-*

Valaki esetleg digitalizálta(ja), az 5., illetve 6. évadod? Angolul is ütős, de azért a szinkron, minimum egy Oscart megérdemelne:D, Az 5. évad az fullra megvan angolul, a 6. meg töltés alatt.

-*-
Galahed_ Creative Commons License 2008.08.01 0 0 1417

 

Roslyn/Cicely :)

 

http://www.curtcass.com/roslyn/

Előzmény: Bogyó 2 (1410)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.01 0 0 1416
Torrentekkel elkezdtem pótolni a kimaradt Alaszkákat.
A fordítások hemzsegnek a bénázástól. Az 5./2-ben amikor Maurice próbálja invitálni Chris-t vacsorára, és bevisz egy karton piát a rádióba ráhatás gyanánt, akkor ahogy nézegeti, és sorolja a piákat a Bombay Saphire gint sikerült Bombay pálinkának fordítani, ami szegről-végről igaz, de nagyon hülyén hangzik, klasszikus Hunglish, mint pl: Piccadilly Körönd, Váci street és tsa. .
nagyfavor Creative Commons License 2008.07.31 0 0 1415

csak most néztem meg a 5x24-est, és hát muwahaha :) kár, hogy nem csináltak még pár(tucat) évadot :(

Bogyó 2 Creative Commons License 2008.07.28 0 0 1414

"Maggie mellé csakis Joel képzelhető el. "

Ez a Chris ügy teljesen erőltetett, leszámítva a polgármesteres részt, az benne volt a pakliban Chrisnél, de csak annyi.

Mindig Joel volt a téma Maggienél, s ugye egyedül ő volt akinek az a bizonyos fotel is kényelmes volt jópár résszel korábban. Chris pl. nem érezte jól magát benne.

Előzmény: statuslaci (1413)
statuslaci Creative Commons License 2008.07.28 0 0 1413
Ez az utolsó rész a legjobb példa rá, hogy elfogyott az ötletgyárosok puskapora. Főleg Maggie, meg Chris esetében. Miért kellett őket összehozni? Nem hiszem, hogy nézői nyomásra. Maggie mellé csakis Joel képzelhető el. A doki feleségének karaktere érthetetlen, főleg az, hogy mit akartak kihozni belőle. A rabbi vonal meg egyébként is tévedés, szerintem. A sorozat lekeveréséből én is nagyon hiányoltam Fleischmann dokit, legalább egy Cicely felett lebegő, mosolygós képet bevághattak volna. Előre is fel lehetett volna venni, mielőtt Morrow kilépett. Így viszont bennem maradt hiányérzet. A sorozat számomra negatív csúcsa is az utolsó részre maradt, mégpedig Holling szarvasbikás beütése, amikor csak morgott. Na azt már nem tudtam hová tenni. Ettől függetlenül minden évadot megveszek, ha megjelennek dvd-n.
charlie b Creative Commons License 2008.07.26 0 0 1412
Szeptember 23-án jelenik meg az Alaszka 2. évad DVD.
Bogyó 2 Creative Commons License 2008.07.26 0 0 1411
Bogyó 2 Creative Commons License 2008.07.25 0 0 1410

Két érdekesség a wikipédiáról:

 

A sorozat vége

Egyrészt David Chase növekvő negatív befolyásának hatására, másrészt a CBS csatorna időpont változtatásainak köszönhetően (melynek fő iránya egy a fiatalok számára is programokat kínáló modell volt)1994-95 tájára a sorozat népszerűsége mélypontra jutott. A sokszor megmagyarázatlan és teljességgel logikátlan változások a karakterek jellemében, a Fleischman szolgálati idejével kapcsolatos konfliktusok csökkenése, végül pedig maga Morrow távozása oda vezettek, hogy a műsor nézettsége zuhanni kezdett.

Az eredeti elképzelés szerint a Miért éppen Alaszka? középpontjában az Alaszkában „partravetett hal”-ként szenvedő Joel Fleischman beilleszkedési problémái és Maggie O'Connellel való szeretet-gyűlölet kapcsolata állt volna. Ezen irányelvet követve Morrow a sorozat legjobban fizetett színészévé és gyakorlatilag a show sztárjává vált.

Két előre nem tervezett történésnek köszönhetően a sorozat nagy nézettségre tett szert, és az olyan, egyre fontosabbá váló mellékszereplők, mint például Chris, Ed, Holling, Shelly és Ruth-Anne (majd a későbbiekben feltűnő Adam és Eve, Barbara Semanski, valamint Bernard), aláásták Morrow sztár státuszát, mialatt a műsor népszerűsége rekord szintet ért el.

Ezt követően Morrow és képviselői lobbizni kezdtek azért, hogy a színész a 4. és 5. évadra jobb szerződést kapjon, miközben időnként azzal fenyegetőztek, hogy elhagyja a sorozatot. A producerek válaszul csökkentették Fleischman szerepét és olyan új karaktereket vezettek be, mint Mike Monroe (4. évad) illetve Dr. Phil Capra (6. évad) hogy részlegesen kompenzálják Morrow hiányát. Morrow szereplésének csökkentésével azonban több, Joel karakteréhez kapcsolódó történeti szál logikus megoldása gyakorlatilag lehetetlenné vált.

 

 

Cicelyt egy létező alaszkai városról, Talkeetna-ról mintázták[, ám a főutcán játszódó jelenetek színhelyéül a Washington állambeli Roslyn szolgált, ahol a Tégla eredetije is megtalálható. Az 1990-es évek közepe táján évente egyszer itt kezdtek összegyűlni a sorozat rajongói. Az összejövetelt 2004 óta Moosefest-nek (Jávorszarvasünnep) nevezik, és a hagyomány szerint július utolsó hétvégéjén rendezik meg, általában az egykori stábtagok részvételével

 

 

Bogyó 2 Creative Commons License 2008.07.25 0 0 1409
Amikor korábban volt akkor láttam először és érdekesek voltak nekem a kisvárosi jellegzetességek, bár a múltkor láttam, hogy ez egy közel 10 ezres település, ami persze még mindig kicsi város, főleg Amerikában. De annyira nem érdekelt, néha idegesített is a sok szómenés. Nálunk is a feleségem nézte inkább, aztán én is rááltam. Rájöttem, hogy nagyon emberi dolgok vannak benne, nagyon életszagúak az érzelmi történések, a karakterek, a problémák, s nagyon hasonlóak a mieinkhez. Az író nagyon jó emberismerő. Emellett itt is vannak jópofa örültségek, bár esetenként túlzásba esnek. De ez minden családban megesik, akkor Gilmoréknáé miért ne lenne így.
Előzmény: Törölt nick (1405)
Bogyó 2 Creative Commons License 2008.07.25 0 0 1408
Abban igazad van, hogy nemcsak abbamaradt. Azért az elég durva lett volna, akkor is ha akad rá példa. De a sorozat egészét nézve mégis csak egy erölködve összehozott, " Na, akkor csináljunk egy befejezést szép lassú, esti képekkel" -féle ötlet csupán. Az " AlaszkábAn" amúgyis sok rész zárult így, annyira nem volt újdonság, de az amit csak lehet elrendezünk, akit lehet összeboronálunk, Joellel meg ki tudja mi van stílusú befejezésnél ez a sorozat jobbat érdemelt volna. Továbbra is azt mondom, hogy a kincskeresős rész jobb lett volna, ott is elköszönt tőle Marylin, meg voltak ilyen jellegű életképek, s jobb kerete lett volna az egésznek, amely ugye úgy kezdődik, hogy Joel utazik a repülőn...
Előzmény: Galahed_ (1397)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.25 0 0 1407
Hiánybetegségben szenvedőknek:
Maximum exposure
(riport a forgatásról, oldalt meg a folytatásai)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.25 0 0 1406
Itt a zárójelenet a zenével együtt. Aki nem látta ;-)
Megtaláltam a szöveget is, valóban adekvát volt a búcsúzáshoz:

"And ya know the sun's settin' fast
And just like they say, nothing good ever lasts
Go on now and kiss it goodbye
But hold on to your lover 'cause your heart's bound to die
Go on now and say goodbye to our town, to our town
Can't you see the sun's settin' down on our town, on our town
Goodnight.

Up the street beside the red neon light
That's where I met my baby one hot summer night
He was the tender and I ordered a beer
It's been twenty years and I'm still sittin' here.

And ya know the sun's settin' fast
And just like they say, nothing good ever lasts
Go on now and kiss it goodbye
But hold on to your lover 'cause your heart's bound to die.
Go on now and say goodbye to our town, to our town
Can't you see the sun's settin' down on our town, on our town
Goodnight.

It's here I had my babies and I had my first kiss
I've walked down Main street in the cold morning mist
Over there is where I bought my first car
It turned over once but then it never went far.

And ya know the sun's settin' fast
And just like they say, nothing good ever lasts
Go on now and kiss it goodbye
But hold on to your lover 'cause your heart's bound to die
Go on now and say goodbye to our town, to our town
Can't you see the sun's settin' down on our town, on our town
Goodnight."
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.25 0 0 1405
Elnézést az off-ért ;-)
Nálunk a barátnőm volt már évek óta nagy rajongó, sőt, egy időben, mikor a Via vette át, és vasárnap kezdte adni, még pár részt fel is vettem neki, de valahogy soha nem fogott meg a sorozat. Sőt, volt, hogy nálunk volt a barátnőm, és egyet kért: meg akarja nézni a részt, így tkp. én is láttam, és még így sem.
Az Alaszka kellett hozzá, mert rendszeresen ott maradt a tévé a Vián, és, ahogy egymás után láttam pár részt, teljesen függő lettem. Aztán, ugye nálunk is fertőzött a kór....
Sőt, azóta már megvettem az első két évadot dvd-n, mert csak a második vége felétől kezdtem nézni, és kíváncsi lettem az elejére, így volt idő, hogy szimultán néztem dvd-ről az első évadot, és néztem a tévében a negyedik, ötödiket (nem volt könnyű ;-))
Előzmény: mozo01 (1404)
mozo01 Creative Commons License 2008.07.25 0 0 1404
Az kb. 6 hét Rory. :) Nálunk is én kezdtem nézni, aztán már az asszony is rajongó. :)
Előzmény: Törölt nick (1402)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.25 0 0 1403
A végével egyet értek, az elejét meg nem láttam. Nekem is nagyon hiányzott Joel, legalább egy villanást felvehettek volna vele előre, hiszen mikor a 102.-re forgattak vele, már nyilván tudták, hogy a 110.-ben vége lesz, ennyire cselekedhettek volna előre...
Előzmény: Quantumleap (1401)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.25 0 0 1402
6. évad közepén járnak, tehát ott azért még van egy kicsi (úgy 30 részre saccolom kb.)
Előzmény: mozo01 (1400)
Quantumleap Creative Commons License 2008.07.25 0 0 1401
Elvárhatóan stílusos befejezés volt. A végére a fináléképsorokba szerintem símán belefért volna, hogy egy pillanatra Joelt is lássuk New Yorkban.
mozo01 Creative Commons License 2008.07.25 0 0 1400
Én is az Alaszka miatt kattantam rá Roryékra. :) Annak is vége lesz? :(
Előzmény: Törölt nick (1398)
mozo01 Creative Commons License 2008.07.25 0 0 1399
Akkor lehet letöltöm valahonnan.
Előzmény: Galahed_ (1397)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.25 0 0 1398
Csak ma lesz dupla Gilmore, és én meg most kattantam rá, hogy az Alaszka előtt volt. Korábban sose fogott meg, most meg már a párom is öl érte ;-)))
Az is hatalmas sorozat, de annak is vége pár hét múlva...
Előzmény: Bogyó 2 (1395)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!