Keresés

Részletes keresés

kifli Creative Commons License 3 napja 0 0 81575

csak azt nem mondták meg, hogy melyik súlycsoportban lett szommelijé bajnok a hölgy

Előzmény: Hepci (81567)
bigup Creative Commons License 3 napja 0 0 81574

Készültünk hozzájuk látogatóba. Rettentő szomorú...Nyugodjék békében!

Előzmény: BZoltan (81571)
naivkezdo Creative Commons License 3 napja 0 0 81573

Az nekem túlságosan tömegtermelés, plusz sorozatban dongatores volt.

Előzmény: joskabacsi (81563)
Benő Kemenczés Creative Commons License 3 napja 0 0 81572

Akkor sajnos igaz a hír. Néhány napja még átbeszéltük a szüreti tapasztalatokat. Nem találom a szavakat...

Előzmény: BZoltan (81571)
BZoltan Creative Commons License 3 napja 0 0 81571

Ma reggel elment Joós Elek :( Nincsenek szavak. Gyerekek... becsüljük meg egymást jobban.

Előzmény: BZoltan (81449)
BZoltan Creative Commons License 3 napja 0 0 81570

Kevés olyan ember van a magyar borvilágban akinek a véleménye kevésbé érdekelne mint Evans V. kisasszonyé. Odapörgettem ahol ő kezd el beszélni...tíz másodpercig bírtam a mimika nélküli arcából kijövő mondanivalótlanságot...

A Jeszy faterját bírom. Nem messze van tőlünk a pincéjük. Néha a forrásnál össze lehet vele futni ahogy klotgagyából kilógó gojzerrel tölti a marmonkannáit... pont mint mindenki más. Egyszer pertuig vittünk egy közös berúgást és akkor jókat sztorizott a külügyminiszteri időszakáról. Erősen tagadta, hogy Adrian Năstasét azért hívták volna meg sok diplomáciai partira mert ő tudta a legjobb Jeszy-s sztorikat mesélni :)

Előzmény: syntaxerror (81568)
BZoltan Creative Commons License 3 napja 0 0 81569

Szar műsor szar emberekkel :) 

Előzmény: shiraz2 (81562)
syntaxerror Creative Commons License 3 napja 0 0 81568

oké, akkor ez a heti hetes másik oldali verziója próbál lenni ahova ezúttal sommelier lányt hívtak meg, nem vesztettem sokat hogy nem néztem meg, köszi :)

Előzmény: Hepci (81567)
Hepci Creative Commons License 3 napja 0 0 81567

Belenéztem pár perc erejéig.

Tehát van egy seggfej, a Jeszenszky fia, aki feldobja a témákat. Itt éppen a libsibibsibuzikomcsisorosbérencekkel indítottak (volna, ha meghallgatom), de nyilván máskor is róluk van szó.

Van 3 további arc, ők egy asztalnál ülnek laptopok mögött, ők a szellemeskedők (olyanokat mondanak, amiket az ilyenek meg a Bochkor-félék ökumenikusan szellemesnek gondolnak).

Van egy szőke nő feszülős naciban, ő egy kanapén ül, enyhén mosolyog és hallgatag.

Mindenkinek a fején fejhallgató van - ennek nyilván van valami oka, mert én még sosem próbáltam így beszélgetni. :)

A műsor közepén beült közéjük a kacsaszájú sommelier bajnoknő, aki értelmesebbnek tűnt a többieknél.

Ekkor kikapcsoltam. :)

Előzmény: syntaxerror (81565)
Hepci Creative Commons License 3 napja 0 0 81566

Kultúránk ezen szeglete eddig zárva maradt előttem. :DDD

Egyébként támogatom a folyamatot, hogy kacsaszájú nők is legyenek sommelier bajnokok.

Előzmény: shiraz2 (81562)
syntaxerror Creative Commons License 3 napja 0 0 81565

azoknak akik nem kattintanak a linkelt domainre, esetleg egy pármondatos összefoglalót lehetne? :)

Előzmény: shiraz2 (81562)
syntaxerror Creative Commons License 3 napja 0 0 81564

ok, kösz az infot, ez alapján és amit BZoli írt az alapján akkor nem rohanok kirabolni a lidlt :)

Előzmény: shiraz2 (81560)
joskabacsi Creative Commons License 3 napja 0 0 81563

Egy 225-ös Trust legjobb tudásom szerint is 100e környékén kezdődik.

Ha már a környék akkor szerintem inkább Flódung Kristóf - Európai Kádár. 

OK, hogy létezik lightos pörkölés is, de valahogy Kristóf hordói kevésbé akarják agyon nyomni a benne lévő bort ...

Előzmény: naivkezdo (81558)
shiraz2 Creative Commons License 3 napja 0 0 81562
shiraz2 Creative Commons License 3 napja 0 0 81561

shiraz2 Creative Commons License 3 napja 0 0 81560

kóstoltam a bort, gyenge középszer. lehet lelkesedni érte 1200-ért, de néhányszáz forinttal többért már jó bort is lehet venni

Előzmény: syntaxerror (81547)
naivkezdo Creative Commons License 4 napja 0 0 81559

El a kezekkel a küképről, ha hígítani akarod!:)

Előzmény: Hepci (81551)
naivkezdo Creative Commons License 4 napja 0 0 81558

Azt csak a megmunkálás jelzésére írtam.

Ugye pörkölni azért szoktak. Egyik M, másik M+, imádtam az illatot még másnap is a kocsiban.

Én a trisós vonalat nem erőltettem soha, úgy emlékszem a link is, meg a Prohászka is hasonló módon jár el.

Viszont forráztam, és ha jól jártam el az olvasmányaim szerint, akkor a lehűlő gőz depressziót/vákuumot hoz létre, ami szinten a csersavat rántja ki, tompítja. 

Ja és természetesen erjesztek benne, éppen kezd vége lenni, fejtenem kellene.

Az erjesztés sokkal nyugisabb, egyenletes, nem kell semmi hűtés a kisebb űrtartalom miatt, már majdnem elfelejtettem mennyire jó ilyen kis fahordóban erjeszteni.

 

Az ára 50-60 között volt valahol.

Vettem én már ettől olcsóbban göncit (igaz jó pár éve) de ez jobban tetszik. Mondjuk azt sem tudom, pl egy trust mibe kerül.

Előzmény: van_Persil (81556)
joskabacsi Creative Commons License 4 napja 0 0 81557

Nem csökken az, csak megszokod, mint egyszeri csöves a technokol rapidot ...

 

 

Előzmény: Hepci (81554)
van_Persil Creative Commons License 4 napja 0 0 81556

Alapvetően nem a bedagasztás a lényeg, hanem a nyers csersav a faanyagban, amit tompítani kell a használat előtti kezeléssel. Felénk trisós, majd kétszer-háromszor tiszta vízzel szokták áztatni, de a linkelt módszer is célravezető. A barrique az más, mert ott a pörköléssel távozik a ”fölös” csersav.

Nem véletlenül nem ajánlják egyébként, hogy új hordóba bort rakjunk addig, amíg nem forrt ki benne legalább 1X must. A szállítóhordóknál viszont azt csinálják, hogy a belsejét paraffinnal kenik ki, így védve a bort a tul sok tannintól.

Amúgy ha nem titok, mennyibe kerül egy új gönci hordó? (Nem lennék ellene, ha hipp-hopp, hirtelen itt teremne kettő a pincémben.)

Előzmény: naivkezdo (81534)
BZoltan Creative Commons License 4 napja 0 0 81555

Hát igen... így dől dugába egy amúgy zseniális ötlet :)

 

Az illó az a bor felületéről illan el gyorsan. Egy mondjuk 0.9 g/l illósav tartalmat te fejtegethetsz ezerszer mire kiszellőzik akár a töredéke. Ha ilyen egyszerűen lehetne csökkenteni az illót akkor ugyebár nem létezne a probléma. A baj az az, hogy az illót nagyon ki dózisban is érzékeli az orrod... de egy illós üveg az végtelen tartalékokkal tudja okádni a körömlakklemosót.

Előzmény: Hepci (81554)
Hepci Creative Commons License 4 napja 0 0 81554

Csinálhatnál egy ilyen másodmárkát a Tornaival kooperációban: "'Géró helyett", tuti kasszasiker.

Egy a baj, ehhez a bizniszhez csak a Tornainak van elég diszkontos cucca, míg neked nincs elég farnehéz juhfarkod.

 

***

 

Az illó ki nem szellőzik, de a penetranciája azért pár nap után csökkenhet, nevéhez illően.

Előzmény: BZoltan (81553)
BZoltan Creative Commons License 4 napja 0 0 81553

Ki kell próbálni... cirka 3200Ft átlag palackárra fog kijönni :) Az szerintem tényleg egész jó lehet.

Előzmény: Hepci (81551)
BZoltan Creative Commons License 4 napja 0 0 81552

De az illósság az nem is levegőztethető ki a borból.

Előzmény: Hepci (81550)
Hepci Creative Commons License 4 napja 0 0 81551

Ezek a Tornai Frissek igen egyszerű cuccok - erősen túlzónak tűnik a szöveg látatlanban is.

 

Viszont egy ilyet meg a te bazi farnehéz Küképedet összeöntve készíthetünk 2 palack fasza somlói juhfark-házasítást kiemelkedő ár/érték aránnyal. :D 

Előzmény: BZoltan (81548)
Hepci Creative Commons License 4 napja 0 0 81550

Körömlakklemosós illó nem kerül elő a semmiből a palackban, az olyan volt már a pincében is.

Tájékozott és tisztességes kereskedő elmondja neked, hogy melyik az a Ráspi-tétel, amit megvehetsz, mert kivételesen nem illós...

Előzmény: BZoltan (81545)
BZoltan Creative Commons License 4 napja 0 0 81549

Szerintem (b) és (c) együtt. Van piaca, vannak fogyasztói, vannak rajongói a Ráspinak. Én ha olyan bort kapok ami egyáltalán nem tetszik azt jelezni szoktam a kereskedőnek. Mondom, a Zalán rendes srác, profin fogja kezelni a visszajelzésedet. Még akár valami kompenzációt is kitalálhat :)

Előzmény: menut (81546)
BZoltan Creative Commons License 4 napja 0 0 81548

Az van, hogy a Tornainak van egy hatalmas nagy tábla teljesen gépesített juhfark ültetvénye a 8-as főút mellet, bőven a hegy körüli út laposabbik oldalán. Innen annyi juhfarkot hoznak le amennyit akarnak és azt utána egy ügyes borász a csúcstechnikával olyanra csinál meg amilyenre akarják. A poszt borleírása szerintem badarság. Ez egy korrektül megcsinált techno juhfark. Ennyi. Nem egy bestbuy szerintem 1200Ft-ért, de korrekt cucc ennyi pénzért.

 

A poén az az, hogy ez a nagy juhfark ültetvény is csak korosodik és évről évre azért egyre jobb alapanyagot ad.

Előzmény: syntaxerror (81547)
syntaxerror Creative Commons License 4 napja 0 0 81547

Ezeket a dealeket sose értem hogy a borászatnak miért éri meg, illetve más kóstolta ezt, tényleg jó? http://muveltalkoholista.com/2020/10/mar-megint-tornai-friss-juhfark-2019/

menut Creative Commons License 4 napja 0 0 81546

Legyen a (d, és akkor senki nem haragszik meg rám :)

Előzmény: BZoltan (81545)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!