Keresés

Részletes keresés

tomcsi80 Creative Commons License 2012.01.24 0 0 735

Akit érdekel az írjon a tomcsi80@freemail.hu-ra.

tomcsi80 Creative Commons License 2012.01.24 0 0 734

Eladó:

Alien könyvek:

Alan Dean Foster: Nyolcadik utas a halál
Alan Dean Foster: A bolygó neve: halál
A. C. Crispin - Kathleen O'Malley: Feltámad a halál

Alien filmek:

Alien vs. Predator
Alien vs. Predator II.
Alien 1-4 (az eredeti mozifilm és a bővített verzió egy dvd-n)

ynáligá Creative Commons License 2011.10.12 0 0 733

2 hete ismét leadták a 8. utast a film+-on...tudom a dvd / letöltések korában ez már nem feltétlenül nagy szám, de "csak úgy" belebotlani ebbe a remekbe...

hiába 1979-es (?), de még mindig naon ott van pár jelenete, a vége meg klasszikus:

"itt ripley, a nostromo utolsó túlélője" (vagy vmi hasonló)

Cinema City Creative Commons License 2011.03.15 0 0 732

Nekem is az első és második rész tetszett a legjobban. Két különböző stílusú rendező, ugyanazt a történetet mesélik és viszik tovább. A harmadik részre annyit mondok hogy nézhető, a zenéje nagyon tetszik. DE nem méltó a trilógiához.

Hiányzott belőle valami ami kultfilmmé varázsolja. Pl hiányoltam Joncey-t a vörös macskát belőle, nagyon jó volt látni a második rész elején is. Ez is egyfajta kisebb szál volt a két rész összefűzéséhez. A harmadik részben még Bishop megjelenése a végén, ami nagyon tetszett. A negyedik részről ne is beszéljünk, mert az már inkább egy sci-fi vígjáték, főleg Ron Perlman beszólásaitól, önmagában elmegy a film, de nem hű egy Alien folytatáshoz.

Az AVP és AVP2-kről egy szót mondatot de fűznék, mert valami oltári nagy baromságok. hiába az avp-ben Bishop megjelenése, ami amúgy tetszett.

Nagyon várom a Prometheus c. filmet, remélem az alienek igazi attya Ridley Scott végre feledteti velünk a rosszabbnál rosszabb folytatásokat. Plusz ha még Sigourney is feltűnne az új filmben, akár egy maradandó cameo szerepben, az a ha hab a tortán lenne!!

Nagyon várom!!!:)

Előzmény: Törölt nick (730)
Spacegirl Creative Commons License 2011.03.15 0 0 731

Sziasztok!

Az alábbi kötetekből álló Alien könyvcsomag eladó (lehetőleg egyben):

Alan Dean Foster: A nyolcadik utas a halál
Alan Dean Foster: A bolygó neve: Halál
Alan Dean Foster: Alien3 - A végső megoldás a halál
A. C. Crispin & Kathleen O'Malley: Aliens - Feltámad a halál
Steve Perry: Alien 4 - Idegenek a Földön
Steve Perry: Alien 4 - Lidérces utazás
Steve Perry: Alien 4 - Ripley háborúja
David Bischoff: A királynő nevében
Sandy Schofield: Halálcsapda

Mail: spacegirlinpaddington@gmail.com

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.22 0 0 730

Mindegyik részt láttam de az utolsó nagyon durva volt. Reply nekem az első és 2. részben tetszett a legjobban. Néha jobb ha sejtelmes a film és nem mutat annyi vért :S

Előzmény: AKD-577 (714)
AKD-577 Creative Commons License 2011.01.19 0 0 729

100%-ban egyetértek!!! Szerintem megduplázza a karaktert. Mind angolul mind a második szinkronnal khaki.

Más:

Sikerült ma megnéznem az AVP2 című műremeket.

Csodálatosan sz@r. Gyorsan le kellett öblítenem egy Szupercsapattal, melynél már a betűk megjelenése alatt nagyobb izgalmat éltem át.

5 perc múlva pedig azt is elfelejtettem mit is néztem előtte.

Szánalmas volt az AVP1 után, pedig azon is majdnem elsírtam magam (mint Alien fan). De ennek tükrében az egy fantasztikus alkotás.

Igaz a Predator harmadik részét még nem láttam remélem az ennél csak jobb lesz.

Borzasztó volt hogy végig alig lehetett látni a filmben rendesen valamit. Lapos történet. Semmi mondanivaló.

De ami végleg kiverte a biztosítékot (remélem más fanoknak is feltűnt) hogy a film zenéje az Alien filmek különböző részeiből lett össze válogatva,

finom módosításokkal. Mint igazi hívő azonnal feltünt egy jelenetnél, hogy az a zene megy amit a Bolygó neve halálban csendül fel, ha jól emlékszem

akkor amikor az APC vel menekülnek, talán mintha az a zene is feltünt volna amikor Bishop Ripley-eékért megy a leszálló egységgel.

Na mindegy ez van. Egy dolog tetszett amikor a végén megemlítették a Yutani nevet. Ez nekünk hívőknek szólt. Igaz AVP1 egyben pedig ott volt a Weyland.

Körübelül ennyivel lerendezték az egészet ami érdekes lehet a számunkra.

Most már csak egyet tehetek mindennap imátkozom a nagy Weyland-Yutani Corp.-hoz vagy Ripley szelleméhez hogy az Alien 0 (5) ne legyen ilyen orbitálisan gyenge.

És ne lépjen arra az utra amit az Alien 4 elkezdett kitaposni. Igaz van egy remény sugár Ridley Scott személyében.

De majd meglátjuk nyugtával a napot.

Bár Apone (nekem kedvenc első szinkronos) mondásával éljek:

Minden új nap, új kaland!

Minden étkezés, lakoma!

Minden zsold, fönyeremény!

Üdv

Előzmény: sygma (728)
sygma Creative Commons License 2011.01.15 0 0 728

> JUHÁSZ JÁCINT (ő a legjobb, annyira jól nyomja, hogy a karaktert

> Hicks-et feldobja nekem 100* jobb mint az eredeti vagy a második

> szinkron)

Hudson "uram", ő (Rátóti Zoltán) Hicks. (Gorman effektus, mint a filmben. ;)

-Sygma

Előzmény: AKD-577 (708)
The EMPEROR Creative Commons License 2010.10.10 0 0 727

Egy film mióta változtat meg egy egész műfajt...? Amúgy attól függ, mit vársz tőle: feszültségkeltő/ideghúzó horrort (mint az Alien, ez esetben valóban nem a legjobb), vagy frankón összerakott akciófilmet (Aliens, ez esetben a legjobbak egyike)? A sci-fi attól még sci-fi marad, vagonszám vannak a retkebbnél retkebb "úgynevezett" sci-fik, amiknek aztán végképp semmi közük a műfajhoz. Az Alien-sorozat amúgy határeset, ha sci-fiként akarja nézni az ember... Ha rendes sci-fit akarsz nézni, nézzél Űrodüsszeiát v. Androméda-törzset, esetleg Contact-ot.

Ne legyek már annyira OFF, az Alien 4 viszont valóban elhányása az egésznek. Annál még a Steve Perry-féle Alien 4 sorozat is jobb lett volna filmben...

Előzmény: Törölt nick (719)
-g101- Creative Commons License 2010.08.07 0 0 726
Ezek sorban vannak. Neked melyik könyvek vannak meg?
Előzmény: bin60 (725)
bin60 Creative Commons License 2010.08.07 0 0 725
Sziasztok
nekem vannak alien könyveim, de tudom őket sorba rakni.
tudna valaki segíteni?

Előre is köszi
címem: bin60@freemail.hu
kalapala Creative Commons License 2010.07.20 0 0 724
ez nagyon lol
Előzmény: sys4096 (704)
kalapala Creative Commons License 2010.07.20 0 0 723
a 4 rész trilógiaként jelent meg, sz'al nem tudom, hogy a film most melyikből is készült?
Előzmény: AKD-577 (714)
kalapala Creative Commons License 2010.07.20 0 0 722
Momentán sajnos nem.
A képregények fenn vannak:

Alien vs. Predator vs. Terminator
Aliens- A bolygó neve halál
Aliens- A halál árnyékában
Aliens- A mázlista
Aliens- A nyolcadik utas a halál
Aliens- A rakomány
Aliens- A szekta
Aliens- A trófea
Aliens- A vadász
Aliens- Áldozat
Aliens- Anya
Aliens- Apokalipszis
Aliens- Fejvadászok
Aliens- Feltámad a halál
Aliens- Földre szállt angyal
Aliens- Horror show
Aliens- Idegenek a földön
Aliens- Kísértet
Aliens- Lidérces utazás
Aliens- Malac
Aliens- Megváltás
Aliens- Mondo
Aliens- Örjöngő halál
Aliens- Összetört múlt
Aliens- Pusztítás
Aliens- Szerelem
Aliens- Visszavágó
Aliens vs Batman vs Predator- Zsákutca
Aliens vs Predator- Háború
Aliens vs Predator- Öröklét
Aliens vs Predator- Párbaj
Aliens vs Predator- Xenogenesis
Aliens vs Predator- Zsákmány
Aliens vs Zöld Lámpás
Aliens- Xenogenesis
Aliens The Darkness Predator - Mindhunter
Predator - 1718
Predator - Fogoly
Predator - Mesék a dzsungelből
Predator - Viadal
Predator - Xenogenesis
Predator- A démon aranya
Előzmény: AKD-577 (713)
kalapala Creative Commons License 2010.07.20 0 0 721
igen, igazad van, mindkettő más alkategória, ha úgy tetszik, de mindkettő jó.
Előzmény: tgunda (720)
tgunda Creative Commons License 2010.03.13 0 0 720
Természetesen az izlések és pofonok különbözők témába tartozik, hogy kinek-kinek az Alien 1 vagy 2 tetszik. Készakarva két különböző megvalósításról van szó. Az első a hitchkocki késleltett feszültséges megoldás, a második a közvetlen akciós megoldás. Cameron nyiltan be is vallotta, hogy esze ágában se volt az első megoldást újabb formában megismételni, újra lerágni a csontot, ezért inkább gyökeresen váltott. Én személy szerint általában jobban szeretem az első típusú filmeket, de ettől még elismerem, hogy Cameron nagyon jól megcsinálta az övét.
Előzmény: Törölt nick (719)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.13 0 0 719
Köszönjük Cameron, hogy elcseszted az Alien filmet a szenny folytatásoddal. Sikerült a scifi film műfajt gyagya akciószennyé csinálnod! Hatalmas siker! Pénz, pénz, pénz! Győzike!
_balu_ Creative Commons License 2010.03.02 0 0 718
Anno az alien4 nekem se nagyon jött be, de mivel már régen volt patinássá tette az idő. Az avp2-t viszont semmi nem fogja patinássá tenni annyira bűnrossz!
Előzmény: AKD-577 (709)
-g101- Creative Commons License 2010.02.04 0 0 717
Mondjuk volt pár ilyen képregény ha jól tudom, de szerintem elég beteges a két világot összekeverni, hiszen semmi közük egymáshoz. Főleg, hogy a svájci néger még a ragadozót győzte le. Esetleg Dutchról mintázták a terminátorokat? :)
Nem is nagyon értem, hogy ilyenen miért kell agyalni. Nyilván helyzettől is függ a győzelem, elvégre az AVP-ben sincs megszabva, hogy éppen ki lesz a győztes. A vadász képzettségétől, a kemény húsú erejétől és fürgeségétől függ az egész. Ha terminátort veszünk, az nem egy lény, hanem csak egy eszköz, ami végzi a dolgát. Szerintem megvan az ereje, hogy letörje az alien kezét-lábát, onnantól az meg már mozgásképtelen. Nem is nagyon tudna mit enni a T-800-ból, hiszen csak kívül van egy kis husi (már ha nem csak sima fémvázról van szó). Lehet, hogy nem is tudná kellően megrongálni. Ami a legveszélyesebb lehet a robotra nézve, az a savas vér.
Előzmény: Törölt nick (716)
space2 Creative Commons License 2010.01.30 0 0 715
jól értem neked megvan az alien 1-2 eredeti szinronnal dvd minőségben??mert keresem egy jó ideje!
AKD-577 Creative Commons License 2009.11.25 0 0 714
Ui

A filmek könyveit. (Alien, Aliens, Alien 3, Alien 4)
AKD-577 Creative Commons License 2009.11.25 0 0 713
Hello!

Nem tud valaki egy helyet a neten ahol a könyveket magyar nyelven, elektronikous formában (e-book) megtalálom, és letölthetem?

Üdv
-g101- Creative Commons License 2009.11.20 0 0 712
Valószínűleg a T2 DVD-t itthon gyártották, mert Legendák Klubja DVD, a lemezre is magyarul van ráírva a cím. Az már viszont poén, hogy a menüt nem voltak képesek magyarítani. :) Az Alien filmeket viszont nemzetközi piacra szánták, tehát több országban jelent meg ez a kiadás és a magyar felirat nem volt érdek a gyártónak. Számomra egyébként a szinkron sem fontos. Meg tudom érteni, hogy a régi szinkronokat kedvelik az emberek, vannak filmek, amiket én is imádok régi szinkronnal, de rá kellett jönnöm, hogy ezek is mind jobbak eredetiben. Persze akkor értékelhető igazán, ha érted rendesen az eredeti nyelvet.
Előzmény: AKD-577 (707)
sys4096 Creative Commons License 2009.11.18 0 0 711

Valahol azt olvastam, hogy 1981-ben a moziban állítólag feliratosan ment. Engem az Aliens-újraszinkronizálás annyira nem akasztott ki, de valószínüleg csak azért, mert az eredeti szinkronnal egyszer láttam, az is régen volt. A "nyald ki a szemfenekem"-re tisztán emlékszem; szerintem egy nagyon frappáns magyarítás. Mert annak, hogy "nézz a szemembe", qrvára nem sok értelme van abban a szituációban.

Előzmény: AKD-577 (710)
AKD-577 Creative Commons License 2009.11.17 0 0 710
A szinkronos hozzá szólásomat modosítanom kell a szinkronhangok.hu információi alapján.
Az Aliens általam kedvelt első szinkronja (mozi változat) tényleg az első és 1988 ban készült, a második ami a DVD kiadáson is van 1995 ös.

Viszont az Alien első szinkronja az amely a Menszátor Magdolnás és 1994 ben készült.
Az általam kedvelt (Farkas Zsuzsa) az a második és MTV bemutatójára készült 1995 ben. Most már csak azt nem tudom hogy 1981 ben milyen szinkronnal ment a moziba?
Előzmény: AKD-577 (708)
AKD-577 Creative Commons License 2009.11.17 0 0 709
Imádom az Alient!!!

23 éve vagyok fán és csak most a topic 10 évében találtam rá bosszant is nagyon...

Nem igazán találkoztam még olyan emberrel akire olyan hatással lettek volna ezen filmek mint rám. Nem is bíztam benne hogy létezik ilyen. Sőt azt gondoltam talán bennem van a hiba és vagyok a nem normális hogy hogy ennyire rajongok ezekért a filmekért.

Nekem a kedvencem a 2. rész, és az 1. . Mind a kettő teljesen más, igaz a másodikat egy parányit jobban szeretem.

A harmadikat elsőre nem csipáztam, ennek a fő oka hogy Ripley meghal.
Viszont a negyediket nem igazán csipázom. Bár arra jó volt hogy ennek tükrében a harmadik rész is felemelkedett (nálam) az első kettő szintjére,

A negyedik egy kicsit elcsépelt, a trükkök, technika, látvány jó lenne, viszont hiányzik belőle (nekem) az ami az előző háromban megvan az az atmoszféra és hangulat ami számomra kiemeli az Alien sorozatot a többi hasonló már a feledés homályába merült film közül.

De ez csak az én véleményem.
Ha másoknak más tetszik elfogadom, fő hogy ragadja el az egész Alien história.

Azt szoktam mondani ha megnyerem a lottó ötöst, veszek egy mozit és állandóan ezeket a filmeket vetítem magamnak és hasonló igazi fanatikusoknak..

De jó lenne újra moziba látni őket...

Esetleg nincs valami klub, éves esemény ahol a fanok találkoznak eszmét cserélhetnek???
Előzmény: bonsay (-)
AKD-577 Creative Commons License 2009.11.17 0 0 708
Én sem értem, ez az újra szinkronizálás egy őrület. Az ember felnő egy filmen lásd Bud Spencer Terence Hill, és újra szinkronizálják. Lásd Alien, Aliens. Azon kívül hogy szokatlan lesz a hang, sokszor a szöveg is laposabb lesz, akár klasszikus poénokat is kihagynak, (lásd Beverli Hills-i Zsaru 2 pedig ott a hang is maradt).

De mivel ez a fórum az Alienről szól, ezért inkább erről beszélek.

Én annyira szeretem a két film első szinkronját, hogy bedigitalizáltam mp3-ba és azzal nézem az első két részt.

Alien: Farkas Zsuzsa, Vas Gábor, Mihályi Győző, Berzsenyi Zoltán, Úri István,Melis Gábor, Vándor éva, Berzsenyi Zoltán.

Aliens Farkas Zsuzsa JUHÁSZ JÁCINT (ő a legjobb, annyira jól nyomja, hogy a karaktert Hicks-et feldobja nekem 100* jobb mint az eredeti vagy a második szinkron) Balázsi Gyula, Gáti Oszkár, Tolnai Miklós (ő ua Bishop a második szkban) Rátóti Zoltán, Kránitz Lajos Dózsa László ("ej vaszkez az a rosz májad"), egyik karakteresebb mint a másik.

Ráadásul az Aliens második szinkronjába a szöveg is ellaposodik (igaz hűebb az eredetihez) Lásd azt részt amikor felkelnek a hibernálásból és azt mondja Apone "nyald ki a szemfenekemet". Ez a másodikban már az erdetinek megfelelően számomra értelmetlenül "nézz a szemebe" mondatra módosul.
És még sok ilyen apróság van amit most nem sorolnék, de ha az ember az eredetin nő fel (7 éves koromban láttam először moziban!!!) akkor újat meghallani elég kiábrándító.

Továbbá azt gondolom hogy az első az tipikusan a klasszikus szinkronos időkből való amikor mi szinkron nagyhatalom voltunk, és a amerikaik a szinkronok licenszét vásárolták tőlünk vissza (pl Flinstones).
Az elsőben a szinkron szinészek szerintem hozzá tettek valamit, ami mind a második szinkronból,mind az eredetiből hiányzik....

Nem fejtegetem tovább mivel a példák száma végtelen, továbbá ez csak egy személyes vélemény és lehet másoknak a második,vagy esetleg az eredeti angol tetszik.

Azért remélem hogy van aki hasonlóan gondolkozik....

Előzmény: sys4096 (679)
AKD-577 Creative Commons License 2009.11.17 0 0 707
Kösz az infót. Az igazság az hogy néztem tényleg nagyon jók, de sajnos csak kb egyharmadát értem annak amit mondanak, és nem értem miért nincs magyar felirat, mikor pl a Terminátor 2 extráknál van.

Jó lenne ha a későbbi kiadásokban estleg már lenna akár DVD-n vagy Blu-ray-en.
Hátha.
Előzmény: -g101- (706)
-g101- Creative Commons License 2009.11.17 0 0 706
Nem, nem adták ki felirattal. Én is ezért nem néztem meg egyből. Amikor megvettem a díszdobozt, akkor még nem értettem annyira az angolt, hogy rendesen felfogjam. Azóta persze eltelt pár év és megnéztem az extrákat is. Szerencsére már értem a nyelvet, tehát ha lenne, se kéne felirat. Nézz sok filmet eredeti nyelven, ha kell felirattal és akkor neked is menni fog. A DVD nem szalad el. :) Egyébként nagyon jók az extrák és hát ugye van is belőlük bőven. Az egyedüli, aki mindenhol ott van, az Tom Woodruff. Ő dolgozott az Aliens speciális effektjein is és az Alien 3-tól ő van a szörnyjelmezben. Mindegyik Alien és AVP filmben is, hiszen azóta ő és Tom Gillis a maszkmesterek.
Előzmény: AKD-577 (705)
AKD-577 Creative Commons License 2009.11.17 0 0 705
Hello!

Tudna valaki arról felvilágosítást adni, hogy kaphatók-e olyan Alien DVD-k is, amelyek extráihoz, és audió kommentárjaihoz legalább magyar felirat van, mint a T2 DVD- estében is. Szeretném végig bogarászni végre az extrákat is, de ennyire nem megy az angol. És sajnos az én bolti DVD-imen nincs magyar felirat.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!