Keresés

Részletes keresés

seci Creative Commons License 2019.07.25 0 0 25236

Kozben kiderult, hogy a Budai Parkszinpad epuleteben levo szerb etteremben volt, ahol egeszen jo volt a kaja (grill tálat ettek / 2 szemelyes, ami akar 4-re is eleg).

-seci

Előzmény: cszoli (25225)
Tybald_ Creative Commons License 2019.07.25 0 0 25235

Én azok miatt linkeltem, akik esetleg kedvet kaptak a bejegyzésed alapján...

Előzmény: sunnysun222 (25229)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.07.25 0 0 25234

Igazad van, igazán télen friss a cikória, de rövid tenyészideje miatt (amíg a gyökérből rügy fejlődik 21 nap) megfelelő körülmények között mindig termeszthető.

 

 

Előzmény: Boszorka (25233)
Boszorka Creative Commons License 2019.07.25 0 0 25233

Emlékezetem szerint cikória nem volt egész évben kapható. Valami idénye annak is van, vagy messziről hozzák és akkor már nem az igazi. Szerencsémre nem szeretem.

Előzmény: nagypapi51 (25232)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.07.25 0 0 25232

Nem is azért írtam, hogy te készítsd el, a séf/konyha beszerzési forrásai mások mint a miénk - mi ilyen szempontból pórnépnek számítunk. (Csapody Balázs/Kistücsök esküszik a siófoki piacra)

 

Előzmény: sunnysun222 (25231)
sunnysun222 Creative Commons License 2019.07.25 0 0 25231

Jaj nagypapi, hát ma a Lehel csarnokban még a füves néninél se volt cikória... Sehol se. Állítólag talán és legfeljebb a Culináris-ban?

Tök mindegy. Olyan istenire biztosan nem tudnánk "marinálni".... Hozzá se kezdünk...

És annak a kacsacombnak volt legalább 4 v. 5 rétege....  Hallgasd meg még egyszer a nem túl részletező videócskát:

 

https://youtu.be/sSZNF2SjQ50

 

Vagy tanulmányozd a képet:

 

 

 

Előzmény: nagypapi51 (25230)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.07.25 0 0 25230

...a kaméleon épületeken túl van benne egy elég jónak tűnő "gasztro műhely" is...

Azért a hívószó megvolt :)

Kacsa és cikória szerencsére egész évben kapható.

 

Előzmény: sunnysun222 (25229)
sunnysun222 Creative Commons License 2019.07.25 0 0 25229

Kösz, azóta m ár és utólagosan teljesen már körbejártam...:) :)

Én előzetesen semmit nem olvasok és nem jegyzek meg. A film- vagy szinház-kritikák is csak utólag érdekelnek, mert csak akkor értem meg...

Hadd döntsem el én, hogy mi tetszik és mi izlik nekem...

Előzetesben csak annyit láttam és érdekelt Kéthelyből, hogy a kaméleon épületeken túl van benne egy elég jónak tűnő "gasztro műhely" is...

Megérkezvén a napi kiruccanásban megfáradva és megéhezve, és  a kaméleonság gyors felmérése után (valóban nagyon kaméleon) ránéztünk a helyre, az étlapocskára és úgy döntöttünk a helyszinen és abban a pillanatban, hogy akkor jó, bele vágunk...

És nem bántuk meg. Most már teljes szívből tudom másnak is ajánlani és törekedni, hogy megismételhessük mihamarabb a látogatást..

Azt a kacsacomb-cikória költeményt pl. valószinűleg meg se tudnánk ismételni, mert az a séf napi ajánlata volt, ki tudja, hányszor kinálja még...

És a sárgarépa leves költemény se volt az étlapon, ki tudja lesz-e legközelebb is...

Előzmény: Tybald_ (25226)
sunnysun222 Creative Commons License 2019.07.25 0 0 25228

Nem, nem drága Boszi, az első mondat azokról szólt, akik szemrebbenés nélkül robognak Encsig, vagy Szemesig, itt is ismerek ilyeneket direkte...

Bohónak bohókásak vagyunk (inkáb én, minta drága nőm), de csak Hozzátok képest lennénk egy csipettel fiatalabbak...

Előzmény: Boszorka (25227)
Boszorka Creative Commons License 2019.07.25 0 0 25227

Pont ezt mondtam, hogy fiatalok vagytok még és bohók.:-)

 

Persze utazunk még messzebbre is, de nem kajáért.

Előzmény: sunnysun222 (25223)
Tybald_ Creative Commons License 2019.07.25 0 0 25226

A könnyebb beazonosíthatóság végett egy link.

https://www.kristinus.hu/hu/gasztro

 

Előzmény: sunnysun222 (25223)
cszoli Creative Commons License 2019.07.24 0 0 25225
A Corvinos hely megszűnt, átalakult, kiemelték az ajtót, nem lehet bemenni.... (Re: Karinthy)
Előzmény: seci (25215)
sunnysun222 Creative Commons License 2019.07.24 0 0 25224

Persze, hogy picit tévedsz, mert fifty-fifty...:) :)

 

Előzmény: nagypapi51 (25222)
sunnysun222 Creative Commons License 2019.07.24 0 0 25223

Drága Boszi, olvasd el a hsz. első mondatát...:)

 

Egyébként B. Világoson van egy kis kulipintyónk, ott töltöttünk pár napot, és éppen nem csalogatott annyira az időjárás a vízbe, ezért csináltunk egy remek kirándulást.  Előtte Alsóbogáton jártunk egy fantasztikus magánparkban és a hozzátartozó kastély rom illetve  a Villa Bogart vendégházak megtekintésével foglalatoskodtunk, majd innen gurultunk Kéthelyre...

Ez tőlünk kb. 70 km. Az biztos, hogy többször meg fogjuk ismételni a hatalmas autózást idáig, mert óriási a kulináris élmény. Tudom, te max. egy átszállós BKV utazásra vagy hajlandó, de mi még lelkesek vagyunk...

Előzmény: Boszorka (25221)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.07.24 0 0 25222

Sztem az ebéd másodlagos volt, az épületegyüttes volt a célterület - persze lehet hogy tévedek.

 

Előzmény: Boszorka (25221)
Boszorka Creative Commons License 2019.07.24 -1 0 25221

Ebből látszik milyen fiatal vagy. Képes vagy egy ebédért autóba ülni és kirándulni, no de a lényeg az, hogy élvezted.

Előzmény: sunnysun222 (25216)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.07.24 0 0 25220

persze radicchio...

 

Előzmény: nagypapi51 (25219)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.07.24 0 0 25219

Az a jó öreg aurea mediocritas...

 

...Eddig azt hittem, hogy a nagyanyám itta kávé helyett a nehéz időkben...

Jól hitted, az is cikória, pontosabban a mezei katáng gyökere.

Amit te ettél, ill. salátaként kapható, az a levélcikória (szerk: a radiccio is cikóriaféle)

 

Előzmény: sunnysun222 (25218)
sunnysun222 Creative Commons License 2019.07.24 0 0 25218

Vettünk is két flaskával -de még nem kóstoltuk... A helyszinen pedig az autó miatt eleve nem is akartam... (És igen, "csúcsminőségre nagyon ne mvagyunk rákattanva... Egy bizonyos szint fölött nem tudom a minőséget érzékelni. Se hifi zenében, se siléc talpminőségben, se digitális képrögzités méylségében, sehol sem. Ami borazlmasan drága, az eleve taszít... Az az elvem, hogy akinek sok pénze van, attól el kell venni és ehhez nem kell szégyllni az őrült árakat. Viszont ezek nem nekem szólnak...)

 

Ellenben az ételből kimaradt a kelkáposzta említése... 

 

Hát én és a kelkáposzta... No hiszen... A világból ki lehet vele kergetni... De ez itt, apróra vágva, valami narancsos öntetben megáztatva - jaj istenem..

Meg az a cikória.... Eddig azt hittem, hogy a nagyanyám itta kávé helyett a nehéz időkben. De hogy ilyen istenit lehet belőle művészkedni, álmomban nem gondoltam volna...

Ja, és a leves... Annak az étlapját elfelejtettem lefényképezni, és pontosan nem tudom, hogy mit is takart a sűrű, sárgás öntet. Alapjában sárgarépát természetesen, de még féltucat egyebet is hozzá... Legszívesebben utóételnek is kértem volna egy ráadást belőle...

 

Előzmény: Hepci (25217)
Hepci Creative Commons License 2019.07.24 0 0 25217

(A boraik is elég jók, ha valaki nem csak a csúcskategóriára van rágyógyulva.)

Előzmény: sunnysun222 (25216)
sunnysun222 Creative Commons License 2019.07.24 0 1 25216

Legutóbbi megrázóan kellemes kulináris élményünk ugyan nem Budapesthez kötődik, de mivel innen - szinte kötelező jelleggel -járnak többen is Encsre "anyaukámozni", vagy Balatonszemesre "kistücsközni", hát talán majd Kéthely is bevonul a megoldandó kiruccanások közé... (Könnyű megközelíteni, mivel az M7-es legközelebbi kijárója alig pár km-re van tőle...)

 

Az igazság az, hogy eredendően egy épitészeti fórumon botlottam bele a létesítménybe, természetesen az újonnan elkészült épület kapcsán, de aztán kiderült, hogy a meglepően izgalmas külső - a kaméloen házak" - mellett a belső sem semmi...

 

Az osztrák tulajdonú Kristinus borbirtokról van szó, amit a Balaton déli partjához közel, Somogyban létesítettek. Az épületek semmi különössel nem szolgálnak, modern beton-üveg kockák igen tágas, talán túlságosan is szellős belsőkkel, ellenben a külső boritás a festeéktechnológia révén olyan, hogy minden szögből, mindenféle fényviszonyoknál más és más színű a felület...

 

A konyha pedig isteni. Az áraik a minőséghez képest szinte szelídek... (És mivel tapasztalatunk szerint vendég úgy ne mtávozott, hogy a vinotékában ne vásárolt volna néhány üveg saját bort, feltehetően megengedhetik maguknak, hogy az áraikat ne az egekbe pozicionálják a minőség igazolásaként

 

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=sSZNF2SjQ50&ar=3

 

 

 

seci Creative Commons License 2019.07.17 0 0 25215

Koszi, "Rozi"-rol tudunk, a Corvinnal meg egy halas/polipos/tengeri bizbaszos etteremert lelkesedett valaki.

 

-seci

Előzmény: Boszorka (25214)
Boszorka Creative Commons License 2019.07.17 0 0 25214

Egyszer írt ide valaki, aki kifejezetten lelkesedett egy Corvin köz közeli vendéglőért. Plusz egy kis buszozással könnyen elérhető a Rosenstein, bár feltehetően kell asztalt rendelni. Bármelyik Rákoczi úti busz oda visz, Keletinél kell leszállni, Mosonyi utcában van. Nem kell megrémülni az utcától!.

Előzmény: seci (25211)
Hepci Creative Commons License 2019.07.17 0 0 25213

Esetleg Novotel (Palace) Hotel (Rákóczi-Csokonai sarok)?

Nem ettem ott soha, de szimpatikus étlapot láttam, amikor legutóbb elsétáltam előtte.

Sajnos a honlapjukon nem vagyok képes megtalálni az étlapot.

Előzmény: seci (25211)
sunnysun222 Creative Commons License 2019.07.14 0 0 25212

Odáig stimmel, hogy a Pékesség tulajdonosa korábban elegáns órák forgalmazásával (is) foglalkozott /Én is éppen az órák kapcsán ismertem meg személyesen még nagyon sok évvel ezelőtt/.

Olyan körökben mozgott ( nem csak az órák révén, hanem az oldtimerek kapcsán is, aminek szintén nagy szerelmese), hogy akadt éppen elég üzletember

ismerőse, aki ajánlhatta neki és ajánlotta is ennek a lépésnek a megtételét. Nekem úgy mesélte, hogy regénybe illő véletlenséggel találkozott egy lelkes, többre vágyó vidéki, még fiatalnak tekinthető pékkel, akivel elindította a boltocskát. A helység azonban olyan pici és olyan kevés kemencéjük volt, hogy nem hinném, bármiféle tv felvétel kedvéért is annyi pék tudott volna ott fel s alá rohangálni...

Nagyon jó dolgaik voltak, jártam nála többször is, isteniek voltak a kenyereik és később egyre inkább belebonyolódtak a kis süteményecskékbe is, a B. Marcsi riport idején is már inkább ezzel kábítottak... És ezek is nagyon finomak voltak...

Hogy baj van, azt nem tudtam, nekünk Zuglóból kissé távol van, akárcsak a Bagatelle, pedig az is nagyon jó pékség, úgy hogy mi - ha valami jóra vágyunk -akkor leginkább a Tarka Macskáig autózunk (vagy trolizunk...)

Ha baj van, akkor feltehetően emberhiány miatt - ami eléggé általános gond ma már minden téren... De... Őszintén szólva mindig csodálkozva hitetlenkedtem a vállalkozás hosszútávú életképességét illetően, mert a hely arra pici volt... Bár a kezdet tényleg biztató és reményt keltő volt...

Előzmény: Mazsola0070 (25208)
seci Creative Commons License 2019.07.14 0 0 25211

Ismet Budapesten (legalabbis seciné) - a szokásos kérdés: A Corvin kornyeken hol lehet jókat vacsorázni? Leginkább a "magyarosch" vonal lenne jo :) nem a bazi nagy adagokat, hanem az izlesvilagot ertve rajta (persze lehet ujragondolt, de azert lehessen raismerni arra, hogy ez itt kerem szepen tojasos nokedli, csak csavartunk rajta egy kicsit!)

Koszi!

-seci

Boszorka Creative Commons License 2019.07.05 0 0 25210

A Brot pékségben maguk csinálják és nagyon finom.


Előzmény: Hepci (25209)
Hepci Creative Commons License 2019.07.05 0 0 25209

Croissant igen jó  minőségben kapható félkészen, mélyhűtve... elég ritka lehet a pékség, ahol teljesen maguk csinálják...

Ha az órás maradt, a pékek meg mentek, még átalakulhatnak órás műhellyé. :)

Előzmény: Mazsola0070 (25208)
Mazsola0070 Creative Commons License 2019.07.04 0 1 25208

Azt olvastam, a tulaj órakereskedő volt, csak összeállt valami menő pékkel. Amikor mutatták a boltot B. Mária műsorában, csak úgy sürögtek-forogtak ott a pékek, akkor ezek szerint mind dobbantott.

(Azaz az összes pékjük menő, hehe, én kérek elnézést......:) ) 

 

Mondjuk azt persze nem értem, ha nincs pék, akkor a finompékárukat (croissant, pogácsa) ki készíti, süti? Vagy csak olyan pékjük van, aki pogácsát tud sütni, de kenyeret nem?

 

És szeptemberben mi lesz? (Az eladó akkorra "ígérte", hogy lesz kenyér is.)

Akkor már meg tud a tulaj fizetni egy kenyeret sütni tudó péket, de júliusban nem?

 

Az meg külön vicc volt, hogy amikor a B. Mária műsorban és több cikkben is megénekelt, a Pékesség védjegyévé vált hatlapos iránt érdeklődtünk, akkor az előadó néni úgy nézett ránk és válaszolt, mintha fél kiló Mars kőzetet kértünk volna ("ááááááá, hatlapos?....áááááááá", már azt vártam, azt is hozzáteszi, hogy "nooormálisak maguk?")

 

Úgyhogy nekem valami nagyon nem kerek a Pékesség körül..........

 

 

Előzmény: Hepci (25206)
Mazsola0070 Creative Commons License 2019.07.04 0 0 25207

:)))

Előzmény: nagypapi51 (25205)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!