Ha az írott CD nem úgy szól, mint az eredeti, annak összesen 2 oka lehet:
1. az író szoftver valami jeltranszformációt csinál. (Ismerve az Easy CD Pro sebességét erre nem nagy esélyt adok.
2. a felírt CD-n annyi a hiba, hogy kifekteti a CD lejátszó hibajavító képességeit.
A jelenséget én még nem tapasztaltam, de érdemes lenne a végeredményt egy igazi highend cuccon tesztelni.
Ami a SBLive-ot illeti, annak a SPDIF bemenete tudja fogadni a külső CD jelét, csak feltételezem, hogy azon optikai kimenet van. Ilyenkor kell egy optikai-koax átalakító, pl. Fostex vagy Midiman. Egyébként a neten valaki olyat szólt, hogy a SBLive! SPDIF bemenetén viszont csinálnak a bemenő jellel valami hókuszpókuszt. (Dinamika vesztés?) Ezt még nem ellenőriztem. Van valakinek ilyen élménye ?
Nos, akkor a következőket tudom mondani: (több mindent is kipróbálhatsz)
1. Grabbeléshez vedd le a Plextor 8x-ra. (ezt be lehet állítani)
2. Ne az Easy Creatort használd grabbeléshez, hanem a Plextor saját szoftverét. Qrva gyors, a Plextor hardveresen grabbel.
3. Utána írd fel Easy CD Pro-val, vagy Creatorral.
4. Használj jó minőségű nyersanyagot, olyat ami támogatja az összes módot: 1x, 2x, 4x, 6x, 8x pl: Philips silver premium
5. Próbálkozz több féle módszerrel, gyorsasággal, a végeredményt teszteld le, más asztali CD játszón is.
High end igények kielégítésére lehet, hogy más hardvert kellene használnod.
Utolsó ötlet (szerintem használhatatlan): vegyél szintézeres elven alapuló CD írót, ott pitek jobban hasonlítanak az eredeti, nyomott CD-khez. A jelenlegik nem.
Végezetül: lehet, hogy csomagonként érkeznek, akkor is bitenként kell egyezniük. Nem lehet olyan, hogy egy kicsit mások.
Az asztali lejátszódon próbáld ki azt, amit a hangmérnök barátod produkál.
Ő egyébként milyen hardvert használ?
Üdv, Mike
Azt hiszem lassan logout, majd hétfőn vagy kedden nézek ide újra
Hello Mike!
Most hívtam ezt a hangos barátomat, és csak azt tudta ő is, amit én: nem bitenként, hanem csomagonként érkeznek a 40-szeres, SCSI-s Plextor olvasóból az adatok. De hogy történik e valamilyen D/D átalakítás, azt ő sem tudta megmondani, mert nem ilyesmivel foglalkozik. Gondolom, írója válogatja, mennyire mélyen éget a lézer az anyagba. De a dolog korántsem ilyen egyszerű: régen elég sokat foglalkoztam High-End-el. Léteznek csak CD futóművek, minden komoly cuccban "szétszedik" a futóművet, a tápot és a D/A átalakítót. De ezek a futóművek teljesen másképp "szólnak"; ha u.azt a tápot és u.azt a D/A konvertert használjuk is, másképp fog szólni a zene. Különben nem is gyártanának sok milliót érő High End futóműveket... és ez nem belemagyarázás: vaktesztben is könnyen felismehető a különbség! Szóval a Plextor olvasó a forrás, és egy Plextor íróval írok, mindehhez az Easy Creatort használom amiről úgy hírlik, a legjobb CD-másoló szoftver.
Üdv: Bendáj
Kedves Bendáj!
Most akkor nem tudom. Elméletileg ugyanazokat a piteket írom fel az íróval, mint ami az eredeti CD-n van. Ezek a jelek halványabbak ugyan, de ugyanazok. Lehet, hogy nagyon érzékeny asztali játszód van. Kérdésem: mivel szeded le a jeleket az eredeti CD-ről? és mi módon?
Ha high-end elvárásaid vannak, akkor meg én nem tudok neked a hangmérnök ismerősödnél többet segíteni. Ugyanis én nem vagyok az.
Mike
Köszönöm, hogy válaszoltál! Kezdem a végén: az világos, hogy nem kell a a hangkártya CD-másoláshoz, csak attól tartok, hogy az asztali Marantz CD57mkII (a 80 ezer Ft körüli árkategóriában messze a legjobb CD-játszó!) valahogy szebben szedi le a jeleket - az biztos, hogy a különböző CD-olvasók másképpen is szólnak! Ezért akarnám a Marantzról másolni a CD-t, de nem lehet, csak ha valamire rádughatnám a digitális kimenetét. Viszont a Livera -attól tartok- nem lehet. Ami a sebességet illeti: sokkal szebben szól a felvétel, ha nem 4-szeres, csak 1-szeres sebességgel írok (tényleg drasztikus a különbség)! Írokban semmi tapasztalatom nincs, ahol a gépet vettem, szintén a Plextort ajánlották, de egy hangmérnök barátom, aki egy Macintosht használ, lényegesen szebb felvételeket produkál és Yamahával ír. Vajon a Yamahán múlik? Az ő felvételei a Marantzon is majdnem úgy szólnak, mint az eredeti. Igaz, nem Easy CD Creatort használ, nem tudom ez mennyire fontos (szerinte igen)! Lehet, hogy ki kéne próbálni egy Yamahát és ha beválik, eladom Neked a Plextort! Várom a válaszod, addig is üdvözöl: Bendáj
Kedves Bendáj!
Már megbocsáss, de te hogyan írsz CD-t?
Vagy hogyan grebbelsz; ugyanis SZVSZ a CD írás nem áll másból mint leszedem a digitális jeleket a CD-ről, felírom a jeleket CD-re. Mivel a jelek digitálisak, tök midegy, mekkora sebességgel írom fel. Az írott CD-n a jelek gyengébbek, ezért lehetséges, hogy másik asztali lejátszót kéne megpróbálni. A Plextor a legkitűnőbb audio írás céljára, jobbad nem is lehetne! De ha végképp nem tetszik, szivesen átveszen tőled féláron. :-)
Hangkártya NEM KELL audio CD másoláshoz!
Pfúj, remélem csak saját lemezeidet másolod!? :-)
Üdv, Mike
CD-írással kapcsolatban tud valaki segíteni? A probléma a következő: vásároltam egy PII-es gépet, amit leginkább audio CD-k írására szeretnék használni! Már működik is a dolog, de szeretném javítani a hangminőséget, mert a HiFi tornyon még túl nagy a különbség a másolat és az eredeti között, bár én még PC-s másolatban nem hallottam ilyen jót. A CD-olvasó egy PLEXTOR PX-40TS, az író pedig egy PLEXTOR PX-R412Ci (mindkettő SCSI-s). A kérdés az, hogy az olvasón illetve az írón múlik e inkább, hogy milyen lesz a végeredmény. Ha az írón, akkor milyen írót vegyek a PLEXTOR helyett, stb. És rá lehet e kötni az SB Live digitális bemenetére valahogy a CD-játszót (MARANTZ, és van digitális kimenete), mert az nyilván jobb, mint a PLEXTOR (gondolom, ilyet nem tud a Live, csak a CD-olvasó digitális kimenetét lehetne ide csatlakoztatni, ha lenne neki).
Az anyagi lehetőségeim már elég korlátozottak, de addig nem kezdenék "nagyüzemi" írásba, míg el nem érem az optimális eredményt. Hálás volnék, ha valaki tudna segíteni.
Most akarok Fejleszteni.
Érdekel a rovat XP50-em van
Kellene egy Hard Disk rekorder, PC-t is kellene venni. Össze kellene kötni a kettőt.
Kérdés : MIlyen PC, Hangkártya és szoftver az amivel érdemes foglalkozni
100e körül összesen?
Amennyiben létrehozandó házistúdiód nem "költségérzékeny",akkor baromi sok lehetőség van. A cégek versenyezni fognak kegyeidért, és demo embernek fognak felkérni. Ha kevesebb a pénzed, akkor is vannak lehetőségek, csak egy kicsit többet kell görcsölni.
Jómagam már vagy két éve azon kísérletezem, hogy mi az a maximum, amit bizonyos összeghatár alatt hangminőségben és szolgáltatásokban ki lehet hozni. Vagyis: a betoppanó kuncsafttól megkérdezzük az igényeit, meg hogy kb. mennyit tud a dologra szánni. Ha nem eleve irreális összeget mond, akkor megalkotjuk neki a testreszabottan "bestbuy" cuccot. Ez bizonyos esetekben HD recorder (Fostex, KORG, Roland, Akai) köré épül, de a legtöbben a PC alapú cuccot választják. Különösen megfontolandó a dolog, ha CD-t is akarsz írni. Van egy csomó tapasztalatunk arról, hogy milyen szoftver milyen alaplapon, milyen procival, milyen vinyóval megy vagy nem megy, meg ilyen marhaságok. Ha érdekel, szívesen megosztjuk ezeket mindenkivel. A dolog másik része is érdekes persze: külső keverő, monitor hangfal, mikrofonok, szintik. Szóval, az ügy elég összetett, de vannak bevált összeállítások, amik árban és minőségben is elfogadhatók.