Keresés

Részletes keresés

hugoka Creative Commons License 1999.07.16 0 0 73
becslésem szerint Ő az igazi))
Törölt nick Creative Commons License 1999.07.16 0 0 72
Ne kövessétek el azt a hibát hogy a bennetek lévő eszményképet keresitek, mert akkor senki sem lesz elég jó. Próbáljátok elfogadni a másikat és lassan elkezditek alakitani egymást.
Ha valakit szeretsz egy picit is, össze tudsz vele csiszolódni. Szerintem csak tolerancia, szeretet, és elfogadás kérdése hogy mennyire "sikeres" egy kapcsolat.
Kicsi_Lany Creative Commons License 1999.07.16 0 0 71
Kerdeses az idotav: mit jelent az, hogy most bizonytalan? Mennyi ideje tart az ismeretseg? Miota tudja az egyik, hogy a masik szereti?... szoval miota bizonytalan?

De volt mar olyan, hogy nagyon nem tudtam elkepzelni, hogy valakiert ugy igazan rajongjak. Nagyon jo baratok voltunk, de mint ferfi nem vonzott igazan. Voltak furcsa dolgai, szokasai, ami valahogy mindig megmosolyogtatott. Majd egyszercsak arra ebredtem, hogy szeretem es igenis szeretnem, ha mukodne. Megprobaltuk es nem mukodott: miattam. Ugyanazok a hulye dolgok, amik baratkent megmosolyogtattak, partnerkent egy ido utan bosszantottak...

Sokat gondolkodtam a szakitasunk utan, mert nagyon hianyzott a kedvessege es a figyelmessege - s hat a baratsagunk is jegelve lett masfel evre. Volt egy ido, amikor annyira fajt a hianya, hogy ugy ereztem, hogy O volt az igazi... Majd megnyugodtam. Ma mar megint nagyon jo baratom, de ma mar boldog csaladi elettel a hata mogott, s en is tudom, hogy nem o volt az igazi.

Nalam a kezdeti bizonytalansag meg nem hozott tartosan boldog szerelmet... de talan nem mindenkivel van ez igy.

Előzmény: Valentine (67)
Pefőti Creative Commons License 1999.07.16 0 0 69
Sziasztok!

Nos, én nagyon szerettem volna (még mindig szeretném) megbecsülni, de...
Szóval megvan a szerelem, megvan a rajongás, a kreált bálvány,be is csaptam magam, ahogy illik,és tudom (előtte sose tudtam) hogy Ő az Igazi, ráadásul Ő is imád(ott?) velem lenni,mindenhogyan, csak egy bibi van;szóval, van neki más is,és ennek ellenére (vagy épp emiatt?) folyamatosan igyekszik megnyugtatni, hogy neki is én vagyok az Igazi, meg csak még egy kicsi türelmet kér, stb.
Hozzátartozik a történethez, hogy a másik volt előbb, a derült égből villámcsapást én játszottam el.
A nagy gond az, hogy én már nem tudom tolerálni a másikat, egyszerűen ilyen vagyok, és kész.
És szeretném, ha vége lenne már az egész kínlódásnak, viszont Ő erről hallani sem akar.
Ilyenkor mit lehet tenni?Most szenvedek, mint a kisdisznó a jégen, de hát akkor is szenvedtem, mikor tudtam, hogy most miért nincs velem?!

Derrick bácsi Creative Commons License 1999.07.16 0 0 68
Kedves giud, borzimorzi, bagojj!

Köszönöm a válaszaitokat! Jó érzés tudni, hogy elolvastátok, amit írtam.

borzimorzi: Én beszélgettem vele, s néhány perc után rá kellett jönnöm, hogy nem olyan, amilyennek távolról képzeltem, hanem sokkal rosszabb.

bagojj:az októbert várom is, meg nem is. TUDOM, hogy nem ő az akire vártam. Csak látni szeretném. Talán azért, hogy tovább éljen bennem az álomkép. Próbálok "túllépni" de egyelőre csak lassan megy. A poénod pedig telitalálat. Tényleg. :)

Valentine Creative Commons License 1999.07.16 0 0 67
Bujocska Lany,

A kerdesem ugyanaz mint az elobb, csak maskepp: ha egy lany most bizonytalan, lehet meg hosszu tavon biztos a dolgaban?

Előzmény: Bújócska Lány (49)
Valentine Creative Commons License 1999.07.16 0 0 66
Voltatok mar nagyon, nagyon nagyon szerelmesek valakibe, akit eleinte visszautasitottatok?? Vagy az ilyen dolog eleve nem muxik?

Valentine

Törölt nick Creative Commons License 1999.07.16 0 0 65
Ismételném önmagam. nem azért, mert ez lenne az egyetlen igazság a témában, de miután megéltem hasonlókat is, mint amilyet Te leírtál, máshogy látom a lényeget, valamint amit leírok, az kicsit reálisabb és könnyebben kezelhető. Megoldani kell a gondjaidat, nem elég ráébredni hogy "gáz" van.
Tehát: Amit éreztél az illető lány iránt, az nem igazán szerelem. Az egy rajongás, valóban, mint ahogy leírták mások is, egy olyan ideált kreáltál megednak, amit "imádhattál". Becsaptad magad. Nem tudom elképzelni, hogy úgy legyen valaki valóban szerelmes valakibe, hogy igazából nem ismeri a másikat, annak a lelkét, a gondolatait. Merthogy a szerelem erről szól, hogy a másikat úgy szeretjük teljes egészében, ahogy van. Nem kell elkeseredned (nem szabad), bár tudom, nehéz ez a lebegés, hogy nincs igazán tárgya az érzésednek, hogy nem "materializálódik". Majd lesz ez máshogy. Mindig azt mondom csüggedő cimboráknak, hogy egyik pillanatról a másikra "beüt a frankó", úgy kerül be a látóteredbe Ő, hogy egy másodperccel előtte még azt sem tudtad, hogy kicsoda, hogy létezik egyáltalán. És akkor majd ráébredsz, hogy minden addigi rajongás, kapcsolatokkal szüttyögés miniatűr, nagyságrendileg nulla ahhoz a lehengerlő csodához képest, amiben éppen benne fogsz lubickolni. De az más lesz, mint amit itt leírtál, mert nem csak Te képzeled el magadnak az ideált és ráhúzod valakire ezt a szerepet, hanem ott lesz teljes valójában, és tényleg olyan lesz.
Én azt mondom, ne várd az októbert, mert nem abban a lányban kell keresned az Igazit. Túl kell lépned, hogy megtaláld.
Már csak egy idétlen poén, bocs, ha bántó, de nem tudom kihagyni:
Megszólalásig jó nő ... de mihelyst megszólal... ;)
Előzmény: Derrick bácsi (62)
borzimorzi Creative Commons License 1999.07.16 0 0 64
Kedves Derrick bácsi: nemcsak, hogy nem vagy ütődött, hanem mások is ilyenek. Eleinte. Aztán megtanulják, hogy nem az a lényeg, hogy mit képzelnek arról, hogy a másik milyen és miről mit gondol, hanem az, hogy mi az ábra valójában. Ilyenkor aztán kénytelenek legyőzni a gátlásaikat és beszédbe elegyedni az illetővel. Ha remegő lábbal és gombócos torokkal is, de el kell kezdeni. Ha majd tapasztalod, hogy 10-ből 9x nem is olyan érdekes az illető, akor már a 10-dikhez esetleg jóval kevesebb lámpalázzal fogsz közelíteni. És lehet, hogy épp a 10-dik lesz az igazi (egy ideig).
OFF
Kérlek, ne haragudj, ha már ismered, de erről egy alapvicc jut az eszembe:
Az agglegénynek évek óta először összejön egy randi. Ki akarja csípni magát, de ahhoz ki kéne vasalnia az egyetlen ingét. Vasalója pedig nincs. Hosszas fejtörés után jut eszébe, hogy a gang túlsó végén lakik egy öreglány, annak biztosan van. Elindul kölcsönkérni. Ahogy halad végig a gangon, morfondírozgat magában: "Ugyan már, az egy morcos vénasszony, tegnap is belerúgott a lábtörlőmbe stb., biztos nem fogja ideadni...Az egy rusnya, mogorva béka, meg sem fog hallgatni... és így tovább, egyre keményebben. Mire becsönget és kinyílik az ajtó, odavágja az öregasszonynak: "Tudja mit? Csessze meg a vasalóját!"
ON
Szeretettel: borzimorzi
giud Creative Commons License 1999.07.16 0 0 63
Ilyen megesik az emberrel. Valószínű azért, mert a szerelemre szükségünk van, ha nincs megfelelő egyed, akire az érzelmeinket sugározzuk, teremtünk egyet magunknak. És ilyenkor tényleg ki vagyunk téve a csalódásnak. Jogosan.
Azért írtam korábban, hogy a nagy Ő-t már az eszemmel is szeretem, és tudom, hogy számomra benne vannak meg a jó és kevésbé jó tulajdonságok olyan együttese, amire szükségem van, illetve el tudom viselni őket.
Egy pap mondta egyszer: Nem azért szeretem, hanem annak ellenére...(Ha szeretsz valakit ne a jó tulajdonságaiért szeresd, hanem a kevésbé jókkal együtt szeresd. ) Ez nem könnyű, de igazi érték.
Most melóznom kell, majd folytatjuk...
Előzmény: Derrick bácsi (62)
Derrick bácsi Creative Commons License 1999.07.16 0 0 62
Sziasztok!

A nagy Ő-ről. Akár bevalljuk, akár nem mind keressük a nagy Ő-t. Szinte mindenhol és mindig. Vki irta, hogy a nagy Ő csupán mítosz, és ha szerelmesek vagyunk csupán beleidealizálunk vkibe akit szeretnénk. Maximálisan egyetértek. Borzasztó, de így van. A saját példámról tudom. Tavaly novemberben láttam először, és ha nem is első látásra de néhány nap alatt beleszerettem. Anélkül, hogy beszéltem volna vele. Ez nagy hiba volt(persze az érzelmeinknek nem parancsolhatunk). Kb. két hónap telt el úgy, hogy csak figyeltem. Tudtam, hogy Ő az. Gyönyörű volt és más mint a többi. Olcsó filmes fogásnak tűnik, de néha tényleg úgy érteztem, hogy minden szürke és csakis Ő színes. Azt hinné az ember, hogy a szerelem szárnyakat ad és bátor lesz tőle az ember. Pont ellenkezőleg. Iszonyú gyávának érteztem magam. Két hónapig nem csináltam semmit. Minden gesztusát, minden mosolyát, minden mozdulatát kivülről ismertem. Bár akkor szenvedésnek tűnt, most már tudom, boldogság volt. Aztán sikerült vele beszédbe elegyednem. Sajnos. Az idealizált álomkép szinte pillanatok alatt szertefoszlott. Kiderült, hogy Ő egyáltalán nem olyan, amilyennek képzeltem. Tulajdonképpen mind a mai napig összesen alig beszéltünk 10 percet. Tudom, nem hiszitek el, de nekem ennyi elég volt, hogy tudjam, mégsem találtam meg az igazit. De a dolog sajnos ezzel nem ért véget. Bár kb. három hónapja nem láttam, nincs nap, hogy ne gondolnék rá. Tulajdonképpen nem is rá, hanem az idealizált álomképbe. Még mindíg szerelmes vagyok és félek, hogy még sokáig az is leszek. A nagy Ő-be aki nem is létezik. És ez már igazi szenvedés. Már tudom, hogy nem létezik. Ettől persze még lehet boldogan élni, de valami mindíg is hiányozni fog. Az a szörnyű, hogy még most is várom, hogy megjelenjen és kiderüljön, hogy mégsem olyan amilyen a valóságban, hanem mint az én álmaimban. Keresem az utcán, egy bulin, akárhol. Várom, hogy öszefutunk. Nem tudom miért. Azt tudom, hogy októberben ismét látom. Nagyon várom az októbert. Feleslegesen. És igen, érzek gyűlöletet is, a valódi nagy Ő iránt. Eddig csak néhány embernek mondtam el ezt, akikben a legjobban bízok. Bár próbáltak megérteni, úgy érzem nem sikerült. Hogy miért írtam ide? Mert itt több ezer potenciális olvasó van, akik ezt megérthetik. Volt már valakinek hasonló érzése? Ti nem kreáltok magatoknak idealizált nagy Ő-t akivel minden tökéletes lenne? Jó érzés lenne tudni, hogy nem csak én vagyok ilyen ütődött.

pancho Creative Commons License 1999.07.15 0 0 61
Én mindig nagyon könnyen megtalálom a nagy ő-t (már szinte vakon is megy). Ott van a p és az ú között (funkcióbillentyűket nem számolva fentről a második sor, jobbról a 3. billentyű), csak nyomni kell közben a Shiftet. Mindjárt meg is mutatom:

Ő

KillerJack Creative Commons License 1999.07.15 0 0 60
szerintem nem csak 1 IGAZI van. Igazi típusok vannak. Aztán már a 2 emberkén múlik, hogy mennyire becsülik meg egymást, mennyire egyeznek az igényeik azaz mire viszik.
Lakki Creative Commons License 1999.07.15 0 0 59
Egy csúnya elméleti megközelítéssel kezdve:
A Földön már ~ hatmilliárd ember él. Az ellenkező nemű párkapcsolatot figyelembe véve, ha nem is ennek a fele, de mégis nagyon nagy az a szám, akik potenciálisan mint Igazi számításba jöhetnek. De hát csak egy van! Ugye milyen kicsi az esély, hogy megtaláljuk?
Az időnk meg rövid. Van hatvan-hetven év, abból nem lehet ötvenet keresgéléssel tölteni, ezért mindenki igyekszik megtalálni az Igazit az alatt a rövid idő alatt, aztán vagy megtalálja, vagy nem. Ahogy telnek az évek, ahogy túl van több ismeretségen, kapcsolaton (nem egyhetes kalandokra gondolok), egyre közelebb van ahhoz, hogy amikor találkozik az Igazival, akkor biztosan tudja, hogy azzal találkozott. És ha megtalálta, az csodálatos, akkor is meg kell becsülni, ha már talán késő. Ha 60 éves az ember, akkor is.
Bújócska Lány Creative Commons License 1999.07.15 0 0 58
Hamut szórok a fejemre hajzselé helyett.... :-((
Nem ígérgetek már, csak szégyellem magam. Nem kapok sehol normális pólót!!
Előzmény: Vah úr (57)
Vah úr Creative Commons License 1999.07.15 0 0 57
Bújócska Lány,

most tanulok külföldiül, első szó macskáúl:
sziaú-miaú.
régen hallottam felőletek és csak annyit szeretnék mondani, hogy "becsüld meg, ha úgy érzed Ő az igazi..."

Egy dal jutott még az eszembe most, hogy megláttalak:

Hogyha nékem szép pólóm lesz,
mindenkinek mutogatom,
...
amerre én járok, bámul a világ
irigylik a pólóm,...

:-)))

Vhr

Előzmény: Bújócska Lány (56)
Bújócska Lány Creative Commons License 1999.07.15 0 0 56
Calliope kedves,
nem tűntűnk el, csak "IRL élünk" inkább, méghozzá felette boldogan. :-)
De különböző nickeinken azért jelen vagyunk az Asztalnál.
Viszont az utóbbi időben Te nem nagyon jársz találkozókra... :-))
Előzmény: Calliope (52)
Bújócska Pasi Creative Commons License 1999.07.15 0 0 55
OFF Emil ment ON
Törölt nick Creative Commons License 1999.07.15 0 0 54
OFF
Azon vagyok :)
De Ti valódiak vagytok? Volt pár hete egy furcsa cikk az Indexen (Bújócskáék főz), azóta nem tudom hova tegyem ezt.
ON
Előzmény: Bújócska Pasi (53)
Bújócska Pasi Creative Commons License 1999.07.15 0 0 53
OFF
Inkább élj boldogan... :-))))
ON
Előzmény: Törölt nick (51)
Calliope Creative Commons License 1999.07.15 0 0 52
Ez még az én szívemet is megmelengette, kedves Bújócska Lány (noha nem nekem szólt). :))
Jó újra látni Titeket, elvesztetek már jó ideje.
Előzmény: Bújócska Lány (49)
Törölt nick Creative Commons License 1999.07.15 0 0 51
OFF
Eddig sem értettem, mi ez a Bújócskáék dolog, de msot már végképp nem. Hülyén halok meg...
ON
Calliope Creative Commons License 1999.07.15 0 0 50
Bújócskáék egy Igazi pár. :))
Bújócska Lány Creative Commons License 1999.07.15 0 0 49
Bújócska Párom, nekem is múlik a bizonytalanságom, napról napra csökken.
Jó, hogy velem vagy, és jó, amikor rádöbbenek, hogy közös jövőnket tervezem én is.
Előzmény: Bújócska Pasi (47)
Dr. Bubo Creative Commons License 1999.07.15 0 0 48
En birom ezeket a Bujocskaekat: oan helyesek az eskuvoi fotokon! Latszik, hogy ok igaz(i)ak egymasnak(hoz)! ;-)
Előzmény: Bújócska Pasi (47)
Bújócska Pasi Creative Commons License 1999.07.15 0 0 47
IGEN!
Calliope Creative Commons License 1999.07.15 0 0 46
bagojj, Havária!
Naná, hogy ott nagy baj van!!!
Csakhogy ezt akkor, ott az ember lánya nem veszi észre (különben nem csinálná!)!!! Mégha beleverik az orrát, akkor sem! Mert BOLDOG.
Hiszen úgy természetes, ha Mi egy hullámhosszon vagyunk, egyre többmindenben hasonulunk. Összecsiszolódunk.
És úgy érzed, neked ez így jó.
Aztán egy reggel ráébredsz, hogy miatta saját magadat csaptad be! Annyira szeretted...
giud Creative Commons License 1999.07.15 0 0 45
Azért remélem, nem feltétlen az első ránézésre kell lépni az Igazi felé. Mi ugyanis bár látásból ismertük egymást, évekig nem tettünk a másik felé egy tyúklépést sem... Aztán egyszer csak megláttuk egymást... Azóta rójuk együtt az élet útjait. És nem minden mindig rózsaszín, de közösek a céljaink, az elveink és valahogy átjutottunk a nehézségeken is. Talán ez tette ezt a kapcsolatot még értékesebbé. Sőt.
Előzmény: Törölt nick (44)
Törölt nick Creative Commons License 1999.07.15 0 0 44
A be nem teljesült szerelmeknek vagy nem is lenne semmi realitása, vagy pedig egyszerűen gyávaság miatt nem jönnek össze. Semmi közük az Igazihoz.
Én egy gyáva pacák vagyok, úgy gondolom. Ritka nagy morfondírozások voltak rám jellemzők, amikor csajokról volt szó, oda nem emrtem volan menni. Aztán jött az Igazi, és mintha kicseréltek volna. Azért tudom, hogy ez attól van, mert már egyszer hittem azt, hogy Ő az, és akkor is olyan voltam, meg most is, amikor megint megtaláltam az Igazit (nem ugyanazt, mint ahogy Csülök tette). Szóval, megérzed elsőre, és lépsz. Ha nem lépsz, ha hagyod futni, akkor az vagy nem is lehetne Igazi, vagy benned van valami nagy hiba.
Előzmény: giud (43)
giud Creative Commons License 1999.07.15 0 0 43
Kedves Havária!

A be nem teljesült szerelmeknek van varázsa, benne van minden szép reményed, a tudat, hogy Vele aztán tuti boldog lennél életed végéig. És nem árnyékolja be semmilyen kellemetlen felismerés, merthogy nem volt alkalom ilyenre. Azzal egyetértek, hogy ha ez összejött volna, nem feltétlen tartozna az Igazi kategóriáb. De ezzel is gazdagabb vagy...

Én a lángolást nagyon szeretem, amikor csak Rá tudok gondolni, ábrándozom, fáj a lelkem, ha nem láthatom, de nem ez jelenti nekem az Igazit. Ez a lángolás - úgy tapasztaltam - nagyon könnyen átcsaphat az ellenkezőjébe. (Gyűlölök és szeretek ...) Valószínű azért, mert elvakult az ember és belétáplálja a másikba a vágyait, úgymond idealizálja őt.
Az Igazit már minden szinten elfogadom, szívvel lélekkel és ésszel is. Vagyis tudom, hogy Ő hozzám tartozik, az életem része, ha Rá gondolok, elönt a boldogság. A tudat, hogy bármikor számíthatok Rá, soha nem árulna el. Igazán megbecsülendő lény.
Egyetértesz?

Giud

Előzmény: Havária (37)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!