Keresés

Részletes keresés

TaTTi Creative Commons License 1999.06.08 0 0 77
Én III. kerületi vagyok, és megmondom őszintén, a póráz nélküli sétáltatási "arány" egy hernyónyit sem csökkent a rendelet óta. Szájkosárról már nem is beszélek. Vannak viszont biztató jelek: pld. a más híján "hallgatólagos"kutyasétáltatóhely (Szentendrei úttal párhuzamos füves rész, ahol a kutyákon kívül senki nem sétál) füvét állandóan nyírják, a területet tisztítják. A házunk előtt levő hatalmas kiterjedésű játszóteret az önkormányzat bekerítetti és este majd bezárja, így nem lehet kutyával, sörrel, nővel akármivel éjszaka randalírozni és szemetelni és kakákat elhelyezni itt-ott.

TaTTi

ui: VI. emeleten lakom, 5 éve van kutyám, akit még egyetlenegyszer sem vittem a játszótérre (semelyikre sem). És összeszedem a kakit, papírzsepivel (ami amúgyis van az embernél). Ja ! Ha a VI. kerületben laknék, akkor is lenne kutyám, mert kutya nélkül számomra elképzelhetetlen az élet.

Előzmény: flyOrDie (71)
flyOrDie Creative Commons License 1999.06.08 0 0 76
Még annyit az előzőhöz, hogy ez működik is, lásd Kutyák a városban(MASTIFF)

"A mi környékünkön meg lett mondva, hogy ki lesznek tiltva a kutyák a parkból, ha ott hagyják a kutyások a kutyaszart --- összeszedik......... "

Előzmény: flyOrDie (74)
Robin Creative Commons License 1999.06.08 0 0 75
Nem gondolom, hogy a városban kutyát ne a megoldás. A kutyawc nem csak egy területet jelent, hanem hogy azt karban is kell tartani. Nem reagáltál arra, amit korábban a lefolyókról írtam. Ez nem csak a kutyásokon múlik. Nem a büntetéssel kell elkezdeni a megoldást, hanem arra kell lehetőséget teremteni, hogy ne kelljen otthagyni az út szélén.

Tulajdonképpen külföldön ezt hogyan oldják meg??? Tud valaki erről?

Arról meg elfeledkezel, hogy vannak emberek akiknek mindent jelent a kutyájuk. Nemcsak nyugdíjasokra gondolok, hanem olyanokra akik igazán szeretik őket és azért tartják. Ezenkivül remek idegnyugtató a simogatásuk.

Előzmény: flyOrDie (74)
flyOrDie Creative Commons License 1999.06.08 0 0 74
Robin:
"és a legfontosabb, hogy az emberek belül megváltozzanak és figyeljenek oda a másikra. "

Ez az utópiszikus megoldás, de lagalábbis a nagyon hosszú távú. Viszont egyesek Kispesten, már a mi életünkben szeretnének kimászni a "szarból". Gyakorlati megoldásra van szükség.

Az eddigi közterületfelügyelős nem működik, ez nyilvánvaló. Esetleg radikálisan növelni kellene a közterületfelügyelők számát, legalább 100-ra kerületenként. Ez durván évi 100 millió lenne kerületenként, egy kutyára minimum 10 eFt. Kifizetnék ezt szerinted a kutyások? Ha igen, a következő kérdés, hogy mit is csinálhatnak a közterületfelügyelők? Pénzbüntetés. Nade szegény gazdi nem tudja ám kifizetni, nyugdíjas, diák, munkanélküli, létminimum alatt él 3 gyerekkel, és különben is csak most az egyszer szart az az ártatlan kutya a járdára. Szedjék el a kutyát? Azon lennének csak igazán felháborodva.

A kutyaszarszedő gép csak részmegoldás lenne (az ugatást, kutyapisát, szájkosarat aligha oldja meg, és a fűről se szednék fel), de még drágább. Ott is fizetni kellene a kezelőt, ráadásnak a gépet is.

A kutyawc a kutyások dolga lenne. Ha kérnének, biztosan kapnának területet az önkormányzattól.

Miután a kutyások szemmel láthatólag nem tudják egymás között elintézni a dolgot, az önkormányzatnak szép lassan fel kell számolnia a nagyvárosi kutyatartást. Ha a kutyások ettől észre térnek, egyesületet szerveznek, szabályozási javaslatokat tesznek, kutyafuttatót építenek, akkor meg fog oldódni a probléma mindenki örömére. Ha nem, akkor magukra vessenek, kutyák nélkül is megleszünk.

Előzmény: Robin (72)
GangstarR Creative Commons License 1999.06.08 0 0 73
Harmadik kerületi véleménye? Hm... én már egyet írtam.
Egyébként sokkal jobb a helyzet, mint bármelyik belvárosi kerületben (régebben ugyanis arrafelé jártam iskolába). Azért vannak helyek (pl.Békásmegyeren, néhány nagyobb füves rész), ahova az ember nem szívesen téved be, mert tele van taposóaknákkal. Legalább nem betonjárda...
Robin Creative Commons License 1999.06.08 0 0 72
Ez a topic igazából nem erről szól. Tudod nagy ez a III. kerület, és nagyon nem szeretem sem a járdán (betonon), de a játszóterek közötti füves részen sem a a kutyakakit, valamit nem hagyom szó nélkül ha nagytestü kutya szabadon futkos ott ahol bármikor gyerekek bukkanhatnak fel. De én egyedül kevés vagyok!!! Tudod amikor semmit sem tehetek mert nyakon felül ütődött emberek a kutyafuttatón ordítoznak velem!
A kutyakaki ellen meg nem a kutyaszám-csökkentés a megoldás rendelettel, hanem esetleg több bevetett 'kakiporszívó', kijelölt kutyawc (ami nem négyzetkm-es körzetben egy db) - és a legfontosabb, hogy az emberek belül megváltozzanak és figyeljenek oda a másikra. Ez utóbbi a legfontosabb, de ez kivezet a topicból (van rá több aranyos történetem).
Előzmény: flyOrDie (71)
flyOrDie Creative Commons License 1999.06.07 0 0 71
Robin

"A rendelet lehet olyan (bár berzenkedtem nagyon ellene), ami a III. kerületben született és többé kevésbé be is tartattják - büntetnek a rendőrök, és közteresek. Tilos póráz nélkül sétáltatni bármilyen kutyát..."

ez érdekes, eddig is megvoltak ezek a szabályok, és nem lett semmi foganatja...

mindenesetre érdekelne egy III. kerületi véleménye. Tehát például hogy valakit egy adott helyen már évek óta lehajtott fejjel kellett járnia (kutyaszart/kutyapisát kerülgetve), a gyereket pedig messzire zavarta a fűtől, de most az új rendelettől eltűnt a szar. Esetleg ellenkezőleg, hogy régen is "szar" volt meg most is.

Előzmény: Robin (70)
Robin Creative Commons License 1999.06.07 0 0 70
Talán először a főtémáról: jobban szeretném, ha a rendeletek valahogy figyelembe vennék azt, hogy van aki képes megfelelően gondoskodni és nevelni több állatot is, legyen az kutya, macska, hörcsög, kanári vagy bármi más. Ne mondják meg nekem, mit és hol tarthatok, ameddig a szomszédaimnak sincs kifogásuk ellene. A kutyát nevelni kell és odafigyelni rá folyamatosan. Nagyon rossz néven veszem azt, ha közepes és nagyobb kutyák tempósan rohangálnak olyan utcán, ahol gyerekek is felbukkanhatnak. Talán el kellene az ilyen kutyásnak képzelni, hogy az ő fejmagasságában van a kutya feje (mit szólna hozzá ha igy rohanna a négylábú - 'csak játszani akar') Ezt igyekszem a velem kutyázókkal is megértetni - hol sikerül hol nem.
A rendelet lehet olyan (bár berzenkedtem nagyon ellene), ami a III. kerületben született és többé kevésbé be is tartattják - büntetnek a rendőrök, és közteresek. Tilos póráz nélkül sétáltatni bármilyen kutyát, és a szájkosárért is szólnak a közepestől felfelé (pl huskynál is).
A kutyakakihoz:
Értem én, aki állatok nélkül él azt szeretné, ha a város parkjai legalább a strandok füves-fás részeinek minőségét elérnék. Azt hiszem panel ide vagy oda megtanítottam a kutyámat (és szerintem ezt minden kutya képes megtanulni), hogy kijelölt helyen végezze el a dolgát. Ez a belvárosban lehetne a lefolyó az úttesten, de sajnos igen sokszor felette autó áll - igy igen nehéz!
A mi kutyát tartó szélesebb családunk a belvárosban feltakarít (amit tud) a kutyája után - én meg a futtató kutyawc-jéhez viszem a sajátom. Ez másutt is megoldást jelenthetne. Persze ez is pénzkérdés. Na és az, hogy ha elég van akkor lehet kitalálni a büntetést. De ez nem lehet olyan, hogy Kaszásdülő ltpen 1 ilyen kijelölt hely van - mégis hogy gondolják akik az ilyet kitalálják? Kertes házaknál is gyakran fordul elő, hogy éppen a 'nemkutyás' elé szeretnek járni az ebek. Ezt a gazdiknak kell korrigálni.
Kicsit hosszú lettem, bocs
Kicsi Virginia Creative Commons License 1999.06.07 0 0 69
Ahha. Persze. A szomszéd gusztustalan ocsmány macskái folyton teleszarják a kertünket lágy és baromi büdös macskafossal.A kutyakakit, mint mondtam, minden nap összeszedjük, ami (hála a jó minőségű kutyatápnak) könnyedén összegyűjthető állagú (a végén belehajigáljuk az emésztőgödörbe). De azok a tetves gennyes macskák telefossák a kertet a kurva nagy intelligenciájukkal! Tavasszal csak úgy bűzlik utánuk a fű! Örülök is, amikor a kutyák elkapnak közülük egyet-kettőt, legalább annyival kevesebb fossa tele a kertet.
Előzmény: Lazy Cat (66)
Pocak Creative Commons License 1999.06.07 0 0 68
Ez sajnos nem igy van. Lehet, hogy a varosban kevesebb a macskakaki, vagy eppen nincs; talan azert, mert nem engedik le oket az utcara, kertvarosban (ha nincs kutya a telken) lazan atrandulnak a szomszedhoz egy kakkanora.
Előzmény: Lazy Cat (66)
hosszu Creative Commons License 1999.06.07 0 0 67
Ez a macska-urulek kerdes egy ideje foglalkoztat. Sok esetben talalkozom azzal a jelenseggel, hogy a macs szimatolas, a dolog elvegzese, majd nehany mimelt kaparaszo mozdulat utan elhagyja a helyszint. Lehet, hogy elfajzottak, de amin igencsak csodalkozni szoktam, a produktum mellett par centivel megkaparjak a foldet, oszt' annyi. A kaparasnak koze sincs a produktum fizikai elhelyezkedesehez. Elparologott az intelligencia az idok folyaman? ;)
Ilyet egyebkent (kaparas) a kutyak is tudnak, hatso labbal kaparnak, ha van mit (termeszetesen aszfaltozott jardan nem).
Előzmény: Lazy Cat (66)
Lazy Cat Creative Commons License 1999.06.07 0 0 66
A Macskák a székletürítés porblémáját - a velük született intelligencia okán - diszkréten oldják meg. Még a Lusta Macskák is.

LC

Előzmény: Eclipseboy_ (64)
leha Creative Commons License 1999.06.07 0 0 65
előre bocsátom, nincs kutyám.
elég sűrűn megfordulok a XI. ker. Bertalan Lajos utca környékén (350 méter a Gellérthegytől)naponta látom, amint nagytestű kutyákat bámul a gazdijuk, amint kábelt fektetnek é söröm folyik szét az arcán: az én kutyám! mekkorát szart!
úgy vagyok ezekkel az emberparódiákkal, mint azokkal, akik a járdán kerékpároznak: rühellem őket, mert róluk itélik meg a többieket.
Persze, lehet, hogy nagyobb százalékban vannak, akik a járdára szaratják a kutyájukat, mégsem ildomos minden kutyásra kiterjeszteni a statáriumot!
nem az a demokrácia, amikor a többség dönt! a demokráciában akkor sem sérülhet egy ember joga, ha kisebbségben van!
Eclipseboy_ Creative Commons License 1999.06.07 0 0 64
Lazy Cat!

Teljesen egyetértek veled abban, hogy a leggusztustalanabb formája a szemétnek a kutyagumi. Nem tudom elképzelni, hogy a kutyatulajdonosok hogy lehetnek ilyen igénytelenek és undorítóak? Hiszen nem a kutyákkal van a gond, hanem a gazdikkal.

Apropó: a törvény nem vonatkozik a lusta macskákra? :-))

Előzmény: Lazy Cat (62)
flyOrDie Creative Commons License 1999.06.07 0 0 63
Gréti:

Az, hogy a Gellért hegyet az emberek szarkák tele, egy kicsit sem jelent megoldást arra, hogy az én környékemet és a belvárost a kutyák.

Mindenhol azzal kell foglalkozni először, ami a legnagyobb probléma. Nálunk ez a kutyaszar/kutyapisa. Nyilván Kispesten is.

Előzmény: Gréti (61)
Lazy Cat Creative Commons License 1999.06.07 0 0 62
A hozzászólásokból kiolvasható, kutyás avagy kutyátlan írta... A topicban kezdődik a (kutya)szardobálás, de az utcák ettől még nem lesznek tisztábbak.

Szóval én még nem láttam embert a járdára szarni, de ha létezik ilyen, nem hiszem, hogy napi 30 tonnát szarnának emberek az utcákra...

Aki életében már takarított Budapesten járdát, nagyon jól tudja, hogy nem egészséges dolog az eldobált hulladékot összehasonlítani a kutyaszarral. Azért fertőzésveszély is va' a világon. Meg hát kevés olyan undorító dolog van az utcán, mint egy méretes, gőzölgő, friss szar.

LC

Gréti Creative Commons License 1999.06.07 0 0 61
"Kedves" Stüszi vadász!
Láttam én már karón varjút, nem is egyet... Például nehogy már köteles legyek minden parkban bokor alá vizelő kedves emberek mellett sétálni! Jártál mostanában a Gellért-hegyen? Elárulom, tele van ürülékkel. Nem kutyáéval, EMBERI ürülékkel!!! Ez a kultúra? A kölyköt szemrebbenés nélkül bevinni a bokorba, hogy anyuka megmutassa, milyen remekül elvégezheti ott a dolgát?! Nem csak a kutyákon kellene állandóan nyelvet köszörülni. Bocs, kicsit nyűgös vagyok az ilyen emberektől, mint te. Különben a galambokat is utálod? Náluk jobban ugyanis senki nem rondítja össze a parkokat, az erkélyeket. És keményen fertőzésterjesztők.
Előzmény: Stüszi vadász (11)
joy Creative Commons License 1999.06.06 0 0 60
EGYETÉRTEK!
Elég lenne csak a gazdikával megetetni a kutyamaradékát!
Előzmény: elbéjé (58)
joy Creative Commons License 1999.06.06 0 0 59
Amelyik kutya a járdára, lépcsőre, úttestre piszkít, az csak azt teszi amit a gazdája: nézd meg a konyháját, az is úgy néz ki.
Nem a kutya az állat, hanem a kultúrálatlan gazdája!
Nékünk is van kutya-macska az emeleti kégliben, de mindannyian szobatiszták vagyunk, és nem szárunk össze-vissza.
A kultúrált viselkedeést kell propagálni a médiákban, nem a szárt mutogatni!
elbéjé Creative Commons License 1999.06.06 0 0 58
te hülye.
Előzmény: GangstarR (56)
elbéjé Creative Commons License 1999.06.06 0 0 57
TCrown,ez a fajta "kutyaimádat" meglehetősen álságos, szakemberek hatezerszer elmondták már, hogy a kutyának az még ÖNMAGÁBAN nem egy dráma, ha lakásban tartják, sőt sokszor sokkal jobb, mint a kertben tartott, soha nem sétáltatott "rab"kutyáknak, az persze más, ha nem vagy otthon, mert azt nem bírja. De így szeretni egy állatot mindenesetre meglehetősen könnyű. Lehet, hogy a műanyagszaroktól nem lesz büdös a cipőm talpa, de környezetszennyezési szempontból lényegesen veszélyesebbek, a szemnek pedig mint SZEMÉT-látvány legalább olyan undorító, pfúj piszkos emberek...
Előzmény: TCrown (52)
GangstarR Creative Commons License 1999.06.06 0 0 56
Ez csak azoknak a kutyatartóknak szól, akik nem szedik fel...:
Egy szép nyári pénteken kiszállok a kocsiból és bemegyek a boltba. Visszaszállok a kocsiba, és valami furcsa szagot kezdek érezni. Hm. Ezt már éreztem valahol. Mi lehet ez?? Lenézek a lábam felé és látom, hogy a szőnyeg csupa kutyaszar! Meg a cipőm is. Ekkorra már a többiek (a kocsiban) is érezni kezdték.
B*****k meg az _ilyen_ kutyatartók!!! Miért kell nekem ilyet átélnem??! Az ilyen emberekkel (?) meg kéne etetni a kutyájuk szarát és utána tarkón lőni, bedarálni, és a kutyájának odaadni! Ja, mindez a III. kerületben történt....
Tényleg, a vakok mit csináljanak ilyen helyzetben??
megvesztegethetetlen Creative Commons License 1999.06.06 0 0 55
Ajánlanék egy oldalt:
www.kutyakaki.com
Henrik Creative Commons License 1999.06.05 0 0 54
"... Meg lehet nézni, hogy azokban a kerületekben sok a kutyaszar, ahol magas a bűnözés!! Lásd: VII.-VIII. kerületek, vagyis a
legfertőzőttebb helyeken! ... "

Igaz, hogy a VI. kerületben nagy a bűnüzés, de nem az itt lakók miatt. Magamat sem sorolom a bűnözők közé. Sem azt a kis pincsit tartót, akik előszeretettel szaratja úgy a kutyáját, hogy az a bejáratra, falra (!) keni a lényeget (bár a technikájukat még nem figyeltem meg)...

Előzmény: cucu (14)
Pocak Creative Commons License 1999.06.05 0 0 53
Ellenzok,

Kar aggodalmaskodni! Magyarorszagon nem szokas sem betartani, sem betartatni a rendeleteket! Csodalkoznek, ha valoban komolyan gondolnak!

TCrown Creative Commons License 1999.06.05 0 0 52
A cigarettacsikk, kólásdoboz, műanyagzacskó, boyler, egyebek és a kutyaszar között az a lényegi különbség, hogy ha az előbbiekbe lépsz bele, az nem jár kb. másfél órás, gyomorfelforgató, kétségbeesett cipőpucolással.
Ezenkívül a kutyákkal nem csak a szar a probléma, hanem az is, amikor egy 11 éves csontvékony kissrác sétáltatja kifejlett pitbullját, dobermannját vagy 120 centis dogját. Aztán ha a kutyának futhatnékja támad, a gazdi csak vizisízik utána a betonon. Rosszabb esetben póráz sincs sehol, vagy gazdi lóbálja kutya nélkül, pedig közterületen az is kötelező.

Ja, és imádom a kutyákat. Éppen ezért nincs (belváros, 52 nm, néha otthon alszom).

timi Creative Commons License 1999.06.05 0 0 51
Ha valaki tud legalább egy azaz 1 db olyan emberről aki rendszeresen felszedi kutyája "termékét" jelezzétek, mert szívesen lefotóznám /én még sohesem láttam ilyet/. A jogokra csak azok hivatkozzanak akik betartják a kötelezettségeket is.
elbéjé Creative Commons License 1999.06.05 0 0 50
A kutyaszar nem jó, az emberszar sem jó és semmiféle ember- által produkált szar, szemét, cigarettacsikk, műanyagszemét, colás-doboz, miegymás mind mind nem jó szar! És a kutyaszart is az ember hagyja ott, már persze a bunkóbbik fele - nagyon sok van - és ezért egy kalap alá venni az egész kutyatartó közösséget felháborítóan aljas dolog! Én speciel tiltakozom a kocsiból a hamutartóikat az útra ürítők ellen - nagyon sokan vannak- és kinek jut eszébe ezért betiltani az autót???? Kispesti kutyások szedjétek fel a kutyaszart és LÁZADJATOK a barom, diktatórikus, szabadságkorlátozó rendeletek ellen!!!!!
Előzmény: nurej (44)
moga Creative Commons License 1999.06.04 0 0 49
offon
OWO, MaciLaci
Én is kispesti vagyok.
offoff

Egy kicsit a dolog másik vége felől is közelítsünk. Esetleg a kutyákat is védi ez rendelet ??

(Szerintem a Polgármester Úrnak az elmúlt 9 hónapban ez volt az egyetlen pozitivan értékelhető ténykedése....)

moga

Pocak Creative Commons License 1999.06.04 0 0 48
"...demokratikusan hozzak, nem rendelettel.."

Nagyon el vagy tevedve, ugyanis az onkormanyzati kepviselok _is_ demokratikusan, valasztas utjan kerulnek az onkoriba, es ok hozzak a rendeleteket is.

Esetleg nem voltal szavazni? Aaa, kizart, egy jogaira ilyen erzekeny allampolgar! DDD

Előzmény: eMM (47)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!