Fene tudja, ezekben a nevesincs gépekben én sose bíztam, kerültem őket. Megvettem a "drágát", már 50x visszahozta az árát, még minden kapható hozzá. Olyan masszív, hogy valaki örökölni fogja tőlem...
Szia Ati, Riwall márka 25000.- egy tengely, fix késekkel.Csak próbálkozom, mert leszedni le tudom a késeket.Csak nem lehet kapni hozzá külön jéseket, mint az Al-KOhoz.Vagy csak én nem találom...Kösz a segítséget!
Pont ma szórtam ki a téli káliumost, megfelezve a normális 4 hónapos NPK szünetet. Gondolkodtam, hogy beírjam-e, de így, hogy éppen zajlik itt az élet, dokumentálom szépen a 22 g/m2 8-11-23 kiszórását.
Végre megjött az első eső! De jó, hogy nem nyomtam ki N-t! Megint kiderült, hogy nem éri meg kockáztatni. A talajhőmérséklet jó alacsony volt vagy másfél-két hétig, a K is csak szép lassan fog beépülni.
nekem már vagy 2 hete gombás,ott ahol nem szárad fel. Kezeltem Polyram-Alcedo-Zaftra kombóval,a ugyan ez csak a zaftra helyett valami más volt már csak itthon. Most jó kis fekete foltokká alakult át. majd eltűnik,jövőre nyoma sem lesz.
az 1 éve vetett füvem begombásodott, nem kicsit. Eléggé sárga mindenütt, és látszanak is a gombafonalak. Szeptember körül esett meg a csúfság. Azóta nyírtam, rövidre is (4cm), de így maradt. Adtam neki őszi (K túlsúlyos) műtrágyát, hátha életre kell tőle, de nem igazán. Nem locsoltam már szeptember óta (csak a műtrágyát locsoltam be)
Érdekes módon a 1.5 éves fűnek mellette semmi baja (ugyanúgy Toscana az is)
Az hogy most sárga, hát tojom le. De nem akarnám hogy baja legyen, illetve hogy jövőre ilyen legyen egész évben.
Érdemes még lefújni? Mivel, mikor? (hány fokban pl?)
Vagy jövőre eltűnik belőle a gomba tavaszra, és akkor "kivirul"? Ha igen, akkor hagynám inkább...
Én meg pont azon agyalok, hogy megkockáztassak-e most hétvégén az extra nitrogénest, vagy menjen a káliumos. Ha marad ez a kb 0-10 fokos idő még 1 hónapig, akkor az előbbi a jobb döntés, ha nem lesz végig, akkor jobb lenne már most küldeni a káliumot.
Szórtam már néhol, de sok helyen még várok vele. Nem az eső miatt, hanem mert több kertben nemrég szórtam az utolsó nitrogéneset, korán lenne ismét trágyázni.
Az első levélben még fogadkozás, szállítási/tárolási hibák, mondjam meg, hogy hol és mikor vettem (még aznap megírtam), mert utánajárnak a konkrét zsák útjának, ha tudnak, meg hogy majd úgyis keresni fognak kompenzációs szándékkal.
Aztán amikor 1 hétig sem írtak semmit, még arra sem, hogy őrizgessem-e zsákot (hát ha van rajta vmilyen gyártasi batch kód), küldtem egy emlékeztető emailt, akkor már a második levelükben ugyanaz ember azt írta, hogy a vásárlás helyén tudok reklamálni. “A zsákot kidobhatom akkor” kèrdésre sem reagáltak, a kompenzáció is a múlt homályába veszett.
Nem az utóbbi elmaradása a gond, hanem a kamu segítség ígérés, a felesleges “mi jófejek vagyunk, s nem mi hibázunk a gyártásnál, hanem a forgalmazók, de mi még így is kínosan ügyelünk a hírnevünkre, s ügyfeleink elégedettségére” talmi állítások.
Meg is írtam, hogy akkor hagyjuk, az üres zsákot kidobtam benne a Yara Hungária jó hírnevével.