Keresés

Részletes keresés

birs Creative Commons License 2002.01.07 0 0 220
Kedves Epikurosz!

Nincsenek előítéleteim, mindent hajlandó vagyok mérlegelés tárgyává tenni, így legutóbb az imádkozást is. Ez, sajnos (ez sem) jött be :-((

Mi az, hogy nem jött be? Meddig imádkoztál, Kihez, Kinek a Nevében, és főleg hogy?

Mert azért hogy hihessek benne, az kellene, hogy pontosak, "laboratóriumban megismételhetőek" legyenek a módszerei.

Ehhez először is egy Bibliát kell beszerezned. Abban szépen le van írva, hogy mi a hit, és hogyan kell imádkozni. De ha nincs Bibliád, akkor itt a neten is találsz: http://biblia.hit.hu/

Magyarán: kis depresszióm van, elmondok 2 Miatyánkot és 2 Üdvözlégyet, és törvényszerűen meggyógyul. Súlyosabb depresszióm van: elmondok 5 Miatyánkot és 5 Üdvözlégyet, és törvényszerűen meggyógyul.

Ha ilyen módszereket használsz, akkor garantált, hogy „törvényszerűen” NEM fogsz meggyógyulni. :O)

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a módszer nem működik, így - kedves Ildikó, sorry - a depresszió gyógyítására nem alkalmazható.

Helyesebb lett volna azt írni, hogy a Te tapasztalataid szerint. Mert nekem pl. homlokegyenest más tapasztalataim vannak.

Élek a gyanúperrel, hogy hasonló következtetésre fogok jutni a homeopátiával is, legalábbis annak alapján, amit eddig tapasztaltam vele kapcsolatban.

Ebben viszont igazat adok Neked. Mert sokan próbálkoztak már vele, meg mindenféle más praktikákkal is. A talpmasszázst pl. én is kipróbálkoztam, de csak még betegebb lettem. Végül Isten egy szempillantás alatt meggyógyított egy Istentiszteleten engem is. Le is írtam itt valamelyik topikban az esetet. Fantasztikus élmény volt ez a gyógyulás.

Mert bizony igaz, hogy Jézus Krisztus ma is meggyógyítja azokat, akik hisznek abban, hogy Ő ma is nemcsak meg akar, de meg is tud szabadítani minden betegségből minket. Hiszen NEM Isten akarata, hogy szenvedjünk!

Azt hiszem nem maradt más hátra, minthogy visszatérjek ahhoz az elmélethez, amelyet rég sejtettem, éreztem, csak néha-néha elbizonytalanodik az ember: a depresszió okai elsősorban társadalmi okora vezethetők vissza, és az igazi megoldás az, hogy a társadalom mint egész javítja az emberközi kapcsolatokat és én, mint egyén, is megpróbálom javítani emberi kapcsolataim. Nehéz út, de nincs más.

A társadalom nem fog megváltozni magától soha. Csak akkor lesz más, jobb - ha MI változunk meg.

Ezért azt ajánlom neked is, hogy fordulj oda Te is Isten Igéjéhez - higgy Őbenne, cselekedd meg azt, amit mond és látni fogod Isten hatalmas Erejét megvalósulni az életedben, Te is.
Mert egyedül a HIT tesz képessé Téged is arra, hogy legyőzd azokat az akadályokat az életedben, amelyekkel minden férfi és nő küzd. A kétséget, hitetlenségéget, bűnt, kísértést, betegséget, gyengélkedést, szegénységet, csalódást, kibrándulást, és így tovább.

Isten azt mondja, hogy minden hívőnek adatott a HIT egy mértéke. Mert a HIT mindég szeretetben munkálkodik, betölti és legyőzi a világot. A Biblia megtanít Téged is arra, hogy a megigazulás az életedben csak HIT által lehetséges. Isten Igéjéből ismerheted meg te is azt, hogy mindez hogyan is megy végbe. A Bibliából választ kapsz Te is arra, hogy honnan ered a HIT, hogyan növekszik, és hogyan válhat aktív harcossá a Te életedben is.

Üdv,
Ildi

birs Creative Commons License 2002.01.07 0 0 219
Kedves Nextdoor :))

Majd szólok:))

Nekem hiába szólsz, mert az e-világ istenét én már kizártam az életemből – és egyedül csak a Mindenhatóval foglalkozom.

Annak örülök, hogy sikerült a depressziód múlásában magadon segíteni.
A gyógyuláshoz tényleg nagy szükség van arra, hogy elkezdjük elfogadni, és szeretni önmagunkat. Azaz - nem rosszat, hanem jót akarni magunknak is. Mert ha magunkat el tudjuk fogadni, akkor mások szemében is kedvesebbek leszünk.
Bizony nagy szerencse, ha valakinek van ideje önmagára, és ráadásul egzisztenciális gondjai sincsenek.
Sajnálom, hogy nem volt melletted ebben a nehéz időszakban olyan személy, aki megértett, megvigasztalt volna.

A barátnőmet is kikészítette anno, amikor huszonévesen hirtelen elvesztette az édesapját, aki a legjobb barátja volt. Pedig neki volt szerető férje, meg gyermekei is, mégis kicsúszott a lába alól a talaj. Szegényt teljesen leuralta a pánikbetegség, és már az öngyilkosság gondolatával foglalkozott, amikor egyik szomszédasszonya beszélt neki arról, hogy Jézus ma is él, és ma is meggyógyítja azokat, akik hisznek Őbenne.

A barátnőm is ateista volt korábban, de úgy érezte nincs vesztenivalója - ezért belement, hogy ez a fiatalasszony bevezesse őt egy imába. Adott neki egy Bibliát is, és pár gyógyulásról szóló könyvet. Majd egy idő után elhívta abba gyülekezetbe, ahová ők jártak. Így történt, hogy a barátnőm betegsége nagyon rövid időn belül elpárolgott, és úgy kivirult, hogy alig ismertem rá. Azóta is jól van - született még egy gyermekük, és újabb diplomákat szerzett. Sőt még le is doktorált. Annyira megszerette Istent, hogy a teológiai akadémiára is beiratkozott.

Abban igazad van, hogy van halál, de Istennek hála - van arra is lehetőségünk, hogy részesei legyünk a feltámadásnak, és elkerüljük a sokkal borzalmasabb második halált, az örök halált.

Az viszont nem igaz, hogy senki sem szeret Téged. Mert VAN egy Személy, aki bizony annyira szeret Téged is, hogy az életét adta azért, hogy te is végleg megszabadulhass a magányosságból is.

Talán Neked furcsa lesz, ha azt írom - az ember nem attól lesz magányos, mert nincs mellette egy másik ember. Hiszen, mint a mellékelt is ábra mutatja – vannak, akik akkor is magányosak, ha férj, gyermekek, rokonok veszik ők körül őket. Van ugyanis mindannyiunk szívében egy üres hely, amit csak Isten Fia képes kitölteni.

Nekem is megvolt mindenem, hogy boldog lehessek - mégis tele voltam problémákkal. Én is azóta szeretek élni igazán, amióta Jézust befogadtam a szívembe. Ő gyógyított meg engem is, és Ő tanított meg arra is, hogy mennyi csodálatos dolog van itt a földön.

Azt jót tetted, hogy nem vársz elismerést másoktól a tetteidért. Bár jól esik mindenkinek, ha értékelik, de nem ez a lényeg, hanem az, hogy ha az ember jót tesz másokkal - akkor már eleve jobban lesz. Ezért sokkal felemelőbb érzés adni, mint kapni. Te nem tapasztaltad még?

A legtöbb ember éppen azért szenved, mert állandóan kapni akar - ahelyett, hogy elkezdene adni előbb. Hiszen annyi mindent lehet adni. És most ne pénzre, drága ajándékokra gondolj, hanem pl. arra, hogy időt szánsz másokra, hogy meghallgassd őket. Mert ha Te meghallgatod őket, akkor Téged meg fog valaki hallgatni. Nem feltétlenül az a személy, akinek Te segítettel - de biztos, hogy visszakapod egyszer. Talán éppen akkor, amikor a legnagyobb szükséged lesz rá. :)

Ne feledd, hogy a depresszió is csak azokat tudja gúzsba kötni, tehetetlenné, döntésképtelen állapotba hozni - akik nem adnak esélyt Jézusnak. Akiről pedig a Biblia azt írja, hogy „ő megsebesíttetett bűneinkért, megrontatott a mi vétkeinkért, békességünknek büntetése rajta van, és az ő sebeivel gyógyulánk meg.”

Szóval, nem érdemes csüggedni, mert VAN megoldás. Én is megtapasztaltam már számtalanszor, nemcsak a saját, de mások életében is, hogy VAN kiút a depresszióból is – Istennel hála! :)

Üdv,
Ildi

pelgrim Creative Commons License 2001.12.10 0 0 218
Válasz e-mail elment.
Előzmény: alomhajos (215)
pelgrim Creative Commons License 2001.12.09 0 0 217

Kedves udvari !

még valamit elfelejtettem :

Semmi kifogásom a bibliai hited ellen, de hogy mit értesz a második halál alatt, méghozzá a kénköves tóval és Sátánnal kapcsolatban, az még mindig rejtély nekem. Azon kívűl nekem egy halál több mint elég, ha lehet azt is elkerülöm.

Ezek a dolgok szerintem kizárólag csak az ember gyarló tudatában léteznek. Nem tartom fontosnak, hogy hiszünk benne vagy sem, ezek csak mellékes dolgok.

üdv pelgrim

Előzmény: udvari (152)
pelgrim Creative Commons License 2001.12.09 0 0 216

Kedves udvari !

Egyet értek veled, hogy nagyon kevés, vagy talán semmi haszna a rózsafuzérnek, vagy talán csak annyi, hogy míg azzal foglalkozunk, rosszat nem teszünk.

Nem hinném, hogy Názáreti Jézus szándéka lett volna hogy imádjuk őt és azokat akik közel álltak hozzá.

A "szűzanya" fogalom azonban gondolom bonyolultabb mint ahogyan az írásodból sejteni lehetne. Ha többet túdsz róla, kérlek fejtsd ki bővebben, lehetőleg tisztelettel, máskép nagyon sok embert megsértesz.

köszönöm pelgrim

Előzmény: udvari (176)
alomhajos Creative Commons License 2001.12.05 0 0 215
Válaszméjl elment.
áh.
Előzmény: pelgrim (213)
alomhajos Creative Commons License 2001.12.04 0 0 214
Kedves Pelgrim!

"Köszönöm válaszodat..."
Szívesen.

"Némelyekkel már annyira gyakorolt voltam, hogy le tudtam vezetni belőlük miféle eseményeket várhatok és azok be is teljesültek, természetesen nem részletesen mert minden álmom jelképes volt."

Igen, valóban így van, álmaim többsége nekem is jelképes s idő kellett amíg megértettem az álmok nyelvét, szimbolumait. De volt olyan, amikor a szimbolikus álomba keveredtek olyan események amelyek tökéletesen megegyeztek a későbbi valósággal.

"Ezzel csak azt akartam mondani, hogy némely álmok olyan dolgokra utalnak, amelyek az ember, néha sok ember életét is jelentősen befolyásolják."

Egyetértek, de részemről pontosítanék: "némely álmok olyan az emberektől és az emberi beavatkozástól független eseményekre, dolgokra utalnak, amelyek az ember, néha sok ember életét is jelentősen befolyásolják." (és most megint nem azokra az álmokra gondolok, amiket olvastál)

Volt-e ilyen álmod?

"A keresztény vallások ezt éppen úgy mint te, az „Isteni gondviselés”-be sorolnák, ami szerintem teljesen helyes."

Én is abba sorolom :o), de ettől még megpróbálom racionálisan, tényszerűen is megvizsgálni a történteket.

Végezetül, örülnék - persze ha van kedved hozzá -, hogyha mesélnél az álmaidról és az azzal összefüggő eseményekről, jöhet emilben is. (Ne vedd tolakodásnak, tökéletesen megértem és elfogadom hogyha nem, mert ez személyes dolog.)

Szia,
áh.
ui: izé... bocs, eszembe jutott néhány kérdés: van-e valami közöd valamelyik színészhez, ha igen, akkor hogy hívják? (ezt szándékosan egy ilyen nagyon tág fogalomként kérdeztem s egyáltalán nem jelentheti azt, hogy rokonod-e, ismered-e, találkoztál-e valamelyikkel)
A másik pedig, hogy a gyógyászatban dolgozol-e és, hogy Magyarországon élsz-e?

Előzmény: pelgrim (213)
pelgrim Creative Commons License 2001.12.04 0 0 213

Kedves alomhajos !

Köszönöm válaszodat, elolvastam némely álmaidat, valóban érdekes. Hát csak azért érdeklődtem mert nekem is voltak néhány jövőre vonatkozó álmaim. Némelyekkel már annyira gyakorolt voltam, hogy le tudtam vezetni belőlük miféle eseményeket várhatok és azok be is teljesültek, természetesen nem részletesen mert minden álmom jelképes volt.

"Lehet az álmoknak néha nagy jelentőségük."

Ezzel csak azt akartam mondani, hogy némely álmok olyan dolgokra utalnak, amelyek az ember, néha sok ember életét is jelentősen befolyásolják. Hogy milyen szempontból mondom, hát nem is tudom, se a pszichológiához se a valláshoz nem értek eleget, hogy onnan induljak ki.

Különösen érdekesnek találom azt az esetet ami veled történt az Üllői út felüljáróján ’90 –ben. A keresztény vallások ezt éppen úgy mint te, az „Isteni gondviselés”-be sorolnák, ami szerintem teljesen helyes.

üdv pelgrim

Előzmény: alomhajos (208)
alomhajos Creative Commons License 2001.12.02 0 0 212
Kedves Cipo!

Én kicsit másképp fogalmaznék, azt mondanám, hogy jól esne, ha újra lennének olyan élményeim álmomban amikről írtam. De amit sokkal, de sokkal jobban kívánok Istentől az az, hogy másoknak is legyenek ilyen élményei. Mert akkor az emberek megtapasztalnák azt a jelenleg elképzelhetetlen TUDATOT, hogy az Atyában vagy jobban mondva a SzentLélekben testvérek, EGYek és az, hogy valaki katolikus, zsidó, hites, református az csupán a ruhának a színe. Nem tudom ezt jobban kifejezni, mint ahogyan egyszer Satya példázta: a mennyek országában nem mindenki maga eszik, hanem egymásnak adnak enni. Ezért tartom mindennél fontosabbnak Jézus tanításait, mert ő mindezt nem elvben, dogmában mondta el, hanem képekben és TUDTA miről beszél, ugyanakkor számára is nehéz volt mindezt elmondania, hisz meg kellett találnia a megfelelő földi szavakat, kifejezéseket a képeinek megfestéséhez.

Szia,
áh.

Előzmény: Cipó (211)
Cipó Creative Commons License 2001.12.01 0 0 211
Álomhajós: jól esne ha Isten újra szólna hozzád valamilyen formában?
Előzmény: alomhajos (210)
alomhajos Creative Commons License 2001.11.30 0 0 210
"Igen komolyan elválik egymástól itt gondolkodásunk."

Akkor ebben maradunk. :o)

Isten áldjon,
áh.

Előzmény: Törölt nick (209)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.30 0 0 209
Sajnos az emberi törvény nem érdekből és nem fajfentartási ösztönökből született, hanem belátásból. A szemlélet amit írsz, hát finoman szólva is avitt és korlátozó. Úgy beszélsz, mintha soha nem lett volna felvilágosodás, soha nem született volna meg a klasszikus angol liberalizmus, mintha valami nemi tévelygések közti rombolásban élnénk. Ez tévedés. A látszat csal. Az emberi szellem ennél sokkal több.

Ám ha olyan mint írod. Nem istentől ered-e ez is?

Nem, nem keresem istent. Nem érzem fontosnak, hogy keressem. Majd megkeres ő (ha van), ha akar tőlem valamit.

Igen tévedek. Tehát jó módszernek tartod: rá hivatkozni. Meglehetősen jó módszernek. Igen komolyan elválik egymástól itt gondolkodásunk.

Előzmény: alomhajos (206)
alomhajos Creative Commons License 2001.11.30 0 0 208
Kedves Pelgrim!

A hitemmel kapcsolatos álmaim közül egyet-kettőt leírtam a "Bizonyságok keresztényektől" topicba, azt érdemes lenne az elejétől átböngészned. Ezen kívül vannak olyan álmok amelyeket egyelőre nem kívántam megosztani senkivel és vannak olyanok amelyeket csak egy-két emberséges hozzáállású fórumtársammal osztottam meg emilben.
Ha másfajta álmaim is érdekelnek, keresd meg a Törzsasztalon a "Most akkor lehet a jövőbe látni?" c. topicot, abban érdemes elolvasnod a teljes párbeszédemet Thoughtsal (mert egy érdekes esetet is boncolgatunk), illetve keresd meg szintén a Törzsasztalon az "Álmodtam egyet..." c. topicot. E két topicban csak az idei hozzászólásokat keresd.
Elszortan még írtam egy-két álmomról, de a legtöbbet ebben a három topicban találod s ezek nem olyan nagy topicok. Remélem tudtam segíteni.

"Lehet az álmoknak néha nagy jelentőségük."

Kifejtenéd, hogy mire gondolsz? Ezt pszichológiai szempontból mondod vagy pedig vallási szempontból? Vagy Neked is voltak hasonló álmaid?

Szia,
áh.

Előzmény: pelgrim (205)
alomhajos Creative Commons License 2001.11.30 0 0 207
Kedves Musaic, kösz a jótanácsot, mindennek megvan az ideje. ;o)

áh.

Előzmény: Törölt nick (204)
alomhajos Creative Commons License 2001.11.30 0 0 206
Kedves Kopancsi!

"Mégis kívácsi volnék rá, hogy miért fejlettebb az isteni törvény, mint a MK 1949. évi XX. törvénye. Mi van elobbiben, mi utóbbiban nincs?"

Az emberi törvény kényszerből született az "élni és élni hagyni jegyében", eccerűen csak érdekekre épül, teljesen leegyszerűsítve a fajfenntartás törvényének nevezném. Az Isteni törvényt legjobban Jézus mondta el: "ne tedd másokkal azt, amit te se szeretnéd, hogy veled tegyenek" és "senki sem szeret jobban mint az aki életét adja felebarátjáért". Gondolom, hogy most az jön, hogy akkor miért nem tartom be? :o)

"Nem tudhatjuk bizonyosan, hogy létezik-e isten? Nem fogadható el ez, olyan könnyedén. Ha el is fogadom, akkor sem biztos, hogy ennyivel el is intézhetem, hogy van."

Nem akarlak meggyőzni erről, hogy van. Keresed?

"Én ezért úgy látom, hogy nem szabad mindjárt istent ideiderángatnod, ha összezördülsz valakivel, ez nem biztos, hogy jó módszer. Ám meglehet tévedek."

Igen, meglehetősen tévedsz. :o))

áh.

Előzmény: Törölt nick (203)
pelgrim Creative Commons License 2001.11.30 0 0 205

Kedves alomhajós !

Rengeteg hozzászólásod van, képtelen vagyok azt mind elolvasni, csak arra vagyok kíváncsi ami álmaidra vagy látomásaidra vonatkoznak, talán lennél olyan jó megírnád azok számát, hogy azonnal rátalálhassak ?

Hogy miért gondolom, hogy érdekes és fontos lehet ? Azt vettem észre, hogy te magad nagy jelentőséget tulajdonítasz álmaidnak és egy tény az, hogy álmainkat a mindennapi élet súrlódásai már nem olyan erősen vagy legalábbis nem úgy befolyásolják, mint éber állapotunkat. Úgy az álmok jobban megközelítik valódi lényünket és egy hűbb képet adnak rólunk mint mikor ébren vagyunk. Lehet az álmoknak néha nagy jelentőségük.

üdv pelgrim

Előzmény: alomhajos (199)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.30 0 0 204
Akkor húzzál bele..
:)

Meditálj, imádkozz.
Ebben a sorrendben..
:)

Előzmény: alomhajos (202)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.30 0 0 203
Egyetlen egy törvényről beszéltem. Valóban, a sok törvény, olyan, mintha egy sem lenne. Viszont ezt felismerve mégsem szabad annyival elintéznünk, hogy ami sok, az rossz.

Annak ellenére, hogy sok az emberi törvény. Mégis kívácsi volnék rá, hogy miért fejlettebb az isteni törvény, mint a MK 1949. évi XX. törvénye. Mi van előbbiben, mi utóbbiban nincs? Sőt mondhatom-e, hogy tulajdonképpen az emberi törvény fejletteb, hisz az emberi méltóságra épít, az tízparancsolat pedig az isteni méltóság sérthetetlenségére. És mert az emberi törvényben az emberi méltóság fontosabb mint az isteni, nem fejlettebb-e ez a tízparancsoatnál? Mondhatom-e, hogy ez a szemlélet akár isten előtt is kedvesebb, mint hinni egy olyan lényben ki nem biztos, hogy létezik?

Nem tudhatjuk bizonyosan, hogy létezik-e isten? Nem fogadható el ez, olyan könnyedén. Ha el is fogadom, akkor sem biztos, hogy ennyivel el is intézhetem, hogy van. Van. És ez mit jelent. Azt könnyebb belátni, hogy létezek én, létezik barátom. Könnyebb belátni, hogy ez mit jelent. Persze az emberi létezés meghatározásával kapcsolatban is változatos vélemények vannak, de könnyebb megegyezni, abban - és ezt deklarálja az Alkotmányunk, az emberi törvény -, hogy ennek mik a szabályai. Én erre gondoltam, amikor azt mondtam: nem szabad, csak úgy istent idecitálni. Még akkor sem, ha úgy érezzük, hogy ezzel az isteni veszélybe kerül. Nem baj, kerüljön. Isten nevét hiába szánkra venni? Vannak kik úgy gondolják és úgy élnek, hogy csak ki sem ejtik nevét, neveit. A zsidó hagyományban vannak legendák arról, hogy a tanítványoknak a vezető rabbi súgva, titokban adta tovább isten nevét. De a történet azt hiszem, ismert előtted. Én ezért úgy látom, hogy nem szabad mindjárt istent ideiderángatnod, ha összezördülsz valakivel, ez nem biztos, hogy jó módszer. Ám meglehet tévedek.

Előzmény: alomhajos (200)
alomhajos Creative Commons License 2001.11.29 0 0 202
Kedves Musaic, te itt úgy beszélsz rólam mintha én mindennap találkoznék Jézussal álmomban vagy legalábbis mintha várható lenne, hogy ismét találkozzam Vele. Netán tudsz valamit? Mert én nem. Csak egyszer álmodtam Vele még évekkel ezelőtt és nem tudom, hogy fogok-e még.

Szia,
áh.

Előzmény: Törölt nick (201)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.29 0 0 201
Ja, bocsi..

Azért nem írom le a poént mert nem akarom befolyásolni Álomhajós élményeit..

A lényeg, hogy Kirpal Singh egyik előadására elment egyszer egy idősebb nő(kb. 50 éve), aki elmondta a Mesternek, hogy rendszeresen megjelenik neki Jézus, és minden kérdésére válaszol a bensőben, vezeti, stb., és hogy ezt jónak tartja.
Mire azt tanácsolta neki Kirpal, hogy legközelebb kérdezze meg Jézust, mit tehetne saját spirituális fejlődése érdekében?
Másnap már ott állt Kirpal előtt, és kérte a beavatást.
Ugyenis elmondása szerint este megjelent neki ismét Jézus, és megkérdezte tőle a fentieket.
Mire Jézus azt mondta:....

Ezt a választ elküldöm az érdeklődőknek levélben. Nem azért hogy fontoskodjak, csak kíváncsi vagyok, megismétlődhet-e az eset, és nem akarom befolyásolni Álomhajóst..

Előzmény: Cipó (197)
alomhajos Creative Commons License 2001.11.29 0 0 200
"Mennyivel fejlettebb a Te istened törvénye..."

Sokkal fejlettebb, mondhatni ég és föld :o) : az egyik Isteni és elfér egy mondatban (réges-régen tíz parancsolatban), a másik emberi és csak nadon-nadon sok kötetben fér el. :o)

áh.

Előzmény: Törölt nick (193)
alomhajos Creative Commons License 2001.11.29 0 0 199
Kedves Pelgrim!

Ébrenlétkor nincsenek látomásaim, soha nem is voltak, legfeljebb egyszer régen egy különös boldogság-érzés-élmény, de se hangokat nem hallottam, se képeket nem láttam. Alváskor viszont sokszor vannak álmaim s a legszebbek, legkülönlegesebbek hitemhez kapcsolódnak. Ezekről egyet-kettőt leírtam a "Bizonyságok-keresztényektől" topicba de, ha rákeresel a hozzászólásaimra elvétve találsz még.

"Nagyon érdekes és valószínü fontos is lehet."
Miért?

Szia,
áh.

Előzmény: pelgrim (192)
tivadar Creative Commons License 2001.11.29 0 0 198
Szia Koppancs, köszönöm a figyelmeztetést.
Ám nagyon örülnék, ha rámutatnál, mikor és hol gyaláztam másokat bibliai igék értelmezése miatt.

Nyilván nem viselkedtem minden beírásom alkalmával az illemszabályok szerint tökéletesen, de úgy emléxem, sosem gyalázkodtam ehhez hasonlóan.

Tény, hogy olykor bizony 'felveszem a fordulatot' (többnyire azért, hogy megmutassam: nem félek senki szavaitól...), és nem törexem illemtani babérokra.
De lexikális, 1000-féleképpen magyarázható dolgok miatt gyalázkodni, olyan mint UZI-val szúnyogokra lövöldözni, ráadásul merő szeretetből.

De bármikor állok szíves bírálatodra...
;-)

Előzmény: Törölt nick (196)
Cipó Creative Commons License 2001.11.29 0 0 197
Musaic???
Előzmény: Cipó (191)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.29 0 0 196
Kedves tivi! Miközben illemtudóan a hányingeredről biztosítod felebarátaid, észre sem veszed, hogy pont olyan vagy mint,.......
Bocsánat, szeretetből.
Előzmény: tivadar (194)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.29 0 0 195
Kedves Tivadar!

Mintha csak én mondtam volna..
:)

Előzmény: tivadar (194)
tivadar Creative Commons License 2001.11.29 -1 0 194
Félelmetes, elkeserítő, és nevetséges !

Istent "kereső", önjelölt biblia-tudósok látványos pengeváltása a szeretet vallásának égisze alatt !!!

De jó, hogy már el sem kell határolódnom !
Mennyire utálatos előttem ez a hangnem: folyton mások hite miatt aggodalmaskodni, sőt szidalmazni !
Mi fontosabb, az ember vagy a biblia ? A szeretet, vagy az irott betű ?

Hányingeres dolog ez, és éppen a Nagy Ellenség malmára hajtja a vizet !
Ha nem lennénk virtuálisak, még a vér is folyna, ez nem vitás...
Többen Jézusnak képzelik magukat, pedig még Júdásnak is gyöngék !
Nem baj, majd legközelebb... ;-)

Törölt nick Creative Commons License 2001.11.29 0 0 193
Persze a látszatmókázás közben nem mersz vagy tudsz válaszolni.
Mennyivel fejlettebb a Te istened törvénye, mint a MK 1949. évi XX. tv-e?
Ezt én komolyan kérdeztem.
Előzmény: alomhajos (188)
pelgrim Creative Commons License 2001.11.29 0 0 192

Kedves alomhajós

Én meg többet szeretnék hallani álmaidról. Miféle álmok azok, vagy látomások ? Nagyon érdekes és valószínü fontos is lehet.
Köszönöm

pelgrim

Előzmény: alomhajos (190)
Cipó Creative Commons License 2001.11.29 0 0 191
Mért pont ez érdekel? Ez mért olyan érdekes? Mért ezt kérdeznéd?
Előzmény: Törölt nick (186)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!