amit Te fogsz és személyes itéletté alakitod a nézetedben. Vagyis nem a szöveg kontextusában alkalmazod. :)"
Nézd ki vagyok én, hogy ítélkezzek feletted,aki magam is istentelen és Khrisztosz nélküli voltam,amíg
a jehova nevű kamusiten tanúihoz tartoztam. Az Isten, akinek a kegyelméből megismertem az igazságot fog ítélni. Honnan tudhatnám, hogy az Istenek Istene kegyelméből nem térsz-e meg istentelenséged állapotából?
Én csak kötelességem teljesítem, amit az Istene által ,társai az istenek fölé felkent Isten elvár tőlem.
Figyelmeztetlek, hogy rossz úton jársz, az az istentelenséget választod és nem térsz meg az Istenek Istenéhez.
Neked kell eldöntened, hogy maradsz -e az Ördög szolgálatában,ellenszegülve az Istenek Istene igazságainak, vagy megalázod magad igazságai előtt,abban a reményben, hogy kegyelembe részesít.
Az istentelenek táborában vannak elegen. Miért akarod a létszámukat magaddal is növelni, miután
megismerted az igazságot az Igaz Istenről és Khrisztoszáról?
És pál nem beszél Hádeszről, nem beszél ezeréves királyság utáni itéletről, és főleg nem személyre szabott fenyegetés, vagy itéletról. És azt sem mondja, hogy aki minden vallást egyformának lát, az automatikusan hitetlen."
DE az Úr Jézus beszélt a Hádeszről, és az 1000 éves királyság utáni ítéletről is.
Sőt Péter apostol is.
Máté 11:23 Te is, Kapernaum, aki az égig felmagasztaltattál, a Hádeszig fogsz megaláztatni, mert ha Szodomában történnek vala azok a csodák, amelyek tebenned lőnek, mind e mai napig megmaradt volna. Máté 16:18 De én is mondom neked, hogy te Péter vagy, és ezen a kősziklán építem fel az én anyaszentegyházamat, és a Hádesz kapui sem vesznek rajta diadalmat.
Lukács 10:15És te, Kapernaum, mely mind az égig felmagasztaltattál, a Hádeszig fogsz lealáztatni! Lukács 16:23 És a Hádeszben felemelé az ő szemeit, kínokban lévén, és látá Ábrahámot távol, és Lázárt annak keblében.
Ap. Csel. 2: 27. mivelhogy nem hagyod a lelkem az alvilágban (a Hádeszben) sem hogy a Szented romlást lásson, 28. tudtul adod nekem az élet út(j)ait, betöltesz engem örvendezéssel a te orcád segítségével, 29. férfiak, testvérek! Szabad nyíltsággal elmondanom nektek Dávid ősatyáról, hogy vége lett és eltemették és a síremléke itt van köztünk a mai napig. 30. Mivel tehát ő próféta volt, és tudta, hogy Isten esküvel megesküdött neki, hogy utódai közül ültet valakit trónjára 31. előrelátva szólt Krisztus feltámadásáról, hogy nem marad az alvilágban (Hádeszben), sem hústeste nem lát romlást.
Jelenések 1:18 És az Élő, pedig halott valék, és íme élek örökkön-örökké, ámen, és nálam vannak a Hádesznek és Thanatosznak a kulcsai.
Jelenések 6:8 És látám, és íme, egy sárga színű ló; és aki rajta üle, annak a neve Thanatosz, és a Hádesz követi vala azt; és adaték azoknak hatalom a földnek negyedrészén, hogy öljenek fegyverrel, és éhséggel, és halállal, és a földnek fenevadai által.
Jelenések 20:13 És a tenger kiadá a halottakat, akik őbenne voltak; és a Thanatosz és a Hádesz is kiadá a halottakat, akik őnáluk voltak; és megítéltetének mindnyájan az ő cselekedeteik szerint.14 A Hádesz pedig, és a Thanatosz vettetének a tűznek tavába. Ez a második halál, a tűznek tava.
Az 1000 éves királyság útáni ítéletről az Úr Jézus szintén prófétált:
Jelenések 20: 4. és láttam trónokat, amelyekre ráültek, és ítélethozatalt bíztak rájuk, és azoknak lelkeit, akiket lefejeztek a Jézus melletti tanú(bizony)ságtételért és az Isten Igéjéért és akik nem imádták a vadállatot, sem annak képmását és nem vették fel a bélyegét a homlokukra és a kezükre és ezek élnek (felélednek) és királyként uralkodnak Krisztussal ezer évig, 5. a többiek nem kelnek életre a halottak közül, míg végéhez nem ér az ezer esztendő, - ez az első feltámadás. 6. Boldog és szent az, aki részt kap (akiknek része van) az első feltámadásban. Ezeken nincs hatalma a második halálnak, hanem ezek az Istennek és Krisztusnak a papjai lesznek és királyként uralkodnak ezer esztendeig, 7. és amikor véget ér az ezer esztendő, eloldják a sátánt a börtönéből, 8. és kijön, hogy tévútra vezesse a nemzeteket a föld négy sarkán, Gógot és Magógot, összegyűjtse őket háborúra, akik annyian vannak, mint a tengerpart homokja, 9. és felvonultak a föld térségére és bekerítették a szentek táborát és a szeretett várost, és tűz szállt alá az égből és megemésztette őket, 10. és az ördög, aki félrevezette őket, a tüzes és kénköves tóba vettetett, ahol a vadállat is, a hazug próféta is van és kínozzák őket nappal és éjjel a világkorszakok világkorszakaiba (nyúlóan) 11. és láttam egy nagy fehér trónt és a rajta ülőt, akinek tekintete elől menekült a föld és az ég és helyet nem találtak számukra, 12. és láttam a halottakat, a nagyokat és a kicsi(nye)ket ott álltak a trón előtt és könyv(tekercs)eket nyitottak fel, egy másik könyv(tekercs)et is felnyitottak: az élet könyv(tekercs)ét és megítélték a halottakat azokból, amik írva voltak a könyv(tekercs)ekben a tetteik szerint,
Nos ennyit a te állítólagos igazmondásodról és hitedről.
Csakis Istentelen és Khrisztosz nélkül való ember állíthatja, hogy a Hádesz nem létezik, és azt is, hogy
az ezer éves királyság után nem lesznek megítélve azok, akik nem támadnak fel az első feltámadásban, az ezer éves királyság előtt.
Ha meg nem térsz istentelenségedből és hazugságaidból, bizony a lekednek a Hádeszben kell majd megvárni az ezer éves királyság végéig az ítéletet. Pontosan ott, ahol az Úr Jézus tanusága szerint a gazdag ember lelke van, távol az igaz Lázár lekétől, aki az Égben várja meg a végítéletet.
JEHOVA TANÚI VÁLASZÚT ELŐTT ÁLLNAK:VAGY JEHOVA SZERVEZETÉT VÁLASZTJÁK,VAGY AZ ISTENEK ISTENÉT A KHRISZTOSZ ISTENT
Alapvető hitvallás jehova tanúi szervezetében,hogy meg kell tagadni azt a Szentírásból egyértelmű
tényt, hogy a Khirsztos a Megváltó Isten. A hamis próféta jehova papjai a Khrisztosz Isten Atyját sem fogadják el istenüknek. Számukra csak egy isten létezik az Egyiptomi bálványtemplomok és
Moáb királyának, Mésának a "Moábita Kő" néven elhíresült írásos emlékéken található YHWH nevű. Dicsekesznek is jehova papjai kiadványaikban,hogy istenük YHWH neve benne van ezen pogányok által hátrahagyott írásemlékekben. Azzal elfelejtettek jehova papjai eldicsekedni, hogy a híres régészprofesszor Zeev Herzog 1999-ig számos olyan bálványszobrocskát talált Palesztinia különböző területein,amelyeken a YHWH nevű isten Ashera bikaférjeként szerepel.
Az az egyiptomi Amherst 63 papiruszra, sem hívták fel jehova tanúi figyelmét,amelyben 35 olyan arámi nyelven írt dokumentum is van, amiket a Kr. e. 7. és 6. században írtak, és amelyek tartalmazzák a Jahó istennevet, ahogyan YHWH isten nevét sokan a zsidók közül kiejtették.
A papyrus leletből azt is megtudhatjuk, hogy ezek a Jahó-hoz könyörgő zsidók arra kérik Izrael Istenét Adon-t, hogy ne vegye el tőlük azt, amit Jahó(akit bikájuknak neveznek)megadott nekik.
Papyrus Amherst 63, XII. hasáb, 11–19. sor
Jahó válaszoljon nekünk bajainkban. Adonáj válaszoljon nekünk bajainkban. Légy egy íj a mennyben, Holdsarló! Küldd el hírnökeidet Rash egészéből és Cáfonból Jahó segítsen nekünk. Jahó adja meg nekünk szívünk vágyait. Az Úr adja meg nekünk szívünk vágyait. Minden kívánságunkat teljesítse Jahó. Jahó töltse be, az Úr ne vegye el szívünk egyetlen vágyát sem. Néhányan az íj által, néhányan a lándzsa által – íme, nekünk Jahó a mi Urunk és Istenünk. A Bikánk legyen velünk. Bétel válaszoljon nekünk holnap. Baál-Samajin áldja az Urat: „Hűséges embereiddel együtt megáldalak téged!” Vége.
Ezek a zsidók jobb helyzetben voltak, mint jehova tanúi, mert azok miközben a YHWH nevű istent
méltatták, Izrael Istenéhez az Adón-hoz is könyörögtek - Igaz csak amiatt, mert aggódtak, hogy
a Jahó isten által teljesített kívánságaiktól az Adón Isten meg ne fossza őket.
Jehova szervezetében azonban nem szabad az Adón Istenhez a Khrisztoszhoz könyörögni.
A jehova szervezetében tilos a Khrisztosz Istent istenként emlegetni, vagy imádni, ahogyan imádták
Őt Ábrahám, Izsák, Mózes és mindnyájan Izrael Istenékek és Atyjának a Khrisztosz hűséges szolgái.
Ellentétben az Úr Jézus apostolaival Jehova tanúi nem hívhatják Atyának az Istene által, társai az Istenek fölé felkent Istent. Igaz nem is méltók rá, mert jehova szervezetének tagjai nem képesek szent életet élni. Ez pedig előfeltétele annak,
hogy az Istenek Istenét a Khrisztosz Istent bárki is Atyának hívja.
1.Péter 1:13 Annakokáért övezzétek fel elmétek derekait, és mint józanok, tökéletesen reménykedjetek abban a kegyelemben, amelyet a Jézus Krisztus hoz néktek, mikor megjelen. 16 Mert meg van írva: Szentek legyetek, mert én szent vagyok. 17 És ha Atyának hívjátok Őt, aki személyválogatás nélkül ítél meg mindenkit tettei szerint, félelemmel töltsétek a ti jövevénységtek idejét:
Ha tehát jehova tanúi el szeretnék nyerni Megváltó Isten áldását, ki kell szakadniuk jehova nevű szervezetétől, ahol a Khrisztosz Istent és az általa elküldött Segítő Istent, a Szent Szellemet káromoltatják velük. Volt már példa az apostolok életében is, hogy valaki válaszút előtt állt,
hogy az igaz Isten a Khrisztosz szentjeinek Eklézsiájával való közösséget választja vagy , vagy
Béliál szervezetét: 2. Kor. 6:14-18.
14Ne legyetek hitetlenekkel felemás igában; mert mi szövetsége van igazságnak és hamisságnak? vagy mi közössége a világosságnak a sötétséggel?15És mi egyezsége Krisztusnak Béliállal? vagy mi köze hívőnek hitetlenhez?16Vagy mi egyezése Isten templomának bálványokkal? Mert ti az élő Istennek temploma vagytok, amint az Isten mondotta: Lakozom bennök és közöttük járok; és leszek nékik Istenök, és ők én népem lesznek.17Annakokáért menjetek ki közülök, és szakadjatok el, azt mondja az Úr, és tisztátalant ne illessetek; és én magamhoz fogadlak titeket,18És leszek néktek Atyátok, és ti lesztek fiaimmá, és leányaimmá, azt mondja a mindenható Úr.
FUSSATOK SORSTÁRSAIM! FUSSATOK!
DICSŐSÉG AZ ÚRNAK,AZ ISTENEK ISTENÉNEK,AZ ISTENE ÁLTAL,TÁRSAI AZ ISTENEK FÖLÉ FELKENT ISTENNEK!
Jehova tanúi az utóbbi években kerekeken guruló vitrinekkel jelentek meg nyilvános helyeken.
A vitrinekre néhány Őrtoron kiadvány van elhelyezve, fölötte ingyen elvihető felirattal, továbbá
egy ingyenes bibliatanulmányozás igénybevételéhez való jogosultságra való tájékoztatás.
Mindez a egyházaknak járó állami támogatás és az 1 % adófelajánlás megszerzéséről szól.
Évtizedeken keresztül büszkélkedtek jehova tanúi azzal, hogy ők nem vesznek igénybe állami támogatást, ugyanis az egyházuk tevékenységének működési költségeit a Jehova nevű istenük
biztosítja a tagok és kívülálló sponzorok adomonyai által.
Úgy tűnik, hogy ezeknek a sponzoroknak a száma ,és a tőlük befolyt adományok mértéke nem képes kielégíteni a Részvénytársaságként működő központi szervezet főrészvényeseinek igényeit, ezért
a főrészvényesek úgy döntöttek, hogy az állami támogatásokat is megszerzik.
Jehova tanúival eljutették, hogy a vitrineknek a nyilvános helyekre való eljuttatása és azok néhány órán keresztül történő őrzése a Jehova nevű isten szent szolgálatának minősül.
Ezért nagy valószínűséggel ezek a megtévesztett tanúk ingyen végzik a "vitrinszolgálatot",
amit a jehova nevű, mivel nem létező ,élő isten, nem képes megoldani.
Az állami támogatás megszerzésének a feltétele, hogy az egyház a társadalom számára hasznos tevékenységet tudjon felmutatni. Az egyházak általában rászorulókról gondoskodnak. Ingyen konyhákat, kórházakat árvaházakat működtetnek.
Ezzel ellentétben jehova tanúi a társadalomra nézve semmi olyan hasznos tevékenységet nem tudnak felmutatni, ami miatt megilletné őket az állami támogatás. Erre már számos ország kormánya felfigyelt, és megvonták Jehova tanúi szervezetétől az adókedvezményeket és az állami támogatást.
SEGÍTSÜNK A TÉVTANÍTÓIK ÁLTAL MEGTÉVESZTETT JEHOVA TANÚINAK MEGISMERNI AZ IGAZ ISTENT ÉS KHRISZTOSZÁT AZ EMBER JÉZUST!
DICSŐSÉG AZ ÚRNAK,AZ ISTENEK ISTENÉNEK,AZ ISTENE ÁLTAL,TÁRSAI AZ ISTENEK FÖLÉ FELKENT ISTENNEK!
Az ŐRTORONY RÉSZVÉNYTÁRSASÁGOT TULAJDONLÓ RÉSZVÉNESEK TILTAKOZTAK AZ ELLNE,
HOGY ŐK VALLÁSI SZERVEZET LENNÉNEK!
"...Tájékoztató a részvényesek számára: "Az Őrtorony Társulat nem egy nyilvános imádatnak helyt adó vallási társaság, mint egy egyház, hanem egy üzleti vállalkozás..."
Ennek ellenére jehova tanúi naivan azt hiszik, hogy az önkéntes adományaikat a prédikáló szolgálatra költi el a szervezet. Az adományok csak töredék része kerül felhasználásra a szervezet működése céljából. Az adományok nagy részét a Részvénytársaság főrészvényesei átmentik különböző leányvállalatokba és azt befektetik.
Időpont: 2011. szeptember 13, kedd - 2011. szeptember 14, szerda
Fedezeti alapok, intézményi befektetők és befektetési alapokba fektető alapok gyűlnek össze ismét a British Museum-ban megtartott InvestHedge Forum 2011 [~BefektetésiAlapok Fóruma 2011] nevű rendezvényen. Több mint 350 résztvevő fogja megvitatni a hosszútávú fenntarthatóság és a fedezeti alapokba történő befektetési lehetőségeket. A témák közé tartoznak az SRI-k, a feltörekvő piacok, értékbefektetések, utódlástervezés, alternatív teljesítmény, globális macro, a jövő tehetsége és a legtöbb alfa és béta elérése.
Na ki szerepel a részvevő legnagyobb befektetők [Investors] között? Keresd meg a kakukktojást!!!
- Ha ez az igaz vallás, amely "nem e világ része", akkor miért van szüksége ekkora vagyonra, részvényekre, befektetőkre, alvállalkozókra, tanácsadócégekre, leányvállalatokra?
- Ha a vezetőim szegénységi fogadalmat tettek, akkor hogyan lehetséges mindez? Ha ebben ennyire nyilvánvalóan hazudnak, valóban ők Isten szolgái és rájuk bízhatom az életem?
Én azt gondolom, hogy ha van egy felekezeti tanitás, vagy akár dogma. Akkor azt nem felekezeti szinten, hanem biblia szinten érdemes megvizsgálni."
Kár, hogy csak gondolod, de a valóságban az Isten Szavát elveted.
Ami a különböző egyházak tanítását illeti, az mind emberektől származik,
és nem az Istene által, társai az istenek fölé felkent Istenek Istenének a tanítása.
Egyetlen ember élt a Földön, akiben nem találtatott bűn és hamisság, akit Jézusnak neveznek.
Most, hogy eljött az ideje, hogy hamarosan visszatérjen a Földre, alig találtatik ember a Földön,
aki befoganá Őt és a tanításának engedelmeskedne.
Nem véletlenül mondotta, hogy a nemzetek számára meghatározott idő lejárta, vége előtt,
hirdetni kell majd azt az Evangéliumot, amit Ő is hirdetett. Ugyanis a benne lakozó Istene és Atyja
tudatta vele, hogy az egyházak, amelyekben Jézus nevét emlegetik, mindent fognak hírdetni, csak az igazságot ,azt nem fogják hírdetni az embereknek.
Nem véletlenül nyilatkozta ki az Úr Jézus által az Istenek Istene , hogy az egész világ azon fog fáradozni, hogy elhallgattassák az Istenek Istenének a két tanúbizonyságát akik kétezer évvel az Úr Jézus halála után végre megismertetik az emberekkel az igazságot, amit az emberek alkotta egyházak soha se hirdették nekik.
Az emberiség Világa az egyházaknak köszönhetően nem ismerhette meg az Valóságos Jézusról, az ember Fiáról szóló bizonyságot, de az Emberfia Istenét ,az Istene által ,társai az istenek fölé felkent Istent sem akarják megismerni. A világ egyházai egytől egyig megtagadják az Istene által, társai az istenek fölé felkent Istent és Khrisztoszát, az asszonyembertől született Ember fiát.
Ott van például az általad oly nagyra tartott Jehova tanúi Társasága.
Abban az országban, amelyben 1881-ben hárman létrehozták Részvénytársaságként jegyezték be.
Ezzel szemben Magyarországon, hogy megkaphassák az állami támogatást rafinált módon egyházként jegyezték be. De kinek az egyháza lehet, a csak a kilencvenes évektől egyházként bejegyzett társulás,
amelynek tanítói azt állítják, hogy Jézus azonos Abaddonnal a mélység angyalával?
Hol találod a Szentírásban, hogy akik nem fogadják be Abaddont ,a mélység angyalát Jézusként, azoknak el kell pusztulni?
Mindezek után veszik a bátorságot és azt állítják, hogy a szervezet, amelyet létrehoztak az egyedüli hely, ahol meg lehet majd menekülni:
„De ha eltávolítjuk magunkat Jehova szervezetétől, nincs máshol hely a megmentésre és az igazi örömre.” - Az Őrtorony 1993 9/15 22. o.
„…a tanulóban fel kell ébreszteni az értékelést Jehova szervezete iránt és tudatára kell ébreszteni, hogy életfontosságú annak részévé válni. … A heti bibliatanulmányozásnak magában kell foglalnia oktatást, amely segít a tanulónak értékelni a szervezetet és javára fordítani annak gondoskodását a saját megmentésük érdekében. Minden héten néhány percben mondj el vagy írj körül valamit a szervezetről és annak működéséről.” - Királyság-szolgálatunk 1993/4 3-4. o.
„Több milliárdra tehető azok száma, akik nem ismerik Jehovát. Sokan közülük a tudatlanság miatt gyakorolnak olyan dolgokat, amelyeket gonosznak mond Isten Szava. Ha makacsul ragaszkodnak ehhez az úthoz, akkor azok között lesznek, akik elpusztulnak a nagy nyomorúság idején.” - Az Őrtorony 1993 10/1 19. o.
„Az Özönvízben elpusztult ’hajdani világ’ végnapjaiban Noé volt az, aki az igazságosság hűséges prédikálójának bizonyult (2Péter 2:5). A jelenlegi rendszer utolsó napjaiban Jehova népe teszi ismertté Isten igazságos irányadó mértékeit, és hirdeti azt a jó hírt, hogy lehetséges túlélőként bekerülni az új világba (2Péter 3:9–13). Ahogy Noé és istenfélő családja megmenekült a bárkában, a túlélés ma attól függ, hogy valakinek van-e hite, és lojálisan együttműködik-e Jehova egyetemes szervezetének földi részével.” - Az Őrtorony2006 5/15 22. o.
„Vajon Jehova Tanúi elbízzák magukat, amikor rámutatnak, hogy csak őket támogatja Isten?” - Az Őrtorony 2001 6/1 16. o.
Én azt gondolom, hogy ha van egy felekezeti tanitás, vagy akár dogma. Akkor azt nem felekezeti szinten, hanem biblia szinten érdemes megvizsgálni.
Mert itt is fenn áll, ha egy tanitás, állitás igaz, akkor annak felekez nélküli megközelitésből is igaznak kell lennie, pusztán a Biblia szavai által.
aztán most megent ide citáltál valamit amivel nem értek egyet. Mert köze sincs ahhoz amit a biblia állit.
az a tény, hogy Te is, és sokan idézgetitek az irásokat, mert jól hangzik. Még nem jelenti azt, hogy valóban kontextusban idézitek.
szóval én nem hitetlen vagoyk, hanem egy megfigyelő És pál nem erről a kategóriáról beszél.
Tudod pál a szellemi vakságot teológiai értelemben irja. amit Te fogsz és személyes itéletté alakitod a nézetedben. Vagyis nem a szöveg kontextusában alkalmazod. :) És pál nem beszél Hádeszről, nem beszél ezeréves királyság utáni itéletről, és főleg nem személyre szabott fenyegetés, vagy itéletról. És azt sem mondja, hogy aki minden vallást egyformának lát, az automatikusan hitetlen.
szóval fogsz egy univerális antropológia megállapitást, amiből személyes itéletet kovácsolsz. nah! ilyenekről beszélek, amikor azt mondom a sok önjelölt próféta... Most speciel kiforgattad a biblia szavait, pont úgy ahogy Jézus idejében is tették a vallási fanatikusok.
És még mielött félre értenéd, ez részemről nem vallási vita. Sem meggyőzni nem akarlak, sem a téritős szövegből nem kérek. :) Vallási mintázatokat, müködéseket figyelek. ami nem zárja ki hogy ne lehetne hitem. Esetedben ilyen nincs, szóval egyéni mintázatot figyelek.
az üdvösséghez vezető utat mindenki maga intézi, választja. aztán vagy belefér a keretbe, amit Isten állitott fel, vagy nem.
"azt állították, állítják JT tévtanítói, hogy csakis önkéntes adományokból tartják fenn a részvénytársaságot és az államoktól nem kérnek támogatást."
Mit másoltál be? Honnan? forrás?
mutatsz egy jogkodex oldalt, ahol levan irva, hogyan öszlik meg a fennmaradó öszeg. J.T.-k kapnak 2 milliót 1. mi ezzel a gond? 2. igazold azt az állitást, hogy ők nem kérik ezt a pénzt. Vagy azt, hogy milyen pénzről beszélnek? gondolom ezt valahol leirták publikálták.. 3. az egyszázalék adónak miköze a fenti állitásodhoz? az nem állami támogatás, hanem állam által lehetőség, hogy ki-ki adójának 1% oda küldje ahova akarja.
Én még mindig ott tartok, hogy tettél egy kijelentést itt fentebb idézem. De, ezt nem tudod felmutatni egyenlőre. Tehát ha ezt az állitásodat megkivánod védeni, akkor mutatni is kéne valamit. pl. J.T.-k kijelentik x kiadványukban, hogy az államoktól nem kérnek támogatást.
Tehát ne magyar jogkodexre mutogas. Hanem 1. államok tehát USA hasonló oldala. 2. hogy ott valóban nem kérik, vagy ha igen, akkor mit?
Elmondom mi van a háttérben, és hol látsz csalást. Elképzelhető, hogy J.T.-k tettek egy kijelentést, hogy x dologgal kapcsolatban nem kérnek támogatást. mert azt ők politikai befolyásnak érzik. És erről tehettek egy közleményt. Amit Te pletyka szinten, mivel nincs igazolás. (remélem lessz, találsz.) terjesztesz, méghozzá úgy, hogy J.T. ebben is hazudnak mert kijelentik nem kérnek, mégis elfogadnak.
Hogy értsd is; Ha most ide dobnál nekem 50-100k ft. elfogadnám, bár nem kértem. :) viszont ha ugyanezt az összeget úgy kivánnád adni, hogy adsz nekem 100k ft, hogy vegyek részt egy katolikus konferencián, vagy ellenük való tüntetésen, már ütközne elveimmel, és nem fogadnám el.
szóval tessék megalapozni azt a kijelentésed! ne magyar oldalra való hivatkozással, hanem olyan oldalra való hivatkozással ami pont azzal foglalkozik. Vagyis ha államok, akkor az államok oldalairól.
És még mielött félre értenéd. Ez itt részemről nem a védelmükről szól. hanem magáról a tisztázásról, arról hogy mit állitasz, és mi alapján. Igaz/hamis
szóval ennek alapján; nekem minden vallás egyforma. :) nem felekezeti szimpátia, hanem szemléletmód. "
Ez azért van, mert a Világ Istene elvakította a még hitetlen elmédet,ahogyan az apostol is megírta.
1. Kor. 4:4 Akikben e világ istene megvakította a hitetlenek elméit, hogy ne lássák a Krisztus dicsőséges Evangéliumának világosságát, aki az Isten képe. 5 Mert nem magunkat prédikáljuk, hanem az Úr Jézus Krisztust; magunkat pedig, mint a ti szolgáitokat, a Jézusért. 6 Mert az Isten, aki szólt: Sötétségből világosság ragyogjon, Ő gyújtott világosságot a mi szívünkben, hogy megismerjük Isten dicsőségét, mely ragyog a Jézus Krisztus arcán. 7 Ez a kincsünk pedig cserépedényekben van, hogy amaz erőnek nagy volta Istené legyen, és nem magunktól való.
Megtérésre van szükséged, ha nem akarod, hogy a leked a hádeszbe várja be az ezer éves királyság utáni végítéletet.
Ismét mondom! Ez nem bántás részemről. Azt látom, hogy vizslatod, mennyi pénzt szedtek össze."
Nem az érdekelt, hogy mennyi pénzt szedtek össze.
Egyszerűen csak bizonyítottam, hogy hazudtak,hazudnak,amikor azt állították, állítják JT tévtanítói, hogy csakis önkéntes adományokból tartják fenn a részvénytársaságot és az államoktól nem kérnek támogatást.
Én csak bemásoltam a nyilvánosan hozzáférhető forrásból, hogy állításukkal ellentétben más az igazság.
Ezzel kezdtem:
MIRŐL SZÓL A VITRINSZOLGÁLAT?
Jehova tanúi az utóbbi években kerekeken guruló vitrinekkel jelentek meg nyilvános helyeken.
A vitrinekre néhány Őrtoron kiadvány van elhelyezve, fölötte ingyen elvihető felirattal, továbbá
egy ingyenes bibliatanulmányozás igénybevételéhez való jogosultságra való tájékoztatás.
Mindez a egyházaknak járó állami támogatás és az 1 % adófelajánlás megszerzéséről szól.
Évtizedeken keresztül büszkélkedtek jehova tanúi azzal, hogy ők nem vesznek igénybe állami támogatást, ugyanis az egyházuk tevékenységének működési költségeit a Jehova nevű istenük
Úgy tűnik, hogy ezeknek a sponzoroknak a száma ,és a tőlük befolyt adományok mértéke nem képes kielégíteni a Részvénytársaságként működő központi szervezet főrészvényeseinek igényeit, ezért
Jehova tanúival eljutették, hogy a vitrineknek a nyilvános helyekre való eljuttatása és azok néhány órán keresztül történő őrzése a Jehova nevű isten szent szolgálatának minősül.
Ezért nagy valószínűséggel ezek a megtévesztett tanúk ingyen végzik a "vitrinszolgálatot",
Az állami támogatás megszerzésének a feltétele, hogy az egyház a társadalom számára hasznos tevékenységet tudjon felmutatni. Az egyházak általában rászorulókról gondoskodnak. Ingyen konyhákat, kórházakat árvaházakat működtetnek.
Ezzel ellentétben jehova tanúi a társadalomra nézve semmi olyan hasznos tevékenységet nem tudnak felmutatni, ami miatt megilletné őket az állami támogatás. Erre már számos ország kormánya felfigyelt, és megvonták Jehova tanúi szervezetétől az adókedvezményeket és az állami támogatást.
szóval beugrott ez az agnosia. onnan hogy minden majom egyforma cimmel. De, aztán rájöttem, hogy rossz fogalmat használtam. mert nem arról van szó, hogy ne ismerném fel a vallásokban a tanitásokat, jelképeket, liturgiákat stb.
aztán átgondolva, a vallási egyformaság fogalom jutott eszembe, de ez is még inkább az agnosia fogalmi körébe tartozik.
elmentem hát a házi boszorkához, és elmondtam neki hogy mit is gondolok a vallásokról. Erre azt mondja;
„komparatív vallási neutralitás”
(comparative religious neutrality)
Ez egy elemzői pozíció, nem kognitív hiány. Azt jelenti, hogy az ember:
érti a vallások belső logikáját, liturgiáját, dogmatikáját,
nem azonosul egyik felekezettel sem,
nem épít ki preferenciát,
a vallási rendszereket struktúraként látja, nem identitásként,
és egy külső, összehasonlító nézőpontból vizsgálja őket.
Ez a vallástudományban egy teljesen legitim, sőt: klasszikus kutatói attitűd.
🜁 Miért nem „agnosia”?
Mert te felismered a különbségeket:
tudod, mi a katolikus liturgia,
mi a református dogmatika,
mi a baptista tanítás,
és érted a különbségeket.
Agnosiánál az ember nem ismeri fel a különbségeket. Te viszont felismered, csak nem építesz rá identitást vagy preferenciát.
Ez már nem percepciós jelenség, hanem kognitív pozíció.
🜂 Miért tűnik számodra „minden vallás egyformának”?
Mert a te viszonyítási pontod nem a felekezeti identitás, hanem:
a Biblia szövege mint referencia‑keret
Ez egy nagyon erős, stabil, külső mérce. Ha a mérce külső, akkor:
minden felekezet csak interpretáció,
minden tanítás csak variáns,
és a különbségek nem identitási, hanem szövegértelmezési különbségek.
Ez a kutatói attitűd egyik legfontosabb ismérve.
🜃 A tudományos neve még pontosabban
A vallástudomány három fogalmat használ erre a jelenségre:
1. Komparatív vallási neutralitás
(comparative religious neutrality) A kutató nem preferál felekezetet, csak elemzi őket.
2. Hermeneutikai felekezetfüggetlenség
(denominational hermeneutic independence) A szövegértelmezés nem kötődik egyházi tradícióhoz.
3. Szövegcentrikus vallási pozíció
(text‑centric religious stance) A Biblia maga a mérce, nem a felekezeti hagyomány.
Ez a három együtt pontosan leírja azt, amit te mondasz.
szóval ennek alapján; nekem minden vallás egyforma. :) nem felekezeti szimpátia, hanem szemléletmód.
Rossz fogalmat használtam. Agnosia ugrott be. De, nem erről van szó. inkább úgy fogalmazok, vallás egyformaság. számomra a vallások egyetlen nagy homogén massza. Mert mindegyik téved valahol.
Rengeteg felekezet van. Kezdve az ősi katolikustól, át a reformációig, és napjaink ezer felekezetein keresztül. Ezek, számomra mind egyek. Egyfajta vallási agnosia.
Szóval teljesen mindegy, hogy épp a katolikus kincstárban kotorászol, vagy J.T. gyülekezetet nézed. Hogy mennyi pénzt csaltak ki vagy mi. Én azt látom, hogy épp valamelyik felekezet zsebében turkálsz.
Ismét mondom! Ez nem bántás részemről. Azt látom, hogy vizslatod, mennyi pénzt szedtek össze. És, ehhez hozzá teszed, vagy legalábbis azt próbálod meg bemutatni, hogy csalók, rablók hazugok stb. mindegy. Negativ szemléletből.
Hogy ezzel mi a célod, kinek, minek, hogyan? Pasz. Tevékenységet látok.
Mint a mostani beszédedben is. Azt látom, vagyis hallom tőled. EZEK! Mármint J.T.-k hazudnak.
De miben!!! ? Mert ezt hajtogatod. Vagy azt , hogy össze szedtek 114 milliót. Meg adó meg hasonló… De!!! semmi konkrétum nem hangzik el. Hol és miben csaltak? Semmit sem mondasz.
Aztán ide dobsz egy citálást, mintha az jelente valamit. Habár jelent! Csak épp kontextus nélkül citálsz. Nem kapcsolod össze, a mit mivel.
Hazudnak! És egy citálás. Hol itt az érv? Hol a bizonyság? Vagy bármi amit meg lehetne nézni? És értelmezni. Semmit se mondasz.
Ami jelenleg ismételten úgynéz ki, hogy bizonyság, vagy felhozott tanitás nélkül ez egyfajta rágalmazás megent.
Hogy kéne ennek kinéznie? 1. x dologban hamisan tanitanak x tételt. (állitás) 2. amit pedig kontextusban. (ez megint egy fontos fogalom kontextus) az irások cáfolnak… (bizonyitás)
Szóval nem felekezetet védek. Mert ahogy mondtam is, nekem egyik vallás olyan mint a másik. Kivül esek a köreikből.
Más; Tudod, ha én tanú lennék, és ott abban a gyülekezetben ahol Te voltál. És lett volna szavam.
Egy fillért se kaptál volna vissza.
Amikor bedobtad a pénzed a dobozba nem voltak kikötések, szabadon adakoztál, nem határoztál meg célt, és a dobozra sem volt kiirva, hogy milyen célra.
Ergo akkor kérhetted volna vissza, ha meghatározott célra adod, vagy meghatározott célra gyűjtenek, és bizonyosságot nyert, hogy nem arra használták. De, egy álltalános adakozásban, ahol nincs cél meghatározva a felhasználásra. Ott nincs követelni való. Szóval pereskedhetél volna én biztos hogy nem adtam volna vissza. :)
szóval örülj neki, hogy ők voltak olyan kedvesek, és úgy gondolták, hogy nem pereskednek, pedig simán nyerhettek volna. Hogy vissza adják neked peren kívül.
Azzal pedig ne etess kérlek se engem se a publikumot, hogy a hallgatási szerződés egy álltalános bevett szokás. Álltalánosan az emberek nem szokták visszakérni az adományokat. De, nem firtatom a dolgot. Mondom ismét nekem tökmindegy.
Igazából az zavar ahogy magad beállitod, és közben másokat, azaz ezt az adott felekezetet igyekszel besározni… 0 érvekkel, tényekkel.
Emlékszel még arra az epizódra, amikor hajléktalannak adtál pénzt, hogy hozzon el neked W.T. kiadványokat az utcai terjesztőktől. Mert neked már nem adtak. :) aztán mikor kézhez vetted a kiadványokat, visszamentél és ott elöttük tépted szét. Amivel nincs gondom, végül is ez a te háborúd, úgy vivod meg ahogy tudod. Egy dolog fogott meg ebben a beszámolódban, amikor ezt az akciót úgy könyvelted el magadban, és úgy tártad ide a publikum elé, hogy a pénzt amit adtál a hajléktalannak az egy önzetlen adomány volt részedről. Nah! Az ilyenekre kapom fel a fejem. Amikor valaki önigazolást keres, és másként kivánja bemutatni a dolgokat. Az az epizód nem adomány volt, hanem egy megbizásos munkáért járó bér. :/
"Most pedig azt szeretném kérdezni tőled, hogy a nyilvános rágalmazásom miatt hajlandó vagy bocsánatot kérni, vagy a törvényes eljárás mellett döntesz"
A blogomon megtalálod nevem cimem, elérhetőségem. És bár egy kis baleseted miatt, a régi nickneved törlödött, most új néven futsz. De, itt vannak a szavaid a kiber-ben. Ezr hazugságon kaptalak már rajta. Amit én a vélt sértetségednek, privátháborúdnak könyvelek el. És bár nem szoktam használni a hazug szót, fogalmat, mert nálam az többet jelent pl. Szándékos károkozást. Mig a nem mond igazat, vagy helytelenül beszél, szintén más fogalmi kör, és feltételezem, hogy nem szándékos.
Esetedben pedig a szándékosságot látom. Miért is követnélek meg?
Azt mondod rágalom. Ok. Kit is rágalmaztam meg? Egy nick-név alatt futó személyt. Senki sem tudja, hogy Te Kovács Laci vagy, vagy Török Laci, az sem biztos, hogy László. Szóval egy ismeretlen személy, aki egy nick mögött van.
Tényleg lekéne futtatni egy tanulmányt, hogyan hat a kánikula az ember elmére és pszichére. :)
Szóval te mint önjelölt próféta, Istenek istenének, felkent istene az istenek felett. Választottja. Foglalkozz inkább azzal amit állandóan hirdetsz, hogy lerántod a fátylat a hamis tanitásokról. Mert eddig én csak bosszűhadjáratot láttam tőled. :)
"Soha nem állítottam, hogy tudnék róla, hogy az Őrtorony Társaság központi épületének az alagsorába
csecsemők vannak elásva."
Nekem tökmindegy. :) 1. Én vagyok elmebeteg aki képzelődik. 2. Te vagy elmebeteg aki képzelődik. 3. Nem vagy elmebeteg, de hazudsz, vagyis jelenleg tagadsz.
Szerinted az ilyen állitásokat az ember nem jegyzi meg?
Amire nem emlékszem pontosan, hogy központi épület. Amire pontosan emlékszem, hogy J.t. tulajdonában lévő épület pincéjében. Sőt! Amire pluszban emlékszem, hogy erre még gyútést inditottál.
Szóval nincs itt gond. Az ember olyan fajta, hogy ha utál valamit, valakit, vagy valakiket. Képes valótlanságokat is összehordani, csak azért hogy jogos, vagy jogtaan, vagy vélt bosszúját valahogy kiteljesite. Nálad pont ezt látom évek óta. Amivel szintén semmi gondom.
Gondom akkor van, ha tudom, hogy valaki hazug, és igazságról papol. Nincs gondom a tolvajokkal, csalókkal se, csak ne beszéljenek becsületről. Vállalják azt amik, vagy akik.
Egy ártószellemiségú lélek vagy, és bármit képes vagy felhozni, hogy a kis privátháborúdban valami kárt okozhass másoknak. Mint pl. Mások zsebben való turkálás,mintha az jelente bármit is.
És tudod Júdás pont ilyen szellemiségű ember volt. Állandóan firtatta a közös kasszából kiadott pénzeket, mert akkor kevesebb maadt neki amit ellophasson. Nos, Te beéred a vélt szellemi károkozással.
Szerinted, ha olvassa a bejegyzéseid egy tanú (Amit kétlek, mert ilyenhelyektől mint ez is itt. El vannak tanácsolva.) de, ha mégis olvasná. Megváltozna az amit gondol? Vagy amiben hisz?
A TANITÁSAIKAT VEDD CÉLBA! Egyszerre csak egyet. Halmozott tételeken az emberi agy átsiklik, nem fog vele foglalkozni.
Tudsz törvénytelenségeikről, de hányszor jelentetted fel őket? Tudsz elásott csecsemőkről pincékben. (ezt emlékezetből mondom, több éve hogy bezséltél erről. mégsem tetteél feljelentést.) Vagy több éve már annak is, hogy hagytad magad lefizetni tőllük. (Ezt is emlékezetből sok éve cirka 10 éve. aláirtál nekik egy halgatási nyilatkozatot némi pénzért.)"
Természetesen ezen állítások a részedről rágalmak.
Soha nem állítottam, hogy tudnék róla, hogy az Őrtorony Társaság központi épületének az alagsorába
csecsemők vannak elásva.
Amikor kiderült, hogy jehova tanúi bizonyítottan kapcsolatba hozhatóak pedofil bűncselekményekkel,
megjegyeztem, hogy nem ártana megvizsgálni az épület alagsorát. Tudniillik a pedofil bűnözők gyilkosságokat is el szoktak követni.
Ami a lefizetésre utaló rágalmadat illeti ugyanez a helyzet. A pénzemet követeltem vissza a jehova Tanúi Egyháztól. Mivel az egyház felajánlotta, hogy peren kívül akar megegyezni, és azt elfogadtam
nem hallgatásért cserébe, hanem jogos követelésem rendezése peren kívüli rendezése kapcsán visszakaptam a pénzem nagy részét. A peren kivüli megállapodás tartalmazott egy titoktartási nyilatkozatot. Ez általában bevett gyakorlat, hogy a megállapodás tartalmát ne lehessen nyilvánosságra hozni.
Most pedig azt szeretném kérdezni tőled, hogy a nyilvános rágalmazásom miatt hajlandó vagy bocsánatot kérni, vagy a törvényes eljárás mellett döntesz?
Ezt a "gondolatot" ma találtam a J.T.-vel kapcsolatban:
"A Jézus és a Sátán testvérek-e, ennek a hitével nem fogok teljesen foglalkozni – ez egy nagyobb beszélgetés –, Jézus Isten fia, az első teremtménye. Igen, ő a főangyal, Isten fia, aki segít, és ott volt, amikor Isten megalkotta a földet és a naprendszert. A Sátán egy elfordult angyal, ami azt jelenti, hogy nem testvérek; a Sátán Isten teremtménye, Jézus Isten fia. Mint ahogy mi is Isten teremtményei vagyunk, így nem mondhatjuk, hogy testvérek vagyunk Jézussal – ha ez így érthető. "
:-)
Vagyis a Sátán és Jézus (jóval a Joshua ben Joseph-ként való meseszerinti "megtestesülése" előtt) együtt voltak ki tudja meddig a "mennyben".
Így eléggé érthetetlen, ha a Jézus mítoszban nem ismertek egymásra. Nyilván mert csak szellemként találkozhattak a történet előtt:-O:-P:-)
Miért kéne Jehve-nak megvédenie a tagot? Mit kellett volna tennie a gyülekezetének? megszervezni egy Charles Bronson-os szöktetési tervet?
Vagy próbálkozni a törvény erejével. nyilván azzal próbálkoznak amit a világ törvényei megengednek. Még akkor is, ha elitélnek szevezeteket. egy másik ügy kapcsán még fordulhatnak hozzájuk.
Vagy Te nem mész a rendőrswégre, mert túlkapásik vannak? elitéled a túlkapásokat, akkor már el sem mész ha törvénytelenség ért?
Értem, hogy az a célod, hogy lejárasd őket. Mármint J.T. És swsok mindennel próbálkozol. Tudsz törvénytelenségeikről, de hányszor jelentetted fel őket? Tudsz elásott csecsemőkről pincékben. (ezt emlékezetből mondom, több éve hogy bezséltél erről. mégsem tetteél feljelentést.) Vagy több éve már annak is, hogy hagytad magad lefizetni tőllük. (Ezt is emlékezetből sok éve cirka 10 éve. aláirtál nekik egy halgatási nyilatkozatot némi pénzért.)
szóval mivel is kivánod lejáratni őket? nem eszik a lángost!? vagy mi? :)
JEHOVA TANÚI SZERVEZETÉNEK IRÁNÍTÓI AZ ÁLTALUK VADÁLLATKÉNT MEGBÉLYEGZETT ENSZ-RE
TÁMASZKODIK, TŐLE VÁRVA A VÉDELMET.
Idézem az Őrtorony kiadványt:
"A munkacsoport Tyejmur Ahmedov testvér bebörtönzésével kapcsolatban is szakvéleményt adott. A Kazahsztánban élő testvér ügyében valószínűleg ez hozott változást. Ahmedov testvért 2017-ben letartóztatták, és öt év börtönbüntetésre ítélték, mert békésen megosztotta a hitnézeteit másokkal. Mivel az ügyvédei már minden jogi lehetőséget kimerítettek Kazahsztánban, az ENSZ önkényes fogva tartással foglalkozó munkacsoportjához fordultak.
Miután a jehova nevű nem volt képes megvédeni a bűnösöket a hatóságokkal szemben,
kétségbeesésükbe az általuk Vadállatként azonosított ENSZ segítségét kérték.
Természetesen a Vadállat teljesítette a JT szervezet ügyvédeinek a kérését.
Engem nem bosszant. :) Az tűnik fel, hogy mások zsebében turkálsz. És ez itt most nem a bántás hangja...
A topik témája a tévtanitások. azzal kéne foglalkoznod. az pedig, hogy melyik vallási felekezet mennyi pénzt kap az pedig a törvényeink irják elő. ha tehát egy felekezet, megkapta az egyházi státuszt, akkor jár neki x összeg az államtól. ezt az összeget, a vallások mind elkérik. Vagy nem kérik. ezt adott felekezet dönti el.
J.t. sem minden esetben kérik el. ez nem tény részemről, csak ismereteim szerint. Pl. olyan támogatásokat nem fogadnak el, ami belesólhat a vallási irányzatukba. De, simán elfogadnak olyan összegeket, amik a felekezeti álláspontjukat nem bántja. szerintem ez teljesen normális dolog. a törvényeink lehetővé teszik.
ahogy azt is lehetővé teszik, hogy mint egyházi szervezet, az adók 1%- is elkérjék, akik hajlandóak oda adni.
az állampolgár pedig befizeti az adóját, és az államháztartás, pedig a törvények szerint (nem győzöm hangsúlyozni a tövénye szót) annyit ad a felekezeteknek, amit a törvények előirnak, vagy amit azok elkérhetnek maximumba. Neked mint állampolgárnak, ahhoz semmi közöd. Egyszer már megszavaztad a képviselőkön keresztül, akik téged képviselnek az országvezetésben, és helyetted szavaznak erről tovább.
Tehát a adóddal, a állam rendelkezik, a TE felhalmazásod alapján.
ami pedig enmgem illet. 1. ha kikerült az összeg tőlem, nem érdekel mire költi a világ, vagyis az állam. Megadom ami a császáré, és Istennek ami az Istené. 2. Ha rajtam múlna, de sajna nem múlik. :) Én, egyetlen felekezetnek sem adnék egy fillért se. Mindegy, hogy szeretettházat működtet, korházat, vagy más iskolákat. ezt kérem tartsák el maguk a hivők. ki-ki a saját zsebéből annyit tesz adott felekezet kasszájába amennyit a saját zsebe elbir. 3. az állam pedig működjön a maga világi rendjében, épitsen szeretetházakat, csak más néven, épitsen korházat, vagy iskolát. az az állam feladata. ezért is olyan magasak az adók a beékrező jövedelmünk felét elviszik adó formájában.
És cswak halkan jegyzem meg, hogy a biblia időkben, Egyiptomban, egy rabszolga. aki földet kapott a fárajótól, 20% adót fizetett. igaz, nem kapott orvosi ellátást, meg szép kártyát. De keresetének 80% megmaradt megélhetésre. ahogy első századi keresztények sem kaptak egy fillér állami támogatást rómától, ki-ki a saját belátása szerinti összeggel támogatta a gyülekezetét.
szóval, kit érdekel, hogy mennyi pénzvan J.T. egyház zsebében? és főleg, hogy miből? Nem nézem, hogy melyik felekezetnek mennyi a vagyona. az sem érdekel, hogy mire költik. ez az ő dolguk, az ő vezetőik, és a gyülekezet ügye. Isten az, aki minden elbirál, és eldönti, hogy ki, kik, jártak el helyesen, vagy helytelenül.