Keresés

Részletes keresés

leha Creative Commons License 1999.06.07 0 0 30
a Matávot az OTP-hez tudnám hasonlítani. ha lesz konkurencija, szarul fognak járni. majd jön a pantel
Rettenet Creative Commons License 1999.06.07 0 0 29
Viszont azt se felejtsd el, hogy az ilyenés az akár ennél nagyobb cégek relative elenyésző kisebbségben vannak a magánfelhasználókhoz viszonyítva. Tehát lehet, hogy fizecc 300.000 PFt-t, de 50-100 magánfelhasználó is fizet ennyit.
Arról nem is beszélve, hogy többnyire nem maga a kapcsolás kerül pénzbe a szolgáltatónak, hanem a kapcsolás lehetőségének fentartása. Amiket viszont a telefonbeszélgetésekhez kalkuláltak ki, nem pedig ahhoz, hogy valaki naponta 2-3 órát(vagy többet) netel. Ezért tartom én irreálisnak az ebből nyert extra profitot. Az említett előfizetési díjjak emeléséről nem is beszélve. Ha két éve megérte nekik feleannyiért üzemeltetni jóval kevesebb felhasználóval a rencerüket, akkor most miért nem? megmondom. mert kénytelen vagy ezt is megfizetni. És ha ők nem tudnak "józan belátással" árakat képezni, akkor én miért tegyem? Egyébként meg a MATÁV egy tehetetlen rugalmatlan bagázs. Semmit nem tudnak normálisan megcsinálni és egy új vonal bekötése hetekig tartó tortúra velük. Hát ilyennek kell lenni egy szolgáltatónak?
Előzmény: Mogorva (27)
leha Creative Commons License 1999.06.07 0 0 28
Rettenet> ne féltsd a BME számláját!
Mogorva Creative Commons License 1999.06.07 0 0 27
Aztán még arra is kiváncsi lennék, ha nem rajtunk, akkor kiken arat olyan nagyot a szolgáltató? Ha olyan okos vagy, akkor elárulhatnád. Esetleg úgy is, hogy valamivel alátámasztod, nem csak légből kapott ötletekkel.

Kedves Rettenet!

A mi cégünk egy tízenakárhány fős vállakozás. A havi MATÁV (!) telefonszámlánk 2 - 300.000,- Ft körül van. És általában kb. fele ennyi a mobilszámla is. Hangsúlyozom kis cég vagyunk! Bár relatíve nagy forgalommal...

Nos, érted már, hol kaszál nagyot a MATÁV?
A közületi előfizetőkön, akik kénytelenek nappal használni a méregdrága kommunikációs csatornákat. Amit végeredményben nem a vállalkozások fizetnek meg, hanem a végfelhasználók. AZAZ MI!

Előzmény: Rettenet (24)
Syrax Creative Commons License 1999.06.07 0 0 26
Azert neteztem,mert egyetemi halorol vagyok.Ilyen gyors meg soha nem volt,tehat azt jelenti,hogy sokan betartottak a sztrajkot. (Atlag 700k-val lehetett nyomulni,koszi mindenkinek ;-] )
Kulonben a matavnak meg az edes anyjat,az uj penzes kartya ugy fogy este 6 utan is,hogy 'orom' nezni.Nem nekem persze... Valaki igazan elkuldhetne mar a belso felepiteset.
Solt Creative Commons License 1999.06.07 0 0 25
Kedves Matávos (de nem MatávNet-es) Matizzz,

Felhoztam Neked az "Így csal a Matáv"-ot. Gyere oda marketingelni.

Üdv, Solt

Előzmény: Törölt nick (23)
Rettenet Creative Commons License 1999.06.07 0 0 24
akkor nézz utánna talán előbb és akkor hőzöngj.
Az pl nagyon érdekelne, hogy az elmúlt évben elkövetett emeljük kétszeresére az előfizetések díjját akciót mivel magyarázzák normális elfogadható javaslatként.
Aztán ha jól tévedek vannak olyan helyek is, ahol a nethozzáférés mint szolgáltatás jár az előfizetéshez, sőt még helyi hívásért sem kell fizetni semmit.
Itt asszem elsődlegesen nem arról van szó, hogy ingyen netezzünk, hanem arról, hogy talán nem kellene a netezőkön extra profitot begyűjteniük a szolgáltatóknak.
Aztán még arra is kiváncsi lennék, ha nem rajtunk, akkor kiken arat olyan nagyot a szolgáltató? Ha olyan okos vagy, akkor elárulhatnád. Esetleg úgy is, hogy valamivel alátámasztod, nem csak légből kapott ötletekkel.
Előzmény: Törölt nick (23)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.07 0 0 23
Mint már írtam, jobb lenne utánajárni a dolgoknak nem? (Külföldi szolgáltatók árai/ottani fizetések pl.)
A MATÁV számára nem okozott akkora kiesést ez a sztrájk, hogy bármit észrevett volna. Nem sztrájkolni kell, javaslatokkal előálni. Normális, elfogadható javaslatokkal. Már olvastam néhányat, de amíg több a hőzöngő, "ingyen akarok netezni" ember, addig nem fogja őket meghallani senki.

MatiZzZ (nem MATÁVnet előfizető)

zizi Creative Commons License 1999.06.07 0 0 22
Netezett a nyavalya, a telefont is kihuztam. Ha nem is probalkozunk, akkor tenyleg elashatjuk magunkat...
Rettenet Creative Commons License 1999.06.07 0 0 21
gyenge kifogás, nem tudom, miért kerested. Szerintem nincs olyan ember aki néhanapján évente párszor nem csinál magának "munkahelyen eltöltött szabadnapot".
Előzmény: BZoltan (19)
Rettenet Creative Commons License 1999.06.07 0 0 20
erre mondják azt, hogy aki tudja csinálja, aki meg nem az tanítja?..........

amúgy ez egyfajta összefogás lett volna azzal a céllal, hogy a netes "társadalom" kinyilvánítja az igényeit. És hogy miért jó? hát legalább kivételesen tettél volna valamit a saját érdekeidért(mégha semmiséget akkor is) és nem feküdtél volna le mint mindig másoknak(szolgáltatóknak, hatalmi szerveknek, stb)

Előzmény: Filburt (16)
BZoltan Creative Commons License 1999.06.07 0 0 19
haaa, mer dooogoztam, meghozza olyan helyen ahol ugye nem volt sztrajk. Apropo valaki ertesitette a MATAV-ot meg tarsait, hogy lesz/volt egy szrajk, vagy csak kokemeny fingfureszeles volt az egesz?
John Zero2 Creative Commons License 1999.06.07 0 0 18
bnoplwk2:
Mar hogyne nyomulna. Ott van pl. a TVnet, havi 10 EFt-ert ejjel-nappal korlatlan internet elerest ad (Budapesten belul, de meg nem minden keruletben.)
Ha ehhez hasonlitod a matav 8000 Ft-os kedvezmenyet, akkor csak nevethetsz... de inkabb sirhatsz. Ez nem kedvezmeny!

A kabeltv-s internettel az a gond, hogy meg nagyon uj technologia, nem kiforrott, kevesen hasznaljak. Ha sokan hasznalnak, akkor pedig olcso lenne a kabelmodem, es kiforrottabb lenne.
22-es csapdaja?

Előzmény: bnoplwk2 (12)
eMM Creative Commons License 1999.06.07 0 0 17
Azért tették éppen erre a forró nyári vasárnapra mert pont az 55.-ik évfordulóla a normandiai partaszállásnak :-)

De komolyan azért,mert így könnyű volt betartani.
Egy munkanap én sem tudtam volna ezt megtenni.
Az más lapra tartozik hogy így nem sok hatása volt,de ebben az esetben valóban az elv a fontos.
Ezt üzenem azoknak is,akik tudták hogy van sztrájk és mégis neteztek.

Előzmény: Mogorva (7)
Filburt Creative Commons License 1999.06.07 0 0 16
Hali!

A kérdés értelmetlen. Én sem tartóztattam meg magam. Na és? Kinek jobb, ha nem netezek és kinek ha igen? Nem hiszek az ilyen babonákban.

myprint-et nem ismerem, de ne bántsátok. Nekem is órát kell tartanom a héten, IE-ből. Lehet röhögni, életemben nem láttam. Ahhoz, hogy az ember normális órát tudjon tartani (ami már félig-meddig vizsgája is az illetőnek) fel kell készülni. Keményen. Nem lehet bemászni a terembe és előadni, hogy na "kattincsatok oda oszt mindenki beírja: www.sex.com".

Amúgymeg: kinek mi köze hozzá?!

Maradtam,

Filburt

Rettenet Creative Commons License 1999.06.07 0 0 15
leha!
Nem a lé, hanem az elv a lényeg. Erről még nem hallottál?
aztán honnan tudod, hogy a te kis netezgetésed nem került pénzbe? ez csak abban az esetben lehetséges, ha korlátlan letöltéssel rendelkezik a hely ahonnan netelsz. Ami azért lássuk be, egyáltalán nem biztos. És ki tudja, nem-e a te kis pár MB-od lépte-e túl a fix korlátot?
(Meg persze anélül is pénzbe kerül, legfeljebb olyanba amit mindenképp fizetni kell)

bnoplwk2!
ezt ugye te sem gondoltad komolyan? verseny? nos ha felébredsz, rájössz, hogy nem csak a néptömegek megalkuvóak, hanem a versenyben álló cégek is. Megalkusznak a mi zsebünkre. Azaz nem törekszenek az árak csökkentésére, inkább mindenféle "kedvezményekkel" szórakoznak, meg a semmi plusz költséggel nem járó szolgáltotások úgymond gratis odaadogatásával versengenek.

myprint!
na ne vetíccsél léccives. ezt szerinted ki hiszi el?
(azért kivántsi lettem. hogyan kell felkészülni internetto-ból és index-ből? szerintem itt vannak párszázan, akiknek nem lételeme az informatika és mégis felkészülés nélkül irogatnak ide.)

Matiz!
akkor azt a keveset miért nem engedik el eccerűen? ha nem vennéd észre ez egy elég felkapott üzletág lett mostanában. És bármennyire hihetetlen kaszíroznak vele szépen. Hogy mást ne mondjak, enélkül eszembe sem jutna napi több órát telefonálgatni és asszem ezzel vannak mások is így.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.07 0 0 14
Miért ne neteztem volna? A MATÁV bevételének elég kicsi hányada származik az internetből. A legtöbb bevétel az üzleti kommunikációból jön. Nem olvasnátok utána kicsit, "extraprofitosok"?
myprint Creative Commons License 1999.06.07 0 0 13
Mi a gond?
18-án van vége a tanításnak, addig keményen tanulnak a gyerekek.
A mai nap éppen az Internetto és az Index bemutatása lesz soron.
(használat, eltérések, stb. )
Még 1x: Mi a gond?
Informatikát tanítok.
Előzmény: Törölt nick (6)
bnoplwk2 Creative Commons License 1999.06.07 0 0 12
"Ilyenek vagyunk, genetikailag kódolva. Megalkuvás ezerrel".
Ejnye zsoltu.
Ad 1: En megtatottam a strike-ot ugyhogy jossz nekem 1 turo rudival :-)
Ad 2: Ne a szot csepeld, hanem valosits meg olcso hozzaferest a honpolgarok tomegei szamara elfogadhato adatatviteli sebesseggel es minosegben.
Mindenki mondja mondogatja hogy ez a Matav egy szabadrablo, de kerdezem en, hogyha itt ekkora extraprofit van akkor mernem nyomul mar ide be valami verseny? /a koncesszio csak a bel es kulfoldi hangatvitelre vonatkozik, adatkommunikaciora nem/
leha Creative Commons License 1999.06.07 0 0 10
azé neteztem, mer nem modemes, hanem drótos elérésem van. az egyetemen.
én nem hajtok hasznot a Matávnak, ha nem muszáj
Mogorva Creative Commons License 1999.06.07 0 0 7
Vajon mi a francért teszik éppen egy verőfényes, forró, nyári vasárnapra ezt az egészet??????

Vajon mi a francért jelenti be a MATÁV június 4.-én a legfrissebb kedvezményét?????

Mit ért ez az egész? Bebizonyítottuk a MATÁV-nak, hogy milyen kurva kevesen vagyunk?? Kár a fáradozásért, Ők ezt a forgalmi adatokból pontosan látják..

Persze mindezek csupán költői kérdések...

Amúgy meg nem neteztem. Éppúgy mint az a sok-sok ember aki ezen a forró nyári, vasárnapon értelmesebb dolgokkal töltötte inkább idejét.
Pl. szamócaszedéssel... Ennek is köszönhető, hogy éjfél után egy hatalmas tál lehűtött eperrel kapcsolódtam a netre. :)

Vajon miként alakul mindez, mondjuk december 6.-án, hétfői napon?????

Hagyjuk... ez is költői kérdés... :((

myprint Creative Commons License 1999.06.07 0 0 4
Mégse mondhatom a tanítványaimnak: "Sztrájk volt és nem tudtam felkészűlni az órára."
Előzmény: eMM (-)
hontalan Creative Commons License 1999.06.07 0 0 3
Miért ne neteztem volna?
Nubain Creative Commons License 1999.06.07 0 0 2
Mer momentán nem vagyok európai (kisbetű, könyörgöm!!!!!!!!!!).
Dun Ringill Creative Commons License 1999.06.07 0 0 1
Mea culpa, mea maxima culpa! Teljesen elfelejtettem. Valószínűleg azért, mert az elmúlt pár napot nem töltöttem itthon, egyáltalán nem voltam netközelben, így nem volt, aki figyelmeztessen... Sorry, legközelebb sztrájkolok.
Előzmény: eMM (-)
eMM Creative Commons License 1999.06.07 0 0 0
Nem nulladikán,hatodikán ! :-)
eMM Creative Commons License 1999.06.07 0 0 topiknyitó
Június hatodikán volt az Európai telefon,és internet sztrájk.
Úgy látom elég sokan írtatok hatodikán.
Miért?
A kérdés, kérdés akar lenni elsősorban,és nem felelősségrevonás.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!