Csirke nagyon jó joghurtos pácban. A füszereket joghurtba kevered, a kivajazott tepsibe tett csirkére öntöd, lefeded, megy a hűtőbe. Egy - két nap múlva előveszed, úgy ahogy van mehet a sütőbe.
A joghurtba az előbb említett fűszereken kívül mehet vörös- és fokhagyma vagy ízlés szerint bármi más.
A végére a joghurt teljesen eltűnik, szép pirosropogósra süthető.
Elég sokféle előre elkészített fűszerkeverék van...az ember alig győz válogatni. Vannak olcsóbbak is meg drágábbak is. Szerintem beírod a googleba és biztos kidob jó párat.
Hát ez eléggé egyszerűnek tűnik, nem igazán lehet valami extra íze, ha nem tudsz fűszerezni, akkor szerintem inkább használj valami előre elkészített fűszerveréket grillezéshez, amit bármely élelmiszer boltban megkaphatsz
A fűszerezés az könnyen megoldható ha friss fűszerekből kicsit több félét keversz össze és így már egyből más lesz. Amúgy meg vannak előre elkészített fűszerkeverékek. Azok is nagyon jók tudnak lenni,érdemes kipróbálni mert teljesen más az ízviláguk.
használja még valaki ezt a fórumot? ha igen akkor szükségem lenne egy jó féle fűszerkeverékre. Csirkesültet szeretnék készíteni de a hagyományos fűszerezés már kicsit unalmas és szeretnék valami újat vinni a dologban! Várom az ötleteket amennyiben van! :)
Üdv:nem én OLASZ FELVÁGOTT azért mert rakott szalonnát szeretnék csinálni sonkapréssel !!!! de jó lenne vféle sonkaprés receptek is !!de azért nagyon szépen köszönöm hogy válaszoltál!!! ja a mortadela receptem már megvan!!
Üdv:mindenkinek és BOLDOG ÚJ ÉVET!! Tudja-e vki hogy hol lehet be szerezni olasz felvágott hoz való fűszert vagy hogyan tudnék készíteni ? nem olvastam végig a fórumot ha benne van jelezzétek már köszi!
Azokat nem eszem meg, mert sk. mosom :-) A gond az, hogy a kicsi levelt megrágja a bolha, és a lyukak a levéllel együtt nőnek. Ha nem sok a rágás, rendben fejlődik, ha agyonrágja, visszavágom. Szedéskor szelektálok, meg amúgy is apróra tépdesem, így a szebb részeket a tányérba, a kritikán aluliakat a komposztba továbbítom.
De igen. Ha száraz az idő, akkor jönnek. Visszatépdesem és várom az új leveleket. Valami biokertész magyarázta a Paprikán, inkább eszik rágottat, mint vegyszereset. Próbálok tanulni tőle:-) Mondjuk vannak fokozatok...
Ah! Baberokoszorura palyazol!!! Nekem eleg egy par level az etelekbe, de iden nem lattam. Az elozot meg nem tudtam megmenteni, kimult szegeny.
A bazsalikomot csak vagd, az agvegeket, ahol szepek a levelek. Ujabb hajtast hoz. Ha viragzik, nem hasznaltad eleget. Le szoktam csipni a viragjat, hozzon uj hajtast.
Nekem a rozmaringgal van bajom, nem tudom atteleltetni oket sem kinnt, sem bennt.
Ha elkezd virágozni,akkor gyorsan le kell csipegetni a virágot- feltéve ha nem akarsz magot. Idén az enyém is gyönyörű volt, de nem nagyon volt időm foglalkozni vele, és egyszer csak azt vettem észre, hogy virágzik, ezzel párhuzamosan a gyönyörű zöld levéltömeg pedig eltűnt. A ruccolánál ugyanígy jártam tavaly. Ott ugyan nem volt nagy gond, ültettem újat, mert egy sajtkrémes dobozt szedtem tele maggal. Idén már azonnal visszacsipegettem a virágszárakat. Két hete még gyönyörű volt a levele, isteni pestot csináltam belőle - bazsalikom hiányában.
Nekem is van egy kis babérfácskám, de nem mertem szedni belőle - majd még hibádzik a koszorúnál.
a bazsalikom mindig elveszti magát az ablakban. évek óta termesztem a kertben, idén pompás termés volt. azt azonban nem tudom, mitől lesz bokros, és hogy kell szedni. csak a levelét, vagy a felső hajtást, és mi van akkor, ha elkezd virágozni?
Semmi sem tokeletes - en a Dogfuggonel, meg a Stiglincnel :)) szeretnek macska lenni. Nem tehetek rola, nagyon szeretem oket :)).
Hogy on is legyek... fuszer reformot hajtok vegre itthon. Valahogy elcsuszott a vasarlasi szokasom, es eleg nagy mennyisegben vasarolok fuszert - ami hiba, mert ugye minel frissebb, annal jobb. Erre a baberlevelnel dobbentem ra, mert kifakult, iztelen az ami a szekrenyemben van ki tudja miota! Nem sokat hasznalok belole. Aztan volt egy kis cserep friss baberom... Jajj, ha ettetek finomat! Maniakusan termesztem a friss fuszert azota is, mert annal jobb nincs!!!
Szaritott fuszert tartok itthon vegszukseg esetere, keverekeket szinte egyaltalan nem hasznalok. Azert a "szinte", mert van egy kedvenc keverekem, amiben szaritott hagyma, fokhagyma, bors es par nem felsorolt fuszer van benne - so es mas izfokozo nelkul.
Elég gázos ez a melamin ügy, csak abban bízhatunk, hogy most minden hatóság ezt keresi ezerrel az élelmiszerekben. Kínai piacos élelmiszert pedig egyre kevésbé mer venni bárki, ez mondjuk pozitív hozadáka az ügynek.
OFF1: köszi, már nem repedezek :-)))
OFF2: megnéztem a képeidet, ha mégegyszer születhetnék, akkor nálad szeretnék macska lenni :-)))
Ma kuldte nekem valaki az informaciot - megint a kinai termeles.
MELAMINE - ismeri valaki? Ez volt a macska es kutya eledelben kb egy eve, sok allat elpusztult.
Most meg felfedeztek (talan jobban vizsgaljak) mas termekekben, es az "eredenye" mar riaszto.
Itt egy par termek amikben volt. Ket evvel ezelott nem voltak ezek a termekek szennyezve (legalabbis nem tudunk rola). Most meg elgondolkodtato, hogy karos szenvedelytol mentes emberek rakosodnak meg meg ki tudja mi mindenben betegednek meg. Jo az ovatossag.
Az a maradék kevés civilációs máz is kezd rajtam repedezni, ami ezekben a nehéz időkben még rajtam van :-(((
Nem forgalmazzák (saját döntés), vagy valamiért kivonták a forgalomból (külső befolyás hatására). Honnan tudod, hogy melyik történt? (Zárójelben kérdezem meg, ha nem tudod, hogy mi történt, akkor miért ...? Hihi, maradt a civilizációból valami...)
Örülök, hogy aggódsz az egészségemért, de köszönöm, jól vagyok annak ellenére, hogy elfogyasztottam ebből az ételízesítőből már 4 üveggel.
Egyébként neked SOHA SEMMILYEN káros szenvedélyed sem volt? Nem dohányzol? Nem iszol alkoholt? Nem szedsz gyógyszert? Nem eszel húst? A vegetáriánus ételeidre nem is teszel semmilyen fűszert? Csak gyermeknemzés céljából szeretkezel? (Jársz te egyáltalán a vasárnapi misére? Még nem láttalak ... Hogyan jutsz így a menyországba... :-))))