Kősziklás Pinot Noir 2021 - nekem bejön. Kb. 4000 Ft, nekem 8, izé, az mégsem, de 6. De én konfúz vagyok PN-ből, tisztelettel kérném Hepci urat, próbáljon rá :)
SZIJJÁRTÓ ELŐD Pinot Noir 2021 Etyek Szép meggypirosba hajló rubin szín. Illatában nagysokára fedezhető fel mikronnyi bőrösség, piros gyümölcsök. Ízében dominál a cseresznye befőttbe hajló meggy, pici ribizlit érzek. Alig észrevehető kesernye kíséri a kortyot, kellemes inni. Közepes test, a 13 fokos alkoholt nem érezni pinós pohárból. Az ún. "magyar pinó" (= cseresznye befőtt) kiküszöbölésének bíztató kezdeti eredménye. Picit szigorúbb terméskorlátozás (1 kg/tőke alatt) még további javulást hozhat... Ez így egy 3500,- forintos bor nekem.
Az igazi művészet NER- és egyházközeli apostola, az igényesség nullkilométerköve, a gömbcigány zenei zsinórmértékének élő nagykövete, a crossover andrérieu-i manifesztációja.
Egyik koncertjén a szék alól került elő, néhány papírpohár társaságában. Sajnos nem bírta az elmúlás csendes viharát, és az idő vasfogának kíméletlen harapásait a lefolyóba zubogó, barnára tört ecet fanyarságával viszonozta...
Hegybor-kategóriás darab a Csopaki Kódex egyik élharcosától. Az utóbbi években semmilyen jó élményem nem volt a Jásdi-borokkal, de a MűvAlkeszen J. Csaba oda és vissza volt tőle, ezért vettem meg.
Szimpatikusabb, mint a korábbi kiadások voltak, de a nagy lelkendezés okát azért nem értem. Valahol félúton van a korábbi, nagyon szikár, "ásványos" (íztelen), fogyasztásra nem csábító stílus és egyes pincék kicsattanóan gyümölcsös-illatos olaszai között. Erénye, hogy ennyi pénzért sajnos más pincék sem produkálnak számottevően izgalmasabbat.
Szekszárdi kékfrankos egy nem túl jó évjáratból - inkább kíváncsiságból vettem meg, nem sokat vártam tőle.
Ezt hozta is: különösebb hibája nincs, de ebben nagyjából kimerültek az erényei is. Nem koncentrált és nem is gyümölcsös vagy éppen vibráló, hanem valahol a még tolerálható savanykásság és kesernyésség határán táncol. Étel kísérőjének elmegy, valamint 2 decit belefőztünk egy remekül sikerült bolognai raguba.
Téglavörös szín, nem tükrös, szerintem szűretlen - egyáltalán nem zavaró.
Csavarzár, egyben jön le, pici co2 (utóerjedés v. almasav) nyitás után bizonytalan illat, majd levegőre kinyílik és markáns gyümölcsös íz.
Csipkebogyó, szamóca, cseresznye.
Nem túl komplex, de nagyon jó ivású bor, közepes testtel, felismerhetően pinós fajtajelleggel. A sav talán picit alacsony, de összességében egyensúlyközeli bor.
Nem szokásom pontozni, de az a fajta amiből kéred a következő pohárral is.
Szijjártó Pétert szeretném megvédeni a "gazember" minősítéstől... szegény...
Tehát Sz. Péter nem gazember, hanem mindössze egy túlmozgásos, semmiféle értékrenddel nem rendelkező senkiházi, egy a képességeinek teljesen alkalmatlan pozícióban, számos narancsbolsi társához hasonlóan.
Nyilván van valami a füle mögött, így fogva van, hasonlóan számos fideszes ifjútörök és idősebb társához.
Arra gyanakszom, hogy a fogottsága természete hasonló mondjuk Varga Juditéhoz: alighanem homoerotikus vonzalmakkal rendelkezik, és hát a korrupcióban is már elmerült nyakig, százmilliós "kölcsönből" építkezett, a felesége szinte vadiúj cége pedig már az első évben százmilliókat fialt.
Így aztán Péter megbízhatóan ül bent a főni (a felcsúti Korleone) hájas valagában, seggének két rottyadt partosa között. :)