Keresés

Részletes keresés

Karcsu Creative Commons License 1999.04.11 0 0 51
Ha hideg van, ígyis-úgyis lefagy a lába. :(

Azért ez akkor is egy jelenség, és sajnos ők maguk sem akarnak változtatni a helyzeten. Ugyanúgy könnyű hozzászokni ehhez, mint a munkanélküli segélyhez.
Azért azt az éhséget kontráznám! Olcsó lőrére bezzeg telik! Kenyérre miért nem?

Hadd meséljek még egy esetet, aztán befogom a szám.
A Vigszínház melletti kereszteződésben a Pannónia út végén gyakran láttam egy fiatal fickót koldulni. Mit ad isten, egyszer a sarki McDonald'sban vásároltam junkfoodot és a mellettem lévő sorban ez a gyerek vásárolt kávét. Koszosan, büdösen. Nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy a visszajáró néhány forintot odaadta jattnak egy laza legyintés kiséretében a pénztárosnak. Majdnem felrobbantam dühömben.
No comment.

Karcsú

Előzmény: bnoplwk2 (49)
kheiron Creative Commons License 1999.04.11 0 0 50
SZVSZ leginkább az a baj, hogy mindkét tábornak (részben) igaza van, mivel túl sok a munkanélküli, és mindkét fajtából (szerencsétlen kohász Ózdról és tarháló lusta) valamennyien láttunk már, aztán meg a prekoncepciónknak megfelelően szelektíven emlékszünk.

De. A munkanélküliség/hajléktalanság olyan ördögi kör, amiből nagyon nehéz kilépni, és ez csak azoknak sikerül, akik 1. valóban akarják, 2. valahogy (pl. mint karcsú barátai) segítséget kapnak.

Az 1. pont a keményebb dió, mert ahhoz, hogy akarj valamit csinálni, kell az önbecsülés, azt meg már helyből elvesztetted, mint munkanélküli...

Üdv
Kheirón

bnoplwk2 Creative Commons License 1999.04.11 0 0 49
jaja es akkor zavarjuk ki oket a metrobol, tuntessuk el a kozteruletekrol, getossitsunk, ugye? Mert akkor nem zavarjak a joerzesunket, es nem sohajt fel bennunk a lelkiismeret...
Hogy miert nem lapatol havat? Talan azer mer hideg van es nincs vizhatlan cipoje es ha lefagy a laba akkor levagjak. Igen konnyu ijeneket mondani ha DocMartens van a labadon 30 rugoer'... Az megin egy mas kerdes hogy szar egeszsegi kondiciok kozott meg ehesen nehez am komoly fizikai munkat vegezni.
Az otven ruppoert mernem londinerkedik style hozzaszolas meg igenis Yuppie attitud...
Előzmény: leha (48)
leha Creative Commons License 1999.04.11 0 0 48
egész véletlen, hogy a bagojjot ösmerem. elkényeztetett yuppikának nem mondanám. sőt, ezt én sem vállalom fel. ha nem tűnt fel, itt nem a lecsúszottakat fikázzák, hanem azokat, akik a lehetőség ellenére sem akarnak visszakerülni, de a lecsúszottságukat érvként használva letarhálják az embert. a munkakeresésnél azt hiszem, nem elsősorban a brókercégekre kell gondolni, de ha a hólapátolás derogál, akkor a koldulás mé' nem derogál?
nekem az a nézetem, hogy amíg az állomáson nem áll ott egy ilyen faszi, hogy egy 50-esért elviszi a cuccom a metróig (még ha nem is merném a cuccot a kezébe adni, látva a lelkesedést, hajlandó lennék adni neki egy ötvenest grátisz), addig van betöltetlen munkahely az országban
Előzmény: bnoplwk2 (45)
division by zero Creative Commons License 1999.04.10 0 0 47
rahell:
'Arra gondoltál már, hogy ne pénzt, hanem kaját adj neki? Tudod, nálam ez a módszer bevált, és még egy sem mondta, hogy kössz, de az nem kell...'
igen már több is. A pályaudvari 'kell egy százas még a jegyhez, hogy haza utazhassak' fickókat is úgy lehet legeredményesebben levakarni, hogy azt mondod: Jó menjünk a pénztárhoz, és vegyük meg azt a jegyet...
Karcsu Creative Commons License 1999.04.10 0 0 46
Azt azért nem szabad elfelejteni, hogy havat lapátolni lasszóval sem lehetett munkanélküli hajléktalant fogni, pedig nem is fizettek rosszul a télen!
Az ingyenszállásokra meg nem mennek be, csak ők tudják miért, pedig ott fürödni is lehet. Talán azért, mert félnek, hogy kirabolják őket! Ilyet mondott a tv.
Ahhoz, hogy valaki hajléktalan legyen egy bizonyos személyiség is szükséges.
Valaki nem egyik napról a másikra lesz földönfutó. Egyébként miért is vannak Budapesten ilyen sokan? Mit remélnek itt? Anyukám vidéken él. Évek óta ősszel nem találtunk egyetlen embert sem a faluban, aki felásta volna a kertet.

Igen! A barátomat segítem, laktatom, etetem, munkát szerzek, lábra állítom, majd útjára bocsátom. Nem szeretnék mindenkivel toleráns lenni upstart. Néha még a kliensekkel sem sikerül.
Tessék dolgozni! Van mit, csak meg kell találni.

Karcsú

Előzmény: bnoplwk2 (45)
bnoplwk2 Creative Commons License 1999.04.10 0 0 45
Na Pillaneni,bagojj,rahell,csn es a tobbi kis elkenyeztetett yuppika...
Eld egyszer at hogy meleglesz a labad alatt a talaj. Hogy kirantjak alolad a nagybuszken kiepitett egzisztenciadat. Es nem az lesz a gondod hogy a matav tul draga es nem firkazhatsz ide annyit amit szeretnel, hanem nincs fedel a fejed felett, nem varnak sehol, elmesz munkatkeresni es nem tudod megvalaszolni a lakcime kerdest es akkor mosolyognak es megmutatjak a kijaratot, elhajt az orvos mert lejart a tb kartyad, 3. napja vagy az utcan fedel nelkul es elvettek mindened...
Kitaszitott vagy es olyan egyedul vagy mint az ujjad. Esakkor jonnek a hajfeju kozepostalybeliek es mondjak hogy koszos vagy budos vagy menem dogozol meg akkor inkabb fordulj fel...
Volt altisk-es cimbim aki ide jutott es en nem lekoptem hanem kihuztam a szarbol... Es a mai napig veszek szerencsetlen sorsu embertarsaimnak kajat es van kedves szavam a szamukra es empatiam. Es nem arra gondolok, hogy budosek tetvesek mocskosak otvarosak es tifuszt meg etc terjesztenek, hanem pont olyan emberek mint en... Csak egy valami nem jut ki nekik SZERTETET.
Ne feledd, ha relative jol megy meg a sorod te is eljuthatsz oda ahova ok... Na igy allj a dolgokhoz. Kicsit vissza kellene venni fiuk/lanyok a fasizmusbol, nem gondoljatok?
Pucros Mackó Creative Commons License 1999.04.10 0 0 44
bagojj, a szabályok csak suta kísérletek arra, hogy kodifikáljunk sokkal előbbrevalóbb, elsődlegesebb elveket. Az egyik ilyen éppen az emberiesség vagy hogy a fenébe nevezzem. Az, hogy ne legyünk mások terhére, éppolyan fontos, mint hogy próbáljuk meg egymást elviselni. Mindenkinek van lehetősége rá, hogy mindkét terepen fejlessze a képességeit. Az egymásra mutogatás helyett ("büdös!" - "finnyás!") minden ilyen sajnálatos esetet, fel lehet használni arra, hogy lélekben nemesedjünk.

Számonkérni meg azért nincs jogod, mert TE nem vagy tisztában mindazokkal a tényezőkkel, amelyek miatt az a konkrét egyed olyan a helyzetben van, amilyenben. Ne ítélj, mert nem vagy birtokában azoknak az információknak, amelyek alapján ítélhetnél. És, bármit is képzelsz az ő hátteréről: ha arra a következtetésre jutottál, hogy a bűzember maga tehet arról, hogy ilyen, akkor valamit nem gondoltál még tovább, elvágtad az okozati láncot, mondván, hogy na innentől kezdve ő az ok - mintha az ember egy fekete doboz lenne, amelyen belül nem érdekesek a részletek, csak az számít, ami kijön belőle (a szag).
Hát nem ilyen egyszerű a világ. Te nem tudhatod, ők miért nem tesznek ellene, hogy ilyenek. Te csak azt tudhatod (ha mersz őszintének lenni magadhoz), hogy te miért vagy olyan, amilyen.

Most azért beszélek ennyit a szagoló félről a bűzlő helyett, mert feltételezem, hogy hajléktalan büdös emberek nem olvassák a topikot, tehát nekik ehelyütt hiábavaló lenne a lelkükre hatni.

Előzmény: Törölt nick (39)
myprint Creative Commons License 1999.04.10 0 0 43
Kedvesem!
Aludtál már novemberben beton csőben? Én igen!
Aludtál már 1szál "mackó ruhában a szabad ég alatt? Én igen!
Loptad már el gyerekek által épített hóember répa órrát éhségedben? Én igen!
Vittek már be csak azért mert mert mosdatlan voltál? Engem igen!
Kerestél-e már havi 1325 Ft.-ot kőműves segédmunkásként? Én igen!
Most meg itt tartok ahol tartok, saját erőből, autodidaktán.
Van kiút!
Egyébként hidd el nem én terjesztem a tüdőbajt.
Előzmény: Ariel (42)
Ariel Creative Commons License 1999.04.10 0 0 42
myprint!
nem kivanom neked, hogy olyan allapotban legyel amilyenben a hajlektalanok altalaban vannak. tele betegsegekkel a hianyos taplalkozas miatt.
A kerdesed kb. hany tudo es gyomorbeteg dolgozott a gatakon...
Előzmény: myprint (40)
John Zero2 Creative Commons License 1999.04.10 0 0 41
Ma utaztam a metroval... Es a megalloban azt vettem eszre, hogy a szekeken emberek ulnek. Normalis, kulturalt emberek, nem pedig koszos, budosek...
Szerintem maris erezheto a kulonbseg.
myprint Creative Commons License 1999.04.10 0 0 40
Csak 1 icinyke-picinyke kérdés: Szerintetek hány Bp.-i hajléktalan volt a gátakon?
"Nem volt pénzük jegyre..." Ja!
Törölt nick Creative Commons License 1999.04.10 0 0 39
Jó, akkor állítsuk oda párhuzamba a fertőző betegségek terjesztését.
Ha nem kérem számon szabályok betartását, akkor nincs értelmük, mert ugyebár úgyis mindenki lesz*rja, hogy betartjuk-e őket vagy sem. És ha valaki nem képes betartani ezeket, akkor azt miért kellene szó nélkül hagyni? És egyáltalán, mi az, hogy nem képes? Miért nem képes? Az a nagy helyzet, hogy senkinek sem kellene bűzölögve mászkálnia az utcákon, metrókon, mert vannak helyek, ahol lefürödhetnének, aludhatnának, kajálhatnának. De nem teszik meg, mert nem érdekli őket, minthogy az sem, hogy kinek mekkora kellemetlenséget okoznak.
Előzmény: Pucros Mackó (38)
Pucros Mackó Creative Commons License 1999.04.10 0 0 38
Nem hiszem, hogy bármilyen ellentmondásra világítottál volna rá. Azt pedig vedd észre, hogy a bűzölgés és a meglékelés között van egy minőségi különbség: a bűz csak kellemetlen, a késszúrás pedig kimondottan ártalmas - így ezt inkább a fertőző betegségek terjesztésével állíthatnád párhuzamba.

Az írott és íratlan szabályokat arra kellene használni, hogy betartsuk őket, nem arra, hogy számonkérjük másokon. Tudomásul kell vennünk, hogy vannak olyan emberek is, akik ezeket a szabályokat képtelenek betartani. Fölösleges azt firtatni, hogy kinek a hibájából: nyilván a körülmények szerencsétlen összjátéka folyományaképp, hiszen körülmény az öröklött génállomány, a rossz neveltetés, sorscsapások stb. mind.

Hogy kinek mi mennyire elviselhetetlen, az meglehetősen relatív dolog. Többnyire inkább hisztihajlam kérdése, mint zavaró tényezőké. Fogalmam sincs, milyen lehet bűzös hajléktalannak lenni, de sokkal szerencsésebbnek tartom magam, amiért bűzös hajléktalannal csak néha-néha találkozó BKV-utas vagyok. Lehetnék persze Bill Gates is, akkor pedig sokkal többen utálnának. Szóval, mi szürke, hétköznapi emberek vagyunk a legnagyobb mázlisták, és ennek érdemes csendben örülni.

Ha valami annyira zavaró ennek a büdöshajléktalanos dolognak a kapcsán, hogy itt legyen érdemes kitárgyalni, akkor az nekem nem a bűz, mert azt magam mögött hagyom, amikor kilépek a metrókocsiból. Hanem az a hozzáállás, hogy emberi lényekben ingert látunk, és nem magunkhoz hasonló emberi lényeket - mert ennek a bűze belengi ezt az egész topikot, de úgy egyébként a mindennapjainkat is. Ezt persze nem tiltják sem írott, sem íratlan szabályok:((

Törölt nick Creative Commons License 1999.04.10 0 0 37
Miért nem ő marad ott ahol van? Mondd, találkoztál már igazán büdös egyeddel? Olyannal, akitől a szó szoros értelmében nem lehetett megmaradni a kocsiban. És ezt ne nevezd már nyafogásnak, meg önsajnáltatásnak, mert ezzel az erővel ha holnap meglékelnek az utcán és azért te panaszkodnál, akkor az is csak rinyálás lenne.
Azt illene már észrevenni, hogy az egyén jogain, meg mindenféle empátia nevű dolgon (amit általában azok kérnek számon, akik alkalmazni nem tudják) kivül létezik olyan, hogy egy társadalomban, közösségben élés irott és iratlan szabályai. Szerinted egy metró akárhányszáz fizető utasa és a kocsiba beszálló bűzölgő alak közül melyik sérti meg ezeket?
Előzmény: Pucros Mackó (36)
Pucros Mackó Creative Commons License 1999.04.09 0 0 36
rahell rulez.

Persze hogy nem kellemes együtt utazni velük. De nehogy már valaki ezért sajnáltassa magát... nekik összehasonlíthatatlanul szarabb, nem? Folyton együtt vannak önmagukkal.

Ha nem érted meg őket, a te hibád, nem az övék. Maradj otthon.

csn Creative Commons License 1999.04.08 0 0 35
>azt pénzt akkor is be kellene fizetned, ha ők nem lennének...

Igen, be is fizetem. Viszont en sem vagyok jomodu, nincs sajat lakasom pedig xxx kategoriaban vagyok. Duplan nyuz az allam, es meg adjak a dzsuvasoknak onkent. Hat persze.
Elmondom, hogy 1/2 8-tol ejfelig vagyok talpon, dolgozok latastol mikulasig, (azert ennyit es azert nem vagyok milliomos, mert kvazi becsuletesen kozelitem meg a dolgokat) estere szetesek a faradsagtol, es meg szorjak penzt, kajat a naplopoknak, akik 100% hogy piara koltik a ruppot.
Hulye azert nem vagyok.

Előzmény: rahell (23)
PillaPalack Creative Commons License 1999.04.08 0 0 34
nyakra-fore

szori
majd legkozelebb szetnezek

Alfred Creative Commons License 1999.04.08 0 0 33
PillaPalack:
Mivel nyakra-főre nyitja mindenki a topicokat, ezért kiszalad az első ötvenből az, amibe vagy három órája nem írt valaki (gondolom nálad az első 50 van beállítva).
Minden topic "él", pl az összest beállítva meg is tudod nézni!
Előzmény: PillaPalack (3)
Duda Creative Commons License 1999.04.08 0 0 32
Nyitottam egy topicot "Eloskodok vilaga" cimmel. Olvassatok bele.
rahell Creative Commons License 1999.04.08 0 0 31
Tudod, már egy páran megköveztek itt a Tasztalon az előítéletes magatartásomért
Előzmény: nevtelen (28)
PillaPalack Creative Commons License 1999.04.08 0 0 30
angliaban leultem egy homelesss melle (szimpatikus fiatal arc volt) elbeszelgettunk, es amig en ott uldogeltem vele (fel ora kb) legalabb 30 fontot szedett (tulzas) ossze. plusz ket extacy-t (aha, a drogot)

ezt az emberek csak ugy adtak neki, semmit sem csinalt

ezek mellett elmeselte azt is hogy van egy lakasa, csak unatkozik, es amig a noje dolgozik o kiult oda

Törölt nick Creative Commons License 1999.04.08 0 0 29
Aha, Fater már járt így. Adott neki egy kiflit. Ami ezután elhangzott, inkább nem idézem...
Előzmény: rahell (25)
nevtelen Creative Commons License 1999.04.08 0 0 28
kedves rahell!

Nagy arc vagy! Kirabol egy roma a metron, és még Te kérsz bocsánatot a rasszizmusodért. Megérdemled.

Előzmény: rahell (15)
Dev Creative Commons License 1999.04.08 0 0 27
Csatlakozom bagojjhoz !A "szállók" messze nincsenek kihasználva,
és innét nincs értelme az empatikus-szentimantális rizsának.Könyörgöm, legalább néha nézzenek be oda a hajléktalanok és tessék fürödni, mert igenis lehet, nincsenek kanyargó sorok és tolongás, ezek az emberek pedig nem hetente egyszer, hanem évente 1x fürdenek max.!Na ne má', hogy ennél több nem megy!
Ráadásul, mint azt már elhangzott, vannak kivételek többen is, tehát MEG LEHETNE FÜRDENI NÉHA:-()!
Dev
PillaPalack Creative Commons License 1999.04.08 0 0 26
jaja, teny hogy a penzbol mar nem latnak semmit.
naluk van makz. egy par oraig, aztan megy a susi melegito zsebebe

arrol nem is beszelve hogy mozgasserult gyerek kutyaval a legdragabb a piacon, mert hogy oket berlik ugye.

(gusztustalan egy vilag ez)

rahell Creative Commons License 1999.04.08 0 0 25
Arra gondoltál már, hogy ne pénzt, hanem kaját adj neki? Tudod, nálam ez a módszer bevált, és még egy sem mondta, hogy kössz, de az nem kell...
Előzmény: Törölt nick (24)
Törölt nick Creative Commons License 1999.04.08 0 0 24
Igen, nem jut el hozzájuk, mert pl.nem mennek el a szállóra, a menhelyre.

Ami a konkrét koldulást illeti, ott viszont a koldus-maffia működik, tehát nem amradnáluk a pénz. Én pl. ezért sem adok soha egy koldusnak, mert tudom, hogy nem őt, hanem a vastagnyakláncos romát "támogatom" vele.

Előzmény: rahell (23)
rahell Creative Commons License 1999.04.08 0 0 23
Kedves csn, azt pénzt akkor is be kellene fizetned, ha ők nem lennének, és még ha ne adj' Isten, vmilyen formában nekik is juttatnak belőle, hidd el elenyésző az a rész ami a te pénzedből hozzájuk kerül...Szóval szerintem, _ezért_ ne utáld őket.
Előzmény: csn (22)
csn Creative Commons License 1999.04.08 0 0 22
>de mondd meg őszintén, hova mehetnének szerencsétlenek?

Nevezz engem is bunkonak, de sz@rok ra, hova mehetnenek. Menjenek, minel messzebb. Nem erdekelnek.

MERT:
Fizetek nekik az adom altal, a TB-m altal, a vallalkozasom altal. Vagyis jo sokat. Boven tobbet, mint amit en kapok vissza ebbol. Vagyis eltartok masokat is, talan pont azt a tetves, 30-40 eves dzsuvast, aki ott alszik (aludt) a metro padon.
Innentol meg en legyek elnezo? Meg en adjak neki 20-ast, vagy vegyem meg a koszos Flaszterjet? Ezt komolyan mondod?! Na neeee....

Előzmény: rahell (5)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!