Nos eljott az ido hogy a fiam gimnaziumot valasszon. A tradicio ugye az Arpad mellett szol, de valahogy az elmult evekben nem tul jo hireket kapok az iskolarol. A matek meg mindig erthetetlen az elso 2 evben de aki kibirja annak tobbet nem lesz gondja vele. Ez igy volt regen is szerencsere. :) Viszont az eredmenyek eleg rendesen visszaestek es most mar a keruletben se mondhatjuk magunkenak az elso helyet.
A Szőlő utcai épületet egy újonnan létrejött általános iskola kapta meg. Ez az iskola a Kiscellinek és a Fényesnek az összevonásával jött létre; a Szőlőn kívül a Tímár u. és a Pacsirtamező u. sarkán lévő épületet kapta meg, amelyikben a katolikus iskola működött eddig. A katolikus iskola pedig a Fényes épületébe költözött. Remélem világos :)
Az Árpád épületét az önkormányzat azért szerzi vissza, hogy az Árpád működjön benne. Én legalábbis így szeretném és így tudom :)
> "De nagyon úgy látszik, hogy a mi évfolyamunk volt az utolsó, akik
> megtapasztalhatták a Szőlő szépségeit és hátrányit. (kolompolás, jee!)"
> A mi évfolyamunk pedig az első volt, akik rögtön elsőben oda lettek
> száműzve. Emiatt mindig is irígyeltem az előttünk lévő évfolyamot, akik
> egyetlen percet sem töltöttek a Szőlőben.
Amúgy én személy szerint nagyon élveztem a Szőlőt! Egészen más, mint maga az Árpád. A Szőlőben nyugi volt, de így jobban rá voltunk kényszerülve hogy saját osztálytársainkkal és évfolyamtársainkkal beszélgessünk. Ezen kívül csönd volt, nem üvöltött a sulirádió olyan zenét, amit nem akartunk. Az egyetlen kellemetlen a folytonos mászkálás volt. Mert ha egész nap "ott" voltunk, akkor nem volt semmi probléma, de főleg télen a latyakban nagyon tudtam utálni a kabátfelvétel, táskabepakolás, átkoslatás a soha-át-nem-kellhető kereszteződésen, fel a lépcsőkön, kabát le, cucc ki, majd kicsöngetés után ugyanez vissza, meg oda meg vissza... jaj.
> "Előre csak annyit, hogy a Szőlő idén elköltözött Kaszásdűlőre, és egyelőre
> még senki sem tudja, hová lesznek ezután száműzve a 9-esek."
> Nos, hová lettek száműzve ?
A Szőlőbe, háhá! Bár most nem a Szőlő hangulatához alapvetően hozzátartozó "felnőttek" (hát, hogy nagyon finoman fejezzem ki magam!) lesznek a társaik, de hogy kik, azt még nem sikerült kideríteni, ugyanis nincs kitől. Az illetékesek ugyanis sosincsenek a főépületben... ;)
> Értem, tehát előbb fel kell épüljön egy teljesen új épület a Kandónak. A
> kérdés az, hogy ez milyen gyorsan valósul meg. Lehet, hogy még 10 évig nem
> lesz rá pénz és addig minden marad a régiben ? 8-(
Azt a Tarlós polgármester úr nem közölte az évnyitón, hogy bármikor vissza is költözhetünk, csupán azt hangoztatta, hogy újra miénk lesz az épület... de csak jogilag.
Tsókolom. Szóval nekem az édesapám is az Árpádba járt. (50-es évek eleje) Olyan szintű volt az épület, - mind tartalmi, mind építészeti szempontból - hogy az nehezen lesz utolérhetô. DE meg kellene próbálni! Elôre izgulok.
apu
Ha mindent tudtok :))? Arról van-e infó, hogy az Árpád tulajdonba, birtokba kerülésekor szándékszik-e az önkormányzat vagy a minisztérium a zsebébe nyúlni, hogy egy kis pénzmaggal segítse az épület felújítását?
Hétfőn szülői értekezlet volt, ahol sok szülő kifogásolta az épület állagát. Múlt évben szülői munkaközösségi tagként felmértem az igazgatói kinevezés meghosszabbítása előtt a szülők véleményét, a lányom osztályába járó összes gyerek szülőjét felhívtam. A legtöbben azt kritizálták, hogy az igazgató nem tesz meg mindent az épület felújítása érdekében. Aztán magyarázhattam a szülőknek, hogy ilyen rövid idővel a maradék épületrész visszaadása előtt már nem akar az önkormányzat felújításra költeni :((
Mi a tényleges helyzet? Mi az infód az önkormányzatból?
Az Önkormányzat oldaláról nézve ez volt a legtöbb, ami elérhető. A megállapodás szerint a tulajdoncsere még az idén megtörténik, és attól kezdve a BMF lesz "vendég". Ez garancia arra, hogy előbb vagy utóbb végére érjünk a történetnek.
A BMF új épülete egyébként nemzetközi felsőoktatás-fejlesztési támogatás bevonásával épül majd, a mostani állapot szerint 3 éven belül.
Értem, tehát előbb fel kell épüljön egy teljesen új épület a Kandónak. A kérdés az, hogy ez milyen gyorsan valósul meg. Lehet, hogy még 10 évig nem lesz rá pénz és addig minden marad a régiben ? 8-(
A kerületi önkormányzat csere útján megszerzi az Árpád épülete feletti tulajdonjogot. (A Kiscelli utcai ált. isk. épületét adja érte.) A Budapesti Műszaki Főiskola az önkormányzattól készpénzért megvett két Bécsi úti telken felépíti az új oktatási épületét, oda költözik át. (Ezek a telkek a Kandó épület mellett vannak közvetlenül.) A Kiscelliben a későbbi bővítés helyigényét oldják majd meg. Az Árpád udvarán lévő "lepényépület", aminek a berendezését nagyon költséges lenne kitelepíteni, a BMF-é marad, a Viador utcából külön bejáratot kapva.
Ez azt jelenti, hogy a BMF a Bécsi úti épületének megépítése után fogja átadni az Árpádot. Akkor kell majd az önkormányzatnak elvégezni a felújítást és részbeni át-/visszaalakítást.
"De nagyon úgy látszik, hogy a mi évfolyamunk volt az utolsó, akik megtapasztalhatták a Szőlő szépségeit és hátrányit. (kolompolás, jee!)"
A mi évfolyamunk pedig az első volt, akik rögtön elsőben oda lettek száműzve. Emiatt mindig is irígyeltem az előttünk lévő évfolyamot, akik egyetlen percet sem töltöttek a Szőlőben.
Mikortól lesz az Árpádé az egész épület ? A szerződésnek őszintén örülök, de milyen határidők lesznek benne ? Az udvaron külön álló épület is Árpád lesz ? (Sose tudtam, mi lehet ott...)
A Kandó nagyelőadója marad vagy visszaépül tornateremmé ?
Nagyon izgalmas az egész ! Tud valaki részleteket ?
Lezajlott a 100. tanévnyitó, ez az Amfiban volt.
Többek között beszélt Tarlós úr is, a 3. ker polgármester, hogy szeptember végén, október elején aláírásra kerül az a szerződés, mely szerint a gimnázium tulajdonába kerül vissza az épület.
Hajrá, hajrá, hajrá!
Ehhez majd sok pénz kell, hogy a kandósok által lelakott épületrészek használhatóvá váljanak újra. :((
A programban részletek hangzottak el régi házirendekből.
Mindenkinek úgy kell viselkednie, hogy gimnáziumára ne hozzon szégyent. Ez értelemszerű idézete volt az egyik részletnek. Ti is úgy viselkedjetek.
Halihó Árpádosok!
Szeretnék néhány építő javaslatot tenni. Ugyanis én végigolvastam az egész fórumot, és néhány dolog szöget ütött a fejembe. Sokan panaszkodnak, hogy „döglik” a fórum, de hát ez nem is csoda. Elhiszem hogy nagyon nagy élmény egymást újra felfedezni, a régi emlékeket feleleveníteni, de ez nem minden. Szerintem túl privát ez a dolog. Ha valaki olyan bukkanna fel, aki a fórumon éppen nem lel ismerősre, akkor az el is van felejtve. Ez nem fair. Vonjatok be másokat is, a magántémákat meg esetleg e-mailben lehetne megbeszélni. Bocsi a megjegyzésért, főleg tőlem, hiszen én az én időm még nem járt le (1998-2004), szóval én még mindig a régi padokat koptatom. Ha esetleg valaki rászánná magát, hogy egy „kívülállót” megkérdezzen a mai állapotokról, akkor itt vagyok én! Előre csak annyit, hogy a Szőlő idén elköltözött Kaszásdűlőre, és egyelőre még senki sem tudja, hová lesznek ezután száműzve a 9-esek. De nagyon úgy látszik, hogy a mi évfolyamunk volt az utolsó, akik megtapasztalhatták a Szőlő szépségeit és hátrányit. (kolompolás, jee!)
Most csak ennyit akartam, szóval aki múlt ködéből kíváncsi a jelenre, kérdezzen bátran. (Felhő- ma már Marosvölgyi, Feketéné, Gyimesi, Száva, Mikusiék, Bálna, stb) Na és persze TALLÁR!
Van is egy személyes történetem. Kosaras mániáját minden szerencsétlenre ráerőltetve, egy igaz történet. „Ha nem fogjátok a labdát… akkor az leesik. Látjátok? Várjatok, megmutatom még egyszer. Szóval így, leesik!”
ÁRPÁD RULEZ!!!
Ajánlok egy linket:
http://www.osztalytarsak.hu
Most éppen 43 regisztrált felhasználóval:-)
Anni lány volt az osztályban, még igazad is lehet.:)
Mondj valami olyat, amiből rájöhetek a nővéred kilétére, aztán majd rólad is barkochbázhatunk, hogy én emlékszem-e rád :)
Közelítésképp, angolos vagy németes volt a nővéred ?
Bemutatkozás:
a neten HanG, a suliban gyepi, 76-80, IV.C., lányom jelenleg Árpádos.
Valóban nagy 100. tanév lesz, sokat próbálkoznak a gyerekek és tanárok megfelelő színvonalú eseményeket összehozni, még Felhőssiné is (ugyan beteg) vissza fog járni okítani a buzogányt (az előzetes hírek szerint).
Más hír, talán 2-3 éven belül az egész épület visszakerül az Árpádhoz, nagy anyagi megterhelés lesz ez az iskolának, mert fel kell majd a lelakott részeket újítani. Erre hivatkozva az önkormányzat, minek arra a kis időre, az utóbbi időben minimalizálta a karbantartásra felhasználható pénzeket. (Pedig a polgármester Tarlós úr szintén volt Árpádos)
Akinek ötlete van, mivel lehetne kevés pénzből emlékezetessé tenni a 100. tanévet, dobjon meg egy emillel, az iskolában is van éppen ötletroham, majd továbbadom.
elnézést az érintettektôl. lehet, hogy ez egy mindenki által tudott dolog, de én nem tudtam és hátha valaki rajtam kívül szintén nem tudja: jövôre 100 éves az Árpád. Nem tudom, hogy az iskola rendez-e valamit, de azt hiszem buli lesz!
mindenkinek Árpádos üdvözlet:
a doktor úr
PS: 83-87-es évfolyam vagy környéke érdekelne.