Nagyon durva: most éppen egy olyan példányt ettem (piros pöttyös, az igazi), aminek holnap jár le a szavatossága.
Mikor rágom, teljesen rendben van az íze, de az anyag lenyelése után olyan jó kis édes-savanyú-penész utóíze van :P Pedig végig hűtőben volt, ráadásul a miént igen hideg fokozatra van állítva...
Szóval ez egy igen érlelt példány volt :)
Papíros Rudi alatt azt értitek, amire én sztanyolosként emléxem? Mintha csillogott volna az a burok. Én egyébként konzervatív és visszafogott vagyok: reggelire narancslé, kávé, egy db. Pöttyös Rudi, normal size. :)
Érdekes, nekem meg épp ellenkező a tapasztalatom. Én mostanában mindig nagyot veszek - ne gyerekeskedjünk :))) - és az utóbbi 2 hétben majd mindig az az igazi, eredeti, erjedt túróíz volt benne!!! Király!!!
Szerintem az igazi Túró Rudi az a Piros Pöttyös, ez volt az első. Aztán persze "továbbfejlesztették", mint mindent, mert sikere lett. Viszont ez szerintem sikeres, nekem az áfonyás Milli, a narancsos és málnás Danone a kedvencem!
Most szombat délelőtt van. Nagy nehezen kimászom az ágyból, kábultan üldögélek egy darabig, gondolatok kavarognak a fejemben.
Egyszer csak valahogy eszembe jut a tegnap frissen beszerzett, hűtőben lapító 5 db Túró Rudolf. Abban a pillanatban felugrom, erőltetett menetben irány a konyha... Közben röhögök magamon, a hülye Béla, hogy felugrott...
A francba, az Indexen láttam egy topicot, rákeresek, ezt le kell írni... :-))
A szent cél érdkében mindent :))
amúgy télleg hihetetlen, hogy az ízek hogy megmaradnak az ízek aze mber memóriájában... Nekem az az igazi, eredeti íz a lényeg!!!
GroundZero:
Neked hányszor sikerült végigcsinálnod?
Nekem valószínüleg nem sikerülne, mert 6 napig sosem tartok meg egy pöttyöst. Örülök, ha hagyok másnapra 1-et is.
Én is a piros pöttyös rajongó vagyok.
De a múltkor egy kicsit elment a kedvem. Vettünk az Auchanban 5-ös akciós csomagolású óriás rudit. A gyerekeim egyből falni kezdték :-), ám az egyiknek lerepedt a csokiburkolata, és a túró _egy merő zöld penész_ volt alatta. :-(((((((( Megnéztük a többit is, azok is hasonlóan penészesek voltak. Pedig még vagy 10 napig tartott a szavatosság.
Az a csapda, hogy ha rendesen keresztben harapod, nem látszik a penész. Azóta csak "hámozva" merem enni, külön a csokikabátot, és külön a túrót.
Tagok, érlelési próbasorozatot végeztem. íme, az eredmények:
1.) Alapvetés: az óriás Túrórudi - csak ezzel érdemes kezdeni - szinte kizárólag éretlen formában kerül a pultokra, ezt nyilván a nagy kereslet miatti gyors utánpótlásigény magyarázza.
2.) A túrórudit bontatlanul, és feltétlen szobahőmérsékleten érleljük.
3.) az érlelés optimális időtartama 6 nap. Ez előtt még nem az igazi, utána már csak felesleges időhúzás :)
4.) Ezután legalább egy napra feltétlen tegyük hűtőbe!
5.) hűtőből kivéve legalább 10 percet újra szobahőmérsékleten tároljuk.
Ha ezt van időnk, és türelmünk végigcsinálni, akkor kapunk egy, az "eredetihez" köbö 80%ban hasonlító ízt.
Megéri!!! Na, persze lehet ezt egszerre 10 rudival is csinálni :)))