Keresés

Részletes keresés

lcsaba Creative Commons License 2003.05.20 0 0 1515
most, hogy Ambrus A. ügyében a magyar "igazságszolgáltatás" tele gatyával példát statuált, elővehetnék ennek a kis patkánynak / bocs kedves állatok/a gyilkosságát is...
lcsaba Creative Commons License 2003.04.02 0 0 1514
és milyen keveset tudunk...
Előzmény: fargo (1513)
fargo Creative Commons License 2003.03.13 0 0 1513
ennek ellentmondani látszik az alant említett rozsályi kölök esete. aki nem ismerné:
a srác a baráti társaságával megrakott wartburggal túl gyorsan ment, kisodródott, oszlopnak ütközött. a jobb elsô ülésen utazó két fiatal meghalt. a sofôrt gyorsított eljárásban 8 (nyolc) évi letöltendôre ítélték. enyhén ittasan vezetett.

én felfedezni vélek némi párhuzamot a két eset között, jelesen:
- mindkét esetben ember/ek haltak meg,
- mindkét esetben jelentôs szerepet játszott a gyorshajtás,
- mindkét esetben a tudatállapotot befolyásoló szert (drog / alkohol) fogyasztott a sofôr

azért akadnak különbségek is:
- a rozsályi kölöknek nem volt sztárügyvédje, ezért pár nap alatt elítélték, míg CSE ügye vagy 3 évig tartott,
- CSE kimosatta a drogos cikit, a rozsályi kölök nem tudta elintézni a néhány üveg sört,
- CSE tudott venni magának műsoridôt, hogy nyilvánosan mosakodjon, ezzel megetetve egy csomó naiv hülyét, akik most próbálnak szentet faragni belôle...

amúgy én meg a múlt héten beszéltem egy ügyvéddel, aki azt mondta, hogy pénz beszél, kutya ugat. mondta ezt annak kapcsán hogy egy általam is ismert ügyben a bírósági aktákból bizonyítékok tűntek el, hogy összesen 100 milliót költöttek APEH-nyomozók megvesztegetésére, hogy elengedjenek néhány céget a kb. 20 milliárdos adócsalási ügyben, hogy az ügyet tárgyaló bíró megbukott a tárgyalási jegyzôkönyvek meghamisításával, stb. a dolog kapcsán szóba került CSE ügye is...

errôl ennyit.

Előzmény: jegyzőkönyv (1512)
jegyzőkönyv Creative Commons License 2003.03.13 0 0 1512
Talán 1 évvel ezelőtt beszélgettem egy ügyvéddel. Én nem vagyok szakmabeli, csak vonaton dumáltunk. Kíváncsiságból rákérdeztem CSE-re. Ő azt mondta, hogy jogilag teljesen OK, és is, bárki ugyanennyit kapna ugyanezért, ugyanilyen körülmények között.
Attys Creative Commons License 2003.03.07 0 0 1511
Ezt miért ebben a topicban mondod el?
Előzmény: lcsaba (1510)
lcsaba Creative Commons License 2003.03.05 0 0 1510
A rozsályi gyerek gyorsítottban kapta meg a maximumot, meg sem kérdem ,milyen származású.
Úgy látszik, darabra megy...
csodapók Creative Commons License 2003.02.24 0 0 1509
Nekem barátom a Kovács Béla :-) de ilyet nem csinátt kikéri magának az alázást... CSE-t viszont nem ismerem, csak a rendőrségi hírekből, de ott is a helye.
Előzmény: SebDani (1507)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.21 0 0 1508
Kedves Xrenta!

Elod egy nepszeru ember. Es minden eremnek ket oldala van. A nepszerusegnek megvan az a hatulutoje, hogy az ember nem tehet meg olyan dolgokat buntetlenul, amiket masnak elneznek. Hatmeg olyanokat hogy tehetne meg, amikert masok hosszu honapokat huznak le bortonben?! Tehat ha le is ultettek volna, akkoris tobbet beszeltek volna rola, mint egy noname gazolorol. De igy, hogy meguszta, evidens, hogy mindenki lincshangulatba kerult!
Hiaba, a nepszeruseg nemcsak penzzel jar, neha el kell viselni, hogy az embert nem mindenki szereti azutan, hogy halalra gazol egy embert.

MuTeR

Előzmény: xrenta (1503)
SebDani Creative Commons License 2003.02.21 0 0 1507
Én nem hibáztatom ezért (t.i. nem ül börtönben) Elődöt, legfeljebb "köpködöm"... hiszen neki kellett elkezdeni fűhöz-fához (neves ügyvédhez, biztosítási ügynökhöz) rohangálni, hogy huzzák ki őt a szarból, ahelyett, hogy azt mondaná: "Gyerekek! Hibáztam. Bocsánatot kérek!" És ez - bárhogy ragozzuk - gerinctelenség. (Ettől persze még pl. jó politikus lehet... ;-))
Hibáztatni azért lehet őt, amit csinált, hiszen tevékenyen részt vett a baleset létrejöttében.

Biztosan vannak még hasonló esetek (amikor az ember zsebében nyílik a bicska, mert arcátlanság, ami a bíróságon történik), de ha azt mondom neked, hogy ismerek egy Kovács Bélát, aki két embert gázolt el részegen, és "csak" elvették a jogosítványát, akkor azt kérdezed: jó, de ki az a Kovács Béla?
Azért tudunk Előd esetéről beszélgetni/vitatkozni, mert mindenki (többé/kevésbé) ismeri, de legalábbis tudja, hogy kiről van szó. (Mellesleg a média is felfújta a témát...)

A bíróságon (úgy összességében) meg nem lehet elverni a port... legfeljebb azt a bírót lehetne kritizálni, aki tárgyalta az ügyet, de én nem tudom, ki volt az, gondolom Te sem.

Előzmény: Attys (1506)
Attys Creative Commons License 2003.02.21 0 0 1506
Még mindig nem értem miért Előd tehet arról, hogy nem ül börtönben. Miért őt kell ezért hibáztatni?

Egyébként hidd el fel lehetne sorolni számtalan esetet, amikor valaki durvább balesetet okozott, vagy bűncselekményt követett el, és ugyanugy szabadlábon van.

Előzmény: SebDani (1504)
lcsaba Creative Commons License 2003.02.21 0 0 1505
Lelkiismeret ????!
Mire gondol az ember mielőtt nyomni kezdi a gázpedált ?
Talán végig kellene gondolni és esetleg kiderülhet, hogy is volt az a "szerencsétlen baleset"...

Előzmény: xrenta (1503)
SebDani Creative Commons License 2003.02.21 0 0 1504
Miért abból indulsz ki, hogy csak CsE-nek van lelkiismeretfurdalása, és annak, akit leültetnek, annak nincs?
Nem sokkal korábban írtam, hogy más (1. fokon) 1 évet kapott gázolásért. Ehhez képest CsE szabad. Most akkor ki kapott nagyobb büntetést?
Vedd/vegyétek már észre, hogy többeknek az a véleménye, hogy CsE (talán ismertsége, talán ismeretsége miatt) kevesebbet kapott, mint bárki más...
Amikor egy autótolvaj (akit ráadásul meglőnek) 8 évet ül, egy cégvezető, akinek beosztottjai illegálisan telepített szoftvereket tartanak a gépeiken, 1 évet kap... akkor miért nem kap letöltendő büntetést CsE, aki újonnan vásárolt verdájával vagánykodik, 100 km/h-ás sebesség felett levágja a balkanyart, átmegy a szembejövő sávba, ott elcsap egy autót, amiben meghal egy ember?
Előzmény: xrenta (1503)
xrenta Creative Commons License 2003.02.20 0 0 1503
SzobaCica és ds9!
Köszönöm Nektek. Azt hittem már a sok acsargó között, hogy én vagyok az egyedüli kívülálló, és mint kívülálló "nem normális". De ti visszaadtátok a reményt.
Egyszerűen agyam nincs hozzá miért jó az valakinek ha egy másik embert sz@rrá alázhat. De sajnos ez nem csak ebben a topicban, hanem a topicok kb. 95%-ában így van. Ezért ment el a kedvem az egésztől már régen. Most is csak azért jöttem szétnézni, mert szétunom az agyam, és szerencsére mielőtt halálra idegesítettem volna magam a sok agresszív, gyűlölködő majom hozzászólástól megláttalak benneteket. Köszönöm Nektek mégegyszer!
Még mielőtt rámugranátok és átharapnátok a torkom, sok gyűlölködő ember, nem azt akarom ezzel kifejezni, hogy jól van ez így, hogy nem csukták le az Elődöt, de meggyőződésem, hogy a lelkiismerete sosem fogja engedni, hogy elfelejtse mit tett, és ez egy olyan hatalmas büntetés, ami szerintem több mint mondjuk 1 év börtön. Azonfelül pedig nem ő az egyetlen aki ilyet tett. Vajon neki miért jár nagyobb büntetés és megaláztatás a társadalom által, mint a többi, kevésbé híres embernek?
csodapók Creative Commons License 2003.02.20 0 0 1502
link itt.
Előzmény: schlumberger (1500)
Attys Creative Commons License 2003.02.16 0 0 1501
De a közvélemény miért nem az igazságszolgáltatást itéli el? Előd meguszta a börtönt, ugyanugy mint nagyon sokan mások hasonló ügyekben. Nem őt kell hibáztatni amiért meguszta, hanem az igazságszolgáltatást.
Előzmény: Törölt nick (1497)
schlumberger Creative Commons License 2003.02.14 0 0 1500
Olvassátok el az Élet és Irodalom legfrissebb számában Vásárhelyi Mária nyílt levelét a Pesti Központi Kerületi Bíróság elnökéhez.
Meglátjátok belőle, milyen impotens f@szok gyülekezete a magyar igazságszolgáltatás.
A sötétlelkű ügyvédek pedig gátlástalanul visszaélnek mindennel, csak teljen a feneketlen zsebük
Előzmény: csodapók (1499)
csodapók Creative Commons License 2003.02.14 0 0 1499
Ott bizony. De miért nincs ez így?
Előzmény: Törölt nick (1497)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.14 0 0 1498
Es azzal a tudattal milyen lehet elni, hogy valaki a ferjed/apad halalat okozta es most vigan el???
Előzmény: SzobaCica (1496)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.14 0 0 1497
Azert iteli el a kozvelemeny, mert az igazsagszolgaltatas ezt nem tette meg. Bortonben lenne a helye.
Előzmény: SzobaCica (1494)
SzobaCica Creative Commons License 2003.02.14 0 0 1496
Jol van, jol van, meggyoztetek. Annyian ideztek mar ezt a par mondatot (nem csak itt, mas topikokban) is, hogy elgondolkodtam rajta, es belatom, tenyleg egy kicsit eltuloztam. Mentsegemre szolgaljon, hogy annyira felbosszantott a sok hulyeseg, amit itt olvastam (sok olyan beiras volt itt, amit en durvabbnak talalok az enyemnel), hogy en is kezdtem ugyanugy eltulozni a dolgokat, mint sokan a masik oldalrol. Ha olvastad az elso hozzaszolasomat, az meg nem ilyen volt, csak ahogy nottek az indulatok, en is valtoztattam a stilusomon.
Azt pedig engedd meg nekem, hogy a baleset 2 aldozata kozul a meg eletben levot sajnaljam. Nem ismerem, nem tudom hogy milyen ember, de ugyanugy ti sem ismeritek, igy fogalmunk/fogalmatok sem lehet, milyen erzes egy eleten at egyutt elni azzal a tudattal, hogy -ha nem is szandekosan- egy ember halalat okozta.
Előzmény: Vacskusz (1489)
SzobaCica Creative Commons License 2003.02.14 0 0 1495
Kedves ds9!
Teljesen egyetertek azzal amit irtal, es latom, hogy foloslegesen irom le a velemenyem, a tobbseg nem ert velem egyet. 1x irtam ide, azota meg mindig elolvasom, ki mit reagalt ra, es hat altalaban annyira nem ertek vele egyet, hogy muszaj valaszolnom.
Megprobalom megfogadni a tanacsodat, es hanyagolni az ilyen ertelmetlen vitakat. :-)
Előzmény: ds9 (1486)
SzobaCica Creative Commons License 2003.02.14 0 0 1494
Nem, en ilyet sose irtam. Szerintem ugyanolyan buntetest erdemelne, mint mas. Nem ertek a buntetojoghoz, nem tudom, mi jar ilyen buntettert. Nem tudom, Elod lefizette-e a birosagot, es azert nem kerult bortonbe, vagy azert, mert ilyesmiert mindenkinek felfuggesztett jar.
Eppen hogy azt gondolom, szemetseg mashogy banni vele, szemetseg jobban elitelni, mint az atlagembert. Marpedig a kozvelemeny ezt teszi.
Undoritonak tartom, hogy olyan emberek, akik talan azt se tudtak, kicsoda Csaszar Elod, a balesete utan korusban szidtak, ledrogosoztak, lerendorgyilkosoztak. Szerintem az ilyesmit a birosagra kell bizni, ok dontik el, mekkora bunt kovetett el, es milyen buntetest erdemel ezert.
Előzmény: Biovadász (1483)
lcsaba Creative Commons License 2003.02.13 0 0 1493
kösz!
/megelőztél.../
Előzmény: SebDani (1492)
SebDani Creative Commons License 2003.02.11 0 0 1492
Nem látta valaki múlt hétvégén a (2) Naplóját? (Azt hiszem abban volt, de lehet, hogy RTLK... mindegy!)
Halálos kimenetelű balesetekről volt szó...
Többek között bemutattak egy fiatalembert (X, mellesleg tulajdonos-műsorvezető egy helyi rádióban), aki pár évvel ezelőtt egy éjszaka, 100-110-zel (de lakott területen kívül) elgázolt, egy kivilágítatlanul és szabálytalanul közlekedő kerékpárost (aki, azt hiszem még részeg is volt)
Mostanában született meg a jogerős ítélete: 1 év letöltendő szabadságvesztés.
Nos, ehhez mit szóltok ds9 vagy cicus? Nem érzitek azt, hogy CsE-nek több köze volt a baleset bekövetkeztéhez, mint X-nek? (Valószínűleg akkor is elcsapja a bicóst, ha 90-nel megy...) Nem vélitek úgy, hogy X többet kapott és többet fog szenvedni, mint CsE?
schlumberger Creative Commons License 2003.02.10 0 0 1491
ahogy elnézem ezt a macskát, az akadémikus is a postás-kategóriába való, de mondjuk ákos pl. , vagy más ilyen nagy egynevű, világsztárért már egyértelműen kár lenne...
Előzmény: pok_ussz (1490)
pok_ussz Creative Commons License 2003.02.10 0 0 1490
úgy kibabráltak cse-vel, hogy szerintem nyugodtan elgázolhatna még valakit, de csak egy postást, vagy kéményseprőt, nem cicuskám...? Azért egy akadémikus már sok lenne, vagy ő is belefér a keretbe? Minden egál lenne, Orwellt, Szolzsenyicint, s a fél világirodalmat meg persze elégetni! Éljen az ember feletti ember.
Előzmény: SzobaCica (1482)
Vacskusz Creative Commons License 2003.02.09 0 0 1489
"Az a rendor viszont egy senki volt, olyan, mint barmelyikunk, az orszag szempontjabol se nem oszt, se nem szoroz a halala. Reszemrol sokkal jobban sajnalom Elodot, mint a halott rendort, mert ertekesebb embernek itelem. Bar en nem szeretem a rendoroket, igy kisse elfogult vagyok."

Igazad van, hadd hulljon a férgese! Pusztuljanak a rendőrök, mert Te nem szereted őket! Sőt, legjobb, ha általad istenített popsztárok vegeznek velük, úgy dupla az élvezet! Csak nehogy holnap Téged nyírjon ki, mint <>! Akkor már nem tudod megvenni a könyveit, mi lesz akkor szegény Előddel?!

Előzmény: SzobaCica (1476)
Biovadász Creative Commons License 2003.02.09 0 0 1488
De lehet erről normálisan vitatkozni, felesleges egymást minősíteni.
Ha meg elfogynak az érvek akkor is lehet anyázás helyett civilizáltan tömegverekedést rendezni. :)
Biovadász Creative Commons License 2003.02.09 0 0 1487
Baleset és baleset között is van különbség.
mehetek 50-el, kitörik a kerekem egy kátyúban, pelepördülök egy villamosmegálóba és elkaszálok 20 embert...
vagy megyek 120-al városban, mert asszem hogy én vagyok a jani akinek ilyet szabad, és egy emberéletbe kerül.
részemről tökmindegy hogy császárelőd vagy akárki más adja ezt elő. se nem szeretem, se nem utálom ezt a fickot.
tudom hogy jog szerint nem, de az én értékrendemben ez több mint egy egyszerű baleset.

ds9 Creative Commons License 2003.02.09 0 0 1486
Kedves Szobacica :o)

Ez a topik megy már lassan 3-4 éve, soha senki nem bírta meggyőzni ezen embertársainkat, hogy mi a különbség egy közlekedési baleset, ( akár sajnos halált hozó végkifejlettel ) és egy gyilkosság között.
Sajnos a sötétség, a licshangulat, a csőcselék stílus, az érvek és tények teljes mértékü figyelmen kívül hagyása, egy bizonyos ember munkásságának ( hülye szó, de jobbat most nem tudok )és személyének utálatából következő ingerület ezeket az embereket képtelenné teszi arra, hogy reálisan gondolkodjanak, mert ennyit tudnak.
Az a felvetés, hogy ha valamelyik rokonoddal történne ilyen ls ismételten cselőd ülne a volán mögött, vagy ez történt volna, kedvenc vesszőparipájuk már egy ideje.
Természetesen, hogyha velem ill. rokonommal történne ilyesmi hasonlóan látnám én is is, azt hívják szubjektív megfigyelésnek, ezt ami itt kellen hogy történjen, azt kellene objektív megfigyelésnek hívni, de háát ez itten nem megy.

Mert háát a világban bármi is történik ( lásd beírások más teljesen ide nem illő ügyekből ) mindig azt hozza vissza, hogy ezt a köcsög rendőrgyilkost nem csujték le, és hogy ez egy mocsok szemét vadállat.

Namost, hogyha ezen emberekkel az történne, hogy az ő kedvenc zenekaruk, énekesük ( whatever ) karambolozna ( hangsúlyozottan, nem megölné, karambolozna ) valamely rokonukkal, akkor mi lenne ???

Mert engem a baleset ténye jobban izgatna, mint az, hogy ki volt a másik fél, mert ez sajnos a helyzeten nem változtat és ez esetben irreleváns, az releváns, hogy mi/miért történt.

Itt több embernek, unalomból, gyűlöletből, ostobaságból, van arra ideje, hogy fenntartson egy topikot, amelyben egy embert mindig újra és újra lealázthat.

Valószínüleg ez a legfontosabb dolog az életükben hiszen csunálják már egy ideje.

Nem egy entelektuális kihívás velük foglalkozni, én is csak meg sezretnélek kímélni tőle, én megpróbáltam már észérveket is felhozni, de nem mentem vele semmire.

Az abszolút befogadóképtelenséggel szemben az egyszeri ember tehetetlen.

Ha valaki(k)nek az a jelszavuk, hogy " Karthagót pediglen le kell rombolni ", akkor azokat kell hagyni nyugodtan játszani, biztos már gyűjtik egy ideje a pénzt a sóra is, hogy majdan fel is szórhassák.

Ez van.

“ There's a passage I got memorized. Ezekiel 25:17. "The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who, in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of the darkness. For he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know I am the Lord when I lay my vengeance upon you." I been sayin' that shit for years. And if you ever heard it, it meant your ass. I never really questioned what it meant. I thought it was just a cold-blooded thing to say to a motherfucker before you popped a cap in his ass. But I saw some shit this mornin' made me think twice. Now I'm thinkin': it could mean you're the evil man. And I'm the righteous man. And Mr. 9mm here, he's the shepherd protecting my righteous ass in the valley of darkness. Or it could be you're the righteous man and I'm the shepherd and it's the world that's evil and selfish. I'd like that. But that shit ain't the truth. The truth is you're the weak. And I'm the tyranny of evil men. But I'm tryin', Ringo. I'm tryin' real hard to be a shepherd. “

Előzmény: SzobaCica (1482)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!