En meg uj vagyok az indexen es sajnos nincs idom vegig olvasni az irasokat ugyhogy ha ojat kerdeznek ami esetleg mar volt tema, es megoldas is volt ra akkor ne sertodjetek meg lecc :)
Mivel elkoltoztunk pestrol Érdre igy az interware-tol megkellett valnom amit elegge sajnaltam(ahogy lattam mas szerint is egy egesz jokis szolgaltato lett az interware-bol) viszont meg eddig a datanet, elender, matav -on kivul nemtudtam talalni 23as korzeti vagy esetleg érdi szolgaltatot, ebbe szeretnek segitseget kerni toletek hogy aki tud ezeken kivul nekem jo szolgaltatot mondani az irja meg e-mail be(ezek amiket mondtam dragak).
Elore is koszi!!!!
Bier
Érdekes, hogy a pronet lett az első. Pár éve volt pronetes előfizetésem, hát nem voltam vele teljes mértékben megelégedve. A kapcsolat csak ünnapnapokon jött létre, a 33,6-os modemem csak egyetlen betelefonáló számmal volt hajlandó maximális sebességgel konektálni. Viszont érdekes, hogy mikor abbahagytam, kértem, hogy a leveleimet küldjék tovább a mostani címemre. Nos, ez volt vagy 4 éve, de még mindig megjönnek a levelek :-)
Egy Szonda Ipsos szerint végzett felmérés szerint a sorrend Pronet, Elender, Euroweb vizsgálták az átlagsebességet, sikeres letöltések számát, 50 különböző homepage elérési idejét, az ISP homapage-nek elérésének sikerességét, a komplett működést, hány megszakadás stb, ügyfélszolgálatokat, számlázást, Help Desk szolgáltatást.
Természetesen egyik másik szempont szerint a sorrend ingadozott, de kb. így néz ki a rangsor.
Hozzáteszem az összes jelentős ISP-t mérték, nem csak ezt a hármat
Vizsgáltátok a mai Indexes híreket? A Tiszanet 3000+ÁFA HUF ért akar nekünk itt Bp.-en teljes elérést adni a közeljövőben. Hát, ha nem dörömbölne az ajtómon az UPC a kábéltv-s dologgal én bizony meginognék.
en az elenderre voksolok. igaz este 8 es 9 kozott
egy picit nehezkes feljutni, de nem jobban, mint a tobbi szolgaltatonal. a szolgaltatasa pedig nekem eddig mindig megfelelt. a csaladom tobbi resze is ezt hasznalja es mindenki meg van vele elegedve.
micmaci
Én interwarenél vagyok, az este csúcsidőben való nehéz felkonnektálástól eltekintve nincsenek problémáim, lassan fél éve használom, és egyszer nem bontott le, a letöltési sebesség mindig korrekt. Nyár végén, ősz elején volt némi gond a külföldi kapcsolattal, de azóta semmi gáz. Szóval én maradok náluk, mivel igen olcsók, és általában 6-7 óra felé már fölkonnektálok, akkor meg még nincsen zsufi...A helpdeskje pedig teljesen korrekt, ha problémám volt, mindig tudtak segiteni
Régebben volt matávom, illetve datanetem, a datanet ugy másfél éve elég gyenge volt, a technikai ügyelet egyenlő a nullával, a matávval viszont nem volt semmi problémám, csak 13500 forint egy korlátlan elérésért szvsz kicsit sok....
Mint látható a tapasztalatok nagyon vegyesek. a telefonvonalon keresztüli internetezésnél sok mindennek kell stimmelni egyszerre, hogy jó legyen a végeredmény. most nem írom le, mert már volt sok topic, ami erről szólt és már egy párszor leírtam az én tapasztalataimat (ha akarsz keress rá a hozzászólásaimra).
röviden összefoglalva, én budapesten egyértelműen az elendert favorizálom. sebesség még csúcsidőben is szinte tökéletes és nincs csatlakozási vagy vonalszakadási gondom se. de szerintem a legjobb, ha kipróbálsz egy pár szolgáltatót és annál maradsz, amelyiknek az ár/érték arány megfelel neked..
Én otthonról a Matáv tákolmányát használom. Nem tudom máshol milyen, de Tatabányán iszonyúan rossz. Esetenként nem kapok IP-címet, nem tud konnektálni, csak 3-4-ik próbálkozásra.
A régebbi munkahelyemen az EuroWeb-től kaptuk bérelt vonalon a Net-et. SZVSZ jó minőségű volt a szolgáltatásuk. Ha valami szünet volt, akkor arról előre értesítettek - szóval megbízhatóak. Egész véletlenül tudom, hogy elég jó nemzetközi és belföldi vonalaik vannak.
Vidéken - ha jól tudom - nincsenek dialup-szervereik.
Az összes puttonyom tele van a Datanettől! Van pofájuk két hétre leállítani a budaörsi behívóközpontot. Ezen kívül semmilyen előzetes értesítést nem küldtek. Úgy vettem észre, hogy egyszerűen nem enged be. A körzetben nincs más lehetőség helyi díjazású telefonszámot hívni, ezért a Matáv-kedvezmény sem működik. Kénytelen vagyok a pesti számot használni.
Felhívom őket, erre az ügyeletes: - Hát...izé, sajnos a központ néhány napig (!) nem lesz elérhető.
Ennyi! Semmi elnézést vagy valami, semi levél, hogy te hülye ne próbálkozz, hanem hívd eztésezt a számot a megszokott helyett.
A pofátlanság teteje! Most nagyon elgondolkoztam rajta, hogy otthagyo őket a pi...ába.
Az Elendernél vagyok (3 éve, de már csak két hétig). Az elmúlt évek alatt nem volt semmi gondom a telefonos csatlakozással, sosem estem le, sebessége megfelelt -- de az ügyfélszolgálatukon elképedtem.
Júlus 5-étől máig nem tudok belépni, a nap egyetlen szakaszában sem,
jön a rengeteg CRC- meg kerethiba, ugyanakkor a Déltáv szolgáltatásával vígan rohangálok a Neten órákig, probléma nélkül. Persze, reklamáltam, amire egy hét múlva (!) jött reagálás, hogy no, hogy is van az én otthoni gépem? Sz'al, ez csúnya dolog. Azt hiszem, a helyi telefontársasághoz (a Déltávhoz) pártolok át.
Nekunk ceges matav dialup egyelore ( 2 het es kabeltv rulzik ) A Matav dialup mint olyan a legjobb ma Magyarotszagon, csak a korlatlan 13 es fel, ami azert huzos, mikor a tvnet nincs annyi :)) A Matavval nem a kis ugyfelek elegedetlenek ( mar az internet szolgaltatassal) hanem a nagyobbak, Pecsen a pserve 1 128k-s berelt vonalon es a k....k.....tt matav lassan 2 hete nem kepes bekonfigolni azt a nyomoronc routert :((( Lilul is a fejem rendesen... De a dialupos resz megfelelo... Datanet? ahhh sokezer ugyfeluk van arra az 1500 dialupra, meg az IW-nel is rosszabb, talan a telnetet tudnam ajanlani a korlatlan 8ezer es megbizhato...
Itt Svédországban van két olyan cég is, ahol ingyen kapsz internet csatlakozást. Ahol én vagyok, ott 2 ingyen emailt adnak, 4M tárhelyet. Fogalmam sincs mennyi vonaluk van , de sosem volt vele gondom. A modemek 40%-a 56k-s, a többi 33.6, de ez lehet, hogy változott.
Csak a helyi beszélgetés díját kell fizetned, ami este kb 50-60 ft/óra. Én nagyon elégedett vagyok, de gondolkodom a kábeltévén.
Csak az összehasonlítás végett.:)
Datanetes vagyok, Monortel teruleten. Jo is, meg nem is. Azt hazudtak, hogy megduplazodott a savszelessege, de a berelt vonalaik furcsa modon ugyan olyan sebesseguek...egesz Monor egy nyavalyas 256K-n log. Itt keves a behivo kapacitasuk, mert 10 utan kb olyan, mintha a freemailra akarnal dialupozni. Az elonye viszont, ha egyszer bent vagy, akkor ott is maradsz, amig a penztarcad birja. Az arak, hat arrol ne beszeljunk.
Haliho IntarWare kb 1500 ugyfellel rendelkezik osszesen ( dialupos) es van 360 bejovo vonala, szal kicsit le van maradva olyan 440 kene az idealishoz, de azert nem rossz kb. 10-tol 12-ig zsufolt... De ami az igazi gaz az IW-vel az a qrva kulfoldi vonal a global1 fele... Epp neztem a navajo-t ( egyik IW router, amin a kulfold is atmegy) 6 down volt benne... 24 orabol masfel oraig nem volt kulfold, szal kb. aranyban all az arral... 5e a korlatlan ami a matavnal 13,5. Szal Pesten meg mindig jo... Erdemes kiprobalni a tvnetet...
Ti melyik szolgáltatónál vagytok és elégedettek vagytok vele?
Az egyém az Interware. Ugyan olcsó, de csúcsidőben átlag 20 perc amíg connectálok és éjszaka félóránkét leesek a hálóról. Van jobb? Hova érdemes menni?