Keresés

Részletes keresés

bitmapwomen Creative Commons License 2010.07.21 0 0 1146
azt észrevetted ugye, hogy a 2 legdrágább fesztivállal példálózol? én tavaly az azfeszten 260 forintért vettem a csapolt sopronit... nem a sörgyártóktól függ az ár, hanem a fesztivál szervezőitől. gondolom ugyanannyi (vagy csak kis különbségű) haszna van nekik az összes fesztiválon csak nem mindegy hogy melyik fogyasztói rétegnek tudják magukat reklámozni! (gondolok itt arra, hogy aki a soundra megy -ilyen árak mellett én tehetősebbnek tartom őket- és adja Isten ott szereti meg a heinekent, akkor szvsz lehetséges, hogy azután is azt fogja inni, hiába drágább 20-50! forinttal (átlagban))
a kedvenc söreim között van a soproni és a heineken is. :)
Előzmény: havasar (1145)
havasar Creative Commons License 2010.07.20 0 0 1145
Hát a csapolt "olcsó" mindig, soundon is "csak" 450 volt, a dobozos meg 650, szerintem szigeten is ennyi lesz, bár ott ott van a csónakház nevű kocsma, ahol tavaly is 300ért árulták a sopronit vagy 350ért már nem emlékszem :D, remélem idén is kinyithatnak
Előzmény: MartonkaFull (1144)
MartonkaFull Creative Commons License 2010.07.20 0 0 1144
Cserébe olcsóbban kapjuk a sört???? Hallod te hogy mit beszélsz???? Még hogy olcsóbban ott volt a sound a maga 400 ft feletti sör árával, akkor a hegyalja a 300 Ft felettivel a sziget valószínűleg 600 Ft felett fogja nyomatna vagy csak egyszerűen 2 euróért...
Nem nem adja olcsóbban sőt még tesz is rá egy kicsit elvégre valamiből meg kellett rendezni azt a fesztivált arról nem is szólva hogy kénytelen vagy ott sört inni mert oké belehet rúgni a városban is de a fesztivál területére már nem viheted be a sört így vagy kiszáradsz vagy azt iszod amit adnak/veszel.
Előzmény: nayan00 (1142)
Csucsubi Creative Commons License 2010.07.20 0 0 1143
Sajnos én sem a VOLTon sem pedig a SOUNDon nem vettem észre, hogy sokkal olcsóbban adnák a szponzorok a sörüket... Eddig egyetlen fesztiválon fedeztem fel csak (Pannónia fesztivál). De ott meg a fesztiválozókkal volt a baj, mert mindenkit beengedtek szinte.
Előzmény: nayan00 (1142)
nayan00 Creative Commons License 2010.07.20 0 0 1142
Főleg azért, mert szinte az összes fesztivált egy sörgyártó támogat :D De cserébe talán olcsóbban kapjuk ott a söröket. Pl ott a Borsodi, 4 fesztiválnak a főszponzora. Vagy a Dreher az meg idén a Szigeté.
Előzmény: Bazeltop (1141)
Bazeltop Creative Commons License 2010.07.20 0 0 1141
Tegnap olvastam az újságban, hogy a legtöbb ember így van ezzel ilyenkor. Legalább is ami a mennyiséget illeti. szal így a nyári hónapokban fogy el a sörkészlet legnagyobb része főleg ha épp dög meleg van. Most pontos adatokat de annyi biztos hogy több mint kétszer annyi fogy mint télen.
Meg gondolom ez nem csak a meleg miatt van így, gondoljunk bele, ilyenkor vannak a különböző fesztiválok is amik jócskán megdobják a fogyasztást :)
Előzmény: nayan00 (1138)
Ayreon Creative Commons License 2010.07.19 0 0 1140
Egyetértek. Radlert ki nem állhatom (Narancs fanta csapolt sörbe - cimboráim így isszák), de a Citromos Gösser jól behítve igen finom a hőségben. Friss-t még nem kóstoltam.
Előzmény: MartonkaFull (1139)
MartonkaFull Creative Commons License 2010.07.19 0 0 1139
Végre valaki aki nem oltogatja a citromos sört vagy nem azt mondja hogy az nem sör hanem üdítő amivel egyet is értek, de bevallom őszintén, egy kellemes délutánra, munka után, vagy csak töményezés közepette nem is kívánhat az ember jobbat! Elsősorban borsodi friss, de az is csakis az ára miatt ;)
Előzmény: nayan00 (1138)
nayan00 Creative Commons License 2010.07.19 0 0 1138
Azt itt is lehet kapni? Különben mennyi?
Most így nyáron számomra az a lényeg, hogy olcsó legyen, mivel most inkább a mennyiség a fontos nem minőség :P Persze azért ne legyen nagyon rossz sör, akkor már inkább iszok vizet. Ezek a citromos sörök nem olyan rosszak, főleg azért, mert természetes alapanyagokból készülnek.
Előzmény: Törölt nick (1137)
Bazeltop Creative Commons License 2010.07.19 0 0 1136
Azt írta hogy 60-70 fokra melegítik, az még nem forralás feltétlenül, csupán annyi hogy a baktériumakt kifőzik belőle :)

És hogy ontopic is legyek, mivel most így hirtelen nem látom megemlítve én a Borsodit szavaznám meg kedvencemnek ;)
Előzmény: MartonkaFull (1135)
MartonkaFull Creative Commons License 2010.07.19 0 0 1135
Alap, hogy nem hisz megisszuk :D:D
Ez meg hogy felforralják előtte erről nem is hallottam, de nehéz elképzelni, mert akkor elméletileg az alkohol távozik belőle nem???
Egyébként hétvégén sikerült be frissezni :D:D Ezennel kijelentem sikerült rákapnom a citromos sörre nevezettek bárminek jó az!!!
Előzmény: ZillionPro (1134)
ZillionPro Creative Commons License 2010.07.13 0 0 1134
Régebben volt olyan para, hogy a dobozos sört meg a földön tartják és hogy fertőtleníteni kéne a dobozt mielőtt az ember iszik belőle. Én nem tudom mi az igazság de az biztos, hogy a legtöbb sör nem ér még csak a közelébe se a szavatossági idő lejáratának.
MartonkaFull Creative Commons License 2010.07.13 0 0 1132
A tartósítás alatt úgy érted, hogy tartósítószerből van több, vagy maga a vákuum más a két csomagolásban??
Egyébként például tegnap ittam egy doboz sopronit, és ha jól behűtöd, egy félóra gyors fagyasztó, hogy még ne legyen kásás csak őrült hideg, úgy garantáltan nem érzed a dobozt csak ha már meg melegedett :)
Előzmény: Ayreon (1131)
Ayreon Creative Commons License 2010.07.11 0 0 1131

A szavidő miatt.

A hordós sör max 3 hónapra van tartósítva, a dobozos/üveges 180/360 napra...

Előzmény: ghostcar (1121)
tonjo Creative Commons License 2010.07.09 0 0 1130

Ja az alumínium nem túl mérgező,viszont igen allergén anyag.

És a dobozba nem víz van,hanem szénsav+alkohol ami lehet ,hogy korrodál.

A 2 pálcás söröket pedig vasdobozba rakják, aminek még rosszabb íze van.

Én maradok az üvegesnél ha lehet,persze a fény témába igazad van,a zöldeknél még hamarabb észre venni a fény hatást.

Előzmény: MartonkaFull (1129)
MartonkaFull Creative Commons License 2010.07.09 0 0 1129
Elméletileg, legalább is azt olvastam hogy sokkal jobb a dobozos, mert abból nem oldódik ki, semmi az üvegesen viszont a fény átér ami súlyosan ront a sör ízvilágán.
Próbáltam valóban nem kellemes már egy 10 perces tűző nap után is az íze.
De a dobozoson én is érzek egy kis palack ízt, egyébként az aluminiumból van ami mint tudjuk nem korrodál vízre és nem is tul mérgező fém :) Tehát bajod tuti nem lesz csak max az íze lesz kicsit másabb de hidd el jobb mint a megbuggyant üveges sör :)
Előzmény: HegeHelga (1128)
HegeHelga Creative Commons License 2010.07.09 0 0 1128
kiold valamit? legalább mérgező dolgot?? én általában dobozosat veszek, mert az praktikusabb. nem kell sörnyitó hozzá, meg semmi ilyesmi. de ááá. most megrémültem...
és az üveget rendesen elmossák mondjuk?
Előzmény: barhelg (1127)
barhelg Creative Commons License 2010.07.09 0 0 1127
Na, ez a téma már régóta foglalkoztat engem is.
Szerintem is az aludobozokból kiold valamit a sör - persze nem annyit, hogy káros legyen, de az ízén érezhető.
Igen, az üveg, még ha nem is steril, de egész biztosan nem oldja a sör az üveget :D
Előzmény: tonjo (1126)
tonjo Creative Commons License 2010.07.06 0 0 1126

Bővebben légyci.

Akkor az aludoboz nem olyan anyagból van mint az alumínium?~:)

Előzmény: johspeed1 (1124)
ghostcar Creative Commons License 2010.07.06 0 0 1125
mármint úgy érted a sörös hordó nem ugyanaz az anyag?
Amúgy nem mindegyik dobozos sör rossz.
Előzmény: johspeed1 (1124)
johspeed1 Creative Commons License 2010.07.06 0 0 1124
részben igazat kell adnom nekem , de sőrös doboz nem olyan anyagból van mint az aluminium:D
Előzmény: MartonkaFull (1123)
MartonkaFull Creative Commons License 2010.07.06 0 0 1123
igen de az üvegből nem tud kioldódni semmi míg az alumínium az korrodál ami bizony lemosódik róla, vagy csak fogj egy darab alumíniumot és dörzsölgesd a kezed rajta és össze fogja fogni, a sör is ahogy lötyög benne tuti old le belőle valamit.
Előzmény: ghostcar (1121)
Ragii Creative Commons License 2010.07.06 0 0 1122
Én a belga barna sört szeretem a legjobban.
ghostcar Creative Commons License 2010.07.06 0 0 1121
de nem értem, miért a hordós kapja a legkevesebbet, mert kb ugyanabból az anyagból van. Kemény aluminiumból.
Az üveges sör meg fényt is kap. Szerintem nem ez a megoldás, inkább az a variáció lehet, hogy kioldódik belőle valami. Az üveges már csak azért sem értem miért a legjobb minőség ,mert azokat csak kimossák, lehet, h forró vízzel, de akkor is... A fémet meg újan sajtolják.
Előzmény: Ayreon (1120)
Ayreon Creative Commons License 2010.07.05 0 0 1120

Ha jól tudom a dobozos sörök kapják a legnagyobb tartósító pasztőrt (értelemszerűen a hordós a legkisebbet) és szénsavval is jóval jobban túl vannak töltve, mint az üveges, vagy a hordós.

A dobozos sört nem véletlenül mondják konzerv sörnek. Éppen olyan ez, mint egy friss finom zöldborsófözelék és egy konzerv zöldborsófözelék.

Most Gösser megy éppen, dobozos (tudom, bűnös vagyok), de ez jött a kezemre a kisboltban... ja és akciós volt (176) :)

Előzmény: ghostcar (1118)
tonjo Creative Commons License 2010.07.05 0 0 1119

Ja,ha már az ízlelőbimbók is lefagynak:)

Van olyan amelyiket vasdobozba töltik na az az igazi rettenet.

Főleg az ócsókat.

Előzmény: roadrunner12 (1117)
ghostcar Creative Commons License 2010.07.05 0 0 1118
jajj, a közel vlami rettenetes, van egy arómája, mi nem tudom mi, de ihatatlan.
Vannak dobozos sörök, amik nagyon finomak, de ritka. Aluminium oldódik bele, vagy mittudomén. Csinálják a dobozokat inkább valami nemesfémből :))
Előzmény: MartonkaFull (1115)
roadrunner12 Creative Commons License 2010.07.05 0 0 1117
ha jól be van hűtve a sör akkor nem érzed szerintem azt a "fémes" ízt, tudom mire gondolsz én is tapasztaltam már :)
nandika87 Creative Commons License 2010.07.05 0 0 1116
Nem a fém palack kerül bele, hanem minőségileg rosszabbat töltenek bele. A dobozba megy a legrosszabb minőség, míg a hordóba a legjobb. A hordó is fémből van, mégsem panaszkodsz :) Ha jó sör kell, akkor vegyél csapot!
Megsúgom, hogy a dobozos sopronival is lehet nyerni;)
Előzmény: MartonkaFull (1115)
MartonkaFull Creative Commons License 2010.07.05 0 0 1115
A dobozosat én sosem iszok, szerintem vétek.. :S
Az üveges valahogy jobb, a fém palackból szerintem valami belekerül a sörbe ami miatt borzalmas lesz.
Vagy lehet azért mert életem legrosszabb söre, az egy meleg dobozos Közel volt... ÉS az valami hihetetlenül palackízű és meleg és áhh, majdnem elhánytam magam egy kortytól, egyszerűen nem tudtam többet leküzdeni és lehet onnan jön az hogy nagyon nem bírom a dobozosokat és igazából még betéti díjjal együtt is sokszor olcsóbb az üveges (például ez miért van?)...
Egyébként ha soproni akkor csak is azért mert most lehet vele nyerni igen jó eséllyel, egyébként meg búzasörös vagyok, csak sajna az is drága :S:S
Előzmény: luigi- (1114)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!