Keresés

Részletes keresés

bundee Creative Commons License 1999.12.24 0 0 40
Koszonom szepen.

Es ez kiderult a sorozatbol is, hogy emiatt ert veget a haboru? Vagy majd valamikor kesobb mondjak? Vagy ez lett volna a 2. szeria elso reszeben - mert akkor jol lemaradtam rola.

Amugy, en a mostani rtlklub-os reszeknel azt nem ertem (ugye ez most egy ujabb szeria?), hogy ez a minvari urhajo honnet kerult elo", es kik azok az orszemek.

Amugy, nem kellene a kultura rovatban egy Babylon5 topicot nyitni, es ott folytatni? :)

bundee

Előzmény: Cifu (39)
Cifu Creative Commons License 1999.12.24 0 0 39
Mint lentebb emlitettem Siclair parancsnok most a minbar-on nagykövet, az emberek és minbarok közötti háborű pedig azért ért véget, mert amikor sinclair parancsnokot elfogták, és kivallaták, a vallási kaszt tagjai ráébredtek, hogy sinclair-ben egy nagy minbari hős lelke manifesztálódot.
A minbariak szerint minden lélek újraszületik a halála után, de egy idő óta a legnagyobb lelkek nem születtek újra, legalábbis nem minbari testben...
A vallási kaszt tagjai leálitották a háborút, mert nem akarták elpusztitani a lelkeket...
bundee Creative Commons License 1999.12.24 0 0 38
Udv...

Az RTL-KLUB a Babylon5-nek a 2.-5. szeriait vette meg (gyengebbek kedveert, a 2., 3., 4., 5. szeriakat :).

Ugyhogy, lesz itt boven kaland, meg minden :)))

Sajnos, en a legelso reszeket nem lattam a 2. szeriabol, igy nem ertettem, hova tunt Sinclair parancsnok, es miert van itt Sheriden. Bar, mar nagyjabol tudom. Amugy, szamomra Sinclair szimpatikusabb szemelyiseg volt. Bar most hogy mar nincs, a titok is homalyba merult, hogy vegulis mi tortent vele, es miert ert veget az ember-minvari haboru...
Bar, ha minden jolmegy, meg visszater - bar ez csak logikai kovetkeztetes - gondolom, lattatok azt a reszt, amiben sinclair elmegy a babylon 4-re, es ott osszetalalkozik sajat magaval.

Bar lehet hogy o" magatol lepett ki a sorozatbol?

Na mindegy...

Amugy, az eredeti temahoz visszaterve - nekem st-ost reszek annyira nem tetszettek. Bar, en a nagyfilmeket lattam elobb, es csak aztan az ost sorozatot. Sajnos, a kepivilag szegenysege, es a technika korlatai igencsak befolyasoltak a velemenyemet. Igaz, meg a nextgen-t is elobb lattam, mint az ost-t.

A babylon5-ben viszont picit nevetseges az egesz helyzet. Szoval, olyan ez a b5, mint egy kastely, vagy va'r-ero"d a 23. szazadban... Tele koldusokkal, meg hasonlokkal - egy hatalmas ellenorizhetetlen csocselek az egesz. Ez egy kicsit nevetseges egy u"rallomas eseten - a medilabor-rol nem is szolva. Bar, a ST-ben se nagyon van karanten egy hulla eseten :)

jok ezek a sorozatok - meg a stargate is jo :)

bundee

Cifu Creative Commons License 1999.12.23 0 0 37
Suxx....

Az RTL klubon a mai Babylon 5 ("üzenet a földről")volt (csak egy ideig, remélem) az utolsó. Hurrá, kedvesen félbehagyták a 3 szériát a kellős közepén, amikor igazán kezdene beindulni!!!
Remélem, hogy csak valami szinkron késés, vagy egyébb miatt lőtték le a sorozatott, és hamarosan viszontláthatjuk valami emberi időpontban....

Cifu Creative Commons License 1999.12.20 0 0 36
Weyland-Yutani: Amennyiben a tied a honlap?(nem találtam nyomát impressum-nak), maxima gratulam, nagyon szép!
A képeket nem lehetne valahogy nagyobb felbontásban letölthetővé tenni?
Cifu Creative Commons License 1999.12.20 0 0 35
XzErgWiN: a DVD.budapestnet.hu-n volt egy hír: az X-akták első sorozatát kiadják DVD-n (10 DVD-n :), várható, hogy a nagyobb sorozatok ki fognak jönni, a magam részéről drukkolok nekik!
XzErgWiN Creative Commons License 1999.12.19 0 0 33
Nos, vegre rabukkantam erre a forumra is.
Regebben a TV3-on nezegettem a Star Trek epizodjait, amig voltak.
Aztan egy baratom tanacsara kezdtem el nezni a B5-ot, es oszinten szolva jobban meggyozott mint a ST. Az elso szeriaban is voltak durva dolgok, de vegre kezdenek felgyorsulni az esemenyek a 2.-ban.
Egyszeruen fantasztikus a tortenet. Asimov Alapitvany-jahoz tudom hasonlitani talan a legjobban (sok-sok utalas a regebbi robotos reszekre). Sok kis egeszbol egy hatalmas nagy jon ossze. A ST-nel, na persze amennyit lattam, ez a feeling nem nagyon volt meg.
A B5 idopontja tenyleg lehetne szerencsesebb.

Ja, mig el nem felejtem, a B5 reszei engem is erdekelnenek osszegyujtve (DVD?).

Sajna nemetul es angolul nem tudok olyan szinten, hogy nezzem is a sorozatokat kulfoldi csatikon, pechemre.

A midwinteres oldalt elkezdtem letoltogetni egy progival, de 150 mega es tobb 10 ezer file utan feladtam egy ideig....

Na majd meg jelentkezem meg.

Cifu Creative Commons License 1999.12.01 0 0 31
Bocsi, de időközben az RTL-en talált linkek közül kiemelném a www.midwinter.com/lurk címe, a részek részletes leírása, háttérinformációk, stb, akit egy kicsit is érdekel a B5, az nézzem el ide.
Cifu Creative Commons License 1999.12.01 0 0 30
Uff, a kérdésedre a válasz, igen már vagy 2 hete megy a sorozat. Egyébként egész jó linkek vannak az RTL klub honlapján (www.rtl.hu), a sorozatoknál találod.
Cifu Creative Commons License 1999.12.01 0 0 29
Bizony, mivel minden hétköznap megy az RTL-en, a B5 második szériája, igencsak peregnek az események...
Delen nagykövet az első széria végén begubózik, és a második széria elején kikel belőle a jelenlegi ember formájában (bizonyos szinten azonban minbari maradt). Ezt a formát találták a szürke tanács tagjai kivetendőnek, és delen helyét egy lovag kasztbeli veszi át (a szürke tanács 9 tagját a 3 kaszt (dolgozó, vallás és lovag) adja egyenlő arányban (tehát 3-3-at), Delen azonban a vallási kasztból való, tehát most 4-3-2 az arány a lovag kaszt javára...). Átelenben egyébként Sincler parancsok (aki a minbariknál lett az emberiséget képviselő nagykövet) átalakul minbari formába (azt sajnos nem lehet tudni miképpen).
Néz ell a www.Babylon5.com-ra!
Előzmény: pasa_ (27)
Bea_Bare Creative Commons License 1999.11.30 0 0 28
A StarTrek-re még a SkyOne idején kaptam rá és azóta is nagyon szeretem. Azt hiszem össze sem érdemes hasonlítani a B5-el, annyival jobb. Bár a germán adókon is figyelemmel kísértem, de igazán érdekelne miként lehet erre mifelénk a Sky-t fogni, hogyan lehet rá előfizetni. A jól tájékozottságod arra enged következtetni, hogy te tudod fogni, igaz?
Előzmény: ds9 (23)
pasa_ Creative Commons License 1999.11.30 0 0 27
Nekem elkene egy kis help B5 ugyben. Az elso szeriet jobbara lattam, viszont az uj rtl-es eleg lehetetlen idopontban van. Az utoljara vetitett reszt lattam, a tobbit nem, de ugy remlik csak 1 vagy 2 lehetett elotte. Ott mi tortent? Az emlitett utolso resz meg valamiert 11-.-kent volt kiirva. Ez mi a rak? Az elso szeriaval egyutt joval nagyobb szam jonne ki, a frissbol meg nem letezik, hogy annyi resz lement.

A friss reszbol sem ertettem sokat valahogy. D'Len (hogy irjak rendesen?) az elozo szeria vegen nem kerult at valami mas letsikra? Honnan keritettek most elo, es miert tettek ki a tanacsbol? Erre a korabbi reszekben volt utalas, vagy a kovetkezoekben lesz?

Pasa

Előzmény: Cifu (24)
dys Creative Commons License 1999.11.30 0 0 26
Skacok, én a voksomat a Babylon mellett teszem le.
Az első sorozat sem volt rossz, de most kezd kialakulni igazán..

A ST sorozatot én nem annyira kedvelem. Bár látványosabban van megcsinálva, mint a B5, de a sztori (se füle, se farka) nem nagyon állja meg a helyét a B5 jól felépített sztorija mellett.

A TV3 első sorozata után állandóan zaklattam őket, hogy mikor hozzák be a következőt.
Úgy látom, soha.
Így külön örültem, hogy az RTL Klub megtette.
Az időpont persze teljesen alkalmatlan, dehát mire találták ki a videót, ugye.

Szóval, jó kis sorozat az, igazi karakterekkel, igazi sztorival.

Cifu Creative Commons License 1999.11.30 0 0 25
Hmmmm....
Skacok, túl nagy az érdeklődők száma.... Halott lenne a sci-fi mo. ?!?
Cifu Creative Commons License 1999.11.29 0 0 24
Egy kis segitség a Babylon5-el (továbbiakban B5) kapcsolatos tisztánlátás elősegitésére:
A TV3-on az első széria ment le, itt Sinclair a B5 parancsnoka, ez a széria csak bevezető, főleg a késöbbi történetek hátterét adja meg.
Az RTL klub-on most a 2. széria megy, vagyis a jó magyar virtus előjött, akinek nem volt TV3-a (vagy nem nézte eddig), az meg van fosztva az első szériától :( . Ez mellesleg röhej, de mindegy, ebben az országban miért pont a TV csatornáknál gondolgodnának a jóemberek?...
Szóval a második széria (amelytől Sheridan a B5 parancsnoka) átvezető a shadow war-ba, a poént nem lőném le, de tény, hogy a 3. és a 4. széria az igazi nagy durranás...
Jelenleg az 5. szériánál tart a sorozat, ami egy szereplőcserével kezd, ugyanis új parancsnok- helyettes lesz a B5-ön (Claudia Christian-t egy filmes felkérés kapcsán kirúgták ugyanis, ami szerintem nem volt túl jó ötlet a sorozat készítöitől...).
Egyébként van némi a zavar a részekkel kapcsolatban, mert a B5 részek készitése/vetitése nem követi pontosan egymást...
És most jön a kérdés, az RTL meg-e veszi a B5 további részeit, vagy vágás lesz??? Kár lenne érte...

A saját véleményem egyébként az, hogy mind az ST, mind a B5 jó kis sci-fi sorozat, meg kell nézni mindkettőt, és kész.
Egy kérdésem azért lenne hozzátok, tudtek-e arról valamitm, hogy komplett sorozatokat meg lehetne-e venni VHS vagy DVD videón? Ugyanis mind a ST:Voyager, mind a B5 széria érdekelne, az utóbbi időpontja az RTL klubon-on mellesleg elég szemét dolog szvsz.....

ds9 Creative Commons License 1999.04.15 0 0 23
A DS9 még nem ért véget, a készítése sem még, most forgatják az utolsó epizódokat a 7. szezon végét,. Az utolsó rész az USA-ban Május 30-án lesz majd a UPN ( UnitedParamountNetwork ) adón " What You Leave Behind " címmel.
Ha hihetünk a híreknek állítólag benne lesz az Enterprise is és a végén Worf is visszakerül ezen űrhajóra.
Dax új neve: Ezri Dax és aki játsza Nicole de Boer aki, hát hogy is mondjam , nagyon jól néz ki ( bár szegény nem járt ról, az utolsó évben kapcsolódik be ).

Sajnos az angolok ( Sky One ) még csak most adják a 6. szezont, az általad említett " Tears of the prophets " epizód jövő hétfőn lesz, ez azt jelenti, hogy eléggé le vannak maradva ( 1év ) a Deep Space Nine részekkel.
Ez azonban azt is jelenti, hogy két hét múlva hétfőn indul a Voyager 5. szezon ( amit nagyon-nagyon szeretek ), avval szerencsére átlagban csak 1/2 évre vannak lemaradva.
Szerintem egyébként a SAT 1 az amely adja a Star Trek-et ( mindegyiket ), és ők elég frissek a Deep Space 9 6. szezont előbb adták mint a Sky, de ők például a Voyager-t adják később.
Szerintem náluk, nemsokára kezdődik az utolsó szezon, vagy már megy ugyanis ők is felváltva adják mint a Sky, tehát egy szezon ebből egy abból, a Sky csak azért szúszik annyit a DS9-el mert olyan két éve az akkori Voyager sorozatból 1 és 1/2 szezont adtak le és ezért egy kicsit felborult az időrend ( ST csak hétfőn van, az új részek legalábbis, mert egyébként ST van minden nap, régi részek, hétvégenként pedig minden nap egy-egy DS9 és VOY ).

Előzmény: chris7 (16)
Wolverine Creative Commons License 1999.04.15 0 0 22
Gyakorlatilag sehol, az első két rész ment még csak le. A videókról tudok, de én már csak jobb szeretem a polcomon tudni az ilyen jobb filmeket... Bye
Előzmény: Porter (17)
Shongohan Creative Commons License 1999.04.15 0 0 21
Termeszetes hogy Star Trek. Tobb reszt is lattam a tv3-on haaat... Azert vannak benne butasagok. De a B5-hoz kepest egyertelmuen jobb.
A B5 szanalomra melto buszkek lehetnek hogy elertek a xenia laz technikai effekteinek szintjet..
Törölt nick Creative Commons License 1999.04.15 0 0 20
Na, végre egy Stargates. Bar szerintem meg eppen hogy kicsit kezd most sablonosodni, a tegnapi megint kicsit túlzottan filozofikus iranyba ment el.
Előzmény: Muff Potter (19)
Muff Potter Creative Commons License 1999.04.15 0 0 19
Stargate is rulez, kezdi kinoni magat. Mar most jobb, mint a B5.
chris7 Creative Commons License 1999.04.15 0 0 18
Újrakezdték elölről, nem is nézem.
Porter Creative Commons License 1999.04.15 0 0 17
A B5 elsosorban a 2. szeriaval kemenyit be.
Ekkor kerul Sheridan (Bruce Boxleitner) a parancsnoki szekbe.
Es ekkor kezd korvonalazodni az igazi sztori (Arnyekok, Vorlonok) - amihez kepest az elso szeria gyenge bevezetonek tunik majd.
Akkor lesznek majd igazan profi CGI jelenetek is. Sot, brutalisan jok.

Magyarorszagon egyebkent most hol tart a B5?

Előzmény: Wolverine (14)
chris7 Creative Commons License 1999.04.15 0 0 16
A DS9 sorozat készítésének már tavaly szeptemberben vége lett sajna. Én a SAT1-en nézem a Star Treket (TNG, DS9, Voyager, még szerencse, hogy a németek ST fanatikusak) és az utolsó előtti szezon végéig láttam a DS9-t, amikor a végén meghal Jadzia Dax teste (a szimbióta persze nem, de hol találnak még egy ilyen csinos hordozót ?). Nem tudja véletlenül valaki, hogy azóta vetítik-e valahol a folytatást, az utolsó szezont ?

Kár összehasonlítani a ST és a B5 sorozatokat, két külön világ. Mindkettőnek megvan a maga varázsa. Megy most valamelyik adón a B5 ? Na nem a régi részekre gondolok, ami a TV3-on van. Nekem már csak Bruce Boxleitner marad a B5 parancsnoka.
ds9 Creative Commons License 1999.04.14 0 0 15
A mozifilmek ki vannak adva videon / I-VIII. / és ki van adva 3 Next Gen és egy DS9 epizód is.
Előzmény: Wolverine (14)
Wolverine Creative Commons License 1999.04.14 0 0 14
Hi! Amint korábban valaki írta, a NG 7 idényes sorozat, ebből mi az első kettőt láttuk magyarul. Sajna semmilyen információt nem hallottam arról, hogy a folytatásokat vagy a további sorozatokat (DS9, Voyager), esetleg a régebbi mozifilmeket vetítik-e. Ha valaki hall valamit, értesítse a nagyközönséget!!! A B5 így első blikkre nem tűnik rossznak, bár nekem is feltűnt, hogy a szimulációk alulmúlják talán még az Űrbambák megoldásait is... Szóval egyelőre ST Forever!!! Bye
Dob Creative Commons License 1999.04.14 0 0 13
Aha Porternek teljes mértékben igaza van. a "VS" jelzőt inkább a TV3-on beköövetkezett változásokra mondtam. Én a germán TV-n követtem a fent említett sorozatokat. Most hogy vge van egy időre kicsit elszomorodtam. De akkor sem értem a TV3-at.. sebaly hamarossan lessz ujból Voyager
Porter Creative Commons License 1999.04.14 0 0 12
A Babylon5 szerintem bizonyos szempontbol jobb a ST-nel, bizonyos szempontbol gyengebb. (ST alatt nem ertve itt az eredeti sorozatot, mert igaz, hogy az egy filmtorteneti merfoldko, azonban nehezen osszehasonlithato a 90-es evek hightech-sci-fi-jeivel)

Miert tetszik a Babylon5?

A Babylon5 sokkal monumentalisabbnak tunt - kulonosen a 3. es 4. sorozatok kornyeken. (Szerintem a fold vs. babylon5 csata a 90-es evek legjobb scifi-epizodja volt)
De valoszinu, ennek a linearis sztorivezetes is oka volt - a lassan kibontakozo szalak, amelyek mindig csak egy reszt lattattak a tortenetbol es ami miatt az ember raghatta a kormet a kovetkezo reszekig.
Szoval, dramaturgia szempontjabol nalam a B5 a nyero.
Az is igaz, hogy a ST-el szemben az egesz hattersztori nagyon ki volt talalva. Aki nem kovette a sorozatot, azt presze biztos osszezavarta a sok kereszthivatkozas az egyes reszek kozt, azonban en eppen ezt talaltam erdekesnek. A Babylon5-ben tovabba mar akkor megjelentek otletes idegenek (Vorlon, Arnyek) amikor a Trek univerzum meg csak deformalt feju humanoidok gyulekezete volt - es meg a Borg-ok is csak ketszer leptek fel a NextGen-ben (egyszer Q jovoltabol, egyszer pedig a Wolf359-nel), a Species 8472-nek pedig meg nyoma sem volt.
Ugyanakkor el kell mondani a hibakat is - a szineszgarda valoban gyenge volt - ossze sem lehet hasonlitani Jean-Luc Picard-ek csapataval, amely szamomra mindig is etalon maradt.
Ami pedig kifejezetten zavart a B5-ben, az az olcso megoldasok es a tulzottan 20. szazadi gondolkodas volt.
A Babylon5-nel tovabba szinte latni lehetet, hogy egy latvanyosabb resz utan (valoszinu a budzse kiurulesevel) nehany, keves szereplos, keves CGI jelenetet tartalmazo, laposabb resz jott.

Osszefoglalva: en a vs. -t kicserelnem egy & jelre. Aki szereti az izgalmas sci-fi sorozatot, az biztosan mind a kettot szivesen megnezi - es nem azt nezi, hogy most melyik volt a jobb.

Tegyetek igy ti is.......

Es meg egy megjegyzes: mind a B5, mind az ST univerzum eldurvult az utolso idoben. Mar nyoma sincs Kirk-ek es a legelso NG-k "kincstari" optimizmusanak - ahol jozan esszel minden megoldhato volt.
Egyre tobbet szaladnak szet a haboru kutyai - es ami engem igazan aggaszt, az az, hogy tulsagosan is felismerem ebben a 20. szazad vegi eleterzest - tekintsunk csak szerb szomszedainkra.....

ds9 Creative Commons License 1999.04.13 0 0 11
Predator= Hyrogen

De ami a lényeg, a TOS utópisztikus jövője nem változozz sokat, mert a VI. mozifilmben / még James T. Kirk alatt / békét kötnek a Klingonokkal, a Romulánokkal a Semleges Zóna miatt a kapcsolat elenyésző, a Kardassziánokkal kötött béke is tartósnak bizonyult egy ideig, egészen addig amíg a Dominion a féreglyukon keresztül nem kezd el terjeszkedni a az Alfa kvadránsban és nem köt szövetséget velük.

Tehát a béke mindig külső erők miatt borul fel:

Dominion: a Gamma kvadránsból jönnek és csak a féreglyuk miatt tudnak terjeszkedni hiszen egyébként a távolság leküzdhetetlen.

Borg: a Delta kvadránsból jönnek és csak a transwarp hajtómű miatt tudnak ilyen messze eljutni, de őket kétszer is legyőzték, a Dominion-nal ellentétben nem jelentenek folyamatos veszélyt.

Hyrogen: ők a Delta kvadránsban élnek és a Voyager csak ezért talákozott velük mert ott van éppen, elvágva 70 évre a hazajutástól / jó most már csak 50-60 /

Species 8472 : ők talán a legveszélyesebb ellenfél, de eddig csak a Delta kvadránsban jelentek meg, bár állítólag a 98/99-es Voyager szezonban tartogatnak új meglepetéseket / ez a sky one-on csak két hét múlva kezdődik ezért még nem láttam, bár nagyon várom /.
Ők az egyedüliek akik játszi könnyedséggel legyőzik a Borgot, bár a Borg volt az aki megtámadta őket, hiszen a Species 8472 nem a mi világunkból való hanem egy folyékony halmazállapotu párhuzamos univerzumból és a Borg kezdte el őket bolygatni nem fordítva.

Előzmény: Dob (9)
ds9 Creative Commons License 1999.04.13 0 0 10
Ennek azért az is az oka, hogy az Usa-ban a Babylon 5, jórészt megbukott / hivatalosan fogalmazva a nézettség nem volt túl magas / és ezért nincs több rész, az új sorozat a Crusade pedig még nem indult el ugyancsak a Tv társaságok nem nagyon nagy lelkesedése miatt.

Én nem értek avval egyet, hogy a ST túldimenzionált lenne, szerintem egy pozitív jövőképet vázol fel, már az sem semmi, hogy az emberiség egyáltalán létezik.

Előzmény: Törölt nick (8)
Dob Creative Commons License 1999.04.13 0 0 9
Szerencsém volt látni minden (de komolyan) minden részt az említett sorozatokbból. A Star Trek kis hazánkban mint látom igen népszerű. Ám érdemes megfigyelni , hogy a TOS utópisztikus jövőjéből hogy lessz Erőszakkal teli , háborúktól véres univerzum , lásd a Dominion , vagy a Borg, meg a "Predatorok" (A batár kékpáncélos figurák a Voyagerből nem tom kik ők). A Babylon 5-ben a politikai húzások, fordulatok az intrika volt az ami teccet , meg a spec effektek , habár a DS9 utolsóbb részei is elég látványossak voltak.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!