Keresés

Részletes keresés

Egyorru Creative Commons License 1999.06.21 0 0 417
Az emberek egy része bír egy olyan tulajdonsággal , hogy ha valamit nem akar elhinni, nem fogja semmilyen bizonyíték mellett sem elhinni. Ez lenne a fanatizmus ? Kivéve Benoe 007-est, mert az ő megnyilatkozásai a paranoid skizofrénia egyértelmű jeleit mutatják.

Más: Még régebben olvastam egy számtech újságban, hogy Milónak van külön internetes "hadserege". Ennek a nem túl sok embernek az volt(?) a többek között a feladata, hogy levelezőlistákra írogassanak és próbálják meg a közvéleményt befolyásolni. Szerintetek ide ki jutott ?

Előzmény: Mogorva (414)
bubu Creative Commons License 1999.06.21 0 0 416
nem faji alapon, hanem a szeparatistak
aha
szeparatista gyermekek es oregek
szerinted a holcaust meg csak az eloskodo elemek ellen ment? :(((

nics az emberi elvakultsagnak hatara,
Benoe is letezo szemely egyebkent, teleirta a HIXazsiat is

Előzmény: cserny (410)
Gonoszpók Creative Commons License 1999.06.21 0 0 415
Túl kevés bombát kaptak a szerbek a nyakukba , túl keveset ahhoz hogy
észheztérjenek. Nagy szerencse hogy a komcsi testvérek segítettek nekik ,
meg az a pár hisztériát keltő riporter. ( RTL Klub bemondó gárdáját is ideértve )
Az Osztrák sajtó riporterei ( Miért kell lerombolni a szerbiai hídakat ?? ( (nem értik ))
Ilyen, és ehhez hasonló hülye kérdéseket tettek fel az embereknek és olyan
színben tüntették fel a szerbeket mint a háború áldozataít.
A tömegsírokról már nem fognak ennyit írni , sem az elöző háború Horvát , sem jelenlegi Albán áldozatokról.
Kevesen tanultak történelmet , 1914 -ben is Szarajevoból indult a háború...
egy szerb gyilkostól. Ezek az emberek csak az erőszakból értenek...
Mogorva Creative Commons License 1999.06.21 0 0 414
Én azok hangjára volnék kíváncsi, akik fennen hangoztatták fenntartásaikat a NATO béren c CNN és a többi hírTV képeinek láttán, miszerint a menekültprobléma nem létezik, azt a nyugat kreálta statiszták mutogatásával, és a műhold felvételeken vélelmezett földhányásokról azt képzelni, hogy tömegsírokat rejt, csupán az elvakultságnak köszönhető és bizonyítékokért rikoltoztak. Nos, itt vannak a bizonyítékok, még a legmerészebb elképzeléseket is túl szárnyallják sajnos, ám a "nagyhangúak" elhúztak mint a darvak... Akár azt is mondhatnám, hogy jellemző. Sajnos...

toki kedves! Ez neked is szól...

nils Creative Commons License 1999.06.21 0 0 413
"...helyi szerb lakosok pl. osszekoltoztek es fegyveres orszolgalatot tartottak fennt mert felo volt hogy maskulonben aldozatul esnek csaladostul az alban halabrigadoknak..."
Ez így szép, de tartok tőle, a tömegsírok nem helyi szerb lakosokkal (családostul) voltak tele.
Ne érts félre, cserny, tudom, hogy az albánok nem földre szállt angyalok, és lőttek le szerb rendőröket, de hangsúlyozom: _a tömegsírok nem szerbekkel voltak tele_.
Előzmény: cserny (412)
cserny Creative Commons License 1999.06.21 0 0 412
Egyaltalan nem! Eleg ha az KULTURALT megoldast alkalmazzuk: tiltott fegyverviseles (hamis bizonyitekkal) hatosagi kozeg elleni eroszak (visszautott), es az illetot nehany evre lekapcsoljak. Valoban Europanak ezen felenek meg lenne mit tanulni. Az ami Koszovoban helyenkent tortent az sulyos buncselekmeny. Mas kerdes hogy egyes helyeken polgarhaborus allapotok urakodtak, a helyi szerb lakosok pl. osszekoltoztek es fegyveres orszolgalatot tartottak fennt mert felo volt hogy maskulonben aldozatul esnek csaladostul az alban halabrigadoknak. Ilyen viszonyok kozott bizony nem csoda hogy ha az allam nem tudja ellatni az egyik legfontosabb feladatat, azaz nem tudja garantalni allampolgarai letbiztonsagat. A csocselek pedig ha felkavarodik akkor eleg durva dolgokra kepes.
Előzmény: nils (411)
nils Creative Commons License 1999.06.21 0 0 411
"Szerbiaban nem faji alapon megy a dolog hanem hogy szeparatista e vagy sem." => szerbiában a szeparatista megölése, megerőszakolása, házának felgyújtása, elüldözése jogos?
Előzmény: cserny (410)
cserny Creative Commons License 1999.06.21 0 0 410
>A holocaust is akkor kezdődött el igazán, amikor a németek körül már szorult a hurok. Akkor a szövetségesek
>felelősek érte ?

Szerbiaban nem faji alapon megy a dolog hanem hogy szeparatista e vagy sem. Azt nyilvan nem akarjak hagyni hogy leszakadjanak de mint az lathato volt egyesek kihasznaltak a nemzetisegi tenyezot mint jugoszlavia gyenge pontjat.

Egyertelmu szamomra hogy a mostani valsagot kivulrol provokaltak, es az eredmeny senkinek sem szolgal megelegedesere.

Előzmény: Egyorru (409)
Egyorru Creative Commons License 1999.06.21 0 0 409
"- A pusztító elemek tombolása akkor kezdődött el igazán, amikor az első NATO bombák lehullottak, s nem előtte, hiába is erőlködnek ezt bebizonyítani. "

A holocaust is akkor kezdődött el igazán, amikor a németek körül már szorult a hurok. Akkor a szövetségesek felelősek érte ?

Előzmény: Törölt nick (407)
baltimorileny Creative Commons License 1999.06.21 0 0 408
En nem vitazni akarok, arrol mar lemondtam 3 topiccal ezelott - tegye, aki azt szereti, szerintem felesleges -, hanem csak a reakciokra vagyok kivancsi (mar amennyire).
Előzmény: Törölt nick (407)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.21 0 0 407
Néhány mondatot szeretnék hozzáfűzni a mondandódhoz:
- Itt senki nem volt tömeggyilkosok pártolója (Tudjuk kikre gondolsz...). Azok miatt a szélsőséges elemek miatt, akik kiélhették kisded játékaikat, semmi sem jogosít fel téged arra, hagy egy egész nemzetet "letömeggyilkosozz"!
Az usztasa horvát rezsim a WWII alatt még nyugati adatok szerint is százezer szerbet ölt meg a jasenovaci haláltáborban...ergo a horvátok tömeggyilkosok?
- Egyébként sem egyik vagy másik oldal pártolásáról szólt itt a vita.
- A NATO médiában csak az egyik oldalt fogják bemutatni, hiszen ez az önigazolás, hogy mi a jó oldalon álltunk. Kb. ugyanennyi szerb is meghalt, sőt albán is a bombák miatt, de soha nem fogsz clustertől szétszakadt tetemeket látni, mert az nem felel meg a NATO ízlésnek.
- A pusztító elemek tombolása akkor kezdődött el igazán, amikor az első NATO bombák lehullottak, s nem előtte, hiába is erőlködnek ezt bebizonyítani.
- Ez a háború nem az albánokról szólt, amint ezt idéztem egy másik hozzászólásomba: "Amikor elefántok küzdenek, az a fű szenved, amit letaposnak."
Előzmény: baltimorileny (406)
baltimorileny Creative Commons License 1999.06.21 0 0 406
En csak arra lennek kivancsi, hogy most, hogy egymas utan fedezik fel a tomegsirokat, koncentracios taborokat "halalgyarakat" (valami koho, ahol a szerbek elegettek a pacienseiket), szoval legalabb most mar magukba neznek-e a tomeggyilkosok partoloi, azok akik oly sokaig, oly vehemensen tamadtak itt a NATOT. Neveket felesleges mondani, mindenki tudja kikrol van szo.
homár Creative Commons License 1999.06.21 0 0 405
ha véletlen valaki erre járna, csapja le a villanyt.

üdv: homár

Előzmény: homár (404)
homár Creative Commons License 1999.06.21 0 0 404
pontosítsunk: én nem bombázáspárti, hanem megoldáspárti vagyok. és ebben az esetben pedig ez az út vezet a megoldáshoz. bár ez a konfliktus szerintem csak akkor lesz megoldva, ha a KFOR erők hazamennek, és a szerbek-albánok békében maradnak.

üdv: homár

Előzmény: PaciPista (402)
homár Creative Commons License 1999.06.21 0 0 403
az indexen írták, hogy a KFOR és az UCK megállapodott az albánok lefegyverzéséről. ez egy kis lépés a későbbi béke irányába (így elvileg az albánok vezetői is felelősséget vállalnak a békéért).
az újjáépítés nem megy egyik napról a másikra, ehhez idő + egyes Yu vezetők távozása szükséges.
szerintem Clinton nagyon rafinált csapdát állított Milosevicsnek a saját portáján, mert a hágai elfogatóparancs miatt külföldre nem mehet, otthon meg a külföldi segélyek elmaradása miatt nem fogják sokáig megtűrni.
valamit még akartam írni, de lefelejtettem.
üdv: homár
Előzmény: PaciPista (402)
PaciPista Creative Commons License 1999.06.21 0 0 402
Gratulálnom kellene a bombázáspártiaknak, az események látszólag őket igazolják, és nem engem, meg nem OgMog barátomat. ( Remélem nem haragszik, de nekem az Ő hozzászólásai nagyon szimpik voltak. )

Benoe 008 szerintem nem létezik, csak egy rossz kreatúra. ( Provokatőr? )

Mindazonáltal most is azt mondom, hogy nem ez volt a helyes út.

Az ÚCSÉKÁ lefegyverzésének, további kártételeinek kérdése, amiről már régebben is írtam, aztán az országokat ért károk elhárítása nyitott problémák. ( pl. hajózható már a Duna ? )
Lehet diadalogni? Úgye nem felhőtlenül?
Üdv: én

homár Creative Commons License 1999.06.21 0 0 401
hivatalos álláspont szerint a légicsapások a légvédelem, laktanyák, harcoló alakulatok, lehetséges hadianyaggyárak, és egyéb stratégiai pontok (hidak, felüljárók, kommunikációs központok) ellen irányultak. civil áldozatok csak akkor voltak, ha a NATO valamit elb*szott, ellentétben a szerbek szisztematikus etnikai tisztogatásával (amit Milosevics még csak meg se próbált megmagyarázni).
de igazad van, semmire se jó az ilyen összehasonlítgatás, a halottak azok halottak, és nekik már mindegy, hogy miért haltak meg. de ha ne adj isten, elgázolsz egy tilosban átszaladó részeg gyalogost, és az belehal, téged sem előre megfontolt szándékos (esetleg aljas érdekből elkövetett) gyilkosságért fognak elítélni.
más: a szárazföldi csapásokat elsősorban oroszo., kína, meg az ilyenek utasították volna el először (illetve ők a "leghangsúlyozottabban").
tárgyalásos úton meg semmit nem lehetett volna elérni (pláne, ha nincs mögötte egyfajta retorziónak a lehetősége). Milosevics így is azt hitte, hogy Albrighték blöffölnek, és keményen ráhívott a vélt blöffre.
Előzmény: man_ji (397)
bubu Creative Commons License 1999.06.20 0 0 400
"Ezt targyalasokkkal sosem sikerult volna elerni"
en nem igy gondolom, es legalabbis ezt eleg nehez igy utolag leszogezni, ez ma mar a "milettvolnaha" tortenelmietlen kerdese.
rengeteget irtak errol kulonbozo mediakokban, (pl. keress ra Noam Chomsky cikkeire a zmag c. net kiadvanyban)

mindenesetre a targyalasokat a nato fenyegetes hatasossagaban bizva, felbehagytak. nem jott be nekik. hgy a haboru igy mennyivel volt hasznosabb, mint a targyalas, legalabbis vitathato.
szerintem pl. egy borzalmas loporoshordot hagy maga utan ez a haboru. (sokat vitaztunk rola pindiyvel is a politikan)
de ez ma mar a mult, [remelem azert az a politikus garda, akik csinaltak, (Abright-Blair stb.) belebukik nyugaton, de hat ezt csak a spontan igazsagerzetem diktalja]

Előzmény: Mr.Sla (398)
Praetorian Creative Commons License 1999.06.19 0 0 399
a
Előzmény: Mr.Sla (398)
Mr.Sla Creative Commons License 1999.06.18 0 0 398
man_jikam elarulom, hogy a tomegsirokba nem szerbek kerultek. A szerbek nem usztak meg nyugodt lehetsz. Katonailag sem de gazdasagilag total nullak.
Minden topicban automatikusan ok a nullasozok.
Mar ne haragudj, de az , hogy megallitottuk milot meg bandajat esszel es turelemmel nem mindenaron valo Ramboskodassal, mint latod nem kellettek a szarazfoldi csapatok.
Az albanok koltoznek vissza. A verben gazolo tebolyultat meg nem lehet soha megfekezni es ezert irthattak az albanokat a szerbek. Most azon gondolkodhatnak , hogy mit esznek.
Ezt targyalasokkkal sosem sikerult volna elerni - Mivel nem is sikerult.
man_ji Creative Commons License 1999.06.18 0 0 397
"voltak civil áldozatok. de ezek száma elhanyagolható" Úristen! No comment.

Szerinted a tömegsirban felfedezett áldozatok száma kisebb mint a NATO bombázások civil áldozatainak száma. Mire jó az ilyen hasonlitgatás? Többet kellett volna a szerbekbol legyilkolni?
Ha figyelmesebben olvasod irásomat, pontosan azt kifogásoltam, hogy mindkét harcoló fél a civileket és létesitményeiket irtotta, ezért a hadseregek nagyrészt sértetlenül meg is úszták. Nem úgy a civilek! A másik bajom meg a sajtó hangulat keltése a szerbek kivonulása és az UCK lefegyverzése elott. Nem logikus!
Most elméletileg mindenek elott a terület albánjainak és szerbjeinek a lefegyverzése a fo feladat! Mindaz ami ezt akadályozza, nem idoszeru.

A Vietcongoknak is fel kellett vonulni Kambodzsa lerohanása elott. Ok sem a határ mellett közvetlenül sorakoztak fel. Megoldották és leállitották a népirtást. Ha a NATO és USA rambói (akik a filmeken egy-egy húzással százával irtják a Vietcongokat) impotensek meg gyávák, akkor nem kellett volna katonai megoldás mellett dönteni. Tovább kellett volna tárgyalni. A bombázással nem védték meg az albánokat.
(Persze valójában nem is az albánok miatt volt az egész cirkusz, azért nem pászol sehogyan se a deklarált cél a tettekkel!)

Előzmény: homár (393)
Hiperlajos Creative Commons License 1999.06.18 0 0 396
Szerintem meg nem sult el az osszes lejart szavatossagu NATO loszer, es kulonben is hun van meg karacsony!
Mumu Creative Commons License 1999.06.18 0 0 395
A legitamadasok befejezodtek.Az uj fejlemenyek az alban-szerb egyutteles lehetosegenek helyes megiteleset keri.Az albanok es a szerbek tulnyomo resse nem akar egyutt elni.A nagyhatalmak akik meg akarjak tartani az 1945 utani europai hatarok szentseget de lehet hogy maga a szerb vezetes is egyuttes Koszovot szeretne latni-errol szol tulajdonkepen a mostani amerikai-orosz vita is.
Nyitottam egy uj topicot LEHETSEGES-E AZ ALBAN-SZERB EGYUTTELES cimmen,ahol szivesen varlak benneteket vitara.
homár Creative Commons License 1999.06.18 0 0 394
hát nem tudom, a híradóban azt mutatták, hogy folyamatosan fegyverzik le az UCK-t. persze ez lehet kamu, de nem hiszem, hogy a KFOR erők hagynák, hogy az most albánok folytassák azt, amit a szerbek nagynehezen abbahagytak.
Előzmény: man_ji (391)
homár Creative Commons License 1999.06.18 0 0 393
ez hülyeség, szárazföldön nem lehet meglepetésszerű támadást indítani, mert ahhoz a határok mentén nagyszámú katonaságot kell felvonultatni. a szerbek meg valószínűleg észerevették volna a csapatmozgásokat, általános mozgósításokba kezdtek volna, és ez még nagyobb civil (bevonultatott) áldozatokkal jár, mint a bombázások. és még annyi esély se lenne egy későbbi békére, mint most.
hivatalos álláspont szerint a civil lakosság nem szerepelt a légicsapások célpontjai között. az más kérdés, hogy valóban voltak civil áldozatok. de ezek száma elhanyagolható az eddig felfedezett tömegsírokban találtak mellett (pláne, ha összevetjük a szándékosságot).
apropó tömegsírok: nem tudjátok, mi van a tökivel? érdekelne a véleménye néhány általa vitatott feltételezés beigazolódásával kapcsolatban.
Előzmény: man_ji (386)
man_ji Creative Commons License 1999.06.17 0 0 392
Bocs, nem tudom miért ment el kétszer, kétszer...
Előzmény: man_ji (391)
man_ji Creative Commons License 1999.06.17 0 0 391
A médiák veszélyesek, utóbbi idoben teljesen ráálltak az emberek szemérmetlen befolyására. Rettenetes gyanuval figyelem és már már úgy olvasom, mint a Kádár korszakban, sorok között keresve az igazságot.
Teljesen egyetértek azzal, hogy a tényeket fel kell tárni, a bunösöket pedig elobb-utóbb felelosségre vonni. De még nem idoszeru! Mert most a tények mellett (a tömegsirok feltárása) azt is kezdik elfogadtatni, tudatalatinkba beadni, hogy az UCK kézi fegyvereit meghagyják. Az ilyen tömegsirokat eredményezo rémtetteket általában ilyen kishatásfokú fegyverekkel követik el.
A tények közlésével téged is, aki távolról sem ismerose vagy rokona az áldozatoknak, felhergeltek, mit érezhet egy albán! Most mikor békét akarunk teremteni, nem szabad a végletekig feszült indulatokat tovább fesziteni. Ráadásul az UCK nincs lefegyverezve! Remélem nem az UCK rémtetteit akarják már most elokésziteni. A szerbek közül, aki felelos már rég elhúzta a csikot. Akin tehát bosszút állnának, megint csak jóhiszemu szerencsétlen civilek lennének. Gyilkosságokból pedig elég volt. A háborúból is elég.
Egyik kezünkkel tüzet oltunk, a másikkal meg olajat öntünk a tuzre. Hogyan lesz ebbol tartós béke a határaink mellett?
Előzmény: Obi wan (388)
man_ji Creative Commons License 1999.06.17 0 0 390
A médiák veszélyesek, utóbbi idoben teljesen ráálltak az emberek szemérmetlen befolyására. Rettenetes gyanuval figyelem és már már úgy olvasom, mint a Kádár korszakban, sorok között keresve az igazságot.
Teljesen egyetértek azzal, hogy a tényeket fel kell tárni, a bunösöket pedig elobb-utóbb felelosségre vonni. De még nem idoszeru! Mert most a tények mellett (a tömegsirok feltárása) azt is kezdik elfogadtatni, tudatalatinkba beadni, hogy az UCK kézi fegyvereit meghagyják. Az ilyen tömegsirokat eredményezo rémtetteket általában ilyen kishatásfokú fegyverekkel követik el.
A tények közlésével téged is, aki távolról sem ismerose vagy rokona az áldozatoknak, felhergeltek, mit érezhet egy albán! Most mikor békét akarunk teremteni, nem szabad a végletekig feszült indulatokat tovább fesziteni. Ráadásul az UCK nincs lefegyverezve! Remélem nem az UCK rémtetteit akarják már most elokésziteni. A szerbek közül, aki felelos már rég elhúzta a csikot. Akin tehát bosszút állnának, megint csak jóhiszemu szerencsétlen civilek lennének. Gyilkosságokból pedig elég volt. A háborúból is elég.
Egyik kezünkkel tüzet oltunk, a másikkal meg olajat öntünk a tuzre. Hogyan lesz ebbol tartós béke a határaink mellett?
Előzmény: Obi wan (388)
Mijo Creative Commons License 1999.06.17 0 0 389

És akkor most ebben a nagy hurrában ezután mindenki mással egyet fogsz érteni, miközben a jól indult nap során önelégülten kortyolgatod a pezsgődet ?

Mijo
(N.A.!)

Előzmény: csíkszemű (387)
Obi wan Creative Commons License 1999.06.17 0 0 388
man_ji!
Tudod, nagyon elkeseredtem a annak láttán, hogy napról-napra újabb tömegsírokat mutatnak a médiák a 20. században... és legszívesebben egy az egyben visszaadnám nekik! Persze józan fejjel gondolkodva ez nem reális.
Előzmény: man_ji (386)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!